امکان کنترل تراریختگی محصولات غذایی در کیش فراهم شد

 کیش - ایرنا - رییس اداره استاندارد سازمان منطقه آزاد کیش گفت: امکان کنترل تراریختگی محصولات غذایی در این جزیره توسط آزمایشگاه بخش خصوصی فراهم شد.

موسی حیدری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برچسب گذاری محصولات ترایخته برای اطلاع رسانی به مصرف کنندگان از جمله وظایف دولت بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی است که پیش از این امکان بررسی این شاخص در جزیره وجود نداشت.
وی اضافه کرد: امسال با سرمایه گذاری بخش خصوصی و ایجاد بخش مولوکلی در آزمایشگاه تشخیص جزیره امکان آزمایش تراریختگی محصولاتی از قبیل برنج، انواع غلات و روغن خوراکی فراهم شده تا با بررسی این شاخص سطح سلامت در کیش را افزایش داد.
رییس اداره استاندارد سازمان منطقه آزاد کیش گفت: به علت نبود تضمین کافی برای ایمنی مواد غذایی تراریخته و از سویی عدم تایید مضرات احتمالی مصرف این محصولات در مطالعات انجام شده، اجماع نظر در خصوص مزایا یا معایب مصرف این محصولات وجود ندارد و بر این اساس دولت مکلف به برچسب گذاری محصولات تراریخته به منظور آگاهی بخشی به مصرف کنندگان است.
وی با بیان اینکه ایران وارد کننده محصولات تراریخته به ویژه دانه های روغنی است، گفت: این آزمایشگاه با هدف تشخیص محصولات تراریخته و ارائه گزارش به سازمان های نظارتی به عنوان آزمایشگاه همکار فعالیت می کند.
اصطلاح موجودات تراریخته ژنتیکی که به اختصار،GMO  خوانده می‌شود که از طریق روش های مهندسی بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک تغییری در ساختار ژنتیکی آنها ایجاد می‌شود.
سویا ، ذرت ، پنبه دانه و کلزا که برای افزایش مقاومت در برابر آفت کش ها، حشرات و دیگر آفات محصولات کشاورزی  اصلاح شده اند برخی از محصولات تراریخته ای هستند که ما آنها را به خوبی می شناسیم.
 افزایش مقاومت موجود تراریخته (گیاه )به برخی از آفت ها یا بیماری ها، افزایش تحمل کم آبی، شوری و آب و هوای نامناسب برای کشت آن گیاه، بهبود کیفیت، افزایش بازارپسندی ، افزایش تولید و عملکرد گیاه، افزایش بهره وری در کشاورزی  از جمله مزایای این محصولات است.
موضوع اصلی مصرف مواد غذایی تراریخته در خصوص شیوه به کار گیری بیوتکنولوژی های کشاورزی است و موضوع دیگر در مورد مزایا و مشکلات احتمالی مصرف این محصولات و هم چنین درصد محصولات تراریخته است. 
مهم ترین هدف چه در گذشته و امروز اصلاح ژنتیک و نقش مثبت آن در عملکرد تولید مواد غذایی است که میتواند در امنیت مواد غذایی و توسعه پایدار در کشورهای در حال پیشرفت نقش داشته باشد.
طبق گفته کارشناسان تاکنون اثرات زیان‌آوری از مصرف محصولات GMO از نقطه نظر علمی به اثبات نرسیده است اما میتواند موجب نگرانی هایی در مورد آثار احتمالی منفی مصرف این محصولات بر محیط زیست و بهداشت انسان باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha