به گزارش خبرنگار ایرنا چهارم مهر ماه هر سال به نام روز سرباز نامگذاری شده تا آحاد جامعه، ارزش، شان و جایگاه پسران جوان و فرزندان خود را که ۲ سال در پادگانها و یگانهای نیروهای مسلح و حتی در دورانترین نقاط کشور از خانه و کاشانه خود در نقاط صفر مرزی مشغول حفاظت از جان و مال و نوامیس خود هستند، بدانند.
البته به عقیده برخی، دوران خدمت سربازی، پسران ایران زمین را آب دیده میکند و آنان را به عنوان یک جوان پخته تحویل جامعه میدهد تا بتواند حس و انگیزه مسوولیتپذیری حداقل یک خانواده را داشته باشد.
دوران خدمت وظیفه عمومی با تمام سختی و مشقت و حتی راحتی، خوبی و بدی میگذرد، اما خاطرات آن دوران به اندازه یک عمر در ذهن جوان به خدمت رفته وجود دارد و اگر بخواهد میتواند کتابی قطور چاپ یا حتی برای نسلهای بعد خود هر روز یک خاطره جدید تعریف کند.
در دوران خدمت وظیفه عمومی، هستند سربازانی که در بخشهای مختلف با خوشخدمتی، موفق به کسب افتخاراتی همچون سرباز نمونه میشوند.
در مجموع سربازی در ایران، نوعی خدمت نظامی بر پایه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در ایران تنها مختص پسران و مردان بالای ۱۸ سال با ملیت ایرانی است .
در صورت سرپیچی از این قانون، دانشآموزان پسر از خدمات اجتماعی و حقوق شهروندی خود مانند استخدام، ادامه تحصیل، داشتنِ بیمه درمان، دریافت پروانه کسب و موارد بسیار دیگر محروم میشوند.
به مناسب روز سرباز به سراغ برخی افراد که دوران خدمت خود را سپری کرده یا در حال خدمت هستند و حتی کسانی که هنوز به خدمت نرفتند، رفتیم تا نظر خود را در خصوص این دوران بیان کنند.
یک جوان گلستانی که دوران خدمت خود را سپری کرده، گفت: دوران سربازی دوران بسیار خوبی است، اما قبل از هر چیز معتقدم باید همه چیز برای همه افرادی که در مکانی با یک لباس جمع شدهاند، عادلانه باشد.
مرتضی رحیمی اظهارداشت: من در دوران آموزشی با افرادی هم دوره بودم که والدینشان به نوعی دارای پُست، مقام و مسوولیت بودند که بعد از دوره آموزشی، به دنبال انتقالی به نزدیکترین محل خدمتی به محل زندگی خود بودند.
وی بیان کرد: اما از سوی دیگر برخی دوستان که هیچ دوست و آشنایی برای زمان تقسیمبندی نداشتند، به دورترین مناطق اعزام میشدند و حتی برخی از آنان در درگیریهای مرزی با اشرار و قاچاقچیان به شهادت میرسند که البته شهادت خود توفیق ارزشمندی است، اما یک جوان ۱۹ یا ۲۰ ساله که نه تنها خود، بلکه والدینش برایش آرزوها دارند، به شهادت میرسد.
یک جوان گرگانی دیگر که علاقه چندانی به رفتن خدمت سربازی ندارد، گفت: وقتی یک فرد مجرد در سنین جوانی به خانوادهاش کمک میکند، این یک جور خدمت محسوب میشود، اما اگر بخواهی دوران خدمت سربازی را جای دیگر سپری کنی، شاید نتوانی در خدمت خانوادهات باشی.
سینا محمدی اضافه کرد: حداقل باید شرایطی فراهم شود جوانی که درس خوانده و تحصیلات عالی دارد، مثل سربازان معمولی خدمت انجام ندهد و بهتر است از این افراد خارج از پادگان استفاده شود.
وی بیان کرد: البته اینکه آدم انسانی پخته و متکی به خود میشود، خوب است، اما برخی از بچهها توان دوری از خانواده را به علت وابستگی که به آنان دارند، ندارند و دوری راه و مسافت برایشان سخت است.
بهترین دوران عمرم، ۲ سال خدمت مقدس سربازی بود
جوان دیگری گفت: یکی از بهترین دوران عمرم، ۲ سال خدمت مقدس سربازی بود، زیرا آنجا دوستان مختلف از شهرهای مختلف کشور پیدا کردم و حتی با برخی از آنان بعد از حدود ۱۵ سال ارتباط و رفت و آمد دارم.
رضا رضوانینیا خاطرنشان کرد: ممکن است یک جوان برای خدمت به یکی از شهرهای کشور برود که شاید در طول عمر زندگیاش نتوانسته به آنجا برود و شاید هم قسمت نشود تا آخر عمر آن سمت برود و بازدیدی از آنجا داشته باشد.
وی افزود: با حضور در شهرها و استانهای دیگر یک فرد در واقع با فرهنگ، آداب و سنن مردم آن نقطه آشنا میشود و حتی بسیار افرادی بودند که در هنگام سربازی با همسر خود که از شهرستان دور و محل خدمتش بوده آشنا شده و زندگی را آغاز کردند.
جوان دیگری گرگانی گفت: به عنوان یک جوان ایرانی عاشق وطن، کشور، نظام و کیان و سرزمینم وظیفه خود میدانم برای آمادگی بیشتر نظامی در برابر تحریکات و تهدیدات دشمن، آموزشهای نظامی و جنگ را فرا بگیرم.
حمید کشاورز افزود: اگر این آموزشها در مناطق دوردست باشد، فرد خود را بهتر میتواند با شرایط سخت وفق دهد و توفیقات بیشتری به دست خواهد آورد.
وی یادآور شد: من معتقدم شرایطی که در دوران خدمت سربازی است، در منزل نیست، زیرا فرد بیکار با تحصیل کرده هر ۲ در یک سطح قرار دارند، فقط مکان خوابشان شاید فرق داشته باشد، اما خورد و خوراک همان است.
وی افزود: بچههای که به خدمت میروند و پدر و مادر هر هفته جلوی درب پادگانها قرار میگیرند، تا فرزندانشان را ببینند، بزرگترین اشتباه را میکنند، زیرا آن فرزند هیچ درکی از زیستن در شرایط سخت را تجربه نخواهند کرد.
یکی گرگانی دیگر که در حال خدمت دوران مقدس سربازی را سپری میکند، گفت: ما ایرانی هستیم، در دوران خدمت به عشق برافراشته شدن پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی از خواب بر میخزیم و وظایف محوله را انجام میدهیم.
محسن یکتا افزود: ما سربازان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، با فراگیری دورههای آموزشی اجازه هیچگونه دخل و تصرف دشمنان و بیگانگان را به خاک کشور نمیدهیم و تا آخریم قطره خون خود از آن محافظت میکنیم.
وی اضافه کرد: در طول دوران خدمت مقدس سربازی هر روز شاهد اتفاقات و رخدادهای خوب و خاطرهانگیز هستیم که پس از پایان خدمت حاضریم آن را به چاپ برسانیم.
یکی از دوستان محسن به نام محمدسعید گفت: ما از دوران شیرین خدمت خود با اینکه در نوار مرزی بودیم، خاطرات فراوانی در ساعت مختلف همچون نگهبانی، برج مراقبت و غیره داریم که هر چه زمان در اختیار داشته باشیم کم است.
محمدسعید یادآور شد: دوران سربازی در واقع یک کارخانه آدمسازی نسل جوان جامعه است و بدون شک با توجه به اینکه چندین سال است دورههای مهارتآموزی وارد مراکز خدمت شده، شرایط بهتری برای سربازان فراهم شده تا پس از پایان دوره خدمت وظیفه عمومی با مدرک مهارتآموزی مورد تایید سازمان فنی و حرفهای کشور، بتواند با دریافت تسهیلات برای خود اشتغال ایجاد کند و دیگر یک نیروی بیکار در جامعه نباشد.
ایجاد نظم در زندگی مهمترین دستاورد دوران سربازی برای پسر ایرانی
معاون نظام وظیفه فرماندهی انتظامی گلستان گفت: خدمت سربازی مهمترین بخش دوران جوانی یک جوان پسر ایرانی است که انجامش مزایا و انجام ندادنش معایبی دارد.
سرهنگ مرتضی یونسآبادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: مهمترین مساله دوران خدمت ایجاد نظم در زندگی است، زیرا اگر امروزه دقت کنیم، جوان ایرانی دیر میخوابد و صبحها دیر بیدار میشود، اما در دوران خدمت هر چیز نظم و انضباطی و ساعت مخصوص خود را دارد که در مدت ۲ سال فرد به ناگاه به این نوع جدید رفتار در زندگیاش عادت میکند.
وی بیان کرد: تقویت روحیه دفاعی، مشارکت در کار تیمی، انعطافپذیری در شرایط سخت، سازگاری با محیط، فراگیری آموزشهای مهارتآموزی از جمله مزایایی است که پسران ایرانی با حضور در دوران خدمت وظیفه عمومی آنها را فرا میگیرد.
وی یادآور شد: دوستیابی از اقصی نقاط کشور، آشنایی با فرهنگ و سنتهای استانهای دیگر که محل خدمت فرد باشد نیز از دیگر مزیتهای دوران خدمت سربازی جوان ایرانی است.
معاون نظام وظیفه عمومی فرماندهی انتظامی گلستان گفت: اگر فردی کارت پایان خدمت آن هم از نوع جدید را نداشته باشد، از همه خدمات اجتماعی محروم خواهد شد و حتی با توجه به اتصال سازمان بانک مرکزی به سامانه نظام وظیفه عمومی، فرد خدمت نرفته برای دریافت دسته چک و کارت بانکی دچار مشکل خواهد شد.
یونسآبادی اضافه کرد: فردی که کارت پایان خدمت ندارد، نمیتواند پروانه کسب بگیرد و اگر صاحب کاری، فرد بدون کارت پایان خدمت را مشغول به کار کند، متخلف محسوب شده و براساس مصوبه، امسال ۸۲۰ میلیون ریال جریمه باید پرداخت کند.
وی تاکید کرد: این بخشهایی از معایب و محرومیتهای فرد به خدمت نرفته است که در قانون موارد بسیار زیادی برای آن در نظر گرفته شده است.
وی یادآور شد: خدمت در شهرهای دورتر بهتر و شیرینتر از خدمت در شهرهای نزدیک محل زندگی مشمولان است.
نظر شما