از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

تهران- ایرنا- خودروهای ایرانی در آمریکای لاتین، ادامه شکست رژیم صهیونیستی در تلاش های ضد ایرانی، نگرانی از افزایش فعالیت افراطی‌ها در اروپا، حمله به پایگاه نیروهای آمریکایی در مرز سوریه و عراق و قربانی گرفتن وبا در سوریه؛ مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا در چند ساعت گذشته بوده است.

**حمله نظامیان صهیونیست به فلسطینیان معترض علیه اشغالگری

منابع خبری شنبه شب گزارش دادند، نظامیان صهیونیست به معترضان علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی و جنایات شهرک‌نشینان در جنوب کرانه باختری حمله کردند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

فلسطینیان در روستای «التوانه» واقع در منطقه «مسافر یطا» واقع در جنوب الخلیل تجمع اعتراضی برگزار کردند.

بر اساس این گزارش، نظامیان صهیونیست با حمله به تجمع اعتراضی فلسطینیان به سوی آنها بمب‌های صوتی و گاز اشک آور پرتاب کردند و شماری را نیز مورد ضرب و شتم قرار دادند.

این گزارش می‌افزاید، نظامیان صهیونیست در جریان این تجمع که در اعتراض به اشغالگری رژیم صهیونیستی در این منطقه برگزار شد، شماری را بازداشت کردند.

از دهه هشتاد قرن گذشته رژیم صهیونیستی مسافر یطا را برای گسترش منطقه آموزش نظامیان خود به عنوان "میدان تیر ۹۱۸" معرفی کرد و دادگاه عالی این رژیم منطقه‌ای به وسعت بیش از سه هزار و ۱۰۰ هکتار در طول سرزمین‌های اشغالی با کرانه باختری را منطقه نظامی و ساکنان آن را فصلی و موقتی نامید.

اخراج ساکنان این منطقه در صورت عملی شدن، بزرگترین کوچ اجباری فلسطینیان از سال ۱۹۶۷ میلادی خواهد بود ولی ساکنان بومی این منطقه، تاکنون به امید فشارهای بین المللی از ترک خانه‌های خود خودداری کرده‌اند.

ساکنان بومی این منطقه از دهه‌ها پیش با مزاحمت و حمله نظامیان صهیونیست روبرو بوده‌اند ولی با پایان یافتن تظلم خواهی آنها در دادگاه اسرائیل به سود ارتش این رژیم، خطر اخراج بیش از پیش آنها را تهدید می‌کند.

سازمان ملل و اتحادیه اروپا حکم دادگاه رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و خواستار توقف اخراج فلسطینیان بومی شده‌اند.

https://irna.ir/xjKz۶v

**انتقاد آمریکایی‌ها از مسن بودن سیاستمداران خود

نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد که اکثریت شهروندان آمریکایی بر این باورند که سن دولتمردان کشورشان بسیار زیاد است و خواهان اقداماتی اساسی برای اصلاح نظام سیاسی سالخورده ایالات متحده هستند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

بر اساس نظرسنجی مشترک مورنینگ کانسالت و اینسایدر، اکثر آمریکایی ها خواهان وضع محدودیت های سنی  برای سیاستمداران خود هستند بطوریکه  از هر چهار پاسخ دهنده، سه نفر بر این باورند که سن دولتمردان آمریکایی یک مشکل است.

۸۴ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی خواهان وضع سقف سنی در کنگره و ۸۳ درصد خواهان وضع سقف سنی در سنا هستند.

طبق قوانین آمریکا برای عضویت در مجلس نمایندگان و سنا سقف سنی وجود ندارد.

بر اساس این نظرسنجی، فقط ۵ درصد از اعضای کنگره آمریکا زیر ۳۸ سال سن دارند، در حالی که ۲۳ درصد از اعضای کنگره بالای ۷۰ سال سن دارند.

برای  حضور در مجلس نمایندگان آمریکا، نامزدها  باید ۲۵ سال و برای سنا ۳۰ سال سن داشته باشند اما سقفی وجود ندارد و  قانونگذاران می توانند تا ۸۰، ۹۰ یا حتی ۱۰۰ سالگی نماینده و سناتور باشند.

۴۱ درصد از پاسخ دهندگان سن دولتمردان را یک مشکل بزرگ، ۳۷ درصد یک مشکل جزئی، و ۱۰ درصد آن را اصلا یک مشکل نمی دانند.

نکته مهم اما تاثیر اندک وابستگی حزبی به این باور است. چرا که ۸۱ درصد از جمهوری خواهان، ۷۶ درصد از دموکرات ها و ۷۵ درصد از مستقلین بر این باور هستند که سن دولتمردان دست کم یک مشکل جزیی است.

شرکت کنندگان در این نظرسنجی به پرسش هایی درباره دیدگاه شان درباره چند شخصیت سیاسی نیز پاسخ دادند.

۷۶ درصد از پاسخ دهندگان - ۶۶ درصد از دموکرات ها -  معتقدند که بایدن برای به دست گرفتن پست های دولتی خیلی مسن است.

همچنین ۵۷ درصد - ۳۷ درصد از جمهوری خواهان - بر این باورند که ترامپ نیز برای این کار خیلی مسن است.

از سوی دیگر ۶۲ درصد نیز معتقدند که نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان هم برای این پست خیلی مسن است.

https://irna.ir/xjKz۵۹

**ترکیه در دوراهی ناتو و شانگهای

در پی تضعیف موقعیت و اعتبار ناتو در نزد اعضایش، ترکیه به عنوان اولین عضو این ائتلاف در پی راهکاری برای عضویت در پیمان شانگهای و نزدیک تر شدن به کشورهای صاحب قدرت و اقتصاد در سوی دیگر جهان است.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

ترکیه به دنبال عضویت در سازمان همکاری شانگهای به رهبری چین است. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در سال‌های اخیر تلاش قابل توجهی برای ایجاد اتحاد با کشورهای دوست در شرق صرف کرده است.

اردوغان پس از شرکت در اجلاس اخیر سازمان همکاری شانگهای در ازبکستان و گفت وگو با رهبرانی از جمله شی جین پینگ رئیس جمهور چین و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، این خبر را اعلام کرد. در صورت به سرانجام رسیدن این پیشنهاد، ترکیه به اولین عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تبدیل می‌شود که به این بلوک می پیوندد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ترکیه، اردوغان در گفت وگو با خبرنگاران در شهر سمرقند محل برگزاری اجلاس سازمان همکاری شانگهای، گفت: با این اقدام روابط ما با این کشورها به موقعیت بسیار متفاوتی وارد خواهد شد.

به گفته آگاهان امر، اظهارات وی در مورد درخواست بالقوه ترکیه برای پیوستن به سازمان همکاری شانگهای در حالی بیان شد که اردوغان به دنبال دیداری انفرادی با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در جریان مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک است، اما هنوز نتوانسته آن را قطعی کند.

ترکیه از سال ۲۰۱۳ با امضای قرارداد مشارکت به سازمان همکاری شانگهای پیوسته است. عضویت کامل در این بلوک به اردوغان اهرمی جدید علیه غرب و چشم‌انداز روابط اقتصادی قوی‌تر می‌دهد زیرا دولت این کشور تلاش می‌کند تا اقتصاد آشفته اش را پیش از انتخابات سال آینده تثبیت کند.

بیست و دومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای روز جمعه در حالی به کار خود پایان داد که ۹ کشور جمهوری اسلامی ایران، هند، جمهوری قزاقستان، جمهوری خلق چین، قرقیزستان، پاکستان، فدراسیون روسیه، تاجیکستان و ازبکستان عضو  رسمی سازمان همکاری شانگهای هستند و سه کشور افغانستان، بلاروس و مغولستان دارای وضعیت ناظر و ۶ کشور جمهوری آذربایجان، جمهوری ارمنستان، پادشاهی کامبوج، جمهوری دموکراتیک فدرال نپال، جمهوری ترکیه و جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سریلانکا شرکای گفت وگوی سازمان همکاری شانگهای هستند.

سازمان همکاری شانگهای Shanghai Cooperation Organization پانزدهم ژوئن ۲۰۰۱ در شانگهای توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد.

https://irna.ir/xjKz۵s

**حملات هوایی ترکیه به شمال عراق
منابع خبری شنبه شب گزارش دادند، هواپیماهای ترکیه مناطقی در شمال عراق را هدف قرار دادند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

کانال تلگرامی صابرین نیوز از حملات هوایی شدید ترکیه به منطقه «سیدکان» واقع در استان اربیل خبر داد.

هنوز گزارشی از خسارت‌ها و تلفات احتمالی این حملات منتشر نشده است.

سه شنبه گذشته نیز بالگردهای ارتش ترکیه مناطقی در استان دهوک واقع در شمال عراق را هدف قرار داده بودند.

حملات ترکیه به شمال عراق به بهانه مبارزه با عناصر پ. ک. ک با وجود هشدار چند باره مقامات عراق همچنان ادامه دارد.

ترکیه از ۱۸ آوریل (حدود ۷۰ روز پیش) دور جدید حمله به شمال عراق را به بهانه تعقیب و سرکوب عناصر حزب کارگران کردستان (پ ک ک) آغاز کرده است.

عمده این حملات بر مناطق «متینا»، «الزاب» و «أفشین ـ باسیان» در اقلیم کردستان عراق متمرکز شده است؛ هرچند ترکیه حملاتی هم به مناطق دیگر مانند سنجار در استان نینوا انجام داده است.

حملات اخیر ترکیه به شمال عراق به کشته شدن شماری از غیرنظامیان عراقی از جمله یک کودک منجر شد.

بغداد حملات ترکیه را مصداق تجاوزگری به خاک عراق خوانده و خواستار خروج نظامیان این کشور از شمال عراق شده‌ است.

در ماه‌های اخیر و با تشدید حملات ترکیه به شمال عراق در قالب عملیات معروف به «پنجه قفل»، برخی گروه‌های عراقی در صدد مقابله به مثل برآمده و در مقیاس محدودتر به این حملات ترکیه واکنش نشان داده‌اند.

دولت و مقام‌های عراقی تاکنون بارها از ترکیه خواسته‌اند که به اشغالگری خود در شمال عراق پایان داده و نیروهای خود را خارج کند.

آنها همچنین حملات هوایی و توپخانه‌ای مکرر ارتش ترکیه به شمال عراق را نقض حاکمیت کشورشان دانسته و خواهان پایان دادن به آن شده‌اند.

https://irna.ir/xjKz۵V

**اجلاس گروه ۲۰ پوتین، زلنسکی و بایدن را گردهم می‌آورد

اجلاس سران گروه ۲۰ کشور صنعتی برای اولین بار پوتین، زلنسکی و بایدن را با دیگر رهبران جهان در کنار هم قرار می‌دهد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

جوکو ویدودو رئیس جمهور اندونزی، حضور ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را در نشست سران گروه ۲۰ در بالی در ماه آبان تایید کرد.

این خبر یک روز پس از آن منتشر می‌شود که ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین نیز گفت که در کنفرانس رهبران جهان در بالی اندونزی شرکت خواهد کرد.

البته هنوز مشخص نیست که شرکت زلنسکی در این اجلاس به صورت حضوری یا از طریق کنفرانس ویدیویی از پناهگاه امن خود در کی‌یف خواهد بود.

این نشست موجب می‌شود پوتین، زلنسکی و جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای اولین بار با دیگر رهبران جهان در کنار هم قرار گیرند.

رئیس جمهور اندونزی (به عنوان رئیس گروه ۲۰) پس از این که اطمینان داد روسیه از نشست آتی رهبران جهان در اندونزی اخراج نخواهد شد، این دعوت را اعلام کرد.

جی ۲۰  یا همان گروه بیست شامل اتحادیه اروپا و کشورهای آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، مکزیک، روسیه، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، ترکیه، انگلیس و آمریکا می‌شود.

جی بیست ۸۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان و ۷۵ درصد تجارت بین‌المللی را در اختیار دارد و دو سوم جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد.

https://irna.ir/xjKz۵N

**بایدن به لندن رفت/ دیدار با نخست وزیر جدید انگلیس چهارشنبه در نیویورک

جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا  روز شنبه به وقت محلی برای شرکت در مراسم تدفین  ملکه انگلیس راهی لندن شد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

بایدن قرار است روز یکشنبه، با حضور در سالن وست مینستر به همراه همسرش به ملکه الیزابت دوم  ادای احترام و پس از امضای دفتر تسلیت رسمی، با چارلز سوم پادشاه انگلیس دیدار کند.

بر اساس اعلام کاخ سفید، بایدن در طول حضورش در لندن با لیز تراس نخست وزیر جدید این کشور دیداری نخواهد داشت.

 به گفته کاخ سفید، بایدن روز چهارشنبه در نیویورک با نخست وزیر جدید انگلیس دیداری دوجانبه خواهد داشت.

تعویق این دیدار در حالی است که روزنامه تایمز چاپ لندن روز پنجشنبه در گزارشی نوشت که انتظار می‌رود تراس با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و رهبران شماری از متحدان اصلی انگلیس پیش از مراسم خاکسپاری الیزابت در روز دوشنبه دیدار کند.

پیش از این دفتر نخست وزیری و وزارت امور خارجه انگلیس تاکید داشتند که از فرصت حضور سران کشورها برای فعالیت‌های دیپلماتیک استفاده نمی‌شود. اما  مشخص شد که نخست وزیر انگلیس قصد دارد تا از این فرصت برای برگزاری تعداد کمی از دیدارهای دوجانبه در ایام آخر هفته استفاده کند. 

لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم  ایالات متحده در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی تایید کرد که بایدن به علت شرکت در مراسم تشییع جنازه ملکه الیزابت دوم در انگلیس ، روز چهارشنبه و در دومین روز از نشست سران و رهبران جهان در هفتادو هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک  سخنرانی خواهد کرد.

رئیس جمهوری آمریکا معمولا دومین کشوری است که پس از برزیل در نشست مجمع عمومی سخنرانی می کند.

الیزابت دوم ملکه انگلیس ۱۷ شهریور در سن ۹۶ سالگی در کاخ بالمورال اسکاتلند درگذشت و قرار است مراسم تدفین وی روز دوشنبه ۲۸ شهریور (۱۹ سپتامبر) با حضور سران کشورها برگزار شود.

هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل نیز از ۲۰ تا ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ (۲۹ شهریور تا ۴ مهر) به مدت یک هفته در منهتن نیویورک مقر این نهاد بین المللی برگزار خواهد شد. 

 مجمع عمومی امسال سازمان ملل با حضور سران و رهبران جهان برای نخستین بار پس از بیماری همه گیر کووید -۱۹ از سال ۲۰۱۹ برگزار خواهد شد که بزرگترین گردهمایی دیپلماتیک در جهان است.

https://irna.ir/xjKz۵Z

**حمله به پایگاه نیروهای آمریکایی در مرز سوریه و عراق

منابع خبری شنبه شب از حملات راکتی به پایگاه نیروهای آمریکایی در مرز سوریه با عراق خبر دادند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

کانال تلگرامی «صابرین‌نیوز» گزارش داد مواضع نیروهای آمریکایی در پایگاه «الشدادی» واقع در نوار مرزی عراق - سوریه هدف حملات شدید راکتی قرار گرفته است.

هنوز جزئیات بیشتری از این حمله گزارش نشده است.

این حمله در حالی صورت گرفته که جمعه شب جنگنده‌های رژیم صهیونیستی مناطقی در دمشق از جمله فرودگاه بین المللی این شهر را هدف قرار داده بودند.

چهارشنبه گذشته نیز رسانه‌ها از وقوع انفجار در میدان نفتی «العمر» در شرق دیرالزور جایی که در اشغال نیروهای آمریکایی است، خبر داده بودند.

بزرگترین پایگاه‌های آمریکایی در کنار حوزه نفتی العمر در شرق استان دیر الزور قرار دارد. حوزه نفتی العمر بزرگترین حوزه نفتی سوریه است. اشغالگران آمریکایی در چند سال اخیر اقدام به سرقت منابع نفتی سوریه کرده‌اند.

آمریکایی‌ها از سال ۲۰۱۱ میلادی تاکنون، با سوء استفاده از شرایط جنگ داخلی و جولان گروه‌های تروریستی که عمدتا توسط خودشان در سوریه ایجاد شده است، سال‌هاست که از میادین نفتی در شمال و شرق این کشور اقدام به سرقت نفت می‌کنند.

https://irna.ir/xjKz۶g

**شرکت نفتی روسیه توقیف دارایی‌های خود در آلمان را غیرقانونی خواند

شرکت بزرگ نفتی روسیه (Rosneft) اعلام کرد که توقیف تاسیسات این شرکت در آلمان در هفته اخیر غیرقانونی بوده و اقدامات لازم را برای حفاظت از مالکیت دارایی‌های خود انجام خواهد داد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

دولت آلمان دو روز پیش، کنترل دارایی‌های روس نفت از جمله سه پالایشگاه آن را در آلمان در دست گرفت. برلین می‌گوید این اقدام به منظور تامین منابع و قطع وابستگی عمیق به مسکو و کنترل کامل صنعت انرژی خود صورت گرفته است.

شرکت روس نفت شنبه شب در بیانیه‌ای اعلام کرد که این اقدام به معنای سلب مالکیت از دارایی‌های سهامدارانش است. این شرکت ۴.۶ میلیارد یورو برای افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های خود در آلمان سرمایه‌گذاری کرده است.

دولت اولاف شولتز صدراعظم آلمان، روز جمعه اعلام کرد که تاسیسات پالایشی متعلق به نمایندگی‌های شرکت بزرگ روس نفت را برای تضمین دستیابی آلمان به انرژی مصادره می‌کند.

این تصمیم همزمان با اختلال در عرضه انرژی روسیه به آلمان در پی آغاز عملیات نظامی در اوکراین از ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) و تلاش مجدانه آلمان برای رهایی از وابستگی به سوخت‌های فسیلی روسیه به اجرا گذاشته شده است.

مسکو جریان گاز طبیعی به آلمان را از طریق خط لوله نورد استریم یک، قطع کرده است.  

روس نفت برغم توقیف دارایی‌هایش گفت که "آماده است در مورد شرایط قرارداد جدید به شرط تضمین پرداخت برای مواد خام عرضه شده گفت وگو کند. "

جنگ اوکراین زلزله‌ای در حوزه انرژی اروپا به ویژه آلمان انداخته و بهای سوخت را به میزان بی سابقه ای بالابرده است.

مسکو تسلط خود بر پالایشگاه های نفت، خط‌های لوله و دیگر تاسیسات زیرساختی گاز آلمان را با واسطه شرکت‌های عظیم انرژی روس نفت و گازپروم، تقویت کرده است. سهم گاز روسیه در مصرف آلمان پیش از جنگ اوکراین به ۵۵ درصد رسیده بود. برلین در اوایل آوریل به صورت بی سابقه‌ای شعبه گازپروم را در آلمان مصادره کرد.

دولت آلمان همچنین برای رویارویی با بحران انرژی تصمیم گرفت که از نیروگاه‌های زغال سنگی بهره‌برداری کند و ۲ واحد نیروگاه هسته‌ای خود را به جای تعطیل کردن کامل آن بر اساس برنامه تا پاسان سال جاری (۲۰۲۲)، از  آوریل در حالت آماده نگهدارد.

https://irna.ir/xjKz۶۳

**ورود ۱۰۰ کامیون حامل تجهیزات نظامی آمریکا به سوریه

منابع خبری شنبه شب گزارش دادند در ۲۴ ساعت گذشته نیروهای آمریکایی بیش از ۱۰۰ کامیون حامل سلاح و تجهیزات لجستیکی و خودروهای نظامی را از عراق به پایگاه‌های خود در خاک سوریه منتقل کردند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

نیروهای آمریکایی در ۲۴ ساعت گذشته با ۲ کاروان نظامی، بیش از ۱۰۰ کامیون حامل تسلیحات و تجهیزات لجستیکی از عراق وارد سوریه کردند.

بر اساس این گزارش، یک کاروان متشکل از ۵۰ کامیون حامل بلوک‌های سیمانی و دیوارهای پیش ساخته، اتاق‌های نگهبانی و خودروهای نظامی «پانزر» وارد شهر «الحسکه» شد و از آنجا به سمت پایگاه‌های آمریکایی که در مجاورت میدان نفتی «العمر» واقع در جنوب این شهر استقرار دارند، حرکت کردند.

این گزارش می‌افزاید، کاروان دیگری نیز با ۵۰ کامیون حامل تجهیزات نظامی و خودروهای زرهی وارد پایگاه «تل بیدر» در شمال شهر الحسکه شده است.

با شکست گروه تروریستی داعش در سوریه در اواخر آبان ماه سال ۱۳۹۶ و پیش از آن در عراق توسط ارتش‌های این دو کشور و نیروهای مقاومت اسلامی، آمریکا که بازوی خود را در سوریه و عراق از دست داده بود اقدام به تقویت نظامیان خود بدون اجازه و موافقت دولت دمشق در سوریه کرد. از همان زمان یانکی‌ها با ورود غیر قانونی به سوریه اقدام به سرقت و فروش نفت این کشور کرده‌اند که تاکنون نیز ادامه دارد.

دولت سوریه پیش از آغاز بحران این کشور در اسفندماه سال ۱۳۸۹، روزانه ۳۸۷ هزار بشکه نفت از چاه‌های نفتی خود که عمدتا در استان‌های الرقه و دیرالزور واقع است برداشت می‌کرد که با ظهور و بروز گروه‌های تروریستی به ویژه داعش در سوریه این چاه‌ها به دست تروریست‌های داعش افتاد و این گروهک تروریستی از همان زمان با کمک ترکیه اقدام به برداشت، انتقال و فروش نفت به صهیونیست‌ها و دیگر مشتریان خود کرد.

پیش تر وزارت خارجه سوریه اعلام کرده بود که اقدامات نظامیان آمریکایی در غارت و تجارت غیرقانونی منابع نفت و گاز سوریه با همراهی گروه‌های تروریستی مسلح تجزیه طلب تحت حمایت واشنگتن، در بخش استخراج، تامین، توزیع و سرمایه گذاری نفت، گاز و منابع زیرزمینی این کشور، ۱۰۷.۱ میلیارد دلار خسارت به سوریه وارد کرده است.

https://irna.ir/xjKz۶h

**روسیه: پدافند سوریه اکثر موشک‌های اسرائیلی را در حمله به دمشق منهدم کرد

وزارت دفاع روسیه شنبه شب اعلام کرد، پدافند هوایی سوریه در جریان حمله هوایی اخیر رژیم صهیونیستی به دمشق اکثر موشک‌های شلیک شده را رهگیری و منهدم کرد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

«اولگ ایگوروف» معاون رئیس مرکز آشتی روسیه در پایگاه حمیمیم سوریه، گفت: چهار جنگنده اسرائیلی از نوع «اف - ۱۶» در تاریخ ۱۷ سپتامبر (بامداد شنبه ۲۶ شهریور) از ارتفاعات جولان حملاتی را با استفاده از چهار فروند موشک کروز و ۱۰ بمب هدایت شونده به استان دمشق انجام دادند.

وی افزود: پدافند هوایی نیروهای سوریه ۲ موشک و ۶ بمب هدایت شونده را با استفاده از سامانه‌های ضد موشکی «پانتسیر اس -۱» و «بوک - ام ۲ ای» روسیه رهگیری و منهدم کرد.

حمله هوایی بامداد شنبه رژیم صهیونیستی به فرودگاه بین المللی دمشق و برخی مناطق جنوبی پایتخت سوریه باعث جان باختن پنج نفر شد.

این تجاوزهای هوایی رژیم صهیونیستی در حالی است که دولت سوریه بارها با ارسال نامه به سازمان ملل متحد این حملات را محکوم و خواستار توقف آن شده است.

رژیم اسرائیل در سال‌های اخیر بارها به دمشق و مناطق مختلف سوریه حمله هوایی کرده که با رهگیری به موقع پدافند هوایی در بیشتر مواقع این حملات دفع شده است.

https://irna.ir/xjKz۶x

**جابجایی زمان سخنرانی بایدن با همتای سنگالی در نشست امسال مجمع عمومی سازمان ملل

نام جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه به وقت محلی بصورت رسمی از فهرست سخنرانان نخستین روز هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل حذف و رئیس جمهوری سنگال جایگزین او شد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

دفتر سخنگوی سازمان ملل متحد روز شنبه به وقت محلی اعلام کرد، امسال به جای جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا که به طور معمول در نخستین روز نشست مجمع عمومی سازمان ملل پس از کشور برزیل سخنرانی می‌کند، "مکی سال" رئیس جمهوری سنگال سخنرانی خواهد کرد.

بر این اساس، سخنرانی بایدن در دومین روز از هفتادو هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل  و در زمان در نظر گرفته شده برای سخنرانی رئیس جمهوری سنگال انجام خواهد شد.

علت تعویق سخنرانی بایدن در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، شرکت او در مراسم تدفین ملکه انگلیس است.

رئیس‌جمهوری آمریکا  روز شنبه به وقت محلی به همراه همسرش برای شرکت در مراسم تدفین  ملکه انگلیس راهی لندن شد.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم  ایالات متحده در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی تایید کرد که بایدن به علت شرکت در مراسم تشییع جنازه ملکه الیزابت دوم در انگلیس ، روز چهارشنبه و در دومین روز از نشست سران و رهبران جهان در هفتادو هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک  سخنرانی خواهد کرد.

الیزابت دوم ملکه انگلیس ۱۷ شهریور در سن ۹۶ سالگی در کاخ بالمورال اسکاتلند درگذشت و قرار است مراسم تدفین وی روز دوشنبه ۲۸ شهریور (۱۹ سپتامبر) با حضور سران کشورها برگزار شود.

هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل نیز از ۲۰ تا ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ (۲۹ شهریور تا ۴ مهر) به مدت یک هفته در منهتن نیویورک مقر این نهاد بین المللی برگزار خواهد شد.

 مجمع عمومی امسال سازمان ملل با حضور سران و رهبران جهان برای نخستین بار پس از بیماری همه گیر کووید -۱۹ از سال ۲۰۱۹ برگزار خواهد شد که بزرگترین گردهمایی دیپلماتیک در جهان است.

https://irna.ir/xjKz۶j

**وبا در سوریه ۱۴ قربانی گرفت

وزارت بهداشت سوریه شنبه شب اعلام کرد، ۱۴ نفر در این کشور بر اثر ابتلا به بیماری وبا جان باختند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

وزارت بهداشت سوریه همچنین اعلام کرد که تاکنون ۲۰۱ مورد ابتلای تائید شده به بیماری وبا در این کشور ثبت شده است.

بر اساس این گزارش، تاکنون ۱۵۳ نفر در استان حلب، ۲۱ نفر در استان الحسکه، ۱۴ نفر در استان دیر الزور، ۱۰ نفر در استان لاذقیه، ۲ نفر در استان دمشق و یک نفر در استان حمص به وبا مبتلا شدند.

وزارت بهداشت سوریه تأکید کرده است که مراکز بهداشتی و درمانی سوریه اقدامات و تدابیر لازم برای مهار این بیماری را اتخاذ کردند و داروهای مورد نیاز در این مراکز موجود می‌باشد.

بیماری وبا یک عفونت در روده باریک است که از طریق آب توسط باکتری ویبریو کلرا ایجاد می‌شود. این باکتری با نوشیدن آب آلوده یا از طریق سبزی های آلوده وارد بدن می‌شود.

بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت سالیانه حدود چهار میلیون نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند که تقریباً ۱۴۳ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند که بسیاری از مبتلایان علائم خفیفی داشته که اگر درمان نشود، می‌تواند در طی چند ساعت فرد مبتلا جان خود را از دست بدهد.

https://irna.ir/xjKz۶J

**زلنسکی: فعلا پایانی برای جنگ با روسیه نمی‌بینم

ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین روسیه را به ارتکاب جنایات جنگی در شمال شرق اوکراین متهم کرد و گفت: علی‌رغم دست‌آوردهای نیروهای من در ماه اخیر در جبهه‌های جنگ، هنوز خیلی زود است که بگوییم جنگ رو به پایان است و فعلا پایانی برای جنگ با روسیه نمی‌بینم.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

رئیس جمهور اوکراین در این مصاحبه خود با رویترز اذعان داشت که نتیجه جنگ با روسیه که اکنون هفتمین ماه خود را سپری می‌کند، به تحویل سریع تسلیحات خارجی به کشورش بستگی دارد.

او وضعیت مناطق تازه آزاد شده شمال شرق را با وضعیت خونین پس از بوچا مقایسه کرد؛ شهری در نزدیکی کی‌یف که در آن نیروهای روسیه را به ارتکاب جنایات جنگی متعدد در ماه‌های اولیه جنگ متهم کرد. مسکو این اتهامات را رد کرد.

زلنسکی گفت: تا امروز در منطقه شمال شرقی خارکیف ۴۵۰ مرده دفن شده در گورهای دسته جمعی یافت شده‌اند اما افراد دیگری نیز وجود دارند از جمله کسانی که شکنجه شده‌اند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا شواهدی دال بر جنایات جنگی وجود دارد، افزود: همه اینها قابل مشاهده است. شواهدی وجود دارد و ارزیابی‌هایی از سوی کارشناسان اوکراینی و بین المللی در حال انجام است و برای ما بسیار مهم است که جهان این موضوع را به رسمیت بشناسد.

کرملین هنوز درباره اتهامات جدید زلنسکی پاسخی نداده است.

روسیه مرتباً هدف قرار دادن غیرنظامیان در جریان آنچه عملیات نظامی ویژه خود در اوکراین می‌نامد را رد می‌کند و در گذشته گفته است که اتهامات نقض حقوق بشر یک کمپین بدنامی است که غربی‌ها علیه روسیه به راه انداخته‌اند.

اوله سینهوبوف فرماندار منطقه خارکیف روز جمعه در یکی از محل‌های گور دسته جمعی در شهر ایزیوم به خبرنگاران گفت که برخی از اجساد که در آنجا نبش قبر شده بودند با دست‌های بسته از پشت پیدا شده‌اند.

مسکو در مورد محل دفن دسته جمعی در ایزیوم که پیش از حمله متقابل اوکراین از نیروهایش خواست عقب نشینی کنند و تا آن هنگام خط مقدم اصلی‌اش محسوب می شد، اظهار نظری نکرده است.

مصاحبه تازه زلنسکی با رویترز در دفتر رئیس جمهور و در منطقه دولتی کی‌یف و تحت حفاظت شدید صورت گرفت.

زلنسکی که روز چهارشنبه از ایزیوم بازدید کرد، درخواست خود را از کشورهای غربی و دیگر کشورها برای افزایش تدارکات و ارسال تسلیحات به اوکراین تکرار کرد.

او گفت: ما از ترکیه کمک بیشتری می‌خواهیم، ‌از کره جنوبی کمک بیشتری می‌خواهیم. کمک بیشتر از جهان عرب و از آسیا.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه روز جمعه در ازبکستان از حملات اوکراین انتقاد کرد و هشدار داد که اگر نیروهایش تحت فشار بیشتر قرار گیرند، روسیه با قدرت بیشتری پاسخ خواهد داد.

زلنسکی اما گفت که متقاعد شده است که اگر کی‌یف ضدحمله خود را آغاز نمی کرد، عرضه تسلیحات خارجی به اوکراین کاهش می‌یافت و دستاوردهای ارضی ارتش دیگر کشورها را تحت تاثیر قرار داده است.

او گفت: فکر می‌کنم این گام بسیار مهمی است که بر تصمیم‌گیری‌های برخی کشورهای دیگر تأثیر گذاشته یا خواهد داشت.

رئیس جمهور روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو-کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

شروع جنگ اوکراین به جنگ اقتصادی بین مسکو و آمریکا منجر شد. واشنگتن تحریم‌های شدیدی را علیه بخش‌ انرژی و پولی روسیه وضع کرده است.

https://irna.ir/xjKz۶H

**طوفان سهمگین در غرب آلاسکا

طوفان قدرتمندی روز شنبه بخش‌های غربی آلاسکا را درنوردید. اخیرا در این ایالت آمریکا بادهایی با سرعت حدود ۱۴۵ کیلومتر در ساعت باران شدیدی به همراه داشت و موجب جاری شدن سیل‌های قابل توجه در نواحی ساحلی شد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

بر اساس پیش بینی هواشناسی ملی آمریکا، بقایای طوفان استوایی، موسوم به طوفان «مربوک»، از جمعه تا یکشنبه از طریق منطقه دریای برینگ به سمت شمال حرکت می‌کند. هشدار وقوع سیل ساحلی و باد شدید برای مناطق نوم، استبین در جنوب، پوینت هوپ در شمال و سایر مناطق آلاسکا صادر شده است.

طوفان می‌تواند موجب جاری شدن سیل در خانه‌ها و زیرساخت‌های حیاتی شود.

هواشناسی آمریکا اعلام کرد که سطح آب ثبت شده در شهر نوم بیش از ۳ متر بوده که نسبت به سال‌های  ۲۰۱۱ و ۲۰۰۴ بیشتر است.

بالاترین میزان آب در دوران اخیر حدود ۳.۶۵ متر بود که در سال ۱۹۷۴ ثبت شد.

اداره اقیانوس شناسی آمریکا هم اعلام کرد، سطح آب در شهر نوم که جمعیت آن کمتر از ۱۰ هزار نفر است، دو تا سه متر بالاتر از حد نرمال بوده است.

زیدک مسئول این اداره، گفت که آمادگی برای مقابله با چنین طوفانی در یک منطقه جغرافیایی وسیع که ساکنان آن اغلب از چند صد نفر یا کمتر تشکیل شده و از یکدیگر فاصله دارند، چالش مهمی برای پرسنل اورژانس ایالتی ایجاد می‌کند.

او گفت که قرار دادن واحدهای مانند آتش نشانان اضافی، در شهرها قبل از وقوع طوفان در مناطق پرجمعیت‌تر منطقی است، اما این امر در آلاسکا عملی نیست.

سازمان هواشناسی آمریکا اعلام کرد: از صبح روز شنبه، سیل بزرگ ساحلی در دلتای پایینی یوکان رخ داد و انتظار می‌رود که سطح آب از عصر شنبه در آنجا شروع به کاهش کند. 

قطعی گسترده برق، به دلیل وزش باد شدید، نیز پیش بینی شده است.

در سال ۲۰۱۱، یک سیستم قدرتمند مشابه با بادهای طوفانی، غرب آلاسکا را در هم کوبید و موجب قطع برق شد. اداره  هواشناسی آمریکا در آن زمان این طوفان را به عنوان "شدیدترین طوفان تاریخ این ایالت" توصیف کرد.

https://irna.ir/xjKz۶L

**ائتلاف سعودی ۱۶۱ بار آتش‌بس یمن را نقض کرد

منابع خبری بامداد یکشنبه گزارش دادند، ائتلاف سعودی در ۲۴ ساعت گذشته ۱۶۱ بار آتش‌بس یمن را نقض کرده‌ است.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

ائتلاف سعودی با انجام پروازهای تجسسی و شناسایی بر فراز استان‌های مأرب، تعز، جوف، صعده، الحدیده، ضالع، البیضاء، حجه و محورهای عملیاتی مرزی آتش بس سازمان ملل متحد را نقض کردند.

بر اساس این گزارش، نیروهای ائتلاف سعودی حملات موشکی را علیه مواضع ارتش و کمیته‌های مردمی در استان البیضاء انجام دادند که بر اثر آن یک نفر کشته شد.

این گزارش می‌افزاید، نیروهای ائتلاف سعودی مواضع نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی و همچنین منازل مسکونی شهروندان یمنی در استان‌های‌ الحدیده، تعز، مأرب، حجه، صعده، جیزان، ضالع و نجران را هدف حملات سنگین توپخانه‌ای، راکتی و خمپاره قرار دادند.

این در حالی است که «هانس گروندبرگ» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن حدود یک ماه پیش از توافق طرف‌های یمنی برای تمدید ۲ ماهه آتش بس خبر داد.

وی گفته بود: تمدید آتش بس یمن در بر گیرنده تعهد طرف‌ها برای مذاکره به منظور دستیابی به یک توافق گسترده‌تر است.

آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است به دنبال رایزنی‌های سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد.

پیشتر «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتش‌بس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.

https://irna.ir/xjKz۶K

**مقام پیشین آمریکایی: آمریکا جنگ اوکراین را فرصتی برای به زانو درآوردن روسیه می‌داند

کریستین ویتون مقام سابق وزارت امور خارجه آمریکا با بیان اینکه واشنگتن و لندن تمایلی به پایان یافتن بحران اوکراین ندارند، گفت: آمریکا جنگ اوکراین را فرصتی برای به زانو درآوردن روسیه می‌داند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

ویتون در مصاحبه با شبکه «فاکس بیزینس» افزود: آمریکا و انگلیس نمی‌خواهند اوکراین و روسیه درباره پایان جنگ به توافق برسند چون این فرصت خوبی برای فرسوده شدن قدرت و توانایی مسکو است.

این مقام سابق وزارت خارجه آمریکا، گفت:‌ معتقدم متاسفانه وضعیت و شرایط فعلی برای یک دوره طولانی مدت تداوم خواهد داشت. اوکراین می‌تواند توافقی را امضا و خونریزی را متوقف کند اما فکر می‌کنم در وهله نخست، آمریکا و سپس انگلیس نمی‌خواهند جنگ و بحران اوکراین به پایان برسد.

وی تاکید کرد: به نظر من آمریکا و انگلیس ادامه این وضعیت را فرصت بزرگی برای فرسایش روسیه می‌دانند و تعداد افرادی که در این جنگ کشته می‌شوند برای آنها اهمیت ندارد.

ویتون خاطر نشان کرد: اوکراین اساس و مبنایی برای چشم پوشی از بخشی از خاک خود دارد که ساکنان آن از نژاد روس هستند و به زبان روسی صحبت می‌کنند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.

پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

https://irna.ir/xjKz۶Y

**سرنگونی پهپاد ارتش اسرائیل بر فراز نابلس/ سرایا القدس: با بمب و گلوله منتظر شما هستیم

نیروهای مقاومت فلسطین به سمت یک پهپاد ارتش رژیم صهیونیستی بر فراز شهر نابلس در کرانه باختری رود اردن تیراندازی و آن را سرنگون کردند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

گروهی از مبارزان فلسطینی یک پهپاد ارتش رژیم صهیونیستی را بر فراز اردوگاه البلاطه در شرق شهر نابلس شناسایی هدف تیراندازی قرار دادند.

برپایه این گزارش، منابع رژیم صهیونیستی گفتند که "یک پهپاد ارتش اسرائیل بر فراز نابلس سرنگون شده است".

رژیم صهیونیستی به خاطر ناتوانی در برابر مقاومت گسترده مبارزان فلسطینی در شهرها و اردوگاههای فلسطینی اخیرا اعلام کرد که به پهپادهای هجومی متوسل می شود.

همزمان رزمندگان مقاومت فلسطین بار دیگر مرکز ایست و بازرسی الجمله در شمال جنین را با بمب دست ساز هدف قرار دادند.

این مرکز هفته گذشته نیز شاهد تبادل آتش بین مبارزان فلسطینی و نظامیان صهیونیست بود که در جریان آن یک افسر رژیم صهیونیستی کشته شد.

در همین حال، گردان های جنین وابسته به سرایا القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در پیامی به اشغالگران تاکید کرده اند که آزادسازی سرزمین فلسطین در راه است.

سخنگوی این گردان ها خطاب به نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی تاکید کرد: ما برای شما بمب ها و گلوله ها را آماده کرده ایم.

وی افزود: ارتشی از مجاهدان در انتظار شما هستند.ما در اردوگاه جنین انتظار شما را می کشیم و در راه شهدای فلسطین گام برمی داریم.

افزایش مبارزه مسلحانه گروههای مقاومت فلسطین بویژه در دو شهر نابلس و جنین که اسطوره مقاومت در کرانه باختری به شمار می روند، بیش از پیش سران رژیم صهیونیستی را نگران کرده است، چرا که آنها پیش از این فقط نگران مقاومت غزه در جنوب بودند ولی این روزها مقاومت کرانه باختری به چالشی بزرگی برای سران رژیم صهیونیستی تبدیل شده که با بی ثباتی سیاسی در درون سرزمین های اشغالی روبه روست.

https://irna.ir/xjKz۷M

**اردوغان با لاپید دیدار می کند

رئیس جمهور ترکیه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیدار خواهد کرد، دیداری که از سال ۲۰۰۸ متوقف شده بود.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

دفتر "یائیر لاپید"، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که لاپید سه شنبه آینده در حاشیه نشست های مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با "رجب طیب اردوغان"، رئیس جمهور ترکیه دیدار خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، دیدار اردوغان با لاپید اولین دیدار رئیس جمهور ترکیه با نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از دیدارش با "ایهود اولمرت"، نخست وزیر وقت این رژیم در سال ۲۰۰۸ به شمار می رود.

اسحاق هرتزوگ، رئیس‌رژیم صهیونیستی نیز در ۱۸ اسفند ماه سال گذشته (۱۴۰۰) در سفر به آنکارا با اردوغان دیدار کرده بود.

دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که لاپید همچنین قرار است با "لیز تراس"، نخست وزیر جدید انگلیس و "کیریاکوس میتسوتاکیس"، نخست وزیر یونان و "آنتونیو گوترش"، دبیرکل سازمان ملل نیز دیدار کند.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی قرار است دوشنبه شب به نیویورک برود و روز پنجشنبه در نشست مجمع عمومی سازمان سخنرانی کند.

هفتاد و هفتمین اجلاس سران مجمع عمومی سازمان ملل از ۲۰ تا ۲۶ سپتامبر (۲۹ شهریور تا ۴ مهر) برای مدت شش روز  در مقر این نهاد بین المللی در نیویورک برگزار خواهد شد.  

این نخستین گردهمایی رهبران و سران جهان در مقر سازمان ملل پس از شیوع بیماری همه گیر کووید -۱۹ (ویروس کرونا) در سال ۲۰۱۹ است.

"استفان دوجاریک" سخنگوی سازمان ملل ابراز امیدواری کرده که امسال در مجمع عمومی، کشورهای عضو سازمان ملل در یک فضای مشارکتی بتوانند راه حل‌هایی را برای مشکلات نسل کنونی و آینده بیابند، حتی اگر در زمینه های زیادی اختلاف نظر دارند.

وی گفت: مشکلات و چالش های جهان را نمی توان به تنهایی حل کرد؛ مشکلات چند جانبه نیاز به راه حل هایی چند جانبه دارد.

دوجاریک خاطرنشان کرد: جهان پر از مشکل است و همه این مشکلات به هم مرتبط هستند. اگر به گوشه و کنار جهان نگاه کنیم خواهیم دید که مشکلات و چالش ها اندک نیستند؛ مانند تغییرات اقلیمی، جنگ و گرسنگی.

https://irna.ir/xjKz۷K

**فرانسه یک محموله هسته‌ای به ژاپن ارسال می‌کند

به رغم انتقاد فعالان محیط زیست، یک عکاس خبرگزاری فرانسه مدعی شده است دو کشتی حامل سوخت هسته ای بازفرآوری شده به مقصد ژاپن صبح شنبه (۱۷ سپتامبر برابر با ۲۶ شهریور) از شمال فرانسه به حرکت در آمده است.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

این سوخت قرار بود اوایل ماه جاری میلادی شهر بندری شِربورگ در شمال فرانسه را ترک کند اما به دلیل خرابی تجهیزات بارگیری این عملیات به تعویق افتاد ...

این در حالیست که فعالان محیط زیست حمل و نقل این گونه مواد بسیار پرتوزای هسته ای  را محکوم کرده و آن را غیرمسئولانه خوانده اند. 

ارسال محموله سوخت هسته ای در سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی از سوی فرانسه به ژاپن موجبات اعتراض گروه زیست محیطی صلح سبز را فراهم آورد.

براساس این گزارش، این سوخت هسته ای مخلوطی از پلوتونیوم و اورانیوم بازفرآوری شده است.

ژاپن فاقد امکاناتی برای پردازش زباله های راکتورهای هسته ای خود است و بیشتر آنها را به خارج از کشور، به ویژه به فرانسه می فرستد.

ژاپن در سال ۱۳۹۴ اعلام کرد که بر اساس توافق صورت گرفته با آمریکا، ۳۳۱ کیلوگرم پلوتونیم غنی شده خود را که به یک موضوع جنجال برانگیز در این کشور تبدیل شده، به آمریکا ارسال می‌کند.

پلوتونیوم جداسازی شده، ‌ پلوتونیومی است که از سوخت مصرف شده جدا شده و مناسب برای ساخت سلاح هسته‌ای است.

با این حال توکیو خاطرنشان کرده است که بر اساس توافق هسته ای صورت گرفته، آمریکا در قبال این پلوتونیم ارسالی موادی را که برای تحقیقات لازم است در اختیار توکیو قرار خواهد داد.

برنامه انباشت پلوتونیم و محل آن را فرانسه، آمریکا و انگلیس تعیین کرده اند و هر سه کشور می گویند که ژاپن بارها اعلام کرده قادر به ساخت بمب اتمی است اگرچه تاکنون به دنبال چنین گزینه ای نبوده است.

این همان مقداری پلوتونیومی است که پیشتر از سوی رسانه ها اعلام شده بود آمریکا در دوران جنگ سرد در اختیار ژاپن قرار داده است.

قرار است این اقدام تا پیش از برگزاری اجلاس سران هسته ای در واشنگتن صورت گیرد و این نشان می دهد که هر دو کشور توافقاتی در باره جلوگیری از توسعه سلاح های هسته ای در این منطقه داشته اند.

ژاپنی ها در سال ۱۹۹۳ میلادی مقادیری از سوخت هسته ای را از فرانسه به کشورشان آوردند تا برای آزمایش های هسته ای راکتور از آن استفاده کنند.

از آن زمان به بعد این معامله هسته ای میان ژاپن و آمریکا یکی از بزرگترین فعالیت های این کشور در این عرصه به حساب می آید.

نشریه «ژاپن تودی» گزارش کرده است که همه اقدامات لازم برای این برنامه در جریان است و دولت ژاپن هم آن را تایید کرده است.

تولید پلوتونیوم در ژاپن از دهه ۷۰ میلادی آغاز شد. در اواخر دهه ۹۰ میلادی ژاپن طرحی را برای کاهش ذخائر پلوتونیوم خود مطرح کرد. این برنامه شامل استفاده از ترکیبی از پلوتونیوم و اورانیوم برای استفاده در راکتورها به عنوان سوخت هسته‌ای بود و ژاپن اعلام کرد که قصد دارد تا سال ۲۰۱۵، شانزده تا هجده راکتور هسته‌ای که از این ترکیب به عنوان سوخت استفاده می‌کنند را در اختیار داشته باشد.

ژاپن تنها کشوری است که مورد حمله هسته ای قرار گرفته اما از سال ۱۹۶۷ میلادی، سیاستی را تنظیم کرده است که به این کشور اجازه ساخت بمب اتمی نمی دهد.

بمباران اتمی شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن در روزهای پایانی جنگ جهانی دوم توسط آمریکا باعث مرگ بیش از ۲۱۰ هزار نفر شد.

این کشور در سال های گذشته به دلیل داشتن این حجم بالای مواد هسته ای مورد انتقاد شدید قرار گرفته و چین یکی از بزرگترین منتقدان توکیو بوده است.

https://irna.ir/xjKz۸s
**تشکیلات خودگردان به نگهبان صهیونیستها تبدیل شده است/ عملیات مقاومت در کرانه باختری نشانه مرگ توافق اسلو است

مسئول دفتر رسانه ای جنبش جهاد اسلامی فلسطین، تشکیلات خودگردان فلسطین را که از دل توافق سازش اسلو بین رژیم صهیونیستی و سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) بیرون آمد، نگهبان صهیونیستها توصیف و تاکید کرد که نشانه مرگ این توافق با تشدید عملیات مقاومت با مشارکت گردانهای الاقصی در کرانه باختری نمایان شده است.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

"داوود شهاب" امروز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه بین الملل ایرنا تصریح کرد: توافق اسلو یک فاجعه برای فلسطین بود و پیامدهای آن همچنان گریبانگیر فلسطینیان است.

وی افزود: امضا کنندگان این توافق تلاش کردند که مسیر مبارزه ملی فلسطین را تغییر دهند و مسیر را از آزادسازی سرزمین فلسطین، به سمت دیگر منحرف کنند.

شهاب گفت: آسیب هایی که این توافق به موضوع فلسطین وارد کرده، بر کسی پوشیده نیست و گسترش شهرک سازی، روند یهودی سازی قدس و کرانه باختری و تفرقه افکنی میان گروه های فلسطینی نمونه ای از نتایج این فاجعه و توافق شوم است.

شهاب تصریح کرد: شاید به ذهن کسی خطور نمی کرد که درهای زندان ها به روی مجاهدان و مبارزان گشوده شود و یک طرف فلسطینی (تشکیلات خودگردان) به هماهنگ کننده امنیتی با اشغالگران و به نگهبان شهرک های صهیونیست نشین تبدیل شود.

وی گفت: کسانی که توافق اسلو را امضا کردند، فکر می کردند که وارد یک مرحله انتقالی می شوند که به تشکیل کشور مستقل فلسطینی در سرزمین های اشغال شده سال ۱۹۶۷ منجر خواهد شد اما فراموش کردند که این کار به معنای عقب نشینی و چشم پوشی از ۷۸ درصد سرزمین تاریخی فلسطین است.

مسئول دفتر رسانه ای جنبش جهاد اسلامی فلسطین اظهار داشت: برغم این خوشبینی ها، هیچ کدام از این توهمات محقق نشد، نه کشور فلسطین تشکیل شد و نه اسرائیل از شیوه توسعه طلبانه خود که به تشکیل کُلنی شهرک نشین ها در قدس و کرانه باختری منجر شد، دست برداشت.

وی افزود: شهرک سازی در مقابل چشمان مذاکره کنندگان اسلو گسترش یافت و به قلب شهرهای فلسطینی نفوذ و پیوند مناطق کرانه باختری را از هم گسیخت و آن ها را به بخش های جدا و دور از هم تبدیل کرد و هدف از شهرک سازی ها، جلوگیری از تشکیل کشور مستقل فلسطین بود و این امر محقق شد.

شهاب گفت: توافق اسلو در نتیجه ضعف و ناتوانی رژیم های عربی امضا شد و این ناتوانی بر عملکرد سیاسی سازمان آزادیبخش نیز تاثیر گذاشت و باعث نفوذ کسانی به این سازمان شد که طرح حل و فصل مسالمت آمیز را در پیش گرفتند.

این مسئول جهاد اسلامی فلسطین افزود: این گروه فریب سیاست بازی های صهیونیسم جهانی و ائتلاف و محور شرارت غربی را خوردند که همواره با امت اسلامی و آرمان های آن دشمنی کرده اند.

وی اضافه کرد: سازمان آزادیبخش باید به حمایت از انتفاضه مردمی که در اوج قدرت خود بود و قدس و کرانه باختری و غزه را فرا گرفته و به مبارزه مسلحانه و خطر وجودی برای رژیم اشغالگر تبدیل شده بود، می پرداخت.

عضو برجسته جنبش جهاد اسلامی فلسطین یادآور شد: در مقابل ناتوانی اعراب، یک قیام مردمی گسترده و قوی در داخل فلسطین اشغالی بود و مقاومت در جنوب لبنان نیز روز به روز در حال افزایش بود و اسرائیل سیلی های محکم و پیاپی می خورد و این وضعیت اشغالگران را بر آن داشت تا راه نجاتی بیابند و آتش مقاومت را خاموش کنند.

شهاب افزود: از آنجایی که رژیم صهیونیستی در مقابله با انتفاضه در غزه و قدس و کرانه باختری و مقاومت لبنان ناتوان مانده بود، به دنبال روزنه ای برای برون رفت از این تنگنا بود و توافق شوم اسلو به عنوان راه نجات این رژیم امضا شد.

وی اضافه کرد: توافق اسلو ارتباطی با ملت فلسطین ندارد و امضای آن ملت فلسطین را شوکه کرد زیرا آنها کسی را برای چشم پوشی از حق خود یا امضا و یا به رسمیت شناخت دشمن اشغالگرِ سرزمین و مقدسات خود انتخاب نکرده بودند.

مسئول دفتر رسانه ای جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: از این رو، این توافق هیچ ارزش و اعتباری نزد مردم فلسطین ندارد و حتی گروه های تشکیل دهنده سازمان آزادیبخش نیز که به نام آن ها امضا شده بود، با آن مخالفت کردند و آن را به رسمیت نمی شناسند.

شهاب افزود: ما معتقدیم که تنها راه حل جبران و توقف خسارت ها، لغو و خروج از این توافق و عقب نشینی (سازمان آزادیبخش و تشکیلات خودگردان) از به رسمیت شناختن دشمن صهیونیستی و بازسازی تشکیلات خودگردان و اصلاح رویکرد سیاسی آن و بازگرداندن آن به مسیر حمایت و دفاع از اصول و مقاومت به جای پایبندی به توافق های امنیتی و سیاسی است که نتایج فاجعه باری برای فلسطین درپی داشته و باعث تفرقه شده است.

وی تصریح کرد: هم اکنون نشانه های پایان و مرگ توافق اسلو از خلال عملیات های مقاومت در کرانه باختری به چشم می خورد چرا که یکی از گروه های شرکت کننده در این عملیات ها، گردان های شهدای الاقصی است که از نیروها، سران و فرماندهان جنبش فتح نیز عضو آن هستند.

شهاب با اشاره به مشارکت اخیر یکی از نیروهای دستگاه های امنیتی تشکیلات خودگردان در عملیات اخیر مبارزان فلسطینی علیه مرکز ایست و بازرسی الجمله در نزدیک نابلس در کرانه باختری رود اردن گفت: این عملیات ها نشانه های مهم و مبارکی است و ما بسیار خرسند هستیم که شهدایی از داخل دستگاه های امنیتی تشکیلات خودگردان اقدام به این عملیات ها می کنند.

https://irna.ir/xjKybC

**خودرو های ایرانی در آمریکای لاتین؛ چهار مدل خودرو ایرانی در ونزوئلا مونتاژ می شود

«نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا اعلام کرد این کشور، چهار مدل خودرو ایرانی را که در این کشور آمریکای لاتین بین ۱۲ هزار تا ۱۶ هزار دلار به فروش می‌رسد، مونتاژ خواهد کرد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

رئیس‌جمهوری ونزوئلا با حضور در «نمایشگاه علمی، فناوری و صنعتی ایران و ونزوئلا» در کاراکاس تاکید کرد: تولید این خودروها موجب صرفه‌جویی اقتصادی مردم می‌شوند، چرا که برای هر یکصد کیلومتر تنها هفت لیتر سوخت نیاز دارند.

نیکلاس مادورو با بیان اینکه چهار مدل خودوری ایرانی از طریق شرکت «بِنیراَئوتو» (Venirauto) مونتاژ خواهند شد، خاطرنشان کرد: امروز ایران کشوری نمونه، کشور پیشرفت، تولید، دانش و تولید محصولات است.  

وی افزود: ما باید از فرصت حضور مدیران قدرتمندترین شرکت‌های ایران در حوزه‌های علمی، فناوری و صنعتی در کشورمان استفاده کنیم. در وهله نخست واردات تجهیزات همودیالیز به ونزوئلا و در مرحله بعدی ساخت آن‌ها در کشور را آغاز کنیم.  

مادورو با تاکید بر اینکه ونزوئلا بازاری قدرتمند برای فروش خودرو است، بر تمایل این کشور در انتقال فناوری و دانش به منظور راه‌اندازی و ساخت یک شهرک صنعتی نیز اشاره کرد.

وی همچنین از اعزام نوجوانان ونزوئلایی به ایران، در چارچوب یک توافق دوجانبه به منظور شرکت در دوره‌های آموزشی علمی و فناوری  خبر داد.

«نمایشگاه علمی، فناوری و صنعتی ایران و ونزوئلا»، بین ۱۴ تا ۱۸ سپتامبر (۲۳ تا ۲۷ شهریور) در پایتخت ونزوئلا با هدف تقویت و توسعه همکاری ها و تبادل اطلاعات بین دو کشور برگزار می‌شود.

به گفته رئیس روابط عمومی شرکت ونزوئلایی «کیم‌بیوتِک» (Quimbiotec)، نهادهای دولتی ونزوئلا مرتبط با حوزه سلامت و توسعه تحقیقات علمی امیدوارند که این رویداد امکان ایجاد اتحادهای استراتژیک بین دو کشور را فراهم کند.

روسای جمهوری ایران و ونزوئلا در جریان سفر ماه ژوئن (اواخر خرداد) مادورو به تهران و در شرایطی که هر دو کشور تحت تحریم‌های شدید آمریکا قرار دارند، سند همکاری ۲۰ ساله را امضا کردند.

با در نظر گرفتن اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با توجه به نگاه مثبت دولت سیزدهم به توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و تاکید مقام معظم رهبری به توسعه اقتصاددانش بنیان به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان مجموعه ای از فعالیت‌ها در راستای حمایت از این شرکت‌ها را در دستور کار خود قرار داده است، گردهمایی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در ونزوئلا، فرصت مناسبی برای نشان دادن آخرین دستاوردها به شرکت‌های کشور میزبان و سایر علاقه‌مندان خواهد بود.

https://irna.ir/xjKz۸L

**اشتهار به فساد یکی دیگر از شاخصه های نتانیاهو

"بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی که در کارنامه خود انواع جنایت ها را به یدک می کشد، اشتهار به فساد کارنامه او را در سرزمین های اشغالی سنگین تر کرده به حدی که اعضای کِنِسِت (پارلمان رژیم صهیونیستی) او را فردی فاسد می دانند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

"یائیر جولان"، عضو کِنِسِت رژیم صهیونیستی انتقاد شدیدی از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر پیشین این رژیم کرد ‌و گفت که نتانیاهو فردی فاسد و شبیه اردوغان رییس جمهور ترکیه است.

این مقام صهیونیست با تاکید بر فاسد بودن نتانیاهو گفت که وی آسیب های زیادی به اسراییل زده است.

وی در ادامه تاکید کرد که نتانیاهو نه تنها خودش فاسد است، بلکه اطرافیان خود را نیز فاسد می کند.

این عضو کنست خاطرنشان کرد که بنیامین نتانیاهو خطری برای اسرائیل (رژیم صهیونیستی) است و منجر به آسیب هایی برای این رژیم می شود که غیرقابل جبران است.

پیش از این نیز یائیر لاپید که رهبری حزب «یش عتید» رژیم صهیونیستی را بر عهده دارد، به دشمن سرسخت خود یعنی بنیامین نتانیاهو، رهبر حزب لیکود حمله کرد.
لاپید برای اولین بار از توافق نتانیاهو با احزاب «حریدی» به شدت انتقاد کرد، زیرا نتانیاهو به آن احزاب مذهبی صهیونیستی تعهد داده که از موسساتی که موضوعات اساسی دُرُوس (یهود) را تدریس نکنند، حمایت مالی کند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت که تلاش نتانیاهو برای فروش آینده کودکان اسراییل در مقابل یک معامله سیاسی نشان دهنده عدم‌ ادراک و عدم مسئولیت او است.
وی گفت: نتانیاهو نخواهد توانست ما را به عقب ببرد و ما او را متوقف خواهیم کرد.
حزب لیکود در واکنش به اظهارات یائیر لاپید اعلام کرد که این اظهارات دروغ است و به تدریس موضوعات اساسی دروس (یهود) هیچ آسیبی نخواهد رسید و وضعیت موجود به همین شکل باقی خواهد ماند.
بر اساس این گزارش، احزاب صهیونیستی آماده برگزاری بیست و پنجمین دور انتخابات کِنِسِت هستند، در حالی که اختلافات و شکاف های زیادی در داخل سرزمین های اشغالی بوجود آمده و رونین بار، رئیس شاباک نسبت به این اختلافات هشدار داده است.
اخیرا"رونن بار" رئیس دستگاه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی موسوم به "شاباک" در سخنانی با اذعان به وجود اختلافات و شکاف میان صهیونیست‌ها، این شکاف و اختلافات را پیچیده‌ترین چالش این رژیم خواند.
«رونن بار»  اذعان کرد که این شکاف عمیق، روز به روز درحال عمیق‌تر شدن است و همین مسئله پیچیده‌ترین چالش پیش روی رژیم اشغالگر به شمار می رود.
رونن بار در ادامه افزود که بی‌ثباتی سیاسی و اختلافات داخلی، دشمنان اسراییل را به انجام عملیات علیه این رژیم ترغیب کرده است.
رئیس شاباک همچنین گفت که «انسجام» میان صهیونیست‌ها تضعیف شده و همین مسئله تشدید عملیات‌ها علیه اسراییل را به همراه داشته است.
وی ادامه داد: دشمنان ما معتقد هستند که انسجام ما تضعیف شده و این موضوع بیش از هر چیز دیگری موجب نگرانی ما شده است.
اخیرا نیز "بنی گانتس" وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با اذعان به گسل ها و شکاف های داخلی و بحران عمیق سیاسی در این رژیم به دیگر سران و احزاب اسراییل هشدار داد که تعمیق شکاف در درون "اسرائیل" به جنگ داخلی منجر می شود.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در یک برنامه انتخاباتی نسبت به پیچیدگی وضعیت سیاسی داخلی این رژیم به اسراییل ها هشدار داد و گفت: هرکس در مسیر تعمیق شکاف موجود در "اسرائیل" گام بردارد به بروز یک جنگ داخلی کمک خواهد کرد.
او درباره وضعیت نابسامان داخلی این رژیم و در چارچوب رقابت های سیاسی برای انتخابات پارلمانی پیش روی این رژیم افزود: واقعیت سیاسی در «اسرائیل» پیچیده است و سه احتمال فراروی ما هست. نخست، تشکیل یک کابینه راست‌گرای نژادپرست به ریاست بنیامین نتانیاهو که مهر پایانی بر دموکراسی ما خواهد بود. دوم، تکرار انتخابات برای ششمین بار و سوم، انتخاب من و موفق شدن در تشکیل یک کابینه باثبات و نظامی.

https://irna.ir/xjKz۸f

**آغاز رای گیری انتخابات شوراهای محلی سوریه

رای گیری انتخابات شوراهای محلی سوریه صبح امروز یکشنبه آغاز شد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

مراکز رای گیری در استان های سوریه ساعت هفت صبح به وقت محلی به روی افراد واجد شرایط رای دادن برای انتخاب اعضای شوراهای محلی گشوده شد.

افراد واجد شرایط می توانند رای خود را در ۷۳۴۸ مرکز رأی گیری به صندوق بیاندازند و رای گیری تا ساعت هفت شب ادامه خواهد یافت.

این در حالی است که کمیته عالی قضایی سوریه می‌تواند این مدت را پنج ساعت تمدید کند.

۵۹۴۹۸ کاندید برای تصدی ۱۹۰۸۶ کرسی در این انتخابات با یکدیگر رقابت می کنند.

براساس ماده ۵۸ قانون انتخابات، از ۲۴ ساعت قبل از زمان رای گیری، هرگونه تبلیغات انتخاباتی ممنوع است.

https://irna.ir/xjKz۹m

**نگاه اندیشکده های غربی به عضویت ایران در سازمان شانگهای

نشست سمرقند و الحاق ایران به «سازمان همکاری شانگهای» در کوتاه ترین زمان به‌ عنوان نقطه عطفی در روند مشارکت جهانی و همکاری رو به رشد اقتصادی و سیاسی تهران با کشورهایی دیده می شود که دیدگاه هایی متضاد با غرب دارند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

بیست و دومین اجلاس سران «سازمان همکاری شانگهای» (Shanghai Cooperation Organization) در سمرقند با یک اتفاق مهم برای ایران همراه شد و سرانجام پس از گذشت بیش از یک دهه، جایگاه تهران از عضویت ناظر ارتقا یافت و مهمترین گام عملیاتی برای الحاق کامل به این سازمان برداشته شد و از این به بعد کشورمان به عنوان عضو رسمی آن شناخته می شود.

اکنون ۹ کشور جمهوری اسلامی ایران، هند، جمهوری قزاقستان، جمهوری خلق چین، قرقیزستان، پاکستان، فدراسیون روسیه، تاجیکستان و ازبکستان عضو رسمی سازمان همکاری شانگهای هستند و سه کشور افغانستان، بلاروس و مغولستان دارای وضعیت ناظر و ۶ کشور جمهوری آذربایجان، جمهوری ارمنستان، پادشاهی کامبوج، جمهوری دموکراتیک فدرال نپال، جمهوری ترکیه و جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سریلانکا شرکای گفت وگوی سازمان همکاری شانگهای محسوب می شوند.

اندیشکده ها و رسانه های مطرح جهان ارزیابی های گوناگونی را از کارکرد این سازمان و پیامدهای عضویت ایران در آن داشته اند.

یک گام کوچک تا عضویت کامل ایران 

موسسه «بلفر» وابسته به دانشگاه هاروارد آمریکا آورده است که ایران یک قدم به عضویت سازمان همکاری شانگهای نزدیک تر شد.

«نیکول گراجوسکی» در تحلیل خود نوشت، یک سال پس از موافقت سازمان همکاری شانگهای با درخواست ایران برای عضویت، این کشور با امضای تفاهم‌نامه تعهداتی در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در سمرقند مرحله جدیدی را آغاز کرد. با این گام، روند رسمی یک ساله ایران برای دستیابی به عضویت کامل نهایی می شود.

سازمان همکاری شانگهای از زمان تشکیل در سال ۲۰۰۱، تنها یک بار اعضای جدید را پذیرفت و آن هم زمانی بود که درخواست های عضویت هند و پاکستان در اجلاس سال ۲۰۱۵ تصویب شد. دو کشور در اجلاس سال ۲۰۱۶ یادداشت های تعهداتی را امضا کردند و در اجلاس سال ۲۰۱۷ به عنوان اعضای کامل پذیرفته شدند.

این اتاق فکر آمریکایی در گزارش خود که روز قبل از اجلاس سران سمرقند منتشر شد، آورده است: یادداشت استانداردی که ایران امضا می کند، تعهدات مختلفی را شامل می شود که از جمله آن ها الحاق به موافقت‌نامه‌ها و معاهدات سازمان همکاری شانگهای مانند منشور تأسیس سازمان و کنوانسیون مبارزه با تروریسم، افراط‌گرایی و تجزیه‌طلبی است. زمانی که این پیش نیازها از سوی ایران برآورده شود، این کشور اسناد الحاق برای تصویب به دبیرخانه سازمان همکاری شانگهای در پکن ارائه خواهد کرد.

طبق این تحلیل ظرفیت نهادی سازمان همکاری شانگهای برای اطمینان از تحقق این توافقات به دو نهاد دائمی بستگی دارد: دبیرخانه در پکن و ساختار منطقه‌ای ضد تروریسم در تاشکند. سابقه الحاق هند و پاکستان نشان می دهد که ایران در تابستان ۲۰۲۳ به عضویت کامل سازمان فوق در خواهد آمد.

شانگهای، سازمانی متفاوت با ناتو

«موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» هم در تحلیلی مشابه آورده است سازمان همکاری شانگهای اغلب به‌عنوان یک بلوک ضدغربی شناخته می‌شود و حتی برخی آن را ضد ناتو می دانند. با این حال، در عمل ناهماهنگی سیاست ها و نبود یکپارچگی منطقه‌ای در کنار ظرفیت بروکراتیک اندک، ظرفیت های این سازمان را محدود کرده است.

بنا بر ادعای این اتاق فکر آمریکایی، سازمان همکاری شانگهای بیشتر به عنوان یک انجمن برای بحث و تعامل عمل می کند تا یک اتحاد رسمی منطقه ای مشابه ناتو یا اتحادیه اروپا ... با همه این نقایص اما سازمان همکاری شانگهای از الحاق ایران برای تقویت گفتمان خود درباره وضعیت رو به رشد سازمان در جهان استفاده خواهد کرد.

تحلیلگران اعتقاد دارند عضویت ایران در این سازمان در کنار تحولات مهم بین المللی می تواند مرحله تازه ای از دگرگونی روندها و اهداف را برای این سازمان و اعضای آن رقم بزند.  

طبق این تحلیل، از نظر داخلی نیز مقامات ایرانی روند الحاق را در تقویت شرایط اقتصادی کشور مثبت می بینند. «روح‌الله لطیفی» سخنگوی گمرک ایران در تیر ماه گذشته اعلام کرد که صادرات غیرنفتی ایران به کشورهای سازمان همکاری شانگهای در سه‌ ماهه دوم سال جاری ۲۰ درصد افزایش یافته و در مجموع به ۵.۵ میلیارد دلار رسیده است. تهران همچنین میزبان چندین رویداد به مزایای تجاری عضویت در سازمان همکاری شانگهای بوده است.

موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک تصریح دارد: با توجه به بن بست ادامه دار بین تهران و غرب بر سر مذاکرات هسته ای و تحریم ها، مقامات ایرانی از حضور در سازمان همکاری شانگهای به عنوان ابزاری برای تقویت سیاست نگاه به شرق دولت استفاده می کنند. تحول اخیر به عنوان نتیجه روابط ایران با روسیه و چین دیده می شود ضمن آنکه در دوره اخیر جنگ اوکراین هم باعث تعمیق روابط تهران با مسکو شده است. سیاست تحکیم روابط با پکن هم در دوران ریاست جمهوری «ابراهیم رئیسی» برجسته شده است.

براساس این تحلیل، در واقع سازمان همکاری شانگهای به تهران یک مجمع دیپلماتیک برای ایجاد روابط نزدیک تر با کشورهای منطقه را نیز ارائه می دهد؛ این روند قبل از این مختل شده بود. عدم انسجام و محدودیت های داخلی در میان دولت های آسیای مرکزی موجب شده است تا ایران به عنوان یک مرکز حمل و نقل بالقوه و جایگزینی برای وابستگی به روسیه هم دیده شود.

در هر صورت نشست سمرقند و الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای در کمترین حالت به‌عنوان شاخص‌هایی از مشارکت و همکاری رو به رشد تهران با کشورهایی که در حوزه نفوذ سازمان همکاری شانگهای قرار دارند، دیده می‌شود.

جالب اینجا است که نشست سمرقند اولین سفر خارجی «شی جین پینگ» رهبر چین از زمان شروع همه گیری هم بود. او از متحدان پکن در سازمان خواست به یکدیگر کمک کنند تا مانع قدرت‌های خارجی شوند که آشوب ‌های داخلی را در کشورها تحریک می‌کنند. وی از این اقدام غرب به ویژه آمریکا، به عنوان «انقلاب‌های رنگی» یاد کرد.

تاثیر عضویت در شانگهای بر مذاکرات هسته ای 

جمهوری اسلامی ایران در نشست اخیر یادداشت تعهداتی را امضا کرد که به موجب آن عضویت کامل در سازمان همکاری شانگهای (SCO) اعطا می‌شود.

شبکه خبری «سی ان ان» هم در گزارشی به بازتاب نظرات مدیر اندیشکده «کوئینسی» پرداخت و نوشت، ایران قرار است روابط خود با شرق را رسمی تر کند و اکنون با عضویت در سازمان شانگهای یک قدم به پیوستن به محور چین و روسیه نزدیک‌تر شود. این اتفاق در حالی رخ داده که مذاکرات هسته‌ای آن با قدرت‌های جهانی متزلزل شده است.

طبق گزارش این رسانه آمریکایی، «ابراهیم رئیسی» رئیس‌ جمهور ایران در سخنرانی خود در اجلاس سمرقند گفت که گسترش این سازمان می‌تواند به مقابله با یکجانبه‌گرایی واشنگتن کمک کند و موجب خنثی کردن تحریم‌های آمریکا شود، این امر نیازمند راه‌حل‌های جدیدی است.

«تریتا پارسی» مدیر اندیشکده کوئینسی در واشنگتن دی‌سی اعتقاد دارد در حالی که پیشنهاد ایران برای عضویت کامل برای اولین بار در سال گذشته تصویب شد، تصمیم برای الحاق اکنون در زمان نامناسبی رخ داد زیرا هم ایران و هم رهبران غربی امیدوار بودند به معامله ای برای احیای توافق هسته ای دست یابند.

وی بر این باور است که ایران با این اقدام توانسته است از انزوا خارج شود و ورود به اقتصاد جهانی را آغاز کند.

تصمیم تازه ترکیه

همه ظرفیت های موجود در سازمان همکاری شانگهای (SCO) و مشاهده مسیر پیموده شده از سوی ایران، موجب شد تا آنکارا هم به فکر عضویت کامل در این نهاد بیفتد.

تارنمای موسسه رسانه ای پژوهشی «Asia Financial» مستقر در هنگ کنگ نوشت، پس از ایران اکنون ترکیه نیز به دنبال عضویت در سازمان همکاری شانگهای و پیوستن به گروه کشورهای چین، روسیه و ایران است.

شبکه تلویزیونی «ان تی وی» ترکیه هم در این خصوص گزارش داد، ترکیه به عنوان یک عضو ناتو اعلام کرد که قصد دارد درخواست برای عضویت کامل در سازمان همکاری شانگهای را ارائه کند.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه هم در نشست سازمان همکاری شانگهای در جمع خبرنگاران گفت: روابط آنکارا با کشورهای این سازمان با برداشتن گام بعدی موقعیت بسیار متفاوتی پیدا می کند. هدف ترکیه عضویت در این سازمان است.

ترکیه در حال حاضر شریک گفت وگوی سازمان همکاری شانگهای است که اعضای اصلی آن چین، روسیه، هند، پاکستان، ایران، قرقیزستان، تاجیکستان، قزاقستان و ازبکستان هستند.

سازمان همکاری شانگهای (SCO) در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۱ در شانگهای، ابتدا با مشارکت قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تشکیل شد و اکنون حدود یک سوم اقتصاد جهان را در اختیار دارد.

این سازمان علاوه بر چین و روسیه شامل برخی کشورهای شوروی سابق همچون قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان و به تازگی هند و پاکستان می شود.

ایران از سال ۲۰۰۵ یک کشور ناظر بود. در اجلاس سال گذشته که با حضور آیت الله سید ابراهیم رییسی در شهر دوشنبه برگزار شد، اعضا بعد از چند سال با درخواست عضویت کامل ایران موافقت کردند و بعد از امضای سند تعهدات در اجلاس سمرقند، ایران عضو این سازمان به شمار می رود.  

https://irna.ir/xjKz۷B

**ایران حلقه تکمیلی سازمان همکاری شانگهای

با عضویت رسمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای حلقه ظرفیت های ژئوپلیتیکی و راهبردی این سازمان کامل تر شد؛ به گفته ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه پیوستن رسمی تهران به دلیل نقش مهم آن در اوراسیا و جهان تاثیر مثبتی بر این سازمان خواهد گذاشت.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای(SCO) که ۲۴ و ۲۵ شهریور در سمرقند برگزار شد روند عضویت رسمی جمهوری اسلامی ایران در این سازمان تکمیل و همچنین تصمیم به آغاز روند پذیرش بلاروس به عضویت سازمان همکاری شانگهای گرفته شد، تفاهم نامه هایی برای اعطای وضعیت شرکای گفتگو به مصر و قطر، بحرین، کویت، امارات متحده عربی، مالدیو و میانمار نیز به امضا رسید.  

در این اجلاس که ایت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشت، به صورت رسمی، عضویت کامل ایران در سازمان شانگهای توسط رییس جمهوری ازبکستان اعلام که با تشویق حاضران همراه شد.
خانواده سازمان همکاری شانگهای شامل سه گروه دولت است: کشورهای عضو، ناظران و شرکای گفتگو. برای عضویت کامل باید دو مرحله اول را طی کنید. امروزه به دلیل تصویر مثبت سازمان همکاری شانگهای و عدم جهت گیری آن علیه کشورها و سازمان های ثالث، علاقه فزاینده ای به سازمان همکاری شانگهای وجود دارد. این نشان دهنده شکل گیری یک «مرکز قدرت» ژئوپلیتیکی جدید با دستورکار خلاقانه نزدیک به بسیاری از کشورهای جهان است.

رشید علی اف، دبیرکل سابق سازمان همکاری شانگهای به آسیا پلاس گفت: دلایل زیادی برای جذب سازمان همکاری شانگهای وجود دارد. بسیاری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی، سازمان همکاری شانگهای را به‌ عنوان مرکز به‌سرعت در حال تکامل دنیای چندقطبی می‌دانند که قادر به مقاومت فعالانه در برابر خطرات جهانی و منطقه‌ای است.

وی تصریح کرد: پتانسیل کل کشورهای سازمان همکاری شانگهای نیز آشکار است که با استفاده از منابع خود، توسعه پایدار کشورهایی را که جمعیت آنها تقریباً نیمی از جمعیت جهان است را تضمین می کند.

افزایش وزن سازمان همکاری شانگهای در امور جهانی نیز به نفع اقتدار سازمان است، از جمله از طریق ایجاد مشارکت های قوی با سازمان ملل متحد، با ساختارهای تخصصی آن و سایر سازمان های بین المللی.

علی اف اظهار داشت: همه اینها، از جمله رویه تصمیم گیری صرفاً بر اساس اجماع، برای سایر کشورها بسیار جذاب است، زیرا مظهر نگرش جدیدی به روابط بین الملل مبتنی بر "روح شانگهای" است. با این حال، سازمان همکاری شانگهای که نه یک بلوک نظامی-سیاسی و نه یک اتحادیه اقتصادی است، مردم را با آرمان ها و اصول خود جذب می کند.

وی افزود: نه رویارویی و نه دشمن تراشی، بلکه یک منافع مشترک برای حل مشترک مشکلات حاد زمان ما بوجود می اورد، سازمان همکاری شانگهای قدرت آن  صرف نظر از اندازه، پتانسیل نظامی و اقتصادی، برابری و وحدت کشورهای عضو آن است.

«شیرعلی ریزیون»، کارشناس علوم سیاسی نیز گفت:  انگیزه اصلی کشورها از گسترش همکاری با ساختارهای سازمان همکاری شانگهای و احتمال عضویت کامل در سازمان را می توان به شرح زیر ارزیابی کرد:

اول اخذ ضمانت های امنیتی و چتر مالی و اقتصادی.امروزه نظام مدرن روابط بین الملل در وضعیت عدم اطمینان و بحران قرار دارد. بنابراین، بسیاری از کشورها علاقه مند به تضمین امنیت خود و در دسترس بودن یک بالشتک اقتصادی و مالی هستند.

بنابراین، انگیزه کشورهای مذکور برای همکاری در قالب های مختلف با سازمان همکاری شانگهای و کسب عضویت در میان مدت را می توان تمایل آنها به گسترش سیاست خارجی خود در مواقع بحران و عدم اطمینان ارزیابی کرد.

ثانیاً حفظ توازن بین دولت های مخالف در همکاری با سازمان های منطقه ای. عضویت هند و پاکستان در سازمان همکاری شانگهای پدیده ای دشوار و در عین حال نادر است، زیرا هر دو کشور از زمان استقلال با یکدیگر مخالف بوده و روابط پیچیده ای دارند.

پذیرش ایران به عنوان عضو کامل سازمان همکاری شانگهای در سمرقند باعث افزایش علاقه کشورهای رقیب تهران به این سازمان می شود تا تعادل همکاری و عضویت در سازمان های منطقه ای حفظ شود. این عامل باعث افزایش توجه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به سازمان همکاری شانگهای خواهد شد. زیرا عضویت هند و پاکستان در سازمان همکاری شانگهای تعادل همکاری آنها را با سازمان های منطقه ای حفظ می کند. اگر ارمنستان و جمهوری آذربایجان همکاری خود را با ساختارهای سازمان همکاری شانگهای گسترش دهند و قصد دارند در میان مدت به این سازمان بپیوندند، انگیزه آنها نیز حفظ تعادل همکاری های منطقه ای است.
ثالثاً تقویت مواضع کشورهای بزرگ در سازمان. سایر کشورهایی که قصد گسترش همکاری با سازمان را دارند و می‌خواهند به عضویت آن درآیند دارای ویژگی‌های زیر هستند: جایگاه محدودی در عرصه بین‌المللی دارند، مشروعیت دولت‌هایشان زیر سوال است  یا همکاری می‌کنند.  

شیرعلی ریزیون تصریح کردسابقه ۲۱ ساله سازمان همکاری شانگهای نشان می دهد خود را به عنوان یک سازمان جدی، قابل اعتماد و رقابتی در مواجهه با چالش ها و تهدیدهای جهانی تثبیت کرده است و همین روحیه به گسترش آن کمک می کند.

عبدالغانی ممدزی اف، کارشناس سیاسی هم اظهار داشت:  در سال های اخیر تغییرات عمده ای در جهان رخ داده است. برتری مطلق غرب در حال از بین رفتن است، بسیاری هستند که می خواهند نه تنها به سازمان همکاری شانگهای، بلکه به بریکس، این دو سازمان غیر غربی نیز بپیوندند.

پس از پیوستن هند و پاکستان به سازمان همکاری شانگهای، سایر کشورها نیز توجه خود را به عضویت در این سازمان جلب کردند. و از سال گذشته روال پذیرش ایران در سازمان آغاز شد. امسال در اجلاس سمرقند، ایران به عضویت کامل سازمان همکاری شانگهای درآمد. همچنین بلاروس نیز از هم اکنون اقداماتی را برای پیوستن به این سازمان آغاز کرده است.

لازم به ذکر است که کشورها بلافاصله به این سازمان نمی پیوندند و هر کشور برای پذیرش باید سه مرحله را طی کند. در عین حال، یک محدودیت دیگر وجود دارد - کشوری که تحت تحریم های سازمان ملل قرار دارد، حق پیوستن به سازمان همکاری شانگهای را ندارد.
وی گفت: برای همه روشن است که یک نظام دوقطبی دوباره در جهان شروع به کار خواهد کرد و کشورها نمی خواهند از این روند دور بمانند و تمایل دارند به سازمان های منطقه ای و فرامنطقه ای بپیوندند. این به آنها اجازه می دهد تا از تحریم ها و حملات مسلحانه ابرقدرت ها محافظت شوند.

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان نظامی نیست. با این حال، تحت نظارت کشورهایی مانند چین، هند و روسیه قطعاً مزایای خاصی را برای اعضای سازمان به ارمغان می‌آورد.

https://irna.ir/xjKz۷b

**ترس از حزب‌الله، رئیس ارتش رژیم صهیونیستی را عازم اروپا کرد

یک روزنامه چاپ تل‌آویو، هدف از سفر رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی به اروپا را رایزنی وی با مقامات اروپایی درباره تسلیحات حزب‌الله و احتمال درگیری با لبنان ارزیابی کرد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

«آویو کوخاوی» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی امروز (یکشنبه) برای گفت‌ وگو درباره موضوع هسته‌ای ایران و مسائل دوجانبه عازم سفر به اروپا می‌شود.

کوخاوی در این سفر دوره‌ای قرار است با مقامات نظامی لهستان و فرانسه درباره چالش‌های امنیتی رژیم صهیونیستی از جمله برنامه هسته‌ای ایران و توان تسلیحاتی حماس گفت وگو کند.

این روزنامه چاپ تل‌آویو، احتمال درگیری نظامی با لبنان و توان تسلیحاتی حزب‌الله را از دیگر مسائلی عنوان کرد که قرار است رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی با مقامات نظامی اروپا مطرح کند.

کوخاوی سه روز در لهستان خواهد بود و سپس به فرانسه سفر خواهد کرد و در طول این سفرها با همتایان خود از این دو کشور دیدار می‌کند.

«ایزرائیل‌هیوم» هدف از دیدار اروپایی کوخای را تقویت همکاری نظامی با اروپا برای تقابل با ایران و گروه‌های نیابتی وابسته به آن عنوان کرد.

رژیم صهیونیستی بعد از شکست از جنبش «جهاد اسلامی» در جنگ سه‌روزه غزه، اکنون به شدت نگران درگیر شدن با حزب‌الله لبنان در مرزهای شمالی است. تل‌آویو بارها اعلام کرده که توان نظامی جنبش جهاد اسلامی با حزب‌الله قابل مقایسه نیست.

حزب الله بارها به رژیم اسرائیل نسبت به هرگونه فعالیت در میدان مشترک نفتی - گازی «کاریش» هشدار داده است. در اوایل ماه ژوئیه، ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که با یک پهپاد غیرمسلح که توسط حزب الله به سمت میدان کاریش ارسال شده بود مقابله کرده است.  

گانتس پیشتر در ۲۲ اوت (۳۱ مرداد) گفته بود که حمله حزب الله به کاریش ممکن است به جنگ جدیدی بین این رژیم و حزب الله لبنان منجر شود.

دو سال است که آمریکا با علم به اینکه لبنان و رژیم اسرائیل بر سر مرزهای آبی اختلاف دارند با هدف دستیابی به توافقی با هدف تعیین مرزهای دریایی بین آن‌ها و رفع موانع استخراج گاز از میدان مورد مناقشه «کاریش»، میان «بیروت» و «تل آویو» میانجیگری می‌کند.  

لبنان میدان کاریش را در بخشی از آبهای مورد مناقشه با سرزمین‌های اشغالی می‌داند، در حالی که کابینه رژیم اسرائیل آن را در منطقه انحصاری اقتصادی خود می‌داند.  

از ابتدای ژوئیه، تحولات مربوط به این پرونده به دنبال ورود یک کشتی استخراج و ذخیره‌سازی اجاره شده توسط کابینه رژیم اسرائیل توسط شرکت انرژی «بی‌ال سی» مستقر در لندن، در نزدیکی میدان کاریش و تهدید حزب الله، میانجیگری آمریکا شدت یافت.

https://irna.ir/xjKzb۲

**هشدار نخست وزیر انگلیس درمورد خطر ورشکستگی اقتصادی کشور

درحالیکه لیز تراس تنها دو روز پیش از مرگ ملکه انگلیس به مقام نخست‌وزیری این کشور رسیده است، نسبت به شرایط سیاسی دشوار و خطر ورشکستگی اقتصادی هشدار داد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

نخست وزیر انگلیس درحالی قرار است رهبری دولت را برای ادای احترام به ملکه این کشور در مراسم تشییع جنازه امروز آماده کند که خود نسبت به شرایط سیاسی دشوار و خطر ورشکستگی اقتصادی هشدار داده است.  

این روزنامه می افزاید: "لیز تراس" قرار است پس از پایان عزاداری ملی به مناسبت درگذشت ملکه الیزابت دوم به منظور شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کند و بازگشت به سیاست عادی در حالی خواهد بود که  نخست وزیر تنها دو روز پیش از مرگ ملکه به این مقام رسید.

ازسوی دیگر، شنبه شب سازمان‌های تجاری پیشرو انگلیس فشار بر کابینه دولت برای شفاف سازی در مورد کمک‌هایی که دولت می تواند درخصوص قبوض انرژی به آن‌ها ارائه می‌دهد را افزایش و نسبت به عواقب وخیم ماندن در برزخ کنونی هشدار داده اند.

«جیکوب رییس ماگ» وزیر بازرگانی دولت تراس قرار است روز چهارشنبه هفته جاری بیانیه ای در مورد حمایت از کسب‌وکار ارائه دهد و پس از آن یک بودجه کوچک توسط «کواسی کوارتنگ» صدراعظم جدید در روز جمعه ارائه می شود.

«شوون هاویلند» مدیر کل اتاق‌های بازرگانی بریتانیا در این خصوص گفت: اعلام قبلی تراس مبنی بر اینکه کسب‌وکارها از سقف قبوض مشابه آنچه که برای مصرف کنندگان داخلی اعمال می شود برخوردار می شوند مورد استقبال قرار گرفته است، اما جزئیات این طرح به نظر کاستی ها و نقایصی دارد. 

وی افزود: چندین شرکت به من گفته اند که شرایط کنونی حاکم بر انگلیس به دلیل بحران انرژی بدتر از همه گیری ویروس کرونا است. افزایش قیمت مواد خام، افزایش هزینه ها از جمله نیروی کار، تورم ۱۰ درصدی و اکنون هم قیمت انرژی، آنها نمی دانند به کجا مراجعه کنند.

انتظار می رود کوارتنگ روز جمعه از بسته بزرگی که شامل جزئیات سقف قیمت انرژی و ۳۰ میلیارد پوند کاهش مالیات است، پرده برداری کند.

اما نمایندگان حزب محافظه‌کار نگران هستند که رویداد روز جمعه، که انتظار می‌رود شامل حذف سقف پاداش‌های بانکداران نیز باشد، فرصتی مناسب برای حزب کارگر در نخستین هفته های نخست وزیری تراس ایجاد کند.

از سوی دیگر، «کی‌یر استامر» رئیس حزب کارگر نیز مصمم است که تضاد بین آنچه او به عنوان کاهش مالیات محافظه‌کاران برای ثروتمندان به تصویر می‌کشد و سیاست خود در پرداخت هزینه برای توقف سقف قیمت انرژی برای نیازمندان‌تر از طریق مالیات بر سود اضافی شرکت‌های انرژی را برجسته کند.

اقتصاددانان می گویند که چالش کلیدی پیش روی دولت تراس این است که مانع از دست دادن اعتماد بازارهای پولی بین المللی شود، زیرا اقتصاد درگیر بریتانیا وارد بدترین دوره خود از دهه ۱۹۷۰ می شود؛ برهه ای که در آن شوک ناشی از افزایش شدید بهای نفت سبب رو انداختن بریتانیا به صندوق بین المللی پول شد.  

کارشناسان همچنین هشدار داده اند که با توجه به نرخ تورمی که در ۳۰ سال گذشته بی سابقه بوده و سقوط پوند به پایین ترین میزان در ۳۷ سال گذشته، احتمال دارد قمار دولت تراس بر روی کاهش مالیات، بازارها را به وحشت بیندازد و دولت را در مقابل موجی از تعطیلی مشاغل و فقر ناشی از افزایش بهای سوخت قرار دهد.  

پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که اقتصاد انگلیس در نیمه دوم سال جاری و تمام سال آینده کاهش خواهد یافت و این در حالی است که میزان رکود پس از تزریق ۱۵۰ میلیارد پوند به اقتصاد مشخص نیست.

از سوی دیگر به نظر می رسد با وجود چشم انداز تیره و تار اقتصادی حاکم بر کشور، بانک مرکزی انگلیس از تصمیم خود مبنی بر افزایش نرخ بهره پایه ۱.۷۵ درصد در این هفته عقب نشینی کند.

https://irna.ir/xjKz۹M

**کوبا: اسرائیل ثبات منطقه خاورمیانه را به خطر می اندازد

«برونو رودریگز» وزیر امور خارجه کوبا، حملات جدید رژیم صهیونیستی به خاک سوریه را «به شدت» محکوم کرد و اقدامات این رژیم غاصب را عامل «به خطر انداختن ثبات در منطقه خاورمیانه» عنوان کرد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

وزیر امور خارجه کوبا در واکنش به حملات جدید رژیم صهیونیستی به دمشق و برخی مناطق جنوبی پایتخت سوریه در صفحه توییتر خود نوشت: اقدامات اسرائیل در نقض آشکار قوانین بین‌المللی و به خطر انداختن ثبات در منطقه خاورمیانه انجام می‌شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی کوبا تاکید کرد: من حمایت و همبستگی خود را با دولت و مردم سوریه تایید می‌کنم.

بر اساس اعلام خبرگزاری دولتی سوریه، سانا، حمله هوایی بامداد شنبه رژیم صهیونیستی به فرودگاه بین المللی دمشق و برخی مناطق جنوبی پایتخت سوریه باعث جان باختن پنج نفر شد.

این تجاوز های هوایی اسرائیل در حالی است که دولت سوریه بارها با ارسال نامه به سازمان ملل متحد این حملات را محکوم و خواستار توقف آن شده است.

سازمان غیردولتی دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که این بیست و پنجمین حمله رژیم صهیونیستی به خاک سوریه از آغاز سال جاری تاکنون بوده است.

فریاد انتقاد این مقام بلندپایه کوبا از اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی و حمایت از ملت سوریه از طرف یک کشور آمریکای لاتین در حالی بلند شده است که اقدام اخیر رئیس‌جمهوری شیلی در نپذیرفتن استوارنامه سفیر رژیم صهیونیستی نیز در روزهای گذشته خبرساز شده است.

«گابریل بوریک» رئیس‌جمهوری شیلی پس از اقدام ددمنشانه ارتش اسرائیل که یک نوجوان فلسطینی ۱۷ ساله را در جریان درگیری‌ها در کرانه باختری به قتل رساند، از پذیرش استوارنامه «گیل آرتزیلی» سفیر جدید این رژیم خودداری کرد.

به گزارش تایمز اسرائیل،  آرتزیلی قرار بود اعتبارنامه خود را به صورت رسمی به بوریک تقدیم کند، اما دولت شیلی به او اطلاع داد که این مراسم به دلیل «کشتن کودکان در غزه» توسط اسرائیلی‌ها، لغو شده است.

https://irna.ir/xjKz۹V

**رسانه‌های افغان از مسیر جدید ترانزیتی میان افغانستان و ایران خبر دادند

رسانه‌های افغانستان نوشتند: یک مسیر جدید ترانزیتی بین افغانستان و ایران ساخته خواهد شد. دلیل این کار کم‌عرض بودن پل ابریشم در این ولایت و تلاش برای رفع مشکلات تاجران در عبور و مرور کالاهای بازرگانی عنوان شده است.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

منابع محلی ولایت نیمروز، می‌گویند که قرار است یک مسیر جدید ترانزیتی بین افغانستان و ایران در این ولایت ساخته شود.

این منابع  اعلام کردند که راه جدید ترانزیتی به دلیل کم‌عرض بودن پل‌ ابریشم در ولایت نیمروز، ساخته می‌شود.

پل ابریشم تنها راه ارتباطی شهر زرنج با مرز میلک ایران است و نیمی از این پل خاک ایران و نیمی از آن جزو افغانستان است.

به گفته آنان، هدف از ایجاد این مسیر جدید، رفع مشکلات تجار و سهولت در عبور و مرور کالاهای بازرگانی خوانده شده است.

تجار در ولایت نیمروز با استقبال از ساخت مسیر جدید ترانزیتی، ابراز امیدواری کرده‌اند که با این اقدام مشکلات در زمینه صادرات و واردات کالاهای بازرگانی حل شود.

پل‌ ابریشم در ولایت نیمروز به‌عنوان نقطه مرزی میان افغانستان و ایران، هرازگاهی شاهد ازدحام‌های بیش از حد بوده است.

https://irna.ir/xjKz۹p

**اتهام مشاور ارشد نخست وزیر انگلیس به دست داشتن در توطئه انتخاباتی در پورتوریکو

روزنامه ساندی تایمز گزارش داد: پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) از «مارک فولبروک» مشاور ارشد نخست وزیر جدید انگلیس به دلیل ارتباط با یک بانکدار متهم به رشوه در انتخابات پورتوریکو بازجویی کرده است.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

این رسانه افزود: ماموران اف بی آی با مشاور ارشد لیز تراس نخست وزیر انگلیس درباره توطئه برای رشوه دادن به یک سیاستمدار آمریکایی و تاثیرگذاری بر انتخابات آمریکا مصاحبه کرده اند.

این سیاستمدار انگلیسی به نقش داشتن در توطئه برای براندازی دموکراسی در پورتوریکو متهم شده است. پورتوریکو جزیره ای در دریای کارائیب است که توسط آمریکا اداره می شود و به گفته دادستان های آمریکایی این توطئه به «قلب دموکراسی ما ضربه زده» و «باعث از دست رفتن اعتماد شهروندان به نهادهای حکومتی» شده است.

فولبروک رئیس ستاد کارکنان داونینگ استریت (دفتر نخست وزیر انگلیس) و مشاور ارشد تراس است که نقش مهمی را در ترسیم راهبردهای دولت ایفا می کند.

او کمپین نخست وزیری لیز تراس را اداره کرده و به دولت های خارجی  و نخست وزیران دیگری از جمله بوریس جانسون، مارگارت تاچر و سر جان میجر مشاوره داده است.

گفته می شود فولبروک به عنوان شاهد توسط وزارت دادگستری ایالات متحده و اف بی آی مصاحبه شده است. این تحقیقات به ظاهر شامل یک تاجر مستقر در لندن است که متهم به رشوه دادن به یک سیاستمدار آمریکایی است. ماموران دولت فدرال با برقراری تماس با همتایان خود در آژانس ملی جنایات بریتانیا و اسکاتلند یارد، مصاحبه ای با این مشاور ۶۰ ساله لیز تراس ترتیب دادند.

«واندا وازکز گارسد» فرماندار وقت پورتوریکو، متهم است که «جولیو مارتین هررا ولوتینی»، از لندن  و مالک بانک پورتوریکویی «بنکردیتو» Bancredito، به او رشوه داده اند.

گفته می شود فولبروک این اتهام را رد کرده که هررا ولوتینی و «مارک روسینی» مامور سابق اف بی آی، از طریق شرکت او به فرماندار سابق پیشنهاد رشوه ۳۰۰ هزار دلاری برای کمک به کمپین انتخاباتی ناموفق او در سال ۲۰۲۰ داده بودند. در همین حال، کمیسیون انتخاباتی در انگلیس فاش کرد بین دسامبر ۲۰۱۹ و ژوئن ۲۰۲۲، یک شرکت ایجاد شده توسط هررا ولوتینی  بیش از ۷۵۰ هزار دلار به حزب محافظه کار انگلیس کمک کرده است.

دادستان های فدرال گفتند که هررا به وازکز فرماندار وقت پورتوریکو رشوه داده است تا ناظر مالی خود را که در حال بررسی وضعیت مالی بانک وی بود، اخراج کند. هرارا که در حمایت مالی از حزب محافظه کار نقش داشته  مایل بود جایگزینی برای این فرد تعیین کند.

فولبروک در این پرونده به عنوان شاهد فراخوانده شد، زیرا گفته می شود که  او از توطئه ادعایی برای تضعیف دموکراسی در پورتوریکو اطلاع داشته است.

گفته می‌شود که ولوتینی بانکدار بین المللی به فرماندار سابق پورتوریکو، ۳۰۰ هزار دلار وعده کمک برای پیروزی در کمپین انتخاباتی اش در سال ۲۰۲۰ داده است به شرطی که او ناظر ارشد مالی این جزیره را اخراج کند. این مبلغ از طریق «سی تی گروپ» شرکت لابی گری که فولبروک رئیس آن بوده پرداخت شده است.

به گفته وزارت دادگستری آمریکا، وازکز فرماندار وقت، هررا بانکدار و روسینی مامور سابق اف بی آی هرکدام با اتهام های توطئه، رشوه خواری در برنامه فدرال و کلاهبرداری روبرو هستند که در صورت اثبات صحت آن، می تواند منجر به محکومیت ۲۰ ساله در یک زندان فدرال شود.

https://irna.ir/xjKzbt

**رسانه آمریکایی: واشنگتن از ترس روسیه، موشک دوربرد به اوکراین نمی‌دهد

یک رسانه آمریکایی نوشت: با تداوم جنگ در اوکراین و ادامه ارسال تسلیحات به این کشور، آمریکا از ترس واکنش خطرناک روسیه و احتمال بروز درگیری مستقیم با آن، از تحویل موشک‌های دوربرد به کی‌یف خوددداری کرده‌است.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

مقام های ارشد ارتش آمریکا به کاخ سفید توصیه کرده‌اند که از ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین به دلیل بیم از بروز جنگ گسترده با روسیه خودداری کند.

به گفته دو مقام نظامی ارتش آمریکا، دولت «جو بایدن» درخواست اوکراین برای ارائه موشک‌های دوربردتر را به دلیل ترس از واکنش خطرناک روسیه، متوقف کرده است. گزارش ها نشان می دهد مقام های ارشد پنتاگون نیز با ارسال موشک های دوربرد به اوکراین مخالف هستند.

براساس گزارش این شبکه خبری آمریکایی، مقام های دفاعی ارتش ایالات متحده به دولت توصیه کرده‌اند از ارائه موشک‌های دوربرد به اوکراین موسوم به "سامانه‌ موشکی تاکتیکی ارتش" (ATACM) خودداری کند. آنها ابراز نگرانی کرده اند که ارسال این موشک ها می تواند علیه اهدافی در داخل خاک روسیه مورد استفاده قرار گیرد و خطر جنگ گسترده با روسیه را افزایش می دهد.

از سوی دیگر «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه به آمریکا نسبت به ارائه این تسلیحات هشدار داد و آن را "خط قرمز" خواند.

زاخارووا گفت: اگر واشنگتن تصمیم بگیرد موشک‌های دوربرد را به کی‌یف تحویل دهد، از خط قرمز عبور کرده و به طور مستقیم با ما وارد جنگ می شود.

دولت بایدن روز پنجشنبه بسته بزرگ دیگری از کمک های نظامی به اوکراین را به ارزش ۶۰۰ میلیون دلار، شامل خمپاره، مین و سامانه های موشکی (HIMARS) اعلام کرد. اما این کمک ها شامل سامانه موشکی ATACM نمی شود که بردی بسیار وسیع تر از سامانه های موشکی تحویل شده دارند.

گفته می شود شماری از نمایندگان از هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه تنها از درخواست اوکراین برای ارسال موشک های با برد تا ۳۰۰ کیلومتر حمایت کرده اند و دولت بایدن هم ماه گذشته تاکید کرده است که اوکراین نیازی به موشک های با برد وسیع تر ندارد.

روز سه‌شنبه هفته گذشته نیز رئیس جمهوری آمریکا گفت که «ما سامانه موشکی به اوکراین ارسال نمی‌کنیم که به روسیه حمله می‌کنند»، اگرچه وی مشخص نکرد که آیا واشنگتن وجود اسلحه خاص را رد کرده است یا خیر.

یک مقام ارشد آمریکا روز جمعه در پاسخ به سوالی درباره ارسال موشک های دوربرد به اوکراین گفت که در حال حاضر این گزینه روی میز نیست. اما افزود که با توجه به تغییر احتمالی در پویایی نبرد وضعیت و نوع کمک ها نیز متحول می شود.

از زمان آغاز جنگ در اوکراین در تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند)، دولت بایدن موضع خود را برای ارسال سلاح به اوکراین در بحبوحه درخواست‌های مکرر این کشور، متحدان اروپای شرقی و نمایندگان کنگره، تغییر داده است. بایدن ابتدا موافق ارسال موشک های ضد هوایی "استینگر"، قطعات توپخانه "هویتزر"، موشک های ضد کشتی و سامانه های موشکی "هیمارس ام۱۴۲" نبود اما بعدا به ارسال این تسلیحات چراغ سبز نشان داد.

https://irna.ir/xjKzc۳

**ورود پهپادها به درگیری مرزی تاجیکستان و قرقیزستان

در درگیرهای مرزی بین تاجیکستان و قرقیزستان که طی ۳۱ سال گذشته بعد از استقلال این دو کشور از اتحاد جماهیر شوروی ادامه داشته است برای نخستین بار در تنش های چهار روز گذشته از هواپیماهای بدون سرنشین(پهپاد) استفاده شده که تاکنون در تنش های بین دو طرف سابقه نداشته است.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

وزارت امور داخلی تاجیکستان اعلام کرد که پس از اعلام آتش بس، قرقیزستان با هواپیماهای بدون سرنشین به برخی مناطق غیرنظامی در منطقه بباباجون غفوروف و شهر اسفارا حمله کرد.

در این بیانیه آمده است که آثار حمله و آثار سلاح و مهمات نظامیان قرقیزستانی ساکنان محلی روستای خستورزی این شهرستان را نیز نگران کرده است.

۲۵ شهریور، نیروهای مرزبانی تاجیکستان نیز با انتشار بیانیه‌ای از حمله پهپادی قرقیزستان خبر دادند. از ۱۴ سپتامبر (۲۴ شهریور) دوشنبه و بیشکک یکدیگر را مسئول تیراندازی و کشتار پرسنل نظامی و غیرنظامیان می دانند.

به گفته منابع محلی در درگیری های چهار روز گذشته در تاجیکستان ۳۹ نفر از جمله چند کودک کشته شدند. مقامات آماری ارائه نمی کنند.

وزارت بهداشت قرقیزستان هم امروز یکشنبه  شمار کشته شدگان در درگیری مرزی با تاجیکستان را ۳۶ نفر اعلام کرد و همچنین از زخمی شدن بیش از صد نفر خبر داد. رئیس کمیته دولتی امنیت ملی آن کشور از «تلفات زیاد» گفت، اما عددی ارائه نکرد.  

مسئولان امنیتی قرقیزستان و تاجیکستان شنبه شب برای توقف درگیری در مرز بین دو کشور، پای میز مذاکره نشستند. به گزارش ایرنا سرویس مرزی قرقیزستان دور جدید گفت وگوها را در حالی اعلام کرد که تاجیکستان و قرقیزستان یکدیگر را به خاطر گلوله باران‌هایی که صبح شنبه پس از یک آتش بس کوتاه در شنبه شب از سر گرفته شد، سرزنش کردند.

روز چهارشنبه هفته گذشته منابع رسانه ای قرقیزستان نیز اعلام کردند که نخستین پایگاه هواپیماهای بدون سرنشین قرقیزستان با هدف حفاظت از مرزهای این کشور افتتاح شد.

صادیر جپاروف رئیس جمهور قرقیزستان در مراسم افتتاح نخستین پایگاه پهپادی این کشور تاکید کرد که این پایگاه وظایف اصلی پدافند هوایی نیروهای زمینی و واحدهای نظامی نیروهای مسلح قرقیزستان را برای حفاظت از مرزها انجام می دهد.

وی در عین حال ابراز امیدواری کرد که از توان عملیاتی تجهیزات خریداری شده برای تقویت پایگاه ها و تامین امنیت مرزها تنها در رزمایش هایی با هدف حفاظت از حاکمیت این کشور استفاده شود.

هواپیماهای بدون سرنشین بایراکتار توسط افسران سرویس گارد مرزی که آموزش های مناسب را گذرانده اند هدایت می شوند. این اولین گروه از افسران - مرزبانان است که از مرزهای قرقیزستان در آسمان محافظت می کنند.

قرقیزستان کشور کوچک و محصور در خشکی  از زمان استقلال خود از اتحاد جماهیر شوروی در ۳۱ سال گذشته، هرگز نیروی هوایی زیادی نداشته است. امروز بیشکک امیدوار است با تهیه هواپیماهای بدون سرنشین، تا حدی این کمبود را جبران کند.  

در سال‌های اخیر مناطق مرزی قرقیزستان و تاجیکستان صحنه درگیری های مکرری بوده است که آخرین حادثه طی چهار روز گذشته ادامه یافت. تاجیکستان با قرقیزستان ۹۷۲ کیلومتر مرز مشترَک دارد. از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی (سابق) تا کنون دو کشور همسایه تنها بر سر تعیین و علامت‌گذاری نزدیک ۵۲۰ کیلومتر خط مرزی به توافق رسیدند.

بقیه خط مرز دو کشور مشخص نشده و به این دلیل ساکنان مناطق مرزی بر سر استفاده از منابع آب، راه، چراگاه و زمین با هم اختلاف نظر دارند. این اختلاف‌ها گاهی منجر به زخمی و حتی کُشته شدن شهروندان دو کشور همسایه می‌شود.  سازمان ملل متحدنیز روز گذشته  از سران تاجیکستان و قرقیزستان خواست تا برای آتش بس طولانی مدت وارد مذاکره شوند. آتش بسی که دو طرف چندین بار به آن دست یافتند، اما به گفته خودشان «دوام چندانی نداشت».پیش از این سازمان امنیت و همکاری اروپا و نماینده اتحادیه اروپا در مسائل آسیای مرکزی نیز طرفین را به توافق فراخوانده بودند.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، در ۱۷ سپتامبر نیز گفت که به شدت نگران افزایش خشونت در مرز بین تاجیکستان و قرقیزستان است. وی از تلفات جانی در این درگیری عمیقاً متأسف بود و با قربانیان و بستگان آنها ابراز همدردی کرد.

استفان دوجاریش، سخنگوی سازمان ملل متحد، در بیانیه ای در ۱۷ سپتامبر گفت که آنتونیو گوترش از تاجیکستان و قرقیزستان خواسته است تا تنش در مرز را کاهش دهند.

بر اساس این بیانیه، سازمان ملل آماده کمک به یافتن راه حلی پایدار برای درگیری در مرز بنا به درخواست طرفین است.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در پی درگیری های مرزی بین جمهوری تاجیکستان و جمهوری قرقیزستان، با ابراز نگرانی از تشدید این درگیری ها، خواستار آتش بس پایدار و حل و فصل اختلافات از طریق گفتگو و روش های مسالمت آمیز شد.  

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به روابط بسیار دوستانه جمهوری اسلامی ایران با دو جمهوری تاجیکستان و قرقیزستان، آمادگی کشورمان برای هرگونه مساعدت به حل اختلافات بین این دو کشور همسایه را اعلام کرد.

این درگیری در ۱۴ سپتامبر در مرز تاجیکستان و قرقیزستان بین مناطق اسفراو و باباجون غفوروف تاجیکستان و بُدکند قرقیزستان آغاز شد و بعداً به لخشو اوش انتقال یافتد. تاکنون ده ها نفر از هر دو طرف کشته و زخمی شده اند.

مقامات تاجیکستان می گویند که طرف قرقیزستان با بالگردهای نظامی، هواپیماهای بدون سرنشین و سلاح های سنگین خانه های مردم و تأسیسات غیرنظامی را هدف قرار داده است.

طرف قرقیزستان نیز همین ادعا را دارد و مدام گفته است که تاجیکستان با سلاح های سنگین و راکت انداز به بُدکند حمله کرده است.

دلیل درگیری اخیر مشخص نیست، اما عدم خط کشی و خط کشی صدها کیلومتر از مرز دو کشور و اختلاف بر سر آب و خاک، سال هاست که دلیل درگیری خونین دو همسایه بوده است. دو کشور شوروی سابق و آسیای مرکزی فعلی دارای مرز ۹۷۰-۹۸۰ کیلومتری هستند.

مقامات دو طرف گفتند که در حال گفتگو برای آرام کردن کامل اوضاع در مرز هستند. گارد مرزی تاجیکستان در بیانیه خود در ۱۷ سپتامبر گفت که وضعیت در مرز همچنان پیچیده خواهد بود، اما معلوم نیست تا چه زمانی.

ساعت ۰۱:۳۰  روز شنبه وزارت بهداشت قرقیزستان رسما اعلام کرد که در نتیجه درگیری های مسلحانه در مرز ۲۴ قرقیز کشته و ۸۷ نفر زخمی شده اند.

در ساعت ۰۶:۴۴ همین روز وزارت امور داخله تاجیکستان بیانیه ای در مورد نقض قرارداد و حمله به مناطق مسکونی توسط سربازان قرقیزستان منتشر می کند. همچنین این سازمان تاکید می کند که نیروهای نظامی قرقیزستان با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین به مدارس و خانه های غیرنظامیان حمله می کنند.

https://irna.ir/xjKz۸B

**رسانه لبنانی محورهای نامه هنیه به پوتین را منتشر کرد

روزنامه لبنانی "الاخبار" امروز یکشنبه در گزارشی سفر اخیر «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس به روسیه را با اهمیت توصیف و محورهای نامه هنیه برای «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و جزئیات ملاقات های وی با مقامات روس را منتشر کرد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

روزنامه الاخبار امروز (یکشنبه) درباره سفر چند روزه رئیس دفتر سیاسی حماس به مسکو و دیدارهایش با مقامات بلندپایه روسیه از جمله وزیر خارجه این کشور نوشت: سفیر اخیر «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس به مسکو پایتخت روسیه تحولی چشمگیر در روابط دو طرف و تغیر مثبت نگاه روسیه به حماس و نقش این جنبش در منطقه را آشکار کرد.  

به نوشته این روزنامه، به دعوت وزارت امور خارجه روسیه، «اسماعیل هنیه» و هیات بلندپایه حماس با «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه و تعدادی از مقامات این کشور دیدار کرد. در این دیدارها در خصوص آخرین تحولات پرونده فلسطین، مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی تبادل نظر شد و تمایل روسیه به سمت چند قطبی شدن جهان آشکار شد.   

روزنامه الاخبار لبنان به نقل از منابع ارشد حماس بدون ذکر نام نوشت: این دیدار بسیار مهم بود، زیرا «هنیه» از طریق «لاوروف» پیامی شخصی به «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه تسلیم کرد که موضع حماس درباره تحولات بین المللی، جنگ روسیه و اوکراین و منافع امنیت ملی روسیه که طی سال‌های گذشته توسط طرف‌های غربی مورد تهدید قرار گرفته است و منافع مشترک بین قضیه فلسطین و روسیه و نقش روسیه در حمایت از این قضیه در آینده را شامل می‌شد. 

برپایه این گزارش، این پیام شامل دیدگاه جنبش حماس در زمینه راههای همکاری در راستای منافع دوطرف در دوره آینده از جمله ایستادگی در برابر سیاست‌های رژیم اشغالگر بود که اکنون آشکارا علیه فدراسیون روسیه و منافع امنیت ملی آن کار می‌کند. 

به گفته این منابع، در این گفت‌وگوها خطرات موارد نقض‌ حقوق ملت فلسطین توسط اشغالگران و اقدامات آنها علیه دارایی‌های فلسطینی ها و مقدسات آن‌ها از جمله دست اندازی اشغالگران به اموال روسیه در شهر قدس اشغالی و نیز عملیات یهودی‌سازی این شهر و سرقت اراضی و هویت آن به نفع سازمان‌های افراطی صهیونیستی و ادامه خطرات این سیاست در صورت ادامه آن که منطقه را منفجر می‌کند، بررسی شد.

 کما تناول البحث «الموقف السیّئ الذی اتّخذته دولة الاحتلال تجاه روسیا خلال الفترة الأخیرة، بما فی ذلک تقدیم دعم للقوات الأوکرانیة التی تقاتل الجیش الروسی». وشملت المباحثات، أیضاً، «خطورة تشکّل تحالف جدید فی المنطقة بین دولة الاحتلال والدول العربیة برعایة وتشجیع أمیرکیَّین»، حیث جری التأکید أن «هذه التحالفات سیکون هدفها مستقبلاً مواجهة روسیا وحلفائها فی المنطقة»، وفق رؤیة الحرکة. ودعت «حماس»، القیادة الروسیة، إلی «الوقوف فی وجه عملیات سرقة الغاز الفلسطینی من قِبَل دولة الاحتلال، لبیْعه للدول الأوروبیة من دون وجه حقّ»، خصوصاً فی ظلّ «توقیعها اتّفاقیات مع دول فی المنطقة لتسییل الغاز ونقله إلی أوروبا خلال الشتاء المقبل». ولم تستثنِ اللقاءات «الحدیث عن تطوّرات الوضع السیاسی فی الأراضی الفلسطینیة، ورغبة حماس فی تحقیق المصالحة الداخلیة، مع استعدادها لتقبّل أیّ مبادرة تستهدف إنهاء الانقسام الداخلی».

این منابع افزودند: "در این گفت وگوها همچنین درباره "موضع بدی" که رژیم اشغالگر در قبال روسیه در دوره اخیر اتخاذ کرده است، از جمله حمایت از نیروهای اوکراینی که با ارتش روسیه می‌جنگند بحث شد. "

به گفته منابع یاد شده، «خطر تشکیل ائتلاف جدیدی در منطقه بین رژیم اشغالگر اسرائیل و دولتهای عربی تحت حمایت و تشویق آمریکایی‌ها» از دیگر موضوعات مطرح شده در این دیدارها بود و تاکید شد که بر اساس چشم‌انداز حماس، این ائتلاف‌ها در آینده با هدف مقابله با روسیه و متحدان منطقه‌ای اش خواهد بود. 

برپایه این گزارش، جنبش حماس در این دیدارها از رهبری روسیه خواست که در مقابل سرقت گاز فلسطین توسط رژیم اشغالگر  اسرائیل که برای فروش ناحق گاز فلسطین به کشورهای اروپایی انجام می‌شود، بایستد؛ بویژه اینکه این رژیم توافقنامه‌هایی با برخی کشورهای منطقه برای مایع کردن گاز و انتقال آن به اروپا در طول زمستان آینده امضا کرده است. 

به گفته این منابع، این دیدارها از گفت و گو درباره تحولات اوضاع سیاسی در سرزمین‌های فلسطینی و تمایل حماس برای دستیابی به آشتی داخلی همراه با آمادگی برای پذیرش هرگونه ابتکار با هدف پایان دادن به شکاف داخلی در بین گروههای فلسطینی مستثنی نبود.
https://irna.ir/xjKzbz

**رسانه پاکستانی: ارز برای واردات مواد غذایی از ایران و افغانستان وجود ندارد

در پی وقوع سیل گسترده و ویرانگر در پاکستان و از بین رفتن بسیاری از محصولات کشاورزی این کشور و نیاز آن به افزایش واردات از کشورهای همسایه، یک روزنامه پاکستانی نوشت دولت اسلام آباد اجازه واردات موادغذایی را صادر کرده‌، اما ارزی برای این کار تخصیص نداده است.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

واردکنندگان مواد غذایی در پاکستان به ویژه واردات بخش سیفی جات و سبزیجات برای پرداخت پول به صادرکنندگان ایرانی و افغانستانی با مشکل روبرو شده اند، زیرا اجازه خرید دلار از بانک ها یا صرافی ها را ندارند.

پس از وقوع سیل در این کشور و نابودی محصولات کشاورزی که قیمت مواد غذایی را به طرز بی سابقه ای افزایش داد، پاکستان با کمبود شدید گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی و غیره روبرو شده است.

این وضعیت سبب شده تا دولت اجازه واردات مواد غذایی را از کشورهای همسایه برای پر کردن شکاف عرضه و تقاضا را صادر کند، اما هیچ فکری برای تامین ارز لازم برای پرداخت این واردات نکرده است.  

گفته می شود حتی دولت از واردکنندگان خواسته است تا با همتایان ایرانی و افغانستانی وارد تهاتر شوند.

از سوی دیگر با کاهش شدید ارزش روپیه پاکستان، امکان تبادل کالا به ارزهای محلی نیز دشوار شده است. منابع آگاه در اتاق بازرگانی و صنایع پیشاور در این خصوص می گویند که معاملات وارداتی با ارزهای محلی با کابل امکان پذیر است، اما افغان ها به این امر تمایلی نشان نداده اند.

گفته می شود افغان ها تمایلی به فروش کالاهای خود به روپیه پاکستان ندارند، زیرا ارزش روپیه با کاهش شدید مواجه است.

کارشناسان تصمیم دولت پاکستان مبنی بر عدم تخصیص ارز برای واردات از ایران را غیرمنطقی دانسته و می گویند بی علاقگی افغان ها به دریافت روپیه نیز به دلیل کاهش ارزش آن منطقی است.

شرکت های صرافی در کراچی هم می گویند که افغانی (واحد پول افغانستان) در بازار ارز موجود نیست و این در حالی است که نرخ آن بالاترین در منطقه است. یک دلار آمریکا برابر با ۸۸ افغانی است که بالاترین نرخ در مقایسه با پاکستان، بنگلادش و هند است.

دلالان ارز نیز بر این باور هستند که واردات از افغانستان و ایران قاچاق دلار را تشویق می کند و در عین حال به بازار خاکستری (بازار موازی) برای گسترش تجارت آنها کمک می کند.

https://irna.ir/xjKzds

**راشاتودی: اروپایی ها برای تحمل زمستان سخت به حمایت آمریکا دلخوش نباشند

کشورهای اروپای که بعنوان دوست و متحد نزدیک آمریکا شناخته می شوند و تاکنون در همراهی کاخ سفید در مخمصه جنگ‌های منطقه‌ای بخصوص افغانستان گرفتار بوده اند، امروز به حمایت آمریکا در تامین انرژی مورد نیاز برای تحمل زمستان سخت پیش رو، امید چندانی ندارند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

شبکه خبری روسی «راشا تودی» (RT) با  انتشار گزارشی در این زمینه، تاکید کرد: زمستان امسال آمریکا، اروپایی ها را از یخ زدن نجات نخواهند داد چرا که شرکت های بزرگ نفتی آمریکایی می‌گویند با چشم انداز افزایش بهای انرژی، عجله ای برای افزایش صادرات  نفت و گاز به اروپا ندارند.

این گزارش می افزاید: درحالی که آمریکا خواهان افزایش تولید نفت از سوی کشورهای نفت خیز جهان بوده و در همین راستا جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا ناگزیر به ملاقات با مقام های سعودی شد که انتقاد های فراوانی را هم به همراه داشت و سرانجام بدون حصول نتیجه هم از ریاض بازگشت، امروز سرمایه گذاران شرکت های عظیم نفتی آمریکایی تمایلی به افزایش صادارت نفت و گاز به متحدان اروپایی خود از جمله فرانسه که با بحران انرژی مواجه است، ندارند.

کمکی از جانب آمریکا برای اروپا در راه نیست

«ویل ونلوح» (Wil Vanloh) بنیانگذار و مدیر اجرایی شرکت آمریکایی «کوانتوم انرژی» در این زمینه به شبکه خبری روسی،گفت: اینگونه نیست که آمریکا بتواند بیش از این (نفت و گاز) تولید کند، تولیدات (نفتی) ما همین است، هیچ کمکی (برای اروپایی ها) در راه نیست ، نه در زمینه نفت و نه در زمینه گاز.
اتحادیه اروپا خواهان ادامه جنگ با روسیه تا آخرین سنت پول شهروندان خود است

راشاتودی افزود: اتحادیه اروپا نشان داده که تمایل دارد تا آخرین فرد اوکراینی و تا آخرین سنت یورو شهروندان اروپایی خود با روسیه بجنگد، در این میان شهروندان اروپایی بر این باورند که نخبگان سیاسی آنان خواهند توانست تا فشار فزاینده بهای هزینه زندگی و انرژی ناشی از حمایت  جنگ اوکراین را از آنها بکاهند اما هرچه بیشتر زمان می گذرد آنها متوجه می شوند که اینگونه نیست، کشورهای اروپایی درحالی شاهد دریافت نکردن کمک های انرژی از جانب آمریکا هستند که دریافت گاز روسیه را که نیاز مبرم به آن دارند تحریم کرده اند.

این رسانه روسی در ادامه گزارش داد: این درحالی است که «اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا بعنوان یک سیاستمدار نخبه که شهروندان اروپایی از وی توقع کاهش فشار هزینه زندگی و انرژی را دارند، در حمایت از کی یف گفته است: همبستگی  و ایستادن در کنار  کی‌یف  هزینه بالایی دارد، اما آزادی، صلح جهانی و دموکراسی «ما» بهایی ندارد.
اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا با توجه به شرایط بحرانی انرژی و هزینه رو به فزونی زندگی درمیان شهروندان اروپایی ناشی از حمایت های اروپا از کی‌یف، با تائید بسته کمکی ۵ میلیارد یورویی به اوکراین تاکید کرد که تا پایان جنگ در کنار کی‌یف هستیم.
https://irna.ir/xjKzbb

**توافق عراق و سوریه برای موضع واحد در قبال ترکیه درخصوص حق آبه ها

عراق و سوریه در نشستی مشترک درخصوص یکپارچه کردن مواضع خود درباره حق آبه های دو کشور توافق کردند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

نشست مشترکی میان عراق و سوریه درخصوص آغاز برنامه بین المللی تحقیقات آبی و مسائل مربوط به آن در دمشق برگزار شد.

بر اساس بیانیه ای که وزارت منابع آبی عراق منتشر کرد، در این نشست دو جانبه مهدی رشید الحمدانی وزیر منابع آبی عراق و تمام رعد همتای سوری وی حضور داشتند.

همچنین جاسم عبدالعزیز الفلاحی نماینده وزیر محیط زیست و یاسین شریف کاردار سفارت بغداد در دمشق در این نشست مشارکت داشتند.

در این نشست بر لزوم تداوم همکاری های مشترک برای رسیدن به نتایج مطلوب و هماهنگی و یکپارچگی مواضع دو کشور برای دستیابی به حق آبه ها در سایه کاهش میزان آب و تغییرات آب و هوایی تاکید شد.

در این بیانیه آمده است که همکاری های مشترک، مطالبات آبی دو کشور را برآورده و رفاه مردم آن ها را تضمین می کند.

در این نشست صورتجلسه های مشترک میان دو کشور امضا شد و بر مدیریت منابع آبی و تحقق اهداف توسعه ای و به کارگیری تکنولوژی و دانش و همچنین مقابله با آثار مخرب آب و هوایی تاکید شد.

همچنین قرار شد که نشست بعدی این برنامه بزودی در بغداد برگزار شود.

بر اساس این گزارش، دمشق و بغداد، ترکیه را به کاهش آب های ورودی به دجله و فرات متهم می کنند و این امر بر حق آبه های دو کشور تاثیر منفی می گذارد.

