۱۱ مهر ۱۴۰۱، ۱۰:۴۰
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 84902232
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

کم آبی سبب رشد آفات میان  محصولات میوه  استان اصفهان شد

اصفهان - ایرنا - رییس خانه کشاورز اصفهان گفت: بسیاری از محصولات میوه هسته‌دار در استان امسال بطور عمده با مشکل آفت مواجه شد که یکی از دلایل اصلی آن، کم آبی است.

محمد صادقی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال محصولات باغی مانند هلو، گیلاس، زردآلو، بِه و انار در استان اصفهان بطور جدی با مشکل مواجه شد، حجم قابل توجهی از آنها بدلیل آفت‌زدگی، از بین رفت و میزان تولید کاهش یافت.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه کم آبی، نقش عمده ای در پیدایش این معضل دارد، اظهار داشت: آب باید به موقع به درخت برسد و اگر فاصله بین زمان آبدهی به درختان باغ، بیشتر شود، احتمال آفت‌زدگی نیز افزایش می یابد.

صادقی اضافه کرد: آب و برق ۲ عامل اساسی در کشاورزی است و اگر یکی از آنها دچار مشکل شود، کشاورزان و باغداران نیز با چالش های جدی مواجه می شوند.

وی با تاکید بر لزوم تامین آب به موقع برای کشاورزان، یکی دیگر از راهکارهای اساسی برای رفع مشکل آفت زدگی میوه های هسته دار را ارائه دوره های آموزشی به کشاورزان دانست و خاطرنشان کرد: اگر آفت میوه در یک منطقه گسترش یافت به سایر مناطق نیز سرایت می کند و بر روی همه محصولات تاثیر مخرب خواهد گذاشت.

صادقی با بیان اینکه هنوز افرادی هستند که از زاینده رود خشک نیز ماهی می گیرند، تاکید کرد: از دهه ۷۰ اگر به طور جدی برای زاینده رود اقدام می شد امروز ما شاهد نبودیم که یک رودخانه پر آب به چنین وضعیتی دچار شود.

رییس خانه کشاورز استان اصفهان تصریح کرد: اصفهان، شهری گردشگری و تاریخی است بنابراین توسعه صنعت در آن، جای سوال دارد و اگر در گذشته در این زمینه اشتباه شده است امروز دیگر نباید آن خطاها، تکرار شود.

صادقی همچنین با بیان اینکه همه انسان ها به نوعی زندگی خود را مدیون کشاورزی هستند، گفت: امنیت بالاترین نیاز انسان بشمار می آید و از میان ابعاد مختلف آن، امنیت غذایی یکی از بالاترین امتیازها را دارد که همین امر، اهمیت و جایگاه کشاورزی را نشان می دهد.

وی با بیان اینکه کشاورزان، بزرگترین تشکل کشوری هستند اما در عین حال، فقیرترین تشکل نیز بشمار می آیند، تصریح کرد: لازم است در انتصاب مدیران وزارت جهاد کشاورزی از ظرفیت کشاورزان و تشکل های کشاورزی نیز استفاده شود.

وی از رسانه ها خواست تا با انعکاس هرچه بیشتر واقعیت ها درباره وضعیت بخش کشاورزی اصفهان به رفع مشکلات و مسائل آن کمک کنند.

استان اصفهان ۵۶۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد اما به‌دلیل کمبود منابع آبی، تنها حدود ۲۰۰ هزار هکتار از آن‌ها زیر کشت محصولات زراعی و باغی می‌رود.  

مجموع اراضی باغی استان اصفهان حدود ۸۰ هزار هکتار است و مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای آن در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha