دشت قزوین موقعیت استراتژیکی در تامین غذای کشور دارد

قزوین- ایرنا – نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت: دشت قزوین به دلیل اینکه غذای حداقل ۳۳ میلیون نفر از ساکنان مرکز و شمال غرب کشور را تامین می‌کند موقعیت استراتژیکی دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فاطمه محمدبیگی روز شنبه در جلسه شورای منابع آب استان قزوین، افزود:این دشت با توجه به موقعیت استراتژیک خود برای استان قزوین و کشور باید احیا شود.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب همواره بر حل معضل کم آبی دشت قزوین و احیای این دشت سفارش کرده اند و در دهه ۸۰ هم به وزیر نیرو سفارش ویژه در این زمینه داشته اند.

محمدبیگی اضافه کرد: هفته گذشته در دیدار با محمد مخبر معاون رییس جمهور در صحن مجلس شورای اسلامی در خصوص احیای دشت قزوین گفت و گو کرده ام و قرار شده یک جلسه ویژه برای پیگیری این موضوع برگزار شود.

وی در ادامه اجرای طرح بازار آب را در استان، تدبیر جامع و خوبی ارزیابی کرد و افزود: احساس می کنیم هنوز نقاط مبهم زیادی در این طرح وجود دارد و در عملیات اجرایی آن، دچار چالش هایی خواهیم بود و تیم اجرایی بازار آب در استان باید برای چالش های آن راهکار پیدا کنند.

محمدبیگی اضافه کرد: اجرای طرح بازار آب بدون تامین اعتبار، آب در هاون کوبیدن است و حتی محیط زیست استان را نیز دچار آسیب می کند.

وی گفت: در حال حاضر دشت قزوین درحال از بین رفتن است و باید با پیگیری های جدی، اعتبارات ملی را برای احیای آن دریافت کنیم و صرف نشستن در این جلسات و اکتفا کردن به اجرای یک طرح، مشکلی را حل نخواهد کرد.

بی آبی ۱۰ هزار هکتار از باغ های شهرستان تاکستان را از بین برد

نماینده شهرستان تاکستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه، گفت: سد طالقان در شرق استان و یک سد در غرب استان بخشی از آب کشاورزی و شرب مورد نیاز استان را تامین می کند ولی پاسخگوی نیاز استان نیست.

رجب رحمانی افزود: برای انتقال آب از ارتفاعات ۲ هزار و سه هزار به استان، مجوزهای لازم را سال های قبل از مجلس شوری اسلامی گرفته ایم و باید پیگیری های لازم در این زمینه با جدیت صورت گیرد.

وی گفت: باید در این زمینه طالبکارانه با دولت صحبت کنیم تا شاهد تحقق مطالبات و انتظارات برای رفع معضل کم آبی در استان باشیم.

نماینده شهرستان تاکستان در مجلس شورای اسلامی گفت: برای اینکه مشکل کم آبی دشت قزوین حل شود در سال های گذشته، یک ردیفی را در قانون بودجه به عنوان شبکه های آبیاری و زه کشی دشت قزوین مصوب کردیم ولی بعدا به دلیل پیگیری نشدن حذف شد.

وی گفت: الان بر اثر بی آبی ۱۰ هزار هکتار از باغ های شهرستان تاکستان از بین رفته و صدها روستای استان با تنش کم آبی مواجه شده اند و اگر آب نباشد تمامی زحمات دولت ها از بین می رود.

رحمانی افزود: باید طرح انتقال آب از سد طالقان به ۱۴ شهر و ۱۹۴ روستای استان را که در دولت های گذشته مصوب شده با جدیت پیگیری کنیم تا به صورت همزمان به مرحله اجرا برسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha