رینوتکس مطلوب کدام است؛ دولتی یا خصوصی؟

تبریز - ایرنا - دهمین دوره نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی، «رینوتکس» ۲۰۲۲ از دوم تا ششم آبان ماه سال‌جاری با همکاری دستگاه‌های اجرایی در حالی در تبریز برگزار می‌شود که بسیاری از کارشناسان بر سر دولتی یا خصوصی بودن آن اختلاف نظر دارند.

به گزارش ایرنا، نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی در راستای بهبود فضای کسب و کار دانش بنیان و با رویکرد توسعه و تجاری سازی فناوری سالانه در تبریز برگزار می شود.

این نمایشگاه در سال های گذشته با عنوان نمایشگاه و جشنواره فناوری های نو و پیشرفته ربع رشیدی برگزار می شد که از سال ۱۳۹۶ با تغییر عنوان به نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی و نام اختصاری  RINOTEX  به فعالیت خود ادامه داده است.

دوره اول نمایشگاه در سال ۱۳۸۴ و دوره های بعدی آن از سال ۱۳۹۳ بطور مستمر برگزار می شود. این نمایشگاه همه ساله آبان ماه در محل نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار و از سراسر دنیا بازدید کننده و شرکت کننده دارد. دهمین دوره نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی نیز آبان ماه ۱۴۰۱ به صورت حضوری برگزار می شود.

تجاری سازی فناوری، بسترسازی برای تکمیل چرخه علم تا فناوری و فناوری تا کسب و کار، شناسایی و معرفی نوآوری ها و اختراعات فناورانه و طرح ها و ایده ها ی دانش محور، معرفی توانمندی های پژوهشی و فناوری و بسترسازی برای کاربردی کردن آنها، ایجاد ارتباط بین دانشگاهیان و فناوران با بخش های مختلف اقتصادی و اجرایی، ایجاد فضای مناسب کسب و کار برای نخبگان علمی و فناوری و شکل گیری شرکت های دانش بنیان و جذب سرمایه گذاری (داخلی و خارجی) برای فرصت های سرمایه گذاری دانش بنیان، از جمله اهداف برگزای این نمایشگاه می باشد.

نشست هم اندیشی رینوتاک ۲۰۲۲ با هدف بررسی چالش ها و نیز آسیب شناسی ادوار گذشته با حضور مدیران شرکت های دانش بنیان و صاحبان استارتاپ ها در تبریز برگزار شد.

رینوتکس ۲۰۲۲ از چالش تا چشم انداز

مدیرعامل سازمان عامل استقرار و توسعه منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی با بیان اینکه رینوتکس با هم افزایی و هم گرایی اعضای اکوسیستم نوآوری می تواند نقشی در توسعه این زیست بوم ایفا کند، گفت: حمایت از نوآوران و فناوران با همکاری بخش خصوصی، شتاب دهنده ها، کارخانه های نوآوری، پارک علم و فناوری، دانشگاه، صنعت و... ممکن می شود و اگر این اتفاق رخ ندهد، نمی توان نقش درستی در این عرصه ایفا کرد.

سعید غریب خواجه افزود: برگزاری نمایشگاه رینوتکس به صورت ۹ سال پیاپی، بخشی از برنامه‌های طولانی مدت آذربایجان شرقی در راستای ایجاد بزرگترین گردهمایی شرکت‌های نوآور و دانش بنیان در منطقه بوده است و اکنون در سال  «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» شاهد برگزاری دهمین دوره از این رویداد خواهیم بود.

وی ادامه داد: در سالی که به نام «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» مزین است، در راستای حمایت و ظرفیت‌سازی برای تولید دانش، محصولات بومی و تجاری سازی آنها، دهمین دوره نمایشـگاه بین المللـی نـوآوری و فنـاوری ربع رشیدی «Rinotex۲۰۲۲»، با هدف افزایش مشارکت شرکت‌های دانش بنیان و فنـاور داخلی و خارجی، بسترسازی برای تکمیل چرخه‌ علم تا فناوری و فناوری تا کسب و کار، شناسایی و معرفی نوآوری‌ها و اختراعات فناورانه و طرح‌ها و ایده‌های دانش محور، معرفی توانمندی‌های پژوهشی و فناوری و بسترسازی برای کاربردی کردن آنها، شبکه سازی و گسترش همکاری‌های فناورانه منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی، ایجاد فضای مناسب کسب و کار برای نخبگان علمی و فناوری و شکل گیری شرکت‌های دانش بنیان، بسترسازی برای جذب سرمایه در شرکت‌های دانش بنیان، فناور و خلاق و افزایش صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان برگزار می‌شود.

غریب خواجه خاطرنشان کرد: امسال رویداد رینوتکس همراه با جشن ۱۰ سالگی این نمایشگاه خواهد بود و در راستای ایجاد تحول قدم های جدی برداشته شده است.

مدیرعامل سازمان عامل استقرار و توسعه منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی، گفت: امسال علاوه بر نمایشگاه، پیش رویداد و رویدادهای جانبی دیگری نیز تعریف کرده‌ایم و تلاش خواهیم کرد با پایتخت و دیگر استان‌ها ارتباط و تعامل خوبی داشته باشیم.

وی با اشاره به برگزاری گفتمان توسعه و نوآوری با حضور نماینده ای از دانشگاه، صنعت و اکوسیستم که سه حلقه اصلی توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری هستند، خاطرنشان کرد: «رویداد رینوتاک ۲۰۲۲» گفتمانی چالشی در خصوص اهداف رینوتکس با حضور دانشگاهیان و فعالان حوزه صنعت به عنوان اولین پیش رویداد دهمین دوره نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی  برگزار شد.

رویدادها قلب تپنده اکوسیستم نوآوری هستند

 رئیس مرکز شتابدهی نوآوری پارک فناوری پردیس با بیان اینکه این رویداد فرصت خوبی برای آشنایی با اکوسیستم نوآوری و فناوری تبریز است، گفت: جریان توسعه اکوسیستم با برگزاری رویداد ها زنده است و هر چیزی که منجر به رشد اکوسیستم می شود از دل این رویداد ها بیرون می آید.

مهدی عظیمیان با بیان اینکه رویدادهای فناورانه که در حاشیه نمایشگاه ها برگزار می شود و چه رویدادهای کارآفرینان همگی قلب تپنده اکوسیستم هستند، افزود: این رویدادها به شبکه سازی، انتقال تجربه، دانش و مهارت کمک می کنند.

وی خاطرنشان کرد: اکوسیستم نوآوری و فناوری شبکه ای بهم پیوسته از اجزای مختلفی است که همواره در ارتقای سرمایه انسانی و توسعه اقتصاد دانش بنیان نقش ایفا می کند.

عظیمیان با اشاره به نقش صنعت در توسعه اقتصاد دانش بنیان و اکوسیستم نوآوری و فناوری، گفت: صنایع آن گونه که باید، درگیر این زیست بوم نشده است و با ادبیات نوآوری بیگانه هستند و در آذربایجان شرقی که به عنوان استانی صنعتی شناخته می شود؛ باید به این موضوع اهمیت بیشتری داد.

رئیس مرکز شتابدهی نوآوری پارک فناوری پردیس ادامه داد: رینوتکس می تواند موجب ایفای نقش رویدادها در آذربایجان شرقی باشد که این امر نیازمند مشارکت تمام اعضای اکوسیستم است.

وی با بیان اینکه رینوتکس باید تلاش کند فعالیت خود را در سطح منطقه ای و شمالغرب تقویت کند، افزود: نمایشگاه باید در طول سال زنده باشد و با رویدادهای جانبی فعالیت خود را ادامه دهد.

 عظیمیان تاکید کرد: هنوز جا دارد که اعضای مختلف اکوسیستم چه در سطح منطقه ای و چه در سطح کشور با رینوتکس آشنا شوند و در اجرای آن دخیل شوند و برگزار کنندگان رویدادهای کارآفرینی و نقش آفرینی بخش های خصوصی و دیگر اعضای اکوسیستم در این امر بی تاثیر نیست.

وی با تاکید بر اینکه ماحصل این همکاری ها می تواند جریان منظمی برای توسعه اکوسیستم باشد، ادامه داد: ترویج استان های همجوار به همکاری و توسعه می تواند یکی از اهداف و چشم اندازهای رینوتکس باشد چرا که جای خالی برندینگ در عنوان نمایشگاه نوآوری و فناوری رینوتکس دیده می شود و بهتر است یک ویژگی خاص و ظرفیت استان شناسایی و برنامه ریزی شود تا اساس رینوتکس شکل گیرد. 

رئیس مرکز شتابدهی نوآوری پارک فناوری پردیس بر لزوم تعیین نحوه ارتباط و گفتمان بخش دولتی، خصوصی و اعضای دیگر اکوسیستم در رینوتکس تاکید کرد و گفت: تبریز ظرفیت های بالقوه ای در حوزه های مختلف علمی و فناوری دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha