۹ مهر ۱۴۰۱، ۸:۰۳
کد خبرنگار: 1447
کد خبر: 84899963
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چشمه آبگرم دلفان ظرفیت فراموش شده گردشگری سلامت 

خرم‌آباد - ایرنا - چشمه آبگرم دلفان در۶۰ کیلومتری غرب شهر نورآباد مرکز این شهرستان و در بین ۲ رشته کوه "گله" و "سفیدکوه" در رشته کوه‌های زاگرس و در محل تلاقی سه رودخانه "گاماسیاب"، "گیزه رود" و" سیمره" واقع شده است.

به گزارش ایرنا ، آب این چشمه از اعماق زمین می جوشد و حدود ۶۰ درجه سانتی گراد دمای آب این چشمه است که با وجود خشکسالی های چند سال اخیر هنوز آبدهی خوبی دارد ولی به رغم داشتن خواص طبی و طبیعت سحرآمیز منطقه هنوز برای مردم کشور و حتی مردم استان لرستان ناشناخته مانده است.

امروزه چشمه های آبگرم نقش مهمی در جذب گردشگران حوزه سلامت دارند اما چشمه آبگرم ( گرمابه) که در بخش "کاکاوند" شهرستان دلفان واقع شده است به سبب نبود زیرساخت های لازم، مورد توجه گردشگران واقع نشده و نبود راه ارتباطی مناسب نیز موجب شده تا مردم براحتی نتواننداز این مزیت گردشگری استفاده کنند. 

یکی از گردشگران که از استان کرمانشاه به این منطقه سفر کرده بود به خبرنگار ایرنا گفت :متاسفانه راه دسترسی به این منطقه زیبا و استفاده از آبگرم چشمه ایجاد نشده و ما نیز به سختی توانستیم به این محل برسیم.

این گردشگر که خود را "شاهپور نظری" معرفی کرد ، افزود: حدود ۱۰ کیلومتر از راه دسترسی به این چشمه نامناسب بود که خودروهای کمک دار نیز به سختی از آن عبور می کنند.

یکی دیگر از گردشکران که خود را بومی محل و اهل منطقه کاکاوند معرفی کرد به ایرنا گفت: سال ها است که وعده ساخت راه مناسب  به این منطقه داده می شود اما این وعده ها تنها به راه شکافی قسمتی از مسیر محدود شده که آن هم بدلیل تداوم نداشتن فعالیت ها از بین رفته است. 

"سیروس کریمی" که به همراه خانواده به منطقه سفر کرده بود افزود: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان سال ۹۷ یک ساختمان که درون آن یک حوضچه و چندین دوش حمام ساخته شده بود در این منطقه بنا کرد.

وی اضافه کرد: متاسفانه جانمایی نامناسب ساختمان موجب شد که در سیل سال ۹۸خسارت فراوانی به این ساختمان وارد شود و به سبب نبود نگهبان با وجود هزینه های فراوان آهن آلات آن به سرقت رفت.

به گفته وی  بعد از سیل ۹۸ نیز در کنار رودخانه سیمره به منظور کنترل آب‌ رودخانه و حفاظت از ساختمان مذکور اقدام به ساخت یک دیواره سنگی برای محافظت از ساختمان شد اما این دیواره سنگی هم دوامی نیاورد و آن نیز تخریب گردید.

یکی از بانوان حاضر در منطقه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: خانواده های بسیاری برای آب تنی و استفاده از خواص چشمه آبگرم به این منطقه سفر می کنند ولی به سبب نبود زیرساخت ها مردم ناچارند از یک حوضچه سیمانی که توسط بومیان منطقه ساخته شده استفاده کنند و استفاده بانوان از آن نیز با مشکلات فراوانی مواجه است.

وی افزود: زنان باید ساعت ها در انتظار بمانند تا شاید فرصتی فراهم شود از آب این چشمه استفاده کنند.

وی احداث سالن ویژه بانوان را در این چشمه ضروری خواند وگفت: با احداث یک سالن مجزا، بانوان نیز می توانند از مزایای درمانی این چشمه آبگرم استفاده کنند.

"اصغر قهرمانی" فرماندار شهرستان دلفان ،احداث راه دسترسی مناسب و ایجاد زیرساخت های گردشگری را از نیازهای مهم منطقه آبگرم کاکاوند دلفان عنوان کرد و گفت: این چشمه یک ظرفیت بسیار مهم برای توسعه گردشگری در منطقه است که امیدواریم دستگاههای استانی مربوطه از جمله اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری توجه بیشتری به این ظرفیت مهم داشته باشند.

در هر حال چشمه آب گرم شهرستان دلفان به عنوان یک جاذبه طبیعی در حوزه گردشگری درمانی به شمار می رود که جا دارد برای استفاده هزاران گردشگر و دوستداران طبیعت که هرساله به منطقه سفر می کنند جاده دسترسی مناسب از مسیر روستای "قلاته" دلفان ایجاد شود و بازسازی ساختمان آسیب دیده و ساخت سالن ویژه بانوان نیز در دستور کار قرار گیرد.

وجود چشمه آبگرم و پل گرمابه و طبیعت زیبا و بکر آن از ظرفیت های است که می توان این منطقه را به یکی از قطب های گردشگری سلامت در غرب کشور تبدیل نمود.

چشمه آبگرم شهرستان دلفان در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ توسط شورای ثبت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha