۲۱ مهر ۱۴۰۱، ۸:۱۰
کد خبرنگار: 1455
کد خبر: 84909337
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مسیر ناهموار تامین سرویس مدارس در لرستان

۲۱ مهر ۱۴۰۱، ۸:۱۰
کد خبر: 84909337
مسیر ناهموار تامین سرویس مدارس در لرستان

خرم‌آباد - ایرنا - پس از گذشت ۲ سال از آموزش های مجازی مدارس در سایه ویروس کووید ۱۹ اکنون آموزش های حضوری آغاز شده و حجم بالای تقاضای خانواده های لرستانی برای سرویس مدارس، ضرورت انکارناپذیر ساماندهی این امر را آشکار ساخته است.

به گزارش ایرنا علاوه بر لزوم ایجاد زیرساخت های آموزشی و تجهیزاتی در امر تعلیم و تربیت، رفت و آمد دانش آموزان و حضور به موقع آنان در کلاس های درس نیز یکی از ضرورت هایی است که  طی سال های گذشته در قالب سرویس مدارس شکل گرفته اما معمولا در آغاز سال تحصیلی با چالش ها و مشکلاتی مواجه است.

امروزه سرویس مدارس تسهیلگر رفت و آمد به موقع دانش آموزان و اطمینان بخش والدین هستند اما ساماندهی و برنامه ریزی صحیح و منسجم دستگاه های مربوطه در این راستا بسیار مهم و ضروری به نظر می رسد.

با توجه به اینکه از زمان شیوع ویروس کرونا اغلب خانواده ها ترجیح می دادند رفت و آمد دانش آموزان را خود بر عهده داشته باشند با جدی شدن آموزش های حضوری، بعد مسافت برخی دانش آموزان با مدارس و اشتغال والدین، به یکباره شمار زیادی از خانواده ها متقاضی استفاده از سرویس مدارس شده اند که این حجم بالای تقاضا با وجود زیرساخت های محدود چالش هایی را در این مسیر ایجاد کرده است.

در ماه بازگشایی مدارس یکی از چالش های جدی امر تعلیم و تربیت سرویس مدارس هستند که در استان هایی از جمله لرستان، گلایه مندی هایی از طرف والدین و دانش آموزان به دلیل نبود زیرساخت های لازم در این خصوص ایجاد شده است.

عدم تفاهم رانندگان سرویس مدارس با نرخ نامه مصوب، موجب اعلام قیمت های غیرمنطقی از طرف رانندگان شده و نرخ های متفاوت شمار زیادی از والدین را معترض کرده است، از طرفی بی توجهی به ظرفیت خودرو و تمرد از ظرفیت تعیین شده در کارت خودروها از دیگر مشکلات و موارد نارضایتی والدین است.

رضا ولی پور پدر دانش آموز مقطع اول متوسطه در گفت و گو با ایرنا می گوید: عدم قیمت گذاری منطقی در کارگروه مربوطه باعث نرخ گذاری های متفاوت از طرف رانندگان سرویس مدارس شده است تا خانواده ها بدون اطلاع از قیمت واقعی، مبالغ درخواستی را پرداخت کنند که این موضوع نشان از بی برنامگی و عدم انسجام و برنامه ریزی در این حوزه دارد.

وی با بیان اینکه  عدم وجود شرکت هایی برای سرویس مدارس در لرستان یکی از نواقص زیرساخت در این راستا به شمار می رود اظهار داشت: در صورت تشکیل شرکت های سرویس مدارس، نرخ ها منطقی تر خواهد بود و مابقی رانندگان نیز امکان درخواست قیمت های متفاوت را نخواهند داشت.

فیروزه امیری مادر دانش آموز ابتدایی نیز اظهار داشت: امسال نرخ سرویس مدارس با همدیگر بسیار متفاوت است در حالیکه قیمت مصوب ۳۰۰ هزار تومان اعلام شده است اما برخی رانندگان حدود ۷۰۰ هزار تومان را در نظر گرفته اند و برخی رانندگان به ویژه در مقطع ابتدایی، بیش از ظرفیت خودروها دانش آموز پذیرش می کنند.

وی با گلایه مندی از وضعیت موجود سرویس مدارس در سطح شهر خرم آباد ادامه داد: تعداد زیاد دانش آموزان باعث ناراحتی و اذیت شدن آنان در مسیر رفت و آمد به مدرسه می شود و حتی ممکن است سلامت آنان را در معرض تهدید و خطر قرار دهد.

مادر یک دانش آموز نیز اظهار داشت: تعداد زیاد دانش آموزان در یک خودروی سرویس مدارس باعث شده است که رانندگان زمان بیشتری را صرف سوارکردن آنها کنند بنابراین برخی  دانش آموزان مجبور هستند خیلی زودتر از زمان شروع کلاس ها خود را به سرویس برسانند و برخی نیز زمان بیشتری را منتظر سوار شدن بمانند.

نرخ گذاری سرویس مدارس لرستان بر عهده آموزش و پرورش نیست

مسوول اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش لرستان گفت: نرخ سرویس مدارس استان در کارگروه ماده ۱۸ متشکل از شورای اسلامی شهر، شهرداری و فرمانداری مصوب شده است و در اختیار آموزش و پرورش نیست.

فرشاد بازگیر بیان کرد: نرخ سرویس مدارس توسط شهرداری به رانندگان ابلاغ می شود و آموزش و پرورش استان در این حوزه نقش نظارتی دارد.

وی اظهار داشت: میزان نرخ سرویس مدارس شهر خرم آباد نیز با شرایط کنونی منطبق نیست و همین امر موجب اعتراض رانندگان سرویس نسبت به این نرخ نامه و افزایش خودسرانه قیمت شده است بنابراین بکارگیری ظرفیت ناوگان حمل و نقل شهرداری نقش مهمی در راستای پیشگیری از افزایش نرخ های مصوب سرویس مدارس دارد.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش در امر سرویس مدارس متولی دانش آموزان است ادامه داد: برخی رانندگان مبالغی بیش از سقف مصوب را در نظر گرفته و دستورالعمل ابلاغی را رعایت نکرده اند که استفاده از ظرفیت ناوگان حمل و نقل شهرداری جهت پیشگیری از نرخ های متفاوت یک ضرورت است.

بازگیر با بیان اینکه زیرساخت های لازم جهت اعمال نرخ های مصوب سرویس مدارس در استان وجود ندارد عنوان کرد: در صورت فعال بودن شرکت های طرف قرارداد شهرداری، امکان تامین وسایل نقلیه مورد نظر جهت سرویس مدارس استان فراهم خواهد شد.

وی تاکید کرد: همراهی شهرداری در تامین ناوگان حمل و نقل مدارس باعث ایجاد امنیت هرچه بیشتر و پرهیز از نرخ های غیرمنطقی خواهد شد.

وی ادامه داد: نرخ سرویس مدارس برای خودروهای سواری در مسافت ۲ تا ۶ کیلومتر ۳۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است که در برخی موارد رانندگان سنتی سرویس ها، حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان در نظر گرفته اند و در مسافت های بیش از ۶ کیلومتر نیز به ازای هر کیلومتر ۲۰ هزار تومان مصوب شده است.

ایجاد شرکت های سرویس مدارس باعث رفع مشکلات خواهد شد

مسوول اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش لرستان گفت: امسال شهرداری سه شرکت را در این حوزه معرفی کرده است که متاسفانه هیچکدام صلاحیت و زیرساخت های لازم را برای تحویل سرویس مدارس نداشتند و امکان همکاری با آنان وجود نداشت.

وی اظهار داشت: در صورت ایجاد شرکت های توانمند و دارای شرایط لازم، ساماندهی سرویس مدارس به راحتی انجام و علاوه بر رفع مشکلات موجود، رانندگان موظف به پایبندی به نرخ نامه مصوب خواهند شد.

بازگیر عنوان کرد: اکنون به دلیل غیرمنطقی بودن قیمت مصوب، رانندگان سنتی سرویس های مدارس از این نرخ  تمرد می کنند که این مسئله باعث ایجاد قیمت گذاری متفاوت از طرف رانندگان شده است.

وی خواستار همکاری شهرداری خرم آباد در این زمینه شد و ادامه داد: درصورت همکاری شهرداری و امکان استفاده از ناوگان تاکسیرانی و حمل و نقل آن، مشکل رفت و آمد دانش آموزان به راحتی برطرف خواهد شد.

بازگیر گفت: نرخ مصوب در کارگروه ماده ۱۸ تعیین شده و در صورتیکه شهرداری معتقد به این نرخ است باید سرویس مورد نیاز مدارس را از ناوگان حمل و نقل خود تامین کند تا بتوان قیمت های خارج از عرف را حذف کرد.

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد ظرفیت ناوگان شهرداری خرم آباد امکان برطرف کردن سرویس مدارس را دارد افزود: شهرداری قول چهار هزار تاکسی را برای تامین سرویس های مدارس داده که تاکنون در این راستا تمهیداتی در نظر گرفته نشده است.

امنیت سرویس مدارس بصورت جدی بررسی شده است

مسوول اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش لرستان گفت: در راستای تامین امنیت سرویس  نیز از طرف مدرسه تشکیل پرونده شده است و سرویس مدارس از سازمان حمل و نقل شهرداری مجوزهای لازم را دریافت کرده اند.

وی با بیان اینکه سلامت رانندگان سرویس مدارس با دقت بررسی شده است ادامه داد: استعلام های سوپیشینه، اعتیاد و سایر آسیب ها نیز در مورد رانندگان سرویس انجام شده است و تا اواخر مهرماه نیز فراخوان برگزاری دوره های آموزشی و توانمندسازی رانندگان سرویس در خرم آباد اعلام خواهد شد.

وی ادامه داد: رانندگانی که بیش از حدمجاز کارت خودرو اقدام به سوار کردن دانش آموزان کنند و سرنشین بیش از حد مجاز داشته باشند برابر با مصوبات کارگروه ماده ۱۸ از طرف راهنمایی و رانندگی اعمال قانون خواهند شد و مورد برخورد جدی قرار خواهند گرفت.

۳۶ هزار دانش آموز لرستانی در پنج هزار و ۳۰۰ فضای آموزشی این استان تحصیل می کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha