عشایر و روستاییان ۲۷.۵ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهند

مشهد- ایرنا- جانشین رییس سازمان امور عشایر ایران گفت: عشایر و روستاییان ۲۷.۵ درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی میزبان روز شنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی، افزود: بخش زیادی از امنیت غذایی کشور دست روستاییان و عشایر است و ۸۰ درصد از مواد غذایی کشور را تولید و ۲۵ درصد گوشت قرمز و مواد پروتیئنی کشور را تامین می کنند.

وی ادامه داد: عشایر و روستاییان حدود ۳۵ درصد از صنایع کشور را تامین می کنند و از نظر هویتی، تاریخی، نقش، نماد و غیره منحصر به فرد هستند و خراسان بزرگ مجموعه و آلبومی از اقوام و عشایر کشور است و بخش زیادی از هویت تاریخی ما در این جا شکل گرفته است.

معاون توسعه و امور زیربنایی و جانشین ریاست سازمان امور عشایر ایران با بیان این که عشایر مرزداران این سرزمین هستند گفت: شعاری داریم با عنوان هر چهار عشایر یک کارگاه تولید، یک پایگاه فرهنگی و یک پاسگاه انتظامی است و هرکجا در مناطق مرزی ما عشایر وجود دارد هیچ مشکل امنیتی نداریم چرا که در نهایت صداقت همکاری دارند.

میزبان افزود: اساس زندگی عشایر شامل سه رکن انسان، دام و مرتع است و در طول تاریخ تنها عاملی که به زندگی عشایر آسیب زده است تغییرات اقلیمی و به ویژه خشکسالی است.

وی ادامه داد: ما به عنوان جزوی از بدنه وزارت جهاد کشاورزی سعی کرده ایم تا با تامین آب شرب پایدار، آبرسانی سیار، تامین علوفه و غیره تا حدبسیار زیادی از حاشیه نشینی و راهامردن زندگی کوچ نشینی عشایر جلوگیری کنیم.

معاون توسعه و امور زیربنایی و جانشین ریاست سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: اما هنوز آسیب وجود دارد و بخشی از این آسیب را تغییر آن قیمت ارزی بر عشایر تحمیل کرده است چرا که آنان پنج برابر فروشی که دارند هزینه می کنند که اگر به داد آن ها نرسیم، مجبور خواهند بود دام خود را بفروشند و راهی مناطق شهری و روستایی شوند.

وی افزود: عشایر دام های را از نظر نوع، نژاد و گونه در اختیار دارند که اگر در هر منطقه آن را از دست بدهند گونه دیگری شرایط انطباق و سازگاری با آن محیط را ندارد و این دام های عشایر به عنوان یک ذخیره ژنتیکی محسوب می شوند و باید بگوییم دام عشایر علاوه بر این که مولد هستند خواستگاه نژاد و گونه های دامی در کشور هستند.

میزبان ادامه داد: تفکری که به سازمان امور عشایر در برنامه هفتم به عنوان رویکرد پایه مدنظر نظر است این است که عشایر را یک مقدار از اتکای صرف به دام و مرتع یا رهایی دهیم یا تنوع ببخشیم که خراسان رضوی در این امر پیش قراول بوده و توانسته در جیره دامی که در میانگین کشوری حدود ۱۳ کیلوگرم نهاده برای اضافه شدن یک کیلو گوشت برای دام استفاده می شود را به حدود ۷.۵ کیلوگرم نهاده برساند که رکورد بسیار خوبی در کشور است.

وی عنوان کرد: همچنین خراسان رضوی در حوزه نظام سکونتگاهی هم یک گام جلوتر رفته یعنی عشایر در دوره قشلاق در محلاتی که زندگی یکجانشینی دارند مستقر می شوند که این امر باعث می شود ما پرواربندی را بهتر از جاهای دیگر در این استان پیگیری کنیم.

در این مراسم ضمن تقدیر از زحمات محمد نبوی فرد، محمد حسین جعفری به عنوان مدیر کل امور عشایر خراسان رضوی معرفی شد.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha