۲۰ مهر ۱۴۰۱، ۱۷:۰۶
کد خبرنگار: 851
کد خبر: 84910731
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بازدید رایگان برای خانواده‌های نیروی انتظامی از موزه‌های گیلان

رشت - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان اعلام کرد: به‌مناسبت هفته فراجا بمدت یک هفته بازدید از موزه‌های استان برای خانواده‌های نیروی انتظامی رایگان است.

ولی جهانی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: همه موزه های تحت نظارت مستقیم میراث‌فرهنگی و اماکن تاریخی تحت پوشش این اداره کل از تاریخ ۱۴۰۱/۰۷/۲۰ تا ۱۴۰۱/۰۷/۲۶ به صورت رایگان است.
وی اظهار داشت: این اقدام به مناسبت هفته فراجا با رویکرد توان افزایی و حمایت های بی دریغ کارکنان خدوم فراجا استان انجام شده است.
به گفته وی، ۲۵ موزه در گیلان فعال است که از این تعداد ۱۲ مورد موزه تخصصی است و آخرین مورد در زمان حاضر موزه حصیر بافی روستای فشتکه است.
وی موزه حصیر فشتکه، چادر شب بافی قاسم آباد رودسر، رشتی دوزی، آسیاب ماسوله، جنگ جهانی دوم لاهیجان و پست رشت را برخی از موزه‌های یادشده عنوان کرد و افزود: راه‌اندازی موزه‌های تخصصی در سطح شهرستان‌های مختلف گیلان یکی از اولویت‌های اصلی این اداره‌ کل به منظور انتقال فرهنگ و تمدن غنی مردمان گیلان به نسل‌های آینده و معرفی این ظرفیت‌ها به گردشگران داخلی و خارجی است.
وی با توجه به ضرورت برنامه‌ریزی برای افزایش مقاصد گردشگری اظهار داشت: ایجاد موزه های تخصصی صنایع دستی علاوه بر معرفی پیشینه صنایع دستی و توجه دادن به گردشگران نسبت به اصالت صنایع دستی، موجب ارتقا کیفیت گردشگری استان می شود.
جهانی، فشتکه خمام را روستایی ممتاز در بحث تولیدات حصیری دانست و بیان کرد: این روستا نخستین روستا در حوزه صنایع دستی استان بود که بر اساس ارزیابی و داوری‌های بعمل آمده و مصوبات مربوط به شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی در فروردین ماه سال ۹۶ به عنوان روستای ملی حصیر تایید و ثبت شد و اینک پس از ایجاد موزه تخصصی حصیر در آن در صدد ثبت آن بعنوان میراث جهانی هستیم.
وی عنوان کرد: بیشترین محصولات حصیری گیلان در شهرستان‌های انزلی، رشت، لاهیجان و لنگرود تولید می‌شود و ۷۰۰ حصیرباف در روستای ملی حصیر مشغول به فعالیت هستند.
سبدبافی و حصیربافی به عقیده بسیاری از محققان پس از سنگ تراشی، قدیمی‌ترین هنر و صنعتی است که انسان با آن آشنایی یافته، هنری که منشأ بسیاری از صنایع دستی دیگر از جمله پارچه بافی، گلیم بافی، بامبوبافی، سفالگری و کوزه گری است.
به گفته برخی محققان، بافتن گلیم و قالی و انواع پارچه ها از روی سبدبافی و حصیربافی اقتباس شده و قدیمی‌ترین نمونه دستباف به حدود شش هزار سال قبل تعلق دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha