محوطه گنبد جهانی سلطانیه نیازمند نورپردازی است

زنجان - ایرنا - مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با وجود اتمام مرحله اول سامان‌دهی و اصلاح سیستم برق‌رسانی مجموعه جهانی گنبد سلطانیه همچنان محوطه این پایگاه جهانی نیازمند اعتبار ویژه برای نورپردازی کامل است.

سید سعید صفوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در ادامه روند اجرای تنظیم و ‌بهینه‌سازی نور محیطی مجموعه جهانی گنبد سلطانیه و بهسازی تجهیزات برق‌رسانی و نورپردازی، اقداماتی شامل تعویض قطعات فرسوده تابلوهای برق در محوطه باغ و همچنین انجام محاسبات و طراحی محل‌های جدید به‌منظور استقرار تجهیزات نورپردازی انجام گرفته است.
وی، با اشاره به تأثیرات نورپردازی جدید در مجموعه جهانی گنبد سلطانیه اضافه کرد: برچیده شدن تجهیزات فرسوده و مستعمل از اطراف مجموعه جهانی گنبد سلطانیه و اجرای نورپردازی جدید، جلوه‌ای ویژه به این بنای تاریخی داده‌ است.
به گفته صفوی، اجرای این طرح پس از بررسی‌های کارشناسی با استفاده از نیروهای متخصص، به کارگیری نرم‌افزارهای جدید ویژه نورپردازی و انجام تست نور در مراحل مختلف انجام‌شده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین مباحث در زمینه معرفی محوطه‌ها و بناهای تاریخی و همچنین مراکز شهری در دنیای امروز اجرای نورپردازی زیبا و مناسب باهدف جلب‌توجه بیشتر بازدیدکنندگان و گردشگران است.

گنبد سلطانیه از آثار ملی ایران و مناطق دیدنی زنجان است که در تاریخ ۱۵ دی ماه سال ۱۳۱۰ با شماره ۱۶۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید همچنین این بنا در تاریخ ۲۴ تیر ماه سال ۱۳۸۴ به‌عنوان هفتمین اثر ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز ثبت شد.

این بنا از آثار مهم معماری ایرانی و اسلامی به شمار می‌رود و دومین گنبد بزرگ آجری جهان بعد از گنبد کلیسای جامع فلورانس (سانتا ماریا دل فیوره) است. رتبه سوم گنبدهای بزرگ جهان نیز به گنبد مسجد ایاصوفیه استانبول اختصاص دارد.

این بنای تاریخی با شهر زنجان، ۴۴ کیلومتر (۴۰ دقیقه) فاصله دارد و در دوره حکومت سلطان محمد خدابنده (معروف به اولجایتو)، هشتمین سلطان مغول، به‌عنوان آرامگاه بنا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha