مشترکان گاز طبیعی در نصب تجهیزات گرمایشی نکات ایمنی را به دقت رعایت کنند

زنجان - ایرنا - مدیرعامل شرکت گاز استان زنجان گفت: فراهم کردن آسایش خانواده‌ها بدون توجه به پیش‌شرط اولیه آن، که رعایت کامل و دقیق کلیه نکات ایمنی در نصب و استفاده از محصولات است، امکان‌پذیر نیست بر همین اساس مشترکان گاز طبیعی در نصب و استفاده از تجهیزات گرمایشی گاز سوز باید نکات ایمنی را رعایت کنند.

رحیم سلیمانی نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بی توجهی در نصب و استفاده از تجهیزات گرمایشی حوادث جبران ناپذیری به دنبال دارد، از مشترکان خواست توصیه های ایمنی را جدی بگیرند و اجازه ندهند گاز، به تهدیدی برای امنیت و آسایش آنها تبدیل شود. 

وی با اشاره به اینکه از میان وسایل گرمایشی مختلفی که هر ساله در فصل سرد از آنها استفاده می‌شود، بخاری‌ها خطرناک و حادثه سازترین نوع آنها است، افزود: متاسفانه سال‌های گذشته به دلیل بی‌توجهی برخی شهروندان در نصب و استفاده از تجهیزات گرمایشی، شاهد وقوع برخی حوادث جبران ناپذیر بوده‌ایم؛ از این رو لازم است کلیه شهروندان هنگام نصب بخاری گازی و هرگونه وسایل گازسوز دیگر، به نکات ایمنی توجه لازم را داشته باشند.

مدیرعامل شرکت گاز استان زنجان با بیان اینکه انتشار گاز سمی منواکسیدکربن در فضای مسکونی و غیرمسکونی؛ مهمترین عامل منجر به مرگ خاموش است که به دلیل استفاده نادرست از دودکش وسایل گازسوز یا نداشتن دودکش اتفاق می افتد، اظهار داشت: اطمینان از سلامت کارکرد و استاندارد بودن دودکش بخاری، همچنین دقت در نصب اتصالات لوازم گازسوز، در پیشگیری از خطر نشت گاز بسیار موثر است.

سلیمانی نژاد همچنین توجه مردم را به استفاده از وسایل گاز سوز استاندارد با تعیین بهره وری در بر چسب انرژی نصب شده بر روی این وسایل جلب و بر لزوم اطمینان از کارکرد صحیح لوله و اتصالات گاز شهری تاکید کرد.

رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان زنجان نیز با بیان اینکه شهروندان قبل از نصب بخاری با رعایت نکاتی ساده می توانند از بروز حوادث جلوگیری کنند؛ اظهار داشت: آویختن وزنه ای سنگین به داخل دودکش و هدایت آن از دهانه خروجی دودکش به طبقات پایینی یکی، از راه های پیشنهادی برای کسب اطمینان از باز بودن مسیر لوله است.

نادر رابطی یکی دیگر از روشهای صحیح برای کسب اطمینان از نصب وسیله گازسوز را لمس دودکش وسیله گازسوز بیان کرد و افزود: به منظور کسب اطمینان از کارکرد صحیح وسیله گازسوز، با لمس لوله بخاری در صورتیکه گرمای آن احساس نشد، فورا باید بخاری را خاموش و اشکال را برطرف کرد چرا که دودکش سرد؛ زنگ خطری است که نشان می دهد گازهای سمی وسیله گازسوز در حال انتشار است. 

وی با بیان اینکه استفاده از یک دودکش برای ۲ وسیله گازسوز خطرناک است گفت: خودداری از به کار بردن زانوهای متعدد و حرارت گیر، عدم استفاده از بخاری گازی بدون دود کش در فضای بسته و منازل و جلوگیری از به کار بردن لوله های فنری آلومینیومی در وسایل گازسوز بخصوص بخاری از دیگر توصیه های ایمنی است که شهروندان باید به آن توجه کنند.

رئیس روابط عمومی گاز زنجان خاطرنشان کرد: اطمینان از مکش مناسب دودکش و بازبودن آن قبل از نصب وسیله گازسوز، سعی در نصب لوله بخاری به صورت مستقیم، توجه به بالا بودن انتهای دودکش از سطح پشت بام به اندازه ۷۰ سانتیمتر و عدم وجود موانع در اطراف آن، استفاده از کلاهک H، حصول اطمینان از محل اتصال و محکم بودن دودکش وسایل گازسوز با بازرسی مداوم، استفاده از سایز لوله دودکش ۱۵ سانتیمتر برای آبگرمکن و خودداری از درزبندی کامل محلی که وسیله گازسوز در آن نصب است؛ از دیگر موارد مهمی است که شهروندان باید به آن توجه جدی داشته باشند. 

رابطی همچنین با تاکید بر لزوم استفاده از کلاهک های H در انتهای مسیر خروج لوله در پشت بام ها؛ یادآورشد: این کلاهک ها علاوه بر اینکه مانع از بازگشت گازهای آلاینده به وسیله جریان هوای تولید شده به وسیله‌ باد می‌شود، امکان انسداد لوله به دلایلی مانند لانه سازی پرندگان را نیز ازبین می‌برد. 

وی ابراز کرد: مشترکین دقت کنند از تامین اکسیژن مورد نیاز در منازل و دیگر مکان‌هایی که از سوخت گاز طبیعی برای گرم کردن استفاده می‌کنند؛ مطمئن شوند تا از ایجاد هرگونه حادثه مانند مسمومیت با گاز سمی منوکسید کربن، خفگی، انفجار و آتش سوزی جلوگیری شود.  

رئیس روابط عمومی گاز زنجان با تاکید مجدد بر اینکه همیشه اجازه بدهید هوای کافی برای تنفس شما و سوختن بخاری گازسوز در اتاق وجود داشته باشد، تصریح داشت: وجود روزنه های زیر درها برای این منظور مفید است، بنابراین روزنه های زیر درها را هیچ وقت با اشیایی همچون پارچه و پتو مسدود نکنید.  
رابطی با اشاره به اینکه مشترکان درصورتی که احساس کنند سوخت بخاری ناقص است و یا با شعله آبی نمی سوزد، بخاری و مسیر لوله دودکش را بررسی کنند، افزود: ممکن است این نقص، ناشی از نرسیدن هوای کافی به بخاری باشد، بنابراین بخاری همواره باید با شعله آبی بسوزد. 

وی با بیان اینکه از دیگر نکات اساسی این است که از صحیح سوختن گاز و سلامت بخاری به وسیله افراد ذی صلاح باید مطمئن شد؛ ادامه داد: مشترکان از تبدیل بخاری و سایر وسایلی که با سوخت های دیگر مورد استفاده قرار می گیرند، به وسایل گازسوز جدا خودداری کنند. 

رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان زنجان با بیان اینکه آموزش نکات ایمنی یکی از مهم‌ترین راه‌های جلوگیری از صدمات احتمالی در حوادث است تصریح کرد: مردم همچون همیشه به نکات ایمنی که در ظاهر ساده اما در واقع مهم و حیاتی است، توجه کنند تا در سایه آگاهی از مصرف ایمن گاز طبیعی و به کارگیری صحیح آن؛ فصل سرمای دلچسبی را در کانون گرم خانواده سپری کنند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha