استعدادیابی ظرفیت مغفول مانده در وزنه‌برداری علی‌آباد کتول است

گرگان - ایرنا - رییس هیات وزنه‌برداری شهرستان علی‌آبادکتول با اشاره به اینکه در این رشته ورزشی شهرستان مورد نظر استعدادهای بی‌نظیر و کشف نشده‌ای دارد، گفت: استعدادیابی ظرفیت مغفول مانده این رشته ورزشی در این شهرستان است.

مهدی شکی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: این شهرستان یکی از پتانسیل‌های خوب رشته‌های ورزشی به ویژه در رشته وزنه‌برداری نه تنها بلکه در سطح کشور است، بطوری که در سالیان گذشته قهرمانان خوبی به جامعه ورزش کشور معرفی کرده و تجربه خوبی در این حوزه دارد.

وی بیان کرد: با توجه به گذشته درخشان وزنه‌برداری در این شهرستان در کنار زحمات و تلاش‌های صورت گرفته در سنوات دور که قهرمانان این رشته مدال‌های رنگارنگی کسب کرده بودند، یک سالن ویژه وزنه‌برداری در این شهرستان احداث شد.

وی خاطرنشان کرد: این سالن توسط حسین رضازاده قهرمان سنگین وزن جهان در این رشته، افتتاح شد، اما به مرور زمان در دوره‌های مدیریت‌های مختلف پیشین، از توجه و رسیدگی به آن غفلت شد.

رییس هیات وزنه‌برداری علی‌آبادکتول گفت: سالن وزنه‌برداری این شهرستان یکی از پنج سالن استاندارد و مجهز مسابقات و تمرین در کشور بود و اگر امروز به آن رسیدگی و وضعیت آن بهبود یابد، بدون شک مورد توجه فدراسیون برای برگزاری اردوهای مختلف تیم‌های ملی و حتی رقابت‌های داخلی و بین‌المللی قرار خواهد گرفت.

شکی یادآور شد: در زمان افتتاح این سالن، وسایل و تجهیزات خوبی به آن اختصاص داده شده بود و قرار بود نه تنها برای وزنه‌برداران شهرستان، بلکه وزنه‌برداران استان و حتی تیم‌های ملی مفید فایده باشد.

وی ادامه داد: همانطور که مطرح شده به علت عدم مدیریت صحیح و وجود برخی اختلافات و تنش‌ها در آن دوران که تا حدود یک سال پیش هم تا حدی ادامه داشت، این سالن گرفتار کش و قوس‌های مختلف قرار گرفت و در واقع عملا در آن بسته شده و مورد استفاده قرار نگرفته بود.

وی تصریح کرد: البته نواقصی هم در احداث این سالن وجود داشت که از جمله آن می‌توان به جانمایی نامناسب آن اشاره کرد، زیرا محل احداث آن کمی بیرون از شهر بود و همین مساله شرایط را برای حضور ورزشکاران به ویژه نونهالان و نوجوانان و حتی جوانان با مشکل مواجه کرده بود.

رییس هیات وزنه‌برداری علی‌آبادکتول گفت: یکی از مواردی که در گذشته در این رشته ورزشی در این شهرستان قهرمان‌پرور و مستعد بیش از هر چیز مغفول مانده بود، بحث استعدادیابی یا همان به نوعی جایگزین کردن قهرمانان جدید به جای قهرمانان گذشته بود.

شکی تاکید کرد: این مساله باعث شده بود تا گذشتگان نتوانند به خوبی برای این رشته آینده‌سازی کنند و این امر باعث به زمین خوردن وزنه‌برداری در این شهرستان شده بود.

وی اضافه کرد: باید باور داشته باشیم که ستاره‌ها یک عمر مفید قهرمانی دارند و بعد از آن دوران افول‌شان فرا می‌رسد و اگر پشتوانه‌سازی نباشد که در گذشته رخ نداده بود، این شهرستان نتوانست با توجه به حجم ظرفیت‌های موجود اعم از نیروی انسانی، تجهیزات و حتی فضای تمرینی مفید باشد و به وزنه‌برداری کشور کمک کند.

وی افزود: البته در این مدت تک ستاره‌هایی از این شهرستان در سطح ملی درخشیدند که آن ورزشکاران خودجوش و براساس علاقمندی و پشتوانه‌ای که داشتند، تمرینات خود را پشت سر گذاشتند تا در رقابت‌های داخلی درخشیدند، اما درخشش آنان از مسیر سیستمی و هیاتی نبود و آنان از داخل مجموعه کشف نشدند.

شکی گفت: این روند درخشش برای شهرستانی همچون علی‌آبادکتول دور از شان، نام و جایگاهش است و اگر قرار است مجموعه پتانسیل‌ها مفید باشد بایید یک سیستم استعدادیاب و استعدادپرور راه‌اندازی شود و مسیر قهرمانی را از ابتدا درست و اصولی پشت‌سر بگذاریم.

رییس هیات وزنه‌برداری علی‌آبادکتول اظهارداشت: با توجه به اعتمادی که مجموعه هیات وزنه‌برداری استان و اداره ورزش و جوانان شهرستان به حقیر داشته و بنده را به عنوان رییس هیات این شهرستان انتخاب کردند، برای احیای این رشته ورزشی در این شهرستان، برنامه‌ریزی‌های خوب و مدونی انجام شده است.

وی بیان کرد: اولین گام، قدم و مسیر در این برنامه‌ها، احیا یا در واقع باز کردن درب سالن تخصصی وزنه‌برداری این شهرستان به عنوان یکی از پنج سالن استاندارد و تخصصی این رشته در کشور به روی ورزشکاران و علاقمندان به این رشته مدال‌آور به ویژه در رده‌های سنی پایه است.

وی خاطرنشان کرد: توجه به رده‌های سنی پایه در واقع همان استعدادپروری و استعدادیابی مغفول مانده است که با توجه به حضور رییس هیات وزنه‌برداری استان در فدراسیون به عنوان مسوول کمیته تخصصی استعدادیابی وزنه‌برداری کشور که نشان از تجربیات بالای وی دارد، می‌توان به آینده این رشته در این شهرستان براساس همان برنامه‌ریزی صورت امیدوار بود.

رییس هیات وزنه‌برداری علی‌آبادکتول گفت: یکی از فضاها و مکان‌هایی که می‌توان در زمینه استعدادیابی و پرورش آنها در رده‌های سنی پایه کار کرد، مدارس و باشگاه‌های ژیمناستیک و حتی باشگاه‌ها و آکادمی‌های بدنسازی و پرورش اندام است که از دل آنها می‌توان نونهالان، نوجوانان و جوانان مستعد و علاقمند را کشف، پرورش و رشد داد.

شکی ادامه داد: یکی از فضاهای جدیدی که می‌توان این رشته در آن راه‌اندازی کرد، آموزش و پرورش و حتی باشگاه‌های ژیمناستیک و برخی سالن‌ها و آکادمی‌های بدنسازی و پرورش اندام است که از آن اماکن نونهالان و نوجوانان را شناسایی می‌کنیم و براساس فیزیولوژی ورزش و متناسب با علم روز دنیا و برخی شاخص‌ها و آیتم‌ها آنها را کشف و برایشان میل، انگیزه و ترغیب ایجاد می‌کنیم.

وی تصریح کرد: در بخش بانوان و دختران نیز برنامه‌ریزی شده تا از این ظرفیت موجود شهرستان هم بهره ببریم و در این مسیر از تجربیات پیشکسوتان استفاده خواهیم کرد تا برای ورزش شهر، شهرستان و کشور مفید واقع شوند.

وی اضافه کرد: اکنون شاید تعداد ورزشکاران شهرستان به ۵۰ نفر هم نرسد و دلیلش منزوی و گوشه‌نشین شدن علاقمندان به این رشته در گذشته بوده، اما با گشوده شدن درب سالن تخصصی و تجهیز آن به امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به زودی شاهد معرفی مدال‌آوران و قهرمانانی از این خانه وزنه‌برداری در سطوح ملی خواهیم بود.

رییس هیات وزنه‌بردای علی‌آبادکتول گفت: با توجه به وجود ظرفیت، استعداد و پتانسیل موجود باید کمی حرکت و تلاش داشته باشیم که یکی از آنها، ایجاد فضای امن و آرام برای ورزشکاران است تا آنان با فراغ بال و خیال راحت بتوانند تمرین کنند.

شکی افزود: ایجاد این فضای امن و آرام نیازمند این است که ایرادات ساختاری، مشکلات گرمایشی و سرمایشی سالن را برطرف کنیم که بخشی از آنها اکنون در دست انجام دست و بخشی دیگر در برنامه گنجانده شده و در تلاش هستیم با همکاری مجموعه هیات استان آنها را هم از قبیل تکمیل و تجهیز امکانات تمرینی و مسابقه‌ای برطرف کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha