به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوکان، این آسیاب دستی قدیمی از سوی صلاح الدین پورحسن از اهالی روستای حمامیان شهرستان بوکان به همکاری رییس شورای اسلامی این روستا به موزه مردم شناسی اهدا شده است.
قدمت این آسیاب ۴۰۰ سال است که در زمره آثار موزهای مردم شناسی قرار میگیرد.
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوکان ضمن تقدیر و تشکر از اهداکنندگان آثار تاریخی اعلام کرد: با آثار و دست ساختههای بشری است که جنبههای رشد اقتصادی، فرهنگی و آداب و رسوم هر کشور و هر قومی در دنیا بیشتر و بیشتر شکوفا و شناخته خواهند شد.
شورش محمدپور گفت: در حقیقت آثار تاریخی هویت و شناسنامه هر ملتی با آثار تاریخی و فرهنگیاش شناخته و معرفی میشود.
۲ کوزه تاریخی با قدمتی بیش از سه هزار سال توسط یکی از شهروندان فرهنگدوست اهل بوکان نیز سال گذشته به این اداره اهدا شده بود، قدمت این کوزههای سفالی به هزاره اول قبل از میلاد بازمیگردد که از ارزش مطالعاتی غنی تاریخی برخوردار است.
«لقمان قاسمی» ساکن روستای کوسه ۱۰ سال قبل در حین پیکنی ساختمان در محدوده قلعه سردار بوکان واقع در خیابان استاد «هیمن» یکی از کوزه ها را پیدا کرده و تاکنون نزد خود نگه داشته و سپس آن را به میراث فرهنگی اهدا کرد.
به گزارش ایرنا، بوکان در جنوب مرکزی دریاچه ارومیه و در ارتفاع یکهزار و ۳۷۰ متری از سطح دریا و در منطقه ای کوهستانی با آب و هوایی معتدل در فاصله ۱۸۵ کیلومتری از مرکز آذربایجان غربی واقع است.
این شهرستان دارای آثار و ابنیه های باستانی و تاریخی و مذهبی متعددی همچون قلعه سردار، مسجد جامع، گنبد سردار، مسجد حمامیان، زندان آغجیوان، تپه سماقان، تپه قلاچی و قراوه حاج شیخ گل، پیرمحمد، پیر اسماعیل و خانقاه زنبیل است.
از مجموع آثار تاریخی و باستانی ذکر شده در بوکان بیشترین آثار مربوط به دوره قاجار است و با دیدن این آثار می توان بیشتر با معماری این دوره و شیوه ساخت اماکن مذهبی آن دوران آشنا شد.
بوکان در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و دارای ۹۸ اثر ثبت شده ملی است.
نظر شما