به گزارش خبرنگار ایرنا، بابک افقهی روز دوشنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه قزوین و تودیع و معارفه رییس جدید سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، افزود: رییس جمهور اتخاذ این روشها برای تأمین منابع را خطا و ظلم به مردم میدانند چرا که منجر به ایجاد تورم و فشار به اقشار مختلف جامعه میشود.
وی اظهار داشت: رییس جمهور بر تکمیل طرحهای نیمه کاره و تأمین مالی آنها بدون اتخاذ روشهای غیرمعقول و تورم زا به عنوان یک خط قرمز تاکید دارند که البته کار دشواری است و به طور جدی دنبال میشود.
افقهی با بیان اینکه دولت سیزدهم در شرایط سختی کار را تحویل گرفت که شاهد مرگ روزانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن از هموطنان به دلیل کرونا بودیم و همچنین با نرخ بالای ۵۰ درصدی تورم و مصرف ۶۰ میلیارد دلار از منابع صندوق ذخایر ارزی مواجه بودیم، اظهار داشت: در اواخر کار دولت قبل نیز یک دومینو در افزایش و متناسب سازی حقوقها داشتیم در حالیکه اگر کارها در این خصوص دلسوزانه و خداپسندانه دنبال میشد باید از ابتدای دولت قبل مورد پیگیری قرار میگرفت نه اینکه در ماهها و روزهای پایانی کار مورد توجه قرار گیرد.
این مسوول همچنین گفت: در دولت قبل همچنین یک اتفاق عجیب را در حوزه بودجه شاهد بودیم که منابع پایه ۶۵۰ هزار میلیارد تومان بود اما سقف آن در بودجه ۹۳۵ هزار میلیارد تومان بسته شد، بدان معنا که مصارف واقعی بودند اما تحقق منابع پیش بینی شده عملاً امکان پذیر نبود.
افقهی با بیان اینکه دولت اصلاح ساختار بودجه ریزی را با جدیت دنبال و پیگیری میکند، افزود: در همین راستا اعتباراتی در اختیار وزارتخانهها قرار میگیرد و متناسب با آن برنامهها و شاخصهای هدفگذاری شده از آنها مطالبه میشود که بر اساس آن، شاهد کاهش تعداد ردیفهای بودجه بودهایم.
وی با بیان اینکه در دورههای گذشته پروژههای زیادی آغاز شد که تکمیل آنها امروز به سه هزار میلیارد تومان و ۱۶ سال زمان نیاز دارد، افزود: در برخی استانها طرحهای نیمه کاره به آثار باستانی تبدیل شده و ۱۷ تا ۱۸ سال از زمان شروع ساخت آنها میگذرد اما رها شده بودند چرا که تخصیص اعتبار به این پروژهها طی این سالها نزولی بوده است و به جای تقویت بودجه عمرانی، هزینههای جاری افزایش پیدا کرده و دولت حجیمتر و بزرگتر شده است.
افقهی با بیان اینکه اگر تجارب توسعهای کشورها را موشکافی کنیم مشخص می شود، کشورهایی که دولت خود را کوچک کردند موفق بودند، افزود: وقتی دولت خودش را فربه کند، جامعه آسیب میبیند.
این مسوول ادامه داد: براساس همین شرایط دولت سیزدهم اصلاح ساختار، جراحی اقتصادی و مردمی سازی یارانهها را در پیش گرفت.
افقهی افزود: طولانی شدن متناسب سازی حقوق کارمندان نیز به دلیل همین شرایط صورت گرفت تا تأمین اعتبار این طرح به شکل مناسب و غیرتورم زا انجام شود.
این مسوول با بیان اینکه به دلیل انحراف ارز ۴۲۰۰ تومانی دولت تصمیم گرفت تا یارانه به زنجیره آخر و مصرف کننده نهایی یعنی مردم اختصاص یابد، گفت: در نیمه نخست امسال ۱۴۲ هزار میلیارد تومان یارانه به مردم پرداخت شده که کل عملکرد این حوزه در سال قبل ۸۶ هزار میلیارد تومان بود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: قزوین از ظرفیتهای اقتصادی بالایی برخوردار است و تلاش داریم تا با برنامه ریزی مناسب، این استان به یکی از استانهای پیشرو در حوزههای مختلف اقتصادی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه قزوین دارای بخش تعاونی و خصوصی قوی است، اظهار داشت: این استان در حوزه رشد اقتصادی میتواند گامهای بلندی بردارد.
افقهی اظهار داشت: در قانون بودجه سال آینده افزایش اختیارات استانها پیش بینی شده تا استانها متناسب با ظرفیتهای خود به پیشران توسعه تبدیل شوند.
در پایان این مراسم از خدمات ابوالفضل یاری رییس قبلی سازمان برنامه و بودجه استان تقدیر و سعید وکیلی به عنوان رییس جدید این سازمان معرفی شد.
معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای سازمان برنامه و بودجه
دولت سیزدهم برای تامین منابع به دنبال روشهای غیرمعقول نیست
۱۸ مهر ۱۴۰۱، ۱۲:۴۸
کد خبر:
84908389
قزوین-ایرنا-معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای سازمان برنامه و بودجه گفت: دولت سیزدهم برای تامین منابع مورد نیاز اداره کشور به دنبال روشهای نامعقول و تورم زا مانند افزایش پایه پولی، چاپ اسکناس و استقراض نیست.
نظر شما