امیر صیادشیرازی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهارداشت: طی روزهای اخیر گرفتار شدن سه قلاده فوک نر با سن چهار، ۱۶ و ۶ ساله در تور شرکتهای پره ماهیگیری اعلام شد که با حضور کارشناسان مرکز حفاظت فوکخزری و پس از بیومتری و پلاکگذاری در مناطق کم خطر و دورتر از تورهای ماهیگیری رها شدند.
فک، تنها گونه پستاندار دریای خزر است و جمعیت آن به دلیل صید بی رویه در حوزه برخی کشورهای حاشیه دریا سیر نزولی دارد، هر چند به گفته شیرازی؛ در حوزه جنوب دریای خزر و در محدوده استان های شمالی ایران موردی از صید این گونه گزارش نشده است.
فُک در آب زندگی می کند و تنها برای زادآوری و گاهی استراحت به ساحل می آید، در خشکی بسیار کم تحرک، اما در آب فعال است، این گونه به دلیل صید بیرویه و بههم خوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیت نیازمند حمایت بینالمللی است.
گروه امداد و نجات فُک خزر در سال ۱۳۸۹ با کمک مرکز تحقیقاتی و درمانی سگ دریایی کشور هلند و با همراهی سازمان حفاظت محیط زیست ایران شروع به کار کرد.
رهایی فُک های آسیب دیده و گرفتار در تورهای صیادی، تیمارداری، ثبت اطلاعات مربوط به فُک های یافت شده، نمونهبرداری از حیوانات زنده و جمعآوری نمونههای بافتی از لاشههای کشف شده با هدف کنترل سلامت زیستی اکوسیستم خزر از فعالیت های مرکز تحقیقات و بازتوانی سگهای آبی هلند در جزیره آشوراده است
نظر شما