پریسا مولایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: مداخلات مربوط به همسرآزاری در زنان متاهل ۱۸ تا ۵۹ سال طی ۲ جلسه مداخلات مختصر و چهار جلسه توانمندسازی برای زنان آزاردیده انجام میشود.
وی اضافه کرد: برقراری ارتباط با زنان آزاردیده و غربالگری تکمیلی خشونت علیه زنان، آموزش ابعاد روانی اجتماعی خشونت خانگی، ارزیابی سطح خطر و طراحی برنامه امنیت برای فرد مراجعه کننده و فرزندان و ارجاع مناسب، طی این مداخلات صورت میگیرد.
این کارشناس ادامه داد: شناخت موقعیتهای پرخطر، طراحی استراتژیهایی برای مقابله با موقعیتهای پرخطر، آموزش مهارت مقابله با خشم همسر و آموزش ارتقای کیفیت زندگی از اهداف جلسات توانمندسازی زنان آزاردیده است.
کارشناس سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان هدف غربالگری تکمیلی را روشن شدن نوع و فراوانی خشونت و تعیین خدمات مورد نیاز عنوان کرد و گفت: این ابزار به روشن شدن ماهیت خشونتی که فرد مراجعه کننده و فرزندان او در معرض آن قرار دارند و میزان برخورداری وی از حمایتهای روانی اجتماعی کمک میکند.
وی اظهار کرد: هدف از آموزشهای روانی اجتماعی، افزایش آگاهی از حقوق خود به عنوان یک انسان، افزایش آگاهی در مورد انواع، علل و پیامدهای خشونت و افزایش اطلاعات در مورد سازمانها و منابع قانونی و حمایتهای اجتماعی است.
مولایی خاطرنشان کرد: با بیان اینکه ایجاد آمادگی شناختی برای تغییر، تصمیمگیری و حل مساله، مهارتهای مقابله با استرس و خشم و سبک زندگی سالم، موضوعات جلسات اول تا چهارم توانمندسازی فردی است.
وی گروه هدف مداخلات مربوط به موارد کودکآزاری را تمامی کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال عنوان و خاطرنشان کرد: افرادی که در ارزیابی تکمیلی سلامت اجتماعی به هرکدام از موارد کودکآزاری شامل سوءرفتار جسمی، سوء رفتار جنسی، مراقبت ناکافی و اهمال کاری از نظر مراقبت های پزشکی مشکوک بوده و احتمال خطرجانی یا آسیب در حال حاضر برای آنها وجود داشته باشد و همچنین کودکانی که خانواده آنها از نظر خشونت خانگی غربال مثبت بودهاند، نیازمند این مداخلات هستند.
کارشناس سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه مداخلات مربوط به کودکآزاری در ۲ بخش مداخلات کودک و نوجوان و مداخلات مراقب کودک صورت میگیرد، گفت: ارزیابی بدرفتاری با کودک یا نوجوان، برقراری ارتباط و بررسی مشکل، ارزیابی خطر و تهیه برنامه ایمنی با کمک کودک و ارجاع به پزشک مرکز در صورت نیاز همچنین آموزش کنترل هیجانات منفی از مداخلاتی است که در جلسات توانمندسازی کودکان آسیبدیده انجام میشود.
نظر شما