سعیدعلی صدیق(Saidali Siddik) مدیرعامل خبرگزاری دولتی خاور تاجیکستان در حاشیه هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) در گفتوگو با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: سطح نشست اوآنا در تهران بسیار بالا بود.
وی با اشاره به همزبانی مردم ایران و تاجیکستان تصریح کرد: مردم تاجیکستان روی استفاده از زبان فارسی تعصب دارند و بسیاری از آنها هم، خط فارسی به عنوان خط نیاکان را یاد گرفته اند و به ادبیات ایران بسیار علاقه مند هستند.
مدیرعامل خبرگزاری خاور تصریح کرد: درخواست عضویت در اوآنا را ارائه کردهایم و در نشست آینده قرار است درخواست ما بررسی شود. از ایرنا به خاطر حمایت خبری از خبرگزاری خاور و آشنا کردن ما با روند عضویت در اوآنا تشکر می کنیم.
«صدیق» با بیان اینکه روابط ایران و تاجیکستان در دوره دولت سیزدهم افزایش یافت، گفت : آیت الله ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران به تاجیکستان سفر کرد و امامعلی رحمان رئیس جمهوری تاجیکستان نیز متقابلا به تهران سفر کرد و توافقات خوبی در حوزه های مختلف بین دو کشور فارسی زبان امضا شد که عملیاتی شدن آنها تحولزا خواهد بود.
وی، تاجیکستان را نیز مثل ایران و دیگر اعضای اوآنا در حال نبرد رسانهای با دشمنان این کشور ارزیابی کرد و گفت: مسائل خوبی در رابطه با اینترنت و جنگ اطلاعاتی و رسانه ای در نشست تهران مطرح شد.
این مقام رسانه ای تاجیک از بررسی تروریسم رسانه ای در نشستی بین المللی در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان خبر داد و نوشت: همانطور که آیت الله رئیسی درباره تروریسم رسانه ای برای بی ثبات سازی کشورها دغدغه داشت رئیس جمهوری تاجیکستان نیز در این نشست، درباره گسترش تروریسم رسانه ای و سایبری ابراز نگرانی کرد.
«صدیق» با ابراز تاسف درباره استفاده از رسانه برای ناآرام سازی کشورهای مستقل جهان، گفت: متاسفانه برخی رسانه ها به خاطر پول و یا تامین منافع برخی گروه های سیاسی خاص، به ابزاری برای بی ثبات سازی کشورها تبدیل شده اند.
وی ابراز امیدواری کرد رسانه های مستقل مثل خاور و ایرنا بتوانند در راه ارتقای صلح بین المللی و منطقه ای و بهبود معیشت، رفاه و عدالت و مساوات در جوامع خود موفق باشند.
هجدهمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) که دوم آبان با حضور مدیران، روسای خبرگزاریها و فعالان رسانهای کشورهای عضو در تهران به میزبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) آغاز به کار کرده بود، شب گذشته با صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد.
این اتحادیه در سال ۱۹۶۱ تأسیس و امروزه ۴۳ خبرگزاری از ۳۵ کشور عضو آن میباشند. ایرنا در این اجلاسیه به مدت سه سال ریاست این اتحادیه را برعهده خواهد گرفت.
دکتر سیدضیا هاشمی مدیرعامل سابق ایرنا درخواست نامزدی ایرنا برای ریاست دورهای اوآنا در دوره ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۵ را همزمان با چهل و سومین نشست هیأت اجرایی این سازمان، شهریور ۹۷ در تهران، ارائه داد که با استقبال حاضران در نشست تهران مواجه شد.
اعضای سازمان خبرگزاریهای آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) در نشست هفدهمین مجمع عمومی این اتحادیه در سئول پایتخت کرهجنوبی با رای مثبت خود نامزدی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) را برای ریاست دوره آتی این سازمان به تصویب رساندند.
نظر شما