به گزارش خبرنگار ایرنا، با نزدیک شدن به ماه مهر و ایام بازگشایی مدارس، جنب و جوش خانوادهها برای تهیه نوشت افزار و لوازم ضروری تحصیل فرزندانشان در مراکز خرید استان قزوین نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند.
این روزها مغازههای لوازم التحریر و کیف و کفش قزوین مملو از خانوادههاست که برای خرید و تهیه وسایل مورد نیاز فرزندان خود در آستانه سال تحصیلی جدید گوی سبقت را از یکدیگر ربودهاند.
به گفته بسیاری از شهروندان قزوینی هرساله با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی، لوازم التحریر و اجناس مرتبط با بازگشایی مدارس، گرانتر از ماههای پیش میشود اما امسال این موضوع به دلیل افزایش بیشتر قیمت ها برجسته تر شده است.
بیش از ۲۴۵ هزار دانش آموز قزوینی کمتر از چند روز دیگر وارد مدارس میشوند و همین موضوع موجب شلوغی مراکز خرید نوشت افزارها و ایجاد شور و شوق میان دانش آموزان، معلمان و فرهنگیان شده است.
در این میان خانواده ها با افزایش قیمت بیش از حد مجاز برخی از اقلام نوشت افزارها و اجناس مرتبط با بازگشایی مدارس مواجه هستند که رفع این مهم نیازمند همت جدی دستگاه های نظارتی و اجرایی است تا خانواده ها با انگیزه و شور و شوق مضاعفی برای آماده کردن فرزندان خود برای رفتن به مدارس اقدام کنند.
گزارشهای میدانی از خردهفروشیها و همچنین بررسی فروشگاههای سطح شهر نشان میدهد که یک بسته مداد مشکی ۱۲ تایی با توجه به نوع و برند آن از ۲۰ تا ۷۰ هزار تومان و هر بسته مداد رنگی ۱۲ تایی حدود ۲۲ تا ۹۰ هزار تومان در بازار قزوین قیمت گذاری شده است.
همچنین قیمت یک کیف مدرسه از ۲۰۰ هزار تومان شروع میشود و تا یک میلیون ادامه دارد و جامدادی ساده از ۳۰ هزار تا سقف حدود ۲۰۰ هزار تومان، دفتر صدبرگ از ۲۰ هزار تومان و ۵۰ برگ نیز از ۱۵ هزار تومان به بالا قیمت گذاری می شود و باید توجه کرد که وسایل با کیفیتتر، قیمت بالاتری خواهند داشت.
به گفته اغلب شهروندان که دارای فرزندان دانش آموز هستند، خرید لوازم التحریر و مایحتاج اولیه مدرسه برای یک دانش آموز پایه حدود یک و نیم تا ۲ میلیون تومان هزینه دارد که پرداخت این مقدار شاید در توان خانوادههای دارای ۲ تا سه دانش آموز نباشد.
خبرنگار ایرنا برای بررسی این موضوع با چند تن از مراجعه کنندگان به مراکز عرضه نوشت افزارها و فروشندگان گفت و گو کرده است.
برخی سودجویان قیمت اجناس را بسیار بالا برده اند
مادری که همراه ۲ فرزند دانش آموز خود مشغول خرید لوازم التحریر در بازار بودند با اظهار گلایه از کمرنگ بودن نظارت ها و وضعیت گرانی اجناس به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه سال به سال قیمت لوازم التحریر گرانتر میشود و هیچکس هم نظارتی جدی در این حوزه انجام نمی دهد.
مریم رفیعی افزود: خیلی از مردم قدرت خرید این اقلام را ندارند و به ناچار از لوازم التحریر و کیف سال گذشته استفاده میکنند؛ من کمتر از ۱۰ قلم از وسایل مورد نیاز فرزندانم را تهیه و بیش از ۷۰۰ هزار تومان پرداخت کردم ولی واقعاً قدرت خرید مابقی وسایل را ندارم.
یکی دیگر از شهروندان قزوینی با اظهار نگرانی از افزایش قیمتها گفت: برخی از فروشندگان که همیشه دنبال یافتن فرصت هستند با نزدیک شدن به ایام بازگشایی مدارس، قیمت اجناس را چنان بالا میبرند که قدرت خرید را از مردم به ویژه اقشار کم درآمد جامعه میگیرند.
پریسا مرشد خانی که با اصرار فرزندش وارد مغازه خرید شده است، افزود: البته تنوع در بازار لوازم التحریر آنقدر زیاد است که هم دانش آموزان را سردرگم کرده و هم فرصتی را برای سودجویی عدهای در بازار فراهم کرده است و باید نظارت ها در این حوزه جدی تر صورت گیرد.
وی اظهار داشت: متاسفانه برخی از فروشندگان نیز تلاش دارند تا با معرفی برندهای خاص به خانوادهها و به ویژه دانش آموزان پول خوبی به جیب بزنند و زمینهای فراهم کنند تا ضررهای چند ماه قبل را برایشان جبران کند.
افزایش قیمت بیش از حد لوازم التحریر باعث دردسرهایی برای فروشندگان شده است
یکی از فروشندگان لوازم التحریر در قزوین به خبرنگار ایرنا گفت: قیمت برخی اقلام نسبت به سال گذشته حدود سه برابر افزایش یافته، اما افزایش قیمت دفاتر بیش از سایر اقلام بوده است.
حامد کلانتری افزود:با توجه به این افزایش قیمت ها خانوادهها ترجیح میدهند تنها اقلام ضروری و در حد نیاز خود را خریداری کنند و استقبال خاصی از وسایل فانتزی ندارند.
وی اظهار داشت: دو سال گذشته با شیوع بیماری کرونا، صنف لوازم التحریر تقریباً تعطیل شد ولی بعد از این ایام با بازگشایی مدارس، افزایش قیمت بیش از حد لوازم التحریر باعث دردسرهایی برای فروشندگان شده است.
یکی دیگر از فروشندگان لوازم التحریر در قزوین با بیان اینکه اجناس ایرانی گرانتر از اجناس خارجی است، گفت: مردم بعضی وقتها از ما اجناس ایرانی را طلب میکنند اما بعد از اینکه جنسی را معرفی کرده و قیمت کالا را مطرح میکنیم، در اکثر اوقات مشتری از خرید این کالا منصرف میشود و به سمت کالاهای ارزان قیمت خارجی تمایل پیدا می کند.
محمد تقوی افزود: هربار هنگام خرید اجناس با افزایش قیمت آنها مواجه می شویم و مجبوریم جنس مغازه را خریداری کنیم اما تعداد کمی از مردم میتوانند به راحتی خرید کنند.
وی اظهار داشت: خانوادههای بسیاری برای خرید لوازمالتحریر به مغازه میآیند ولی وقتی با قیمت بالای اجناس رو به رو میشوند از خرید کردن منصرف میشوند یا بسیار اندک خرید میکنند.
طرح نظارتی ویژه بازگشایی مدارس در قزوین در حال اجراست
رئیس سازمان صمت استان قزوین از اجرای طرح نظارتی ویژه بازگشایی مدارس به منظور جلوگیری از هرگونه گرانفروشی و تخلف در عرضه لوازم مورد نیاز تحصیلی دانش آموزان خبر داد و گفت: این طرح تا نیمه مهرماه ادامه دارد.
عزیز الله افضلی افزود: این طرح با هدف جلوگیری از هرگونه تخلف و گرانفروشی توسط توزیع کنندگان پوشاک و کیف و کفش دانش آموزی در آستانه بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی در سال تحصیلی جدید و برخورد قاطع قانونی با آنها اجرا میشود.
وی اظهار داشت: بازرسان اصناف استان در قالب تیمهای محسوس و نامحسوس با حضور در بازار، ضمن پایش عرضه اقلام ضروری این ایام با هرگونه تخلف صنفی برخورد قانونی لازم را انجام داده و با تشکیل پرونده، متخلفان را در هر صنف به اداره کل تعزیرات حکومتی استان معرفی میکنند.
افضلی تصریح کرد: رسیدگی سریع و به موقع گزارشهای مردمی، ممانعت از گرانفروشی و فروش اجباری کالا، پایش رعایت درصد سود خرده و عمده فروشی، نصب برچسب قیمت و بررسی فاکتورها از مهمترین اولویتهای بازرسان است که در صورت مشاهده تخلف برابر قانون با فروشندگان برخورد خواهند کرد.
این مسوول تاکید کرد: کلیه صنوف موظف هستند ضمن نصب برچسب درج قیمت بر روی کالاها و نصب نرخ نامه، صدور فاکتور رسمی برای مشتریان و رعایت نرخهای مصوب با درصد سود قانونی، از خرید و فروش هر گونه کالای تقلبی خودداری کنند.
افضلی اضافه کرد: اجرای این طرح به منظور اعمال نظارت بر قیمت و توزیع کالاهایی چون کیف و کفش، نوشت افزار، پوشاک و روپوش مدارس صورت میگیرد که براساس آن، کلیه واحدهای صنفی و اقتصادی موظف به درج قیمت بر روی کالاهای عرضه شده خود هستند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تیمهای بازرسی در سطح استان کار بازرسی را برعهده دارند، افزود: به منظور تسهیل امور شهروندان در دریافت خدمات، تعدادی بازرس افتخاری در این سازمان کار بازرسی از اتحادیههای صنفی را نیز بر عهده دارند.
رییس سازمان صمت استان قزوین با اشاره به برخورد جدی این سازمان با تخلفات، خاطرنشان کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف صنفی در این زمینه مراتب را از طریق سامانه ارتباطی ۱۲۴ سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برای پیگیری اطلاع دهند.
۷۵ پرونده تعزیرات در طرح بازگشایی مدارس قزوین تشکیل شده است
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان قزوین از تشدید مجازات متخلفان در طرح بازگشایی مدارس خبر داد و گفت: تاکنون ۷۵ پرونده تعزیراتی در سطح استان تشکیل شده است.
علیرضا حسنپور افزود: با توجه به بررسیها انجام شده گران فروشی، درج نکردن قیمت و ندادن فاکتور بیشترین تخلفاتی است که در این ایام صورت گرفته است.
وی با اشاره به اجرای طرح نظارتی ویژه بازگشایی مدارس در استان اظهار داشت: در حال حاضر ۲۸ اکیپ بازرسی در استان فعال بوده و ۱۲۹ مورد بازرسی انجام شده که از این تعداد ۵۳ مورد واحد متخلف شناسایی گردیده است.
این مسوول با اشاره به پرونده تشکیل شده در این خصوص، افزود: سه میلیارد و ۶۶۷ میلیون و ۲۲ هزار ریال میزان محکومیت پروندههای صادر شده در استان است.
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده قیمتهای نامتعارف و هرگونه تخلف صنفی موضوع را به سامانه ۱۳۵ تعزیرات حکومتی اطلاع دهند تا به شکایت آنان رسیدگی شود.
حسنپور یادآور شد: طرح نظارتی بازگشایی مدارس به منظور پیشگیری از بروز هرگونه تخلف احتمالی از افراد سودجو و فرصتطلب تا نیمه مهرماه ادامه دارد.
برآیند:
با فرارسیدن ماه مهر و بازگشایی مدارس، نظارت بر بازار قزوین و مراکز عرضه محصولات مرتبط با این فصل از قبیل لوازم التحریر و کیف و کفش ضروری است تا سودجویان و فرصت طلبان به بهانه های مختلف با افزایش بی رویه قیمت ها و گرانفروشی، شیرینی این ایام را به کام مردم و دانش آموزان تلخ نکنند.
نظر شما