هیچ صنعت آب‌بری در استان قزوین طی یکسال گذشته مستقر نشده است

قزوین – ایرنا – معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین گفت: با قاطعیت می‌توان گفت که حداقل در یکسال گذشته با دستور استاندار و مدیران استان هیچ صنعت آب‌بری در قزوین اجازه استقرار نیافته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، میثم پیله فروش روز دوشنبه در نشست نخبگانی آینده آب در استان قزوین، افزود: در یک سل گذشته، ۲۵ متر مکعب بالاترین میزان آبی بوده که به متقاضیان راه اندازی واحدهای صنعتی و گردشگری تخصیص یافته است ولی این موضوع، نافی مصرف آب در استان نیست چون بیشترین مصرف آب استان حدود ۹۰ درصد در بخش کشاورزی است.

وی افزود:  تقریبا در یکسال گذشته هیچ تخصیص آب جدیدی از سد طالقان به کشاورزی استان داده نشده و تمام متقاضیان پروانه های کشاورزی جز صنایع تبدیلی برای تامین آب به سایر شیوه های فنی کشاورزی ارجاع شدند.

معاون استاندار قزوین با اشاره به برنامه ای که به زودی در استان اجرایی می شود، اضافه کرد: تمامی صنایعی که درخواست آب دارند باید آب مورد نیاز خود را از پساب های تصفیه شده تامین کنند.

وی گفت: اجرای این طرح چون تصفیه خانه های استان کامل نیست به تعویق افتاده ولی به زودی اگر بتوانیم با کمک دانشگاهیان برنامه پساب را اجرا کنیم، تمامی تقاضاهای واحدهای صنعتی به تصفیه خانه ها ارجاع می شود.

پیله فروش با اشاره به پروژه انتقال آب از آبیک به تاکستان آنرا پروژه ای حیاتی برای آینده استان و در حکم حیات و ممات دانست و افزود: انتقال آب از سد طالقان تا آبیک به کمک مدیران قبل و فعلی انجام شد و مردم آبیک هم اکنون با کیفیت ترین آب را در اختیار دارند و ادامه این طرح تا تاکستان برای شرب مردم در دستور کار است.

وی گفت: پیمانکار این پروژه باید پول خود را از طریق فروش پساب تامین کند، چون دولت نمی تواند همه هزینه را پرداخت کند.

پیله فروش افزود: به زودی با تعیین پیمانکار، پروژه انتقال آب از آبیک به تاکستان اجرایی می شود و برای اینکه این طرح اقتصادی شود باید صنعت استان مشتری پساب شود.

وی اضافه کرد: ما پساب استان را در اختیار پیمانکار قرار می دهیم تا از محل فروش آن، پروژه انتقال آب از آبیک به تاکستان را مدیریت کند که منبع تامین آب شرب استان خواهد شد.

معاون استاندار با اشاره به محل تامین آب این طرح، گفت: آب مورد نیاز برای این طرح از محل ۱۵۰ میلیون متر مکعب آبی که از سد طالقان به دشت قزوین تخصیص می یابد تامین خواهد شد که البته هنوز میزان تخصیص سال جاری از سد طالقان مشخص نیست.

وی با طرح این پرسش که اگر قرار است تمام کانال یا بخشی بزرگی از آب آن در آب شرب مصرف شود آینده کشاورزی استان چه می شود؟، گفت: چاره ای جز تامین آب شرب از سد طالقان نداریم و برای منابع زیرزمینی استان نیز باید تصمیم دیگری بگیریم.

این مسوول ادامه داد: ما فکر می کنیم با دانش بنیان شدن کشاورزی استان، امکان مدیریت مصرف آب وجود دارد و تحول در کشاورزی استان از این طریق امکان پذیر است.

پیله فروش با طرح سوالی دیگر که آیا روند استفاده فعلی از منابع آب های زیرزمینی استان امکان تداوم دارد؟ افزود: در حال حاضر مصوبه ملی برای انتقال بخش بزرگی از آب رودخانه عظیم شاهرود که به سد منجیل می ریزد داریم که قرار است به دشت قزوین انتقال یابد و جایگزین آب تخصیص یافته از سد طالقان به کشاورزی قزوین شود.

این مسوول با اشاره به سند تحول دولت مردمی، گفت: دولت سیزدهم در روزهای اول کار خود، سند تحول دولت مردمی را منتشر کرد که این سند، مبنای کار همه دستگاه ها و استانداری های سراسر کشور است و در ادامه آن سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای هر استانی یک اهرم تحولی مثل سرمایه گذاری و اشتغال پیش بینی کرد.

وی افزود: اهرمی که قرار است در استان قزوین تحول ایجاد کند طرح های دانش بنیان است که این موضوع، نشان دهنده شناخت مزیت های استان قزوین توسط دستگاه های ملی و موفقیت دستگاه های استانی، دانشگاه های استان، پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان است که توانستند قابلیت های خود را به مراجع ملی نشان دهند.

پیله فروش گفت:خوشبختانه این طرح مورد پذیرش قرار گرفته و اهرم تحول استان قزوین، دانشگاه و دانش بنیان ها است.


دستگاه های اجرایی استان مخل سیاست های بهبود وضعیت تامین منابع و مصرف آب هستند
مشاور استاندار قزوین نیز در این جلسه گفت: دستگاه های اجرایی استان مخل سیاست های بهبود وضعیت تامین منابع و مصرف آب هستند و در آبیاری فضای سبز و مجموعه های در اختیار خود سیاست های کاهش مصرف را رعایت نمی کنند.
مرتضی روزبه گفت: اگر قرار است برای مرغدار، دامدار و بخش صنعت و کشاورزی در حوزه مصرف بهینه آب سیاستگذاری شود باید این سیاست ها اول از سوی خود دستگاه ها اجرا گردد.
وی افزود: دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) می تواند در این حوزه به خوبی نقش آفرینی کند و یک مدل برای سایر دستگاه های اجرایی باشد.
وی با بیان اینکه در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم، افزود:  در حال حاضر که همه کشور در تکاپوی این برنامه هستند باید ببینم که چقدر سیاست های آب در استان قزوین اجرایی شده است و خطاهای گذشته را در این برنامه نداشته باشیم.
مشاور استاندار قزوین گفت: سند چشم انداز توسعه جمهوری اسلامی نیز که محکمترین سند بالادستی محسوب می شود سه سال دیگر به پایان می رسد و باید ببینیم در حوزه اجرای سیاست های آب طبق این سند در کجا قرار داریم.
روزبه با تاکید بر حفظ سرمایه های موجود در حوزه آبیاری دشت قزوین، گفت:کانال های آبیاری دشت قزوین یکی از این سرمایه ها است که باید در نگهداری از آن بیشتر تلاش شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha