اجرای نهضت ملی مسکن در بافتهای فرسوده هزینه احداث آن را کاهش می‌دهد

مشهد-ایرنا- رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای طرح نهضت ملی مسکن در بافتهای فرسوده شهرها، هزینه تمام شده احداث آنها را کاهش می دهد،بنابراین به وزارت راه و شهرسازی تاکید شده است به جای الحاق زمینهای زراعی یا خارج از محدوده شهرها در این خصوص متمرکز شوند.

محمدرضا رضایی روز شنبه در حاشیه سومین نشست اعضای کمیسیون مجلس شورای اسلامی با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به جمع بندی مباحث مطرح شده در این جلسات افزود: زمین های داخل بافت فرسوده مشکل آب، برق و گاز ندارند.

وی بیان کرد: اگر واحدهای مسکونی در بافت فرسوده مشکلات حقوقی دارند، وزارت راه و شهرساز ی می تواند مشکل را حل و ساخت و سازهای فرسوده را تجمیع کند تا مردم با هزینه کمتری صاحب خانه شوند.

رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: به همین منظور اولویت ما در اجرای طرح نهضت ملی مسکن تامین زمین در بافتهای فرسوده شهری است، نه اینکه زمینی خارج از محدوده شهر را به شهر الحاق کنیم که هزینه ساخت واحد افزایش یابد.

رضایی ادامه داد: طبق قانون جهش تولید مسکن باید سالی یک میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شود، در مقطعی بخشی از اجرای این طرح به تسهیلات بانکی متکی شد و وزارت راه و شهرسازی نقش پیمانکار گرفته بود، در حالی که این وزارتخانه باید نقش راهبری و فرماندهی را در این طرح می داشت و بخش خصوصی، انبوه سازان و پیمانکاران ساخت و ساز را انجام می دادند.

رضایی اظهار داشت: طرح نهضت ملی مسکن باید به نحوی اجرا شود که زمین و تسهیلات بانکی به مردم تحویل داده شود و آنان خود نسبت به ساخت خانه اقدام کنند، این شرایط بهتر از آن است که وزارت راه و شهرسازی خود نقش پیمانکار داشته باشد و خانه بسازد.

رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: تاکید بر این است که انبوه سازان وارد طرح نهضت ملی مسکن شده و فراتر از کار پیمانکاری، نقش مشارکتی داشته باشند، به این معنا که منابع داخلی را تامین کنند و با دولت در کار مشارکت نمایند، بخشی از واحدهای تجاری یا واحدهای مسکونی در نظر گرفته شده در طرح را برای خود بردارند و باقی را در اختیار مردم که متقاضی مسکن هستند، قرار بدهند.

رضایی اظهار داشت: شرایط اجرای طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی به نسبت استانهای دیگر بهتر است زیرا رویکرد آنان واگذاری زمین به مردم و ساخت آن توسط مردم است.

وی ادامه داد: برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در مشهد، اداره کل راه و شهرسازی استان زمین هایی که در اختیار آستان قدس رضوی بوده را در قالب یک طرح مشارکتی با استانداری به ساخت واحدهای مسکونی اختصاص دادند، هزینه های ساخت این واحدها پایین تر است زیرا آب و برق و گاز دارند و کمک خواهد کرد که تعداد زیادی از خانوارهای فاقد مسکن، خانه دار شوند.

بررسی سه مگاپروژه خراسان رضوی در دستور کار کمیسیون عمران

رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوعات مهم خراسان رضوی که در سفر این کمیسیون به مشهد مورد بررسی قرار گرفت، گفت: سه مگاپروژه در استان خراسان رضوی در حال اجرا است که از جمله آن پروژه "شهر فرودگاهی" از ورودی حرم مطهر رضوی تا ۳۵ کیلومتری مشهد است که مقدمات اجرای آن در قالب انجام تهاتر و مشارکت شرکتهای خارجی فراهم شده است و نیاز به حمایت مجلس دارد که این موضوع در دستور کار این کمیسیون قرار گرفته است.

رضایی اظهار داشت: پروژه دیگر قطار سریع السیر تهران- مشهد است که مقرر شده منابع مالی آن از طریق فاینانس خارجی به صورت تهاتر با نفت تامین شود که قسمتی از کار این بخش انجام شده و نیاز به حمایت مجلس و کمیسیون عمران دارد.

وی افزود: موضوع دیگر تامین آب شرب پایدار شهر مشهد است که وضعیت مناسبی ندارد و ممکن است سال آینده با کاهش بارندگی ها در تامین آن دچار مشکل شویم که این موضوع قرار است با حضور استاندار خراسان رضوی در مجلس و مسوولان دستگاه های اجرایی مرتبط در کمیسیون بررسی شود.

وی بیان کرد: مشهد متعلق به همه جهان اسلام است و باید شرایط زیارت آسان برای زائران فراهم شود، جاده های دسترسی به این شهر، حتی جاده های اصلی، راه های فرعی و روستایی وضعیت خوبی ندارند و این موضوع در دستور کار کمیسیون عمران است تا بتوان شرایط بهتری را برای محورهای ارتباطی خراسان رضوی فراهم کرد.

اصلاح قانون نظام مهندسی و افزایش اختیارات بیشتر به مهندسین

رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به بررسی طرح اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در سفر سه روزه اعضای این کمیسیون به مشهد اشاره کرد و گفت: در این اصلاحیه تلاش می شود تا بتوان قانونی با اختیارات بیشتر به جامعه مهندسین ارایه داد تا منتهی به ارتقای کیفیت ساخت و سازها در کشور شود.

رضایی اظهار داشت: اینکه مهندسین از یک سو زیر فشار شهرداریها و از سوی دیگر زیر فشار ادارات کل راه و شهرسازی قرار داشته باشند و از استقلال لازم برای تصمیم گیری برخوردار نباشند، یک اشکال است.

وی افزود: گزارشاتی که مهندسین ارایه می دهند ضمانت اجرایی برای پیشگیری از تخلفات ساختمانی را ندارد، چه بسا یک مهندس گزارشی ارایه بدهد ولی شهرداری و اداره راه و شهرسازی توجهی به آن نکنند، لذا در تلاش هستیم با اصلاح قانون نظام مهندسی ضمانت اجرایی گزارش مهندسین را ارتقا دهیم و به آنان اختیار عمل دهیم و در مقابل بتوانیم میزان پاسخگویی آنها را بالا ببریم تا دیگر شاهد بروز حوادثی نظیر ساختمان متروپل نباشیم.

رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان کرد: قانون نظام مهندسی حدود ۴۰ ماده دارد که تاکنون بررسی ۱۰ مورد از آن پشت سر گذاشته شده است و تلاش می شود حداکثر تا دو هفته آینده همه مفاد آن بررسی و به صحن علنی مجلس ارسال شود.

حضور سه روزه اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در مشهد از پنجم تا هفتم آبانماه انجام شد که در این سه روز اعضای کمیسیون عمران با شهردار و اعضای شورای شهر مشهد، انبوه سازان و دستاندرکاران حوزه نهضت ملی مسکن و دست اندرکاران حوزه حمل و نقل استان نشستهایی را برگزار کردند. 

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha