وضعیت بحرانی هائیتی و ادعای آمریکا برای جمع آوری کمک‌های بین‌المللی

نیویورک- ایرنا- وضعیت بحرانی کشور هائیتی از بازگشت وبا تا کمبود آب آشامیدنی و سوخت، موجب شده است آمریکا مدعی جمع آوری کمک های بین المللی در این زمینه شود.

به گزارش روز شنبه ایرنا، مقامات بهداشتی هائیتی اعلام کرده اند که حداقل هفت نفر بر اثر وبا جان خود را از دست داده اند. وبا طی روزهای اخیر در این کشور آمریکای مرکزی بازگشت غیرمنتظره‌ای داشته است.
شیوع دوباره وبا در حالی است که این کشور به دلیل جنگ های داخلی که باعث کمبود سوخت و آب آشامیدنی تمیز شده، اخیرا با فلج اطفال نیز دست به گریبان است .
در هفته های اخیر، هزاران نفر از مردم هائیتی با برگزاری تظاهرات سراسری علیه جنایات گسترده و تورم بالا در این کشور حوزه کارائیب اعتراض کردند.
وزارت خارجه آمریکا روز شنبه به وقت محلی با اعلام اینکه در حال بررسی درخواست هائیتی برای کمک امنیتی به این کشور است، خاطرنشان کرد که این موضوع را با متحدان بین المللی خود در میان خواهد گذاشت.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که گروه های تبهکار مانع تلاش های دولت هائیتی برای مبارزه با گسترش وبا هستند.
این در حالی است که هائیتی پس از محاصره بندر وارو، دچار بحران سوخت شده و حمل و نقل در این کشور به علت کمبود سوخت، فلج شده است.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا، جزئیاتی درباره نوع کمک احتمالی ایالات متحده به هائیتی ارائه نشده است.
از سوی دیگر به علت کمبود آب آشامیدنی ناشی از بحران امنیتی این کشور، تلاش ها در زمینه مبارزه با گسترش وبا نیز تضعیف شده است.
به گزارش ایرنا، از ماه گذشته باندهای مافیایی در اعتراض به اعلام افزایش قیمت سوخت در ماه شهریور، مراکز اصلی سوخت کشور را مسدود کردند.
از همین رو، بسیاری از بیمارستان ها به دلیل کمبود سوخت برای ژنراتورهای برق، فعالیت خود را تعطیل کرده یا کاهش داده اند. استفاده از حمل و نقل عمومی هم در حال حاضر برای اکثر شهروندان غیرممکن است.
شرکت بطری‌سازی کارائیب، یکی از تامین‌کنندگان کلیدی آب بسته بندی در هائیتی نیز اعلام کرد که دیگر نمی‌تواند به تولید و توزیع آب ادامه دهد؛ زیرا سوخت دیزلش تمام شده است.
وبا باعث اسهال غیرقابل کنترل می شود. این بیماری معمولاً از طریق آب آلوده به مدفوع یک فرد بیمار منتقل می شود. در واقع آب آشامیدنی تمیز برای جلوگیری از گسترش آن بسیار مهم است.
وبا در هائیتی در سال ۲۰۱۰ نیز شیوع یافت که عاملان اصلی شیوع این بیماری واگیردار در این کشور، نیروهای حافظ صلح سازمان ملل بودند. از سال ۲۰۱۰ که نیروهای نپالی حافظ صلح سازمان ملل فاضلاب آلوده را به درون یک رودخانه در کشور هائیتی تخلیه کردند،‌ بیماری وبا در این کشور شیوع یافت.
بان کی مون دبیر کل وقت سازمان ملل، گزارشی در سال ۲۰۱۱ منتشر کرد که به طور قطعی نحوه شیوع وبا درهائیتی را مشخص نکرد اما اعضای کارگروه بهداشتی سازمان ملل در سال ۲۰۱۳ به طور مستقل مقاله ای را منتشر کردند که به این نتیجه رسیدند که کارکنان مرتبط با ماموریت حافظ صلح سازمان ملل "محتمل ترین منبع"  شیوع وبا هستند.
بیماری وبا در سال ۲۰۱۰ باعث مرگ حدود ده هزار نفر در هائیتی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha