خراسان شمالی یکی از استان های برتر ورزش کشور به ویژه در رشته های رزمی محسوب می شود و همواره قهرمانان زیادی در رشته های جودو، کوراش و آلیش در سطوح مختلف ملی و بینالمللی معرفی کرده است.
جدای از رشته های رزمی؛ ورزشکاران این استان به خصوص در رشتههای والیبال و قایقرانی نیز دارای جایگاه برتری هستند و "علی اصغر مجرد" والیبالیست خراسان شمالی به عنوان برترین مدافع والیبال آسیا و سمبُل ورزشکاران استان به شمار می رود.
جامعه ورزش خراسان شمالی با داشتن بیش از ۲۷ هزار ورزشکار سازمان یافته از استانهایی است که به لحاظ تعداد ورزشکاران نسبت به جمعیت خود در جایگاه مناسبی قرار دارد اما با این وجود دارای مشکلات زیرساختی زیادی نیز است که بی تردید با جذب اعتبارت سفر رییس جمهور بخش بزرگی از آن برطرف خواهد شد و مسیر برای شکوفایی بیشتر ورزشکاران این خطه هموارتر می شود.
اینک ورزش خراسان شمالی وارث طرح های نیمه تمامی است که خیلی از این طرح ها به علت مشکلات مالی و گاه مدیریتی به سرانجام نرسید.
سفر رییس جمهور در تیرماه سالجاری به خراسان شمالی نقطه عطفی در ورزش خراسان شمالی محسوب می شود و اعتبارات خوبی برای تکمیل طرح های نیمه تمام اختصاص یافت و دولت سیزدهم با نگاه عدالت محورش در توزیع امکانات و تکمیل زیرساخت های ورزشی توانست چراغ بسیاری از ورزشگاه های این خطه را روشن کند.
۲۷۰ میلیارد تومان هدیه دولت به ورزش خراسان شمالی
گنجینه فرهنگ ها دوم تیرماه سالجاری میزبان سفر رییسجمهور و هیات دولت به این استان بود، سفری که به گفته مسوولان ارشد استانی رهاوردی برابر ۱۲ برابر بودجه یکسال خراسان شمالی و هدیه ای ۲۷۰ میلیارد تومانی برای اتمام و تکمیل پروژه های نیمهتمام ورزشی این خطه در پی داشت.
مدیرکل ورزش و امور جوانان خراسان شمالی با اشاره به تخصیص ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر رییس جمهوری به استان می گوید: از این میزان اعتبار ۱۲۰میلیارد تومان برای تکمیل سالن ۶ هزار نفری بجنورد و ۸۰ میلیارد تومان نیز برای تکمیل سالن های ورزشی در شیروان و اسفراین اختصاص یافت.
امیری ادامه می دهد: همچنین ۴۰ میلیارد تومان برای تکمیل مجتمع چند منظوره ورزشی بانوان و ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیز برای تکمیل استخرهای فاروج و گرمه تخصیص یافت.
وی می گوید: همچنین در یکسال عملکرد دولت ۳۰ میلیارد تومان اعتبار عمرانی ورزش برای خراسان شمالی جذب شد.
امیری با بیان اینکه خراسان شمالی دارای بیش از ۲۷ هزار ورزشکار سازمانیافته در قالب ۴۹ هیات ورزشی است، می گوید: اینک ۱۹۷ فضای ورزشی برای ورزشکاران در این استان شمالشرق کشور وجود دارد که با بهره برداری از طرح های نیمه تمام ورزشی استان شاهد جهشی در سرانه ورزشی استان خواهیم بود.
وی یادآور می شود: براساس آخرین آمارها میانگین سرانه ورزشی در خراسان شمالی ۵۶ سانتی متر است که با بهره برداری از طرح های نیمه تمام این رقم به میانگین کشوری نزدیک خواهد شد.
آغاز تکمیل ۹۰ طرح نیمه تمام ورزشی
براساس آمارهای اعلام شده از سوی مسوولان ورزشی خراسان شمالی؛ حدود ۹۰ طرح ورزشی نیمه تمام در این استان وجود دارد که برخی از آنها بیش از ۱۰ تا ۱۵ سال پیش کلنگ زنی شدهاند، طرحهایی که براساس برآوردهای مالی روز، چند صد میلیارد تومان بودجه برای تکمیل نیاز دارد.
فعال شدن بسیاری از طرح های راکد به ویژه سه طرح شاخص ورزشی استان با آغاز فعالیت دولت سیزدهم نقطه امیدی برای تکمیل سایر طرح ها است.
مدیرکل ورزش و امورجوانان خراسان شمالی در این خصوص می گوید: عملیات تکمیل سه پروژه شاخص ورزشی استان که سال ها راکد مانده بود، آغاز و این طرح ها با تزریق ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل سفر رییس جمهور به این خطه به بهره برداری می رسد.
حمید امیری می افزاید: سالن ۶ هزار نفری بجنورد با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی، سالن سه هزار نفری اسفراین با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی و سالن ۲ هزار نفری شیروان نیز با ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی طرح های شاخص ورزشی استان است که سالها بلاتکلیف مانده بود.
وی می گوید: در واقع این پروژه های ورزشی به دلیل پرداخت قطره چکانی اعتبار تا یکسال پیش همچنان نیمه کاره رها شده بود اما با رویکرد جهادی دولت در تکمیل طرح های نیمه تمام ورزشی، فرایند تکمیل آنها در دستور کار قرار گرفت.
امیری یادآور می شود: مناقصه اجرای این طرح ها برگزار و پیمانکار مشخص شده است که با تزریق اعتبار اجرای این طرح ها تسریع می یابد.
احیای چهار استخر راکد
مدیرکل ورزش و امور جوانان خراسان شمالی می گوید: همچنین چهار استخر راکد این استان در یکسال اخیر عملکرد دولت با هزینه ۲۰ میلیارد ریال بازسازی و فعال شد.
وی می افزاید: این میزان اعتبار برای تعمیر استخر شهرستان های بجنورد، مانه و سملقان، اسفراین و شیروان هزینه شد که بعد از شیوع کرونا تعطیل و دچار نواقص فنی شده بود.
امیری تصریح می کند: اینک استخر کوثر بجنورد که بیش از ۲ سال تعطیل بود نیز تعمیر و آبگیری شد.
وی بیان می کند: چهار استخر در شهرستان های بجنورد، شیروان، اسفراین و مانه و سملقان زیر نظر اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی فعال هستند و فرایند ساخت ۲ استخر در شهرستان های فاروج و گرمه با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی نیز توسط این اداره کل شروع شده است.
افزایش ۲.۵ برابری کسب نشان های ملی
معاون توسعه ورزشی اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی نیز می گوید: کسب نشان های ملی و بین المللی این خطه در مدت فعالیت یکساله دولت سیزدهم نسبت به مدت مشابه گذشته ۲.۵ برابر افزایش یافت.
داوود خدابنده می افزاید: در یکسال اخیر ۴۳ نشان در میادین ملی و بین المللی توسط ورزشکاران خراسان شمالی کسب شد که بیشتر آنها در رشته های ورزشی کوراش، جودو و بوکس بوده است.
وی می گوید: گرچه عدم برگزاری برخی از مسابقات به دلیل شیوع کرونا در سال ۹۹ در افزایش این آمار بی تاثیر نیست اما نسبت به سال های قبل نیز رشد چشمگیری داشته است.
معاون توسعه ورزشی اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی می افزاید: همچنین در این بازه زمانی ۱۸ عنوان بین المللی در رشته های ورزشی گوناگون استان کسب شده است.
خدابنده با اشاره به میزبانی از ۱۰ مسابقه کشوری و اردوی تیم ملی در استان می گوید: برگزاری اردوی تیم ملی کوراش و جودو، انتخابی تیم ملی آلیش، مسابقات بدمینتون قهرمانی کشور و رقابت های قهرمانی ووشوی کشور از شاخص ترین این میزبانی ها در یکسال اخیر خراسان شمالی است.
وی با اشاره به کسب هفت نشان رنگارنگ کوراشکاران در رقابت های آسیایی شهریورماه سالجاری می افزاید: گرچه در رقابت های آسیایی تایلند، کوراشکاران استان ۲ نشان طلا، سه نشان نقره و ۲ نشان برنز کسب کردند ولی مهمتر از آن ترکیب تیم ملی بود که هر ۹ عضو حاضر در مسابقات از خراسان شمالی بود که این نشانگر ظرفیت ویژه این خطه در کوراش است.
جذب ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار عمرانی
حمید امیری می گوید: این میزان اعتبار از محل منابع استانی و ملی جذب شده و برای تکمیل پروژه های نیمه تمام ورزشی در شهرستان های استان هزینه می شود و در این بازه زمانی، ۱۶۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه ای نیز توسط اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی جذب شده است.
وی می افزاید: شاخص ترین طرح های نیمه تمام ورزشی در خراسان شمالی، سالن ۶ هزار نفری بجنورد است که حدود ۱۳ سال قبل در دست اجرا قرار گرفت و اکنون با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
امیری می گوید: سالن سه هزار نفری اسفراین با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی و سالن ۲ هزار نفری شیروان نیز با ۴۵درصد پیشرفت فیزیکی از دیگر پروژ های ورزشی مطرح استان است که ساخت آنها از سال ۸۹ شروع شده است.
تجهیز ۲۹ خانه ورزش روستایی
معاون توسعه ورزشی اداره کل ورزش و جوانان خراسانشمالی می گوید: ۲۹ خانه ورزش روستایی در یکسال عملکرد دولت سیزدهم در ۶ شهرستان استان تجهیز شد و برای تجهیز این خانه های ورزش روستانی چهار میلیارد و ۳۵۰ میلیون ریال هزینه شده است.
داوود خدابنده می افزاید: این خانه های ورزش روستایی در شهرستان های بجنورد، اسفراین، شیروان، رازوجرگلان، مانه و سملقان و فاروج مجهز شده است و براساس برنامه ریزی های انجام شده پنج خانه ورزش روستایی دیگر نیز در سالجاری مجهز خواهد شد.
معاون توسعه ورزشی اداره کل ورزش و جوانان خراسانشمالی می گوید: تجهیز هر یک از این خانه های ورزش روستایی در ابتدای سال ۹۴، ۳۰میلیون ریال هزینه داشت ولی در یک سال اخیر با ۱۵۰ میلیون ریال مجهز می شود.
خراسان شمالی با ۲۷ هزار ورزشکار بیمه شده دارای ۴۹ هیات ورزشی فعال است که ۱۹۷ فضای ورزشی برای ورزشکاران در این استان شمال شرق کشور وجود دارد.
نظر شما