محمد علی سلامی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته در سالجاری حدود ۶۰۰ تُن زیتون در قم برداشت و به صورت کنسروی و روغنی به بازار مصرف عرضه خواهد شد.
وی با اشاره به این که به طور معمول نیمی از زیتونهای برداشت شده در قم کنسروی است و نیمی دیگر برای تهیه روغن استفاده میشود، افزود: عملکرد برداشت زیتون در قم به طور میانگین برای هر هکتار بیشاز یک و نیم تُن است که میزان قابل توجهی به شمار میآید.
وی ادامه داد: حدود ۶۰ کشاورز به صورت مستقیم برای تولید زیتون در قم فعالیت دارند و بهرهبرداران عمده آن در استان با رعایت استانداردهای تعیین شده محصول مرغوب و با کیفیتی را به بازار عرضه میکنند.
سلامی گفت: تمام مراحل فرآوری زیتون برداشت شده از باغهای قم نیز در داخل استان انجام میشود و این محصول در قالبهای مختلف کنسروی و روغنی با نامهای تجاری معتبر بستهبندی و در اختیار مشتریان قرار میگیرد.
بیش از ۱۴هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی درقم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما