به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اخبار علمی سای تک، اگر در شهر بزرگی باشید، احتمالاً خریدن یک همبرگر ارزان از یک رستوران نزدیک بسیار آسان است. اما چیزی که ممکن است متوجه نشوید این است که گوشت آن همبرگر ارزان قیمت میتواند روایت بزرگی را در مورد چگونگی شکلدهی انسان به این سیاره به تصویر بکشد.
از زمینی که برای پرورش گاو و تولید گوشت استفاده میشود، تا آبی که برای تغذیه آن گاوها مصرف میشود، تا سوختی که برای انتقال گوشت دام به سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد و پیشرفت های انسانی که ما را قادر میسازد به راحتی یک همبرگر بخریم، سوار هواپیما شویم، تلفن را شارژ کنیم و در بسیاری از فعالیت هایی که تجربیات روزمره ما را تشکیل می دهند، شرکت کنیم، زیست کره را تغییر داده است.
اکنون، محققان موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech) یک پایگاه داده حاوی داده های جهانی در مورد چگونگی تأثیر انسان بر زمین ایجاد کرده اند.
پایگاه داده تأثیرات انسانی به نحوی طراحی شده است که برای دانشمندان، سیاستگذاران و شهروندان عادی قابل دسترسی باشد و اطلاعاتی از تولید جهانی پلاستیک (۴۰۰ میلیارد کیلوگرم در سال)، تعداد گاوهای روی زمین (حدود ۱.۶ میلیارد راس)، تا میانگین افزایش سالانه سطح دریا (تقریباً ۳.۴ میلی متر در سال) ارایه می کند. این داده ها در پنج دسته اصلی شامل آب، انرژی، گیاهان و جانوران، چرخه های جوی و بیوژئوشیمیایی و زمین هستند که ۲۰ زیرمجموعه دارند. پایگاه داده وقتی در دسترس قرار گیرد، شامل سریهای زمانی است تا به توضیح چگونگی تغییر این اعداد در طول سالها کمک کند.
این پروژه در آزمایشگاه راب فیلیپس و با هدایت گریفین چور و راشل بنکس انجام شده است. مقالهای از این تحقیق اخیراً در مجله Patterns منتشر شده است.
این تیم امیدوار است شهروندان و دانشمندان با دسترسی به اعداد ساده در مورد تأثیرات انسانی، بتوانند بینشی مبتنی بر داده را در مورد نحوه کار جهان بدست آورند و تصمیم های آگاهانه تری بگیرند.
گریفین چور در مورد پایگاه داده تأثیرات انسانی می گوید: از دیدگاه شخصی، این پروژه زندگی و مسیر علم من را تغییر داده است. مطمئن هستم که بقیه دوران حرفه ای علمی خود را با تمرکز بر چگونگی تغییر زیستشناسی توسط انسانها صرف خواهم کرد.
چور امیدوار است این پایگاه داده هم برای شهروندان عادی که سعی در تصمیم گیری دارند و هم برای افرادی که به سیاست فکر می کنند، مفید باشد. سواد اعداد، پیش نیاز آگاهی است چه برای شهروندان و چه برای دانشمندان.
این پروژه به جای طبقه بندی بر اساس کشور یا منطقه، نگاهی به تأثیرات انسانی در سطح سیاره زمین دارد.
بنکس نیز می گوید: در بیشتر موارد، ارزش های جهانی را ارایه می دهیم. همچنین دادهها را از انواع منابع مختلف مقالات علمی، گزارشهای دولتی و بیندولتی و در برخی موارد گزارشهای صنعتی استخراج میکنیم. تلاش کردهایم تا ببینیم این گزارشها چقدر با هم هم راستا هستند. اگر چندین منبع داشته باشیم، بیش از یک ارزش را برای یک عدد گزارش میکنیم تا اطمینان بیشتری نسبت به آن ارزش داشته باشیم.
چور در تحقیقات دکتری خود متوجه شد داشتن پایگاه دادهای که به طور خاص بر کمیت کردن چگونگی تأثیر فعالیتهای انسانی بر فرآیندهای مقیاس سیاره متمرکز باشد، مفید خواهد بود. او شروع به ایجاد پایگاه داده تأثیر انسانی در ماههای اولیه همهگیری کرونا در سال ۲۰۲۰ کرد و این پروژه تأثیری بزرگتر از آنچه انتظار داشت بر او گذاشت.
این تیم تاکید می کند که پایگاه داده جامع یا کامل نیست. آنها قصد دارند به طور مداوم اعداد را با انتشار داده های جدید به روز کنند.
فیلیپس میگوید: از نظر من، ریشه درک، شمارش است: هنگامی که اعداد را داشته باشید، مشخص میشود که چه مشکلاتی وجود دارد، چه چیزهایی مهم هستند و چه چیزهای کم اهمیت تر هستند. اعداد به انسان حس ششم میدهد.
نیل فرومر، مدیر اجرایی موسسه پایداری رسنیک که بخشی از بودجه انجام این پروژه را تامین کرده است، میگوید: پروژههایی مانند پایگاه داده تأثیرات انسانی منبعی منحصربهفرد هستند که میتوانند به متخصصان و عموم مردم کمک کنند تا دیدگاههای روشن تری درباره روشهای مختلف تأثیرگذاری انسان بر زمین نشان دهند. حمایت از توسعه این ابزار، در کنار سایر تحقیقات در موسسه رسنیک، برای انجام ماموریت ما برای آموزش و اطلاع رسانی به مردم در مورد تأثیر آنها بر جهان و همچنین ارایه راه حل هایی برای مشکلات ناشی از این تاثیرات کلیدی است.
نظر شما