رودهای دجله و فرات از کوه‌های آناتولی شرقی در ترکیه سرچشمه می گیرند و با طی کردن مسیر ۲۸۰۰ کیلومتری از عراق و سوریه می گذرد. مقامات سوری و عراقی پیش از این بارها نگرانی خود را درخصوص سد سازی ترکیه بر روی این دو رودخانه و به تبع آن کاهش وروی آب به کشورهایشان در سایه خشکسالی و تغییرات آب و هوایی ابراز داشته اند.

https://irna.ir/xjKzdz

**گزارش واشنگتن پست از خطر بروز رکود اقتصاد جهانی

واشنگتن پست در گزارشی نوشت: در پی اقدام بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) مبنی بر افزایش چند باره نرخ بهره بانکی برای مهار تورم، اقتصاددانان آمریکایی با ابراز نگرانی از وقوع رکود اقتصادی در این کشور نسبت به ورود اقتصاد جهان به وضعیت رکود هشدار دادند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

این روزنامه آمریکایی نوشت: در حالی که تحلیلگران می‌گویند اقتصاد آمریکا در سومین سه ماهه سال جاری رشد داشته، نشانه‌های بحران چه در داخل آمریکا و چه خارج از آن رو به افزایش است.

در سه اقتصاد بزرگ جهان؛ بالا رفتن هزینه اجاره مسکن بازار املاک در آمریکا را به سمت رکود برده، کمبود انرژی در آلمان به بخش تولید این کشور آسیب وارد کرده‌ و قرنطینه‌های مکرر در چین کسب و کارها را تضعیف کرده است.

بانک‌های مرکزی کشورها برای مبارزه با تورم بی‌سابقه، اعتبارات بانکی را محدود کرده‌اند. دولت‌ها بودجه اقدام‌های بازتوانی پس از همه‌گیری کرونا را کاهش داده‌اند و اقتصاد جهانی کمترین حمایت را در طول ۵۰ سال گذشته از طرف سیاست‌گذاران دریافت می‌کند.

در این میان بانک جهانی هفته گذشته در گزارشی جدید نسبت به افزایش خطر رکود جهانی هشدار داد.

در حالی که بانک‌های مرکزی در اروپا، کانادا، استرالیا و شیلی در طول ماه گذشته به منظور مهار تورم، نرخ بهره بانکی را افزایش داده‌اند، انتظار می‌رود که بانک مرکزی آمریکا نیز هفته آینده‌ برای پنجمین بار از فروردین ماه نرخ بهره را افزایش دهد.

بسیاری از اقتصاددانان نسبت به پیش‌بینی‌ نادرست از اقتصاد جهانی و اقدام عجولانه بانک‌های مرکزی در مهار تورم ابراز نگرانی کرده‌اند.

«موریس ابستفلد» اقتصاددان ارشد سابق صندوق بین المللی پول اظهار داشت: نشانه‌ای از اینکه بانک‌های مرکزی در سیاست‌گذاری‌ها به اثرات ناشی از آن‌ها بر سایر کشورها توجه داشته باشند، مشاهده نمی‌شود. به عنوان مثال، از آنجایی که قیمت نفت خام به دلار است، کشورهای واردکننده نفت از جمله تونس، به شدت آسیب دیده‌اند. افزایش قیمت جهانی دلار به کشورهای در حال توسعه که بدهی‌های دلاری زیادی دارند نیز آسیب می‌زند، چرا که پول‌های ملی آن‌ها ارزش خود را در برابر دلار از دست می دهند.

بر اساس این گزارش، به رغم اقدام‌هایی که بانک مرکزی آمریکا در ماه‌های اخیر به منظور مهار رشد تورم انجام داده‌، فدرال رزرو در کنترل سرعت اقتصاد و کاهش فشار از قیمت‌ها موفق نبوده است.

شرکت‌های آمریکایی مانند آکسفورد اکونومیکس اعلام کرده‌اند که فدرال رزرو(بانک مرکزی آمریکا) به اقدام‌های خود برای مهار قیمت‌ها ادامه خواهد داد، حتی اگر اقتصاد آمریکا را به یک رکود کوتاه مدت وارد کند.

صندوق بین‌المللی پول تابستان امسال هشدار داده بود که اقتصاد جهانی در نتیجه پس لرزه‌های جنگ اوکراین، همه‌گیری و تورم در خطر رکود قرار دارد. اگرچه هیچگونه تعریف رسمی برای واژه رکود اقتصادی جهانی وجود ندارد، بانک جهانی از این اصطلاح برای توصیف کاهش تولید ناخالص داخلی جهانی به ازای هر نفر استفاده می‌کند.

به اعتقاد برخی از اقتصاددانان، کاهش گسترده در بهضی شاخص‌ها، از جمله تولید صنعتی، سرمایه‌گذاری‌های برون مرزی، اشتغال و تجارت و رکود در تعداد زیادی از اقتصادهای بزرگ، تعریف دقیقی از رکود واقعی جهانی ارائه می‌کند.

در این میان اروپا در تلاش است تا خود را با شرایط جدید که شامل از دست دادن منابع گاز طبیعی روسیه می‌شود وفق دهد. بانک مرکزی اروپا از ماه ژوئیه (تیرماه) تاکنون دو بار نرخ‌ بهره را افزایش داده است تا تورمی که اکنون به ۹.۱ درصد می‌رسد را مهار کند.

عده‌ای از اقتصاددانان نیز می‌گویند تغییرات گسترده‌تری در حال وقوع است؛ پس از چندین دهه که در آن "یکپارچگی جهانی" به فشارهای اقتصادی اجازه ورود به آمریکا و سایر اقتصادهای پیشرفته جهان را نمی‌داد، اکنون عوامل خارجی در تورم در این کشورها اثرگذار هستند.

با توجه به اینکه می‌توان گفت نرخ تورم در آمریکا، اروپا، کانادا و انگلیس در بالاترین میزان در طول ۴۰ سال گذشته قرار دارد، بانک‌های مرکزی این کشورها برای درمان رشد ناچیز اقتصادی همچنان نرخ‌ها را افزایش ‌می‌دهند.
در این پیوند، در سال ۲۰۰۸ میلادی زمانی که یک حباب رو به انفجار در بازار مسکن یک بحران مالی در جهان ایجاد کرده بود، دولت چین در اقدامی با تزریق ناگهانی بودجه‌ای ۶۰۰ میلیارد دلاری برای بهبود زیرساخت‌ها پا پیش گذاشت و در ادامه نیز برای سال‌ها بودجه‌های حمایتی بانک‌های دولتی در این زمینه را به طور سخاوتمندانه‌ای افزایش داد. مقدار کل این بودجه بیش از یک چهارم تولید ناخالص داخلی چین برآورد شده که بسیار بیشتر از مقداری است که آمریکا در بخش محرک‌های اقتصادی هزینه کرده بود.

این گزارش افزود: بودجه‌ای که دولت چین استفاده کرد در نهایت به سفارش‌ها برای کارخانه‌ها در آمریکا و اروپا، معادن مس در پرو و تولیدکنندگان سنگ آهن در استرالیا تبدیل شد.

با این حال، امروز، چین در آستانه کنگره حساس حزب کمونیست در ماه اکتبر(مهر ماه) که انتظار می‌رود دور سوم را در اقدامی بی سابقه «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور این کشور اعطا کند، با مشکلات اقتصادی داخلی روبه‌رو درگیر است. به نظر می‌آید در حال حاضر رهبران چینی به استفاده از ابزارهایی که در گذشته از آن‌ها استفاده می کردند، تمایلی ندارند.

https://irna.ir/xjKz۸Y
**استرالیا؛ تحریم مقامات مسکو، فرش قرمز زیرپای گردشگران روس

«ریچارد مارلز» وزیر دفاع استرالیا امروز (یکشنبه) اعلام کرد استرالیا از ورود گردشگران روسی به عنوان بخشی از تحریم‌های علیه روسیه به دلیل حمله به اوکراین ممانعت نخواهد کرد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

از آغاز جنگ اوکراین، استرالیا صدها فرد و نهاد روسی از جمله اکثر بخش های بانکی این کشور را تحریم کرد. به علاوه تجهیزات نظامی و کمک‌های بشردوستانه به اوکراین ارسال و همزمان صادرات آلومینیوم را به روسیه غیرقانونی اعلام کرد.  

«ریچارد مارلز» در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه تلویزیونی «ای بی سی»   درباره ممنوعیت سفر گردشگران روس به استرالیا گفت تحریم‌ها تنها برای دولت روسیه طراحی شده است و مردم این کشور در این تحریم ها جایی ندارند. باوجود این وزیر دفاع این کشور از پاسخ دادن به این سوال که آیا استرالیا به ارسال تجهیزات به اوکراین به درخواست اخیر سفارت اوکراین در استرالیا ادامه خواهد داد یا خیر طفره رفت.

وی در حالی که استرالیا را یکی از بزرگترین حامیان غیر ناتویی اوکراین نامید افزود : «ما به دنبال راه‌هایی برای تامین  و ادامه حمایت‌های خود از اوکراین هستیم. » او همچنین درباره توافق آمریکا و انگلیس برای ساخت زیردریایی های اتمی در راستای توافقنامه «آکوس» تاکید کرد.  

استرالیا در ماه اوت سال جاری میلادی وعده ۶۰ «بوش مسترز» و ۲۸ خودروی زرهی «ام ۱۱۳ ای اس ۴» به عنوان بخشی از کمک نظامی بیش از ۳۸۵ میلیون دلاری داد.  

https://irna.ir/xjKzcN

**تظاهرات در ۱۰۰ نقطه علیه نتانیاهو/ طرفداران "بی بی" به تظاهرکنندگان حمله کردند

تظاهرات سراسری علیه بنیامین نتانیاهو رئیس ائتلاف راستگرایان رژیم صهیونیستی با حمله طرفداران او به تظاهرات‌کنندگان به خشونت کشیده شد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

حداقل ۱۰۰ نقطه مرکزی و اصلی (پل ها و تقاطع های مناطق و شهرها) از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی شاهد تظاهرات سراسری علیه نتانیاهو ملقب به "بی بی" بود.

در شهر صهیونیست نشین «هودهشارون» در حومه تل‌آویو، گروهی سوار بر موتورهای چهارچرخ به تظاهرکنندگان حمله و آنها را با کلاه ایمنی و مشت زخمی کردند.

این رسانه صهیونیست از آسیب دیدن برخی از تظاهرات کنندگان به خاطر به زمین‌ افتادن خبر داد و نوشت: پلیس منطقه اعلام کرده که پرونده‌ای برای تحقیق درباره عوامل پشت صحنه این حوادث گشوده است.

رهبران این تظاهرات ضدنتانیاهو تصریح کردند: تا زمانی که ماشین سم‌پاشی نتانیاهو در حال نفرت‌پراکنی و تشویق به تندروی است، رخ دادن چنین خشونت‌هایی طبیعی است.

تظاهرکنندگان بر تداوم تظاهرات و اعتراض برای جلوگیری از بازگشت نتانیاهو به قدرت تاکید کردند.

سازمان صهیونیستی موسوم به «اسرائیلی ها نگران سرنوشت اسرائیل» از سازمان‌دهندگان این تظاهرات‌ها در بیانیه‌ای اعلام کرد: تشکیل کابینه ای به ریاست نتانیاهو فاجعه‌ای برای آینده اسرائیل خواهد بود.

این سازمان صهیونیستی با اشاره به شکست نتانیاهو در انتخابات گذشته این رژیم تصریح کرد: ما در گذشته نتانیاهو را شکست دادیم و دوباره هم این کار را خواهیم کرد.

در تظاهرات‌های گذشته در سرزمین‌های اشغالی نیز بسیاری از تظاهرکنندگان به خاطر حمله هواداران نتانیاهو با سنگ زخمی و به بیمارستان منتقل شده بودند.

با افزایش نگرانی از خشونت‌ها در سرزمین‌های اشغالی، «عومیر بارلیف» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی پرتاب سنگ به سمت تظاهرکنندگان را اقدامی تروریستی دانست.

رژیم صهیونیستی در چهار سال گذشته، پنج انتخابات برگزار کرده اما به خاطر بی‌ثباتی سیاسی، هیچ ائتلافی نتوانسته کابینه‌ای فراگیر تشکیل دهد و کابینه‌های ائتلافی به شدت شکننده بوده و منحل شده‌اند.

رقابت اصلی در انتخابات پارلمانی ماه نوامبر بین ائتلاف چپگرایان به رهبری یائیر لاپید نخست‌وزیر موقت رژیم صهیونیستی و نتانیاهو رهبر راستگرایان خواهد بود. پیش بینی می شود که روند شکنندگی کابینه های ائتلافی این رژیم بعد از انتخابات ماه نوامبر نیز ادامه یابد.

https://irna.ir/xjKzfc

**نارضایتی از نخست وزیر ژاپن افزایش یافت

خبرگزاری کیودو در گزارشی نوشت که میزان محبوبیت از دولت «فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن با افت شدیدی روبرو شده است.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

بر اساس نظرسنجی منتشر شده در روز یکشنبه (۲۷ شهریور)، در حالی که حزب حاکم لیبرال دموکرات تلاش می کند تا نگرانی ها را در مورد پیوندهای جنجالی خود با یک گروه مذهبی کاهش دهد، محبوبیت عمومی کابینه ژاپن به ۴۰.۲ درصد کاهش یافت.

این رقم به کمترین میزان خود از زمان آغاز بکار آن در سال گذشته میلادی به شمار می آید.

میزان محبوبیت کیشیدا از رقم ۶۳ درصد در ماه ژوئیه(خرداد-تیر) سال جاری به ۵۴.۱ درصد در ماه اوت (تیر-مرداد) افت کرد.

مردم ژاپن در نظرسنجی عمومی با ابراز نگرانی از این‌که آیا نخست وزیر این کشور و حزبش از قید روابط با "یکپارچگی کلیسا " رها می‌شوند یا خیر  نارضایتی خود به فومیو کشیدا و کابینه‌اش را نشان دادند.  

افشاگری‌هایی درباره ارتباط دراز مدت با کلیسایی که در دهه ۱۹۵۰میلادی در کره جنوبی تاسیس شده بود و مراسم ازدواج نخست وزیر ژاپن در کلیسا از ۸ ژوئیه هنگامی که «شینزو آبه» نخست وزیر سابق این کشور ترور شد برای کشیدا به مشکلی جدی تبدیل شده است. قاتل شینزو آبه گفته بود مادرش از سوی کلیسا ورشکسته شده بود و شینزو آبه را به دلیل ترفیع کلیساها در کشور مقصر می‌دانست.  

براساس داده های نظرسنجی «یومیوری شیمبون» نارضایتی از نخست وزیر ژاپن و کابینه اش از ۳۴ درصد در ماه گذشته به ۴۱ درصد رسیده است و برای نخستین بار از سال گذشته که در ژاپن به نخست وزیری رسیده این رقم از ۴۰ درصد بالاتر رفته است.

فومیو کشیدا هفته گذشته از پیوند و ارتباط حزب حاکم  دموکرات لیبرال با کلیسا عذرخواهی کرد و اعلام کرد حزبش با اتخاذ "سیاست حزبی " به چنین ارتباطاتی پایان خواهد داد.   

پیش تر  نخست وزیر ژاپن با توجه به کاهش محبوبیت دولتش به پاره‌ای اصلاحات و تغییرات در اعضای کابینه و افراد اجرایی حزبش  تن داد و با درنظر گرفتن ترور «شینزو آبه» نخست وزیر سابق هرگونه ارتباط دولت  با گروه‌های مذهبی را قطع کرد.

https://irna.ir/xjKzgL

**زلزله ۷ ریشتری تایوان را لرزاند/ خطر وقوع سونامی

منابع خبری ظهر یکشنبه از وقوع زمین لرزه‌ای قدرتمند به بزرگی ۷ درجه در مقیاس امواج درونی زمین در جزیره تایوان خبر می دهند و با توجه به وقوع این زلزله در نوار ساحلی ، هشدار وقوع سونامی صادر شده است.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

هنوز خبری درباره خسارات یا تلفات احتمالی این زمین لرزه قدرتمند مخابره نشده است.

برخی منابع خبری شدت زمین لرزه امروز تایوان را که حدود ساعت ۱۱ و ۲۰ دقیقه امروز به وقت تهران رخ داده است،  ۷.۲ ریشتر اعلام کردند.

روز گذشته نیز سه زمین لرزه به بزرگی ۶.۵ ، ۵.۵ و ۵.۶ ریشتر تایوان را لرزاند.

https://irna.ir/xjKzgS

**الاخبار: اسرائیل می داند که تاب تحمل جنگ با حزب الله را ندارد

روزنامه لبنانی "الاخبار" با اشاره به هشدارهای دبیرکل حزب الله لبنان به رژیم صهیونیستی درباره استخراج گاز از منطقه مورد مناقشه دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی نوشت: تل آویو به خوبی می داند که تاب تحمل چنین جنگی را ندارد و پیامدهای منفی بسیار سنگینی برایش به همراه خواهد داشت.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

روزنامه لبنانی الاخبار در گزارشی درباره ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی در سایه موضعگیری حزب الله و مسئولان رژیم صهیونیستی درباره این پرونده نوشت: اسرائیل به دنبال تهدیدهای سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان و به پرواز درآمدن پهپادهای مقاومت و انجام مجموعه ای از عملیات های اعلام شده و اعلام نشده توسط حزب الله از مواضع گذشته خود کاملا عقب نشینی کرده و هم اکنون در صدد دستیابی به توافق مرزی است اما نمی خواهد محور مقاومت چهره پیروز بیابد.

این روزنامه افزود: رژیم صهیونیستی نتوانسته تهدیدهای دبیرکل حزب الله لبنان را هضم کند؛ بویژه با توجه به اینکه حزب الله تصمیم گرفته تا زمام امور را در اختیار بگیرد؛ هر چند که این امر منجر به جنگ شود. رژیم صهیونیستی به خوبی می داند که تاب تحمل چنین جنگی را ندارد و صرف نظر از پیامدهایی که برای طرف مقابل یعنی لبنان دارد، پیامدهای منفی بسیار سنگینی برای این رژیمل به همراه خواهد داشت.

الاخبار افزود: در واقع رویکرد حزب الله لبنان، واشنگتن و تل آویو را سردرگم کرده و باعث شده تا موضع گیری های آنها با آمیزه ای از سکوت و فریاد و درخواست حفظ آرامش همراه با تهدید و نیز تاکید بر لزوم دستیابی به راه حل مسالمت آمیز همسو با تهدید نظامی همراه شود اما علیرغم همه اینها، محصول به دست آمده برای لبنان از رویکرد یاد شده را می توان در سه بخش زیر خلاصه کرد.

نخست: تمام منطقه اقتصادی مورد اختلاف بر اساس خط ۲۳ که دشمن صهیونیست بیش از ۱۲ سال بر سر آن مذاکره کرده، به لبنان تعلق یابد.

دوم: میدان مهم قانا به طور کامل به لبنان تعلق یابد که قلمرو جنوبی آن با آب های اقتصادی فلسطین اشغالی هم مرز است.

سوم: پس از لغو وتوی آمریکا، به شرکت های نفت و گاز امکان فعالیت در میدان های گازی لبنانی داده شود.

روزنامه الاخبار افزود: تا زمان دستیابی به توافق و امضای آن، سه طرف ذیربط یعنی لبنان و رژیم اسرائیل و آمریکا به طور ضمنی دریافته اند که در اختیار گرفتن زمام امور به طور میدانی و امکان شدت یافتن تنش و رویارویی، با استخراج گاز از کاریش در ارتباط است.

به نوشته الاخبار، تسلیم شدن رژیم صهیونیستی در این پرونده دربردارنده پیام های متعددی برایش است که این رژیم هم اکنون درصدد پیشگیری از شکل گیری چنین امری برآمده است. اگر تل آویو تحت تاثیر تهدیدهای حزب الله مجبور به امتیازدهی و عقب نشینی شود، معنا و مفهوم این امر آن است که رژیم اسرائیل از رو در رو شدن با حزب الله بیم دارد.

این روزنامه افزود که اگر رِژیم صهیونیستی تسلیم شود، در آن صورت راهبرد اعمال فشار آمریکا از طریق اعمال محاصره علیه لبنان و وخیم تر کردن بحران های این کشور خاتمه یافته و یا محدود خواهد شد.
روزنامه الاخبار درادامه نوشت: " دانی دانون" از سران حزب لیکود و وزیر اسبق رژیم اسراییل از روند تحولات جاری میان لبنان و رژیم اسراییل با میانجیگری آمریکا به عنوان "یک اشتباه راهبردی بزرگ" نام برده و گفته است که تل آویو بابت آن بهای گزافی پرداخت خواهد کرد و مجبور خواهد شد تا به طور کامل تسلیم سید حسن نصرالله شود.

به نوشته این روزنامه، دانون با اشاره به قرار داشتن تل آویو و بیروت در آستانه توافقی بر سر مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی، از آن به عنوان " تسلیم شدن اسرائیل در برابر تمامی خواسته های لبنان " نام برده و تصریح کرده است که در این صورت، لبنان میدان گازی قانا را به طور کامل در اختیار خواهد گرفت که از سمت جنوب تا میدان گازی کاریش امتداد یافته است.

این روزنامه افزود: به گفته دانون که مدت زمان زیادی سفیر دائمی رژیم صهیونیستی در سازمان ملل بود، توافق با لبنان به چند دلیل توافق بدی برای تل آویو خواهد بود زیرا اولا اسرائیل از یک میدان گازی بزرگ صرف نظر خواهد کرد که درآمد آن معادل صدها میلیارد شیکل (هر سه و نیم شیکل معادل یک دلار) است. این اقدام درآمد هنگفتی به لبنان خواهد بخشید و بدون شک باعث تقویت حزب الله خواهد شد. دوم اینکه، این توافق به پیش زمینه ای برای مذاکرات میان اسرائیل و قبرس جهت ترسیم مرز دریایی و مالکیت میدان گازی "افرودیت – یشای" و سایر میدان های گازی تبدیل خواهد شد که درآینده میان فلسطین اشغالی و کشورهای منطقه و چه بسا با مصر کشف خواهند شد. سوم اینکه حصول توافق به معنای آن است که اسرائیل به طور کامل تسلیم تهدیدهای حزب الله شده است.

دبیرکل حزب الله لبنان شنبه شب درباره مناقشه دریایی با رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: چشم ما به کاریش و موشک هایمان نیز به سمت کاریش هستند. تهدیدهای دشمن هیچ تاثیری بر ما اثر نمی‌گذارد و هدف ما این است که لبنان بتواند نفت و گاز استخراج کند و این مسئله به هیچ پرونده دیگری مربوط نمی‌شود.

نصرالله تاکید کرد: ما نمی‌توانیم اجازه استخراج نفت و گاز (از سوی رژیم صهیونیستی) از میدان کاریش را قبل از احراز حقوق لبنان بدهیم. ما به دور از رسانه‌ها پیام دادیم که در صورت شروع استخراج با مشکل مواجه هستیم.

وی افزود: خط قرمز ما شروع استخراج گاز از کاریش است. برای ما مهم این است که قبل از اینکه لبنان به مطالبات بحق خود دست پیدا کند، هیچ برداشتی از میدان کاریش صورت نگیرد. این تنها شانس ماست که لبنان بتواند نفت و گاز استخراج کند.

https://irna.ir/xjKzhN

**قتل جوان سیاه‌پوست در انگلیس، مردم را به خیابان ها کشاند

تظاهرات سراسری در انگلیس برای اجرای عدالت در پی کشته شدن جوان سیاه‌پوست ۲۴ ساله غیر مسلح به دست یک افسر پلیس لندن، به راه افتاد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

صدها نفر در اعتراض به قتل «کریس کابا» مرد سیاهپوست غیرمسلحی که با گلوله پلیس در جنوب لندن از پا درآمد، مقابل ساختمان مرکز پلیس این شهر تجمع کردند و خواستار اجرای عدالت شدند.

این اعتراضات در شهرهای دیگری مانند منچستر، کاونتری و ساوث‌همپتون نیز به عنوان بخشی از روز ملی اقدام سازماندهی شده از سوی کارزار عدالت برای کریس کابا برگزار شده است.

کریس کابا در تاریخ ۵ سپتامبر (۱۴ شهریور) مورد اصابت گلوله قرار گرفت و پلیس اعلام کرده است که دلایل این جنایت و اینکه آیا این قتل با انگیزه نژادپرستی صورت گرفته است یا خیر را بررسی می کند.   

حزب کارگر انگلیس ضمن حمایت از خانواده کابا به دلیل تعلیق نشدن فوری افسر پلیسی که این قتل را مرتکب شده از پلیس لندن انتقاد کرد. در این تظاهرات، «جرمی کوربین» رهبر پیشین حزب کارگر نیز حضور داشت.

فعالان برابری نژادی در انگلیس تظاهرات جاری در انگلیس را ادامه جنبش "جان سیاهان مهم است" می دانند؛ جنبشی که در پی قتل «جورج فلوید» مرد سیاه پوست آمریکایی به دست پلیس ایالات متحده در سال ۲۰۲۰ به راه افتاد.

کریس کابا ۲۴ ساله که به زودی صاحب یک فرزند می شد در جریان تعقیب و گریز با خودرو توسط پلیس محاصره شد و با یک گلوله پلیس جان خود را از دست داد.

روز چهارشنبه هفته گذشته اداره مستقل رفتار پلیس انگلیس (IOPC) تایید کرد که خانواده کابا می‌توانند هفته آینده ویدیوی پلیس را از شب کشته شدن کریس ببینند.

تحقیقات درباره مرگ کریس کابا در تاریخ ۴ اکتبر (۱۲ مهر) آغاز می شود.

https://irna.ir/xjKzj۹

**حزب الله: مقاومت ضامن احیای ثروت لبنان است

عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان معادله مقاومت را تضمین کننده احیای ثروت و حقوق این کشور و کوتاه ترین و مطمئن ترین راه در این زمینه دانست.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

شیخ «نبیل قاووق» عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان در سخنانی تصریح کرد: آغاز اکتشاف و امکان استفاده از منابع نفت و گاز لبنان تنها فرصت برون رفت این کشور از بحران اقتصادی، مالی و  معیشتی است و تضمین کننده استفاده از این ثروت و حقوق، میانجیگر آمریکایی نیست بلکه معادله مقاومت است.  

وی مقابله و کاهش این بحران‌ها را بدون تشکیل یک دولت تمام عیار و با اختیارات کامل امکان‌پذیر ندانست و تاکید کرد که تشکیل دولت به نفع همه لبنانی‌ها است زیرا مقابله و کاهش این بحران‌ها بدون دولتی با ویژگی ها و اختیارات کامل امکان‌پذیر نیست. 

عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان اضافه کرد: حزب الله در روزهای اخیر تلاش‌های مهمی برای عبور از موانع و تلاش برای تشکیل سریع دولت جدید با ویژگی‌ها و اختیارات کامل انجام داده است و امیدواریم تا پایان ماه سپتامبر این دولت تشکیل شود. 

شیخ قاووق با اشاره به اینکه "اولویت دنباله روهای سفارت آمریکا و عربستان در لبنان، سرکشی، رویارویی و کشاندن کشور به هرج و مرج برای تحقق دستاوردهای سیاسی است"، اظهار داشت: اما اولویت حزب الله یک اولویت انسانی است زیرا ما برای کاهش رنج مردم لبنان در معیشت آن‌ها تلاش می‌کنیم. 

وی تاکید کرد که مقاومت امروز مایه افتخار اعراب، شکوه لبنان و پاسدار ثروت و حقوق لبنان است و این موفق ترین، مطمئن‌ترین و کوتاه‌ترین راهبرد برای بازگرداندن منابع نفت و گاز به لبنان به رغم همه توطئه‌های دشمن و همه حمایت‌های آمریکا از این توطئه‌ها است. 

عضو شورای مرکزی حزب الله با اشاره به اینکه مقاومت برای لبنان تصویری از عزت، حاکمیت و آزادی ارائه می‌دهد، افزود: این در حالی که برخی‌ها تصویری از فتنه، نفرت و کشتار را ارائه می‌دهند.

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان شنبه شب درباره مناقشه دریایی با رژیم صهیونیستی تاکید کرد: چشم ما به کاریش و موشک هایمان نیز به سمت کاریش هستند. تهدیدهای دشمن هیچ تاثیری بر ما اثر نمی‌گذارد و هدف ما این است که لبنان بتواند نفت و گاز استخراج کند و این مسئله به هیچ پرونده دیگری مربوط نمی‌شود.

وی افزود: ما نمی‌توانیم اجازه استخراج نفت و گاز (از سوی رژیم صهیونیستی) از میدان کاریش را قبل از احراز حقوق لبنان بدهیم. ما به دور از رسانه‌ها پیام دادیم که در صورت شروع استخراج با مشکل مواجه هستیم.

دبیرکل حزب الله لبنان گفت: خط قرمز ما شروع استخراج گاز از کاریش است. برای ما مهم این است که قبل از اینکه لبنان به مطالبات بحق خود دست پیدا کند، هیچ برداشتی از میدان کاریش صورت نگیرد. این تنها شانس ماست که لبنان بتواند نفت و گاز استخراج کند.

https://irna.ir/xjKzg۷

**آمریکا به دنبال گشودن جبهه جدیدی برای مقابله با روسیه در قفقاز است

تحلیلگران سفر نانسی پلوسی رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا به ارمنستان را «نمایشی» توصیف کرده و آن را عامل بی ثباتی بیشتر منطقه و با هدف کسب حمایت جمعیت ارامنه داخل آمریکا در آستانه انتخابات کنگره توصیف کردند و برخی معتقدند واشنگتن در صدد تشکیل جبهه جدیدی در قفقاز برای مقابله با مسکو است.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

پلوسی بعدازظهر دیروز پس از ورود به  ایروان پایتخت ارمنستان، آماده گفتگوی مستقیم با «نیکول پاشینیان»، نخست وزیر این کشور شد. «فرانک پالون»، «آنا اشو» و «جکی اسپیر» نمایندگان دموکراتی که دو نفر ز آنها ارمنی تبار هستند، او را در این سفر همراهی می کنند.

طبق بیانیه مطبوعاتی دفتر وی، پلوسی با رهبران دولت، مقامات امنیتی و اعضای جامعه مدنی در ایروان دیدار خواهد کرد و گفته می شود وی مدعی است قصد دارد دراین سفر «حمایت مستحکم و مستمر» آمریکا را برای حل و فصل مناقشه قره باغ ابراز کند.

مناقشه ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه کوهستانی قره باغ است که اکثر جمعیت آن را ارمنی‌های قومی تشکیل می دهند و در اوایل دهه ۱۹۹۰ به دنبال جدا شدن از جمهوری آذربایجان بود. باکو این منطقه را متعلق به خود می داند، در حالی که ایروان از تلاش برای استقلال خویش حمایت می کند. دو کشور در سال ۲۰۲۰ به مدت ۴۴ روز بر سر این منطقه جنگ داشتند که با میانجیگری روسیه و برقراری آتش بس پایان یافت.

سفر پلوسی به ارمنستان به دنبال پایان یافتن دور جدید درگیری ها بین دو کشور انجام شده است.

درگیری‌ها دوباره در روز سه‌شنبه هفته پیش آغاز شد،  ارمنستان، جمهوری آذربایجان را به شلیک توپخانه و حملات پهپادی در سراسر مرز خود متهم می کند. در همین حال، باکو مدعی شد که تنها به اقدامات «تحریک آمیز» ایروان پاسخ می دهد.

آمریکا، و به طور خاص حوزه انتخاباتی پلوسی، محل سکونت تعداد قابل توجهی از ارامنه است که پس از شروع آخرین دور درگیری ها، از واشنگتن خواستند تا از وطن آنها حمایت کند. آنها می گویند آمریکا آن قدر که سرگرم بحران اوکراین بوده و به آن توجه کرده به مناقشه در کشورشان توجه نکرده است.

تارنمای نشریه آمریکایی پولیتیکو درباره سفر پلوسی به ایروان نوشت: این آخرین سفر خارجی «نمایشی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا پس از ورود جنجالی اش  به تایوان در ماه گذشته خواهد بود. با نزدیک شدن به انتخابات میان دوره ای  کنگره، این  احتمال وجود دارد که پلوسی در صورت کسب اکثریت توسط جمهوریخواهان جایگاه کنونی خود را در مجلس نمایندگان آمریکا از دست بدهد. بنابراین پلوسی می خواهد میراث خود را به عنوان قهرمان حقوق بشر  نه تنها در آمریکا بلکه سراسر جهان تثبیت کند.

آمریکا در ارمنستان چه می خواهد؟

«توران رضایف» کارشناس علوم سیاسی جمهوری آذربایجان با اشاره به تماس های تلفنی چند وقت گذشته آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا با مقامات ارمنستان و جمهوری آذربایجان گفت: واشنگتن اکنون علاقه مند به عادی سازی روابط بین ارمنستان و ترکیه به منظور تامین انرژی اروپا از طریق آذربایجان است. واشنگتن این موضوع را درک می کند که جمهوری آذربایجان خط قرمز ترکیه است. اکنون آمریکا تلاش می کند ارمنستان را از دایره نفوذ کرملین خارج کرده و با غرب ادغام کند. به این دلیل عادی سازی روابط بین ایروان و آنکارا اهمیت زیادی دارد.

با توجه به این امر به نظر می رسد که سفر کنونی پلوسی نیز بی ارتباط با این رویکرد آمریکا در قبال مسکو نیست. واشنگتن به بهانه مناقشه دو کشور بر سر قفقاز ظاهرا برنامه هایی برای نفوذ در قفقاز علیه روسیه دارد.

سفر پلوسی چه وعده ای برای قفقاز دارد؟

پلوسی در سفر گذشته خود به تایوان جنجال های زیادی را برانگیخت و اکنون به نظر می رسد به دنبال سیاست های بی ثبات کننده آمریکا اکنون نوبت به قفقاز رسیده است.  این سفر همچنین اهداف انتخاباتی در داخل را دنبال می کند.

«فرید شفیف»، تحلیلگر سیاسی جمهوری آذربایجان در توئیتی سفر اعلام شده پلوسی به ارمنستان را شبیه سفر نامزدهای ریاست جمهوری فرانسه به ارمنستان قبل از انتخابات سال ۲۰۲۲ دانست و نوشت: پلوسی به دنبال آرای ارامنه در حوزه انتخابیه خود در کالیفرنیا است. این سفر به سختی برای مذاکرات صلح وامنیت در منطقه مفید است.

در این میان، برخی معتقدند که به نظر می‌رسد آمریکا برای گشودن جبهه دومی علیه روسیه در قفقاز جنوبی در ارمنستان تلاش می کند؛ مانند روسیه که سربازان خود را در اراضی آذربایجان و ارمنستان مستقر کرده است. پس از امضای توافقنامه آتش‌بس باکو، ایروان و مسکو در نوامبر ۲۰۲۰، دو هزار نیروی حافظ صلح در منطقه قره باغ جمهوری آذربایجان مستقر شدند.

تارنمای خبری ovgat.com نوشت:«دشواری این مساله بر سر ارمنستان است. به دلیل استقرار پایگاه نظامی روسیه در خاک این کشور و طبق قرارداد همکاری نظامی که در سال ۲۰۱۰ بین مسکو و ایروان منعقد شد، استقرار این پایگاه در این کشور تا سال ۲۰۴۴ تمدید شده است،  ایروان این شانس را ندارد که ناگهان به روسیه بگوید «متاسفم و دیگر نمی توانم همکاری کنم»... در شرایطی که ارمنستان در حال جنگ واقعی با آذربایجان است و قصد انعقاد قرارداد صلح را ندارد. این امر چاره ای برای ایروان باقی نمی گذارد و او وادار می شود به روسیه پناه ببرد».

«الخان شاهین اوغلو»، کارشناس سیاسی جمهوری آذربایجان، در صفحه فیس بوک خود گفت: معلوم است که چرا پلوسی به ارمنستان سفر کرده است. روابط پلوسی با لابی ارمنی بر کسی پوشیده نیست و او اظهاراتی علیه  جمهوری آذربایجان خواهد کرد. سفر پلوسی به ایروان، کرملین را بیشتر از ما به فکر فرو خواهد برد. واشنگتن با تمام توان تلاش می کند ارمنستان را از چنگال روسیه نجات دهد. سفر مرموز چند وقت پیش مقامات آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا به ایروان نیز  مربوط به همین موضوع بود.

تارنمای «آرمنیا نیوز» نوشت: پلوسی در سفر ۱۷ تا ۱۹ سپتامبر (۲۸-۲۶ شهریور) خود با «نیکول پاشینیان» نخست وزیر، «آلن سیمونیان» رئیس مجلس ملی و دیگر مقامات ارشد ارمنستان دیدار و درباره روابط آمریکا و ارمنستان و وضعیت امنیتی کنونی گفت و گو خواهد کرد.

https://irna.ir/xjKzhk

**تردید دموکرات‌ها در حمایت از بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا

تارنمای هیل در گزارشی نوشت: جو بایدن رییس‌جمهوری آمریکا بارها اعلام کرده که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ شرکت خواهد کرد، در این میان اما بسیاری از اعضای حزب دموکرات‌ این کشور درباره حمایت از وی تردید دارند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

این تارنمای خبری آمریکایی نوشت: «سدریک ریچموند» نماینده سابق کنگره آمریکا و از مقامات کنونی کاخ سفید هفته گذشته در اظهاراتی از ایجاد زیرساخت‌ها در راستای حمایت‌های مالی و غیر مالی از بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا خبر داد و افزود: وی(بایدن) کاندید خواهد شد و ما زیرساخت‌های لازم برای پیروزی او در انتخابات را فراهم می‌کنیم.

در پشت پرده، اعضای حزب دموکرات آمریکا در حال بررسی و مذاکره بر سر نکات مثبت و منفی نامزدی دوباره بایدن در انتخاب هستند.

«ادی ویل» استراتژیست دموکرات درباره احتمال کاندیداتوری بایدن در انتخاب ریاست جمهوری آینده این کشور گفت: نشانه‌ها حاکی از آن است که وی در انتخابات ۲۰۲۴ شرکت می‌کند.

جو بایدن رییس جمهوری فعلی آمریکا بارها از قصد خود برای نامزدی در انتخابات آتی این کشور خبر داده است. به گفته منابع، بایدن حتی در حال بررسی شکل و شمایل کارزار انتخاباتی خود برای سال ۲۰۲۴ است.

این گزارش در بیان دلایلی که دموکرات‌ها در حمایت از بایدن دچار تردید می‌کند به سن رییس جمهور آمریکا اشاره کرد و نوشت: مهمترین عامل تردیدها سن بایدن عنوان می‌شود.

یک استراتژیست دیگر دموکرات‌ها در این باره گفت: به نظرم بایدن، به خوبی از عهده ریاست جمهوری بر آمده اما برای من تصور اینکه فردی در دهه ۸۰ زندگی برای ریاست جمهوری کاندید شود، دشوار است. "خوشمان بیاید یا نه او پیر است."

 شواهد تاریخی نشان می‌دهد که آخرین رییس‌جمهوری که در آمریکا برای دور دوم در انتخابات شرکت نکرده به بیش از نیم قرن گذشته و دوره ریاست جمهوری لیندون جانسون  و در اوج بحبوحه جنگ ویتنام باز می‌گردد اما تاریخ آمریکا تاکنون رییس جمهوری به این پیری را نیز تجربه نکرده است.

در این میان، «جولیان زلیزر» استاد تاریخ و روابط عمومی در دانشگاه پرینستون آمریکا در این باره خاطرنشان کرد که بایدن با مسائلی فراتر از سن خود از جمله نحوه مدیریت بخش اقتصادی مواجه است.

از طرفی دیگر، بایدن تنها دموکراتی است که در یک کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ رییس‌جمهوری پیشین آمریکا را شکست داده است.

در سمت دیگر، اگر ترامپ از طرف جمهوری‌خواهان نامزد نشود، بایدن به احتمال زیاد باید در مقابل «ران دسانتیس» فرماندار کنونی فلوریدا قرار گیرد که این نگرانی دموکرات‌ها را به دنبال داشته است. زیرا، در مقایسه سنی دسانتیس با ۴۴ سال بسیار جوان تر از بایدن است و این نگرانی وجود دارد که بایدن نتواند پا به پای او برای پیروزی در انتخابات بجنگد.

یکی از حامیان مالی دموکرات‌ها در باره نامزدی بایدن در انتخابات آینده آمریکا گفته است: او عملکرد شگفت‌انگیزی داشته است به احتمال زیاد یکی از بهترین‌ها در دوره سیاست‌گذاری مدرن، اما باید به آن زمانی که  "باید کلاه خود را آویزان کرد" (اعلام بازنشسنگی کرد)، دقت داشت و این برای آوازه او نیز بهتر است.

موافقان نامزدی دوباره بایدن نیز با انتقاد از مخالفان وی می‌گویند: وقتی او در انتخابات پیروز شود، آن‌هایی که با او مخالفت کردند، نادان جلوه می‌کنند. به نظر می‌آید این‌ها همان‌هایی هستند که فکر می‌کردند بایدن در دوره گذشته نیز پیروز نمی‌شود.

بسیاری از دموکرات‌ها همچنان در مورد حمایت از بایدن تردید دارند. این در حالی است که محبوبیت بایدن در نظرسنجی‌ها رشد اندکی داشته و شانس دموکرات‌ها برای انتخابات میان دوره‌ای با خشم مردم از تصمیم دادگاه عالی آمریکا مبنی بر لغو قانون سقط جنین در این کشور، افزایش یافته است.

انتخابات میاندوره‌ای کنگره ۱۷ آبان امسال برای گزینش ۴۳۵ نماینده مجلس، ۳۵ سناتور، ۳۹ فرماندار و شماری زیادی از مقام‌های محلی و ایالتی در سراسر آمریکا برگزار می‌شود.

https://irna.ir/xjKzgT

**نگرانی از افزایش فعالیت افراطی‌ها در اروپا

ظهور ترسناک راست افراطی در اروپا، موضوعی آشنا و همواره دغدغه سیاستمداران مترقی و رسانه های لیبرال است.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

پس از همه پرسی برگزیت در سال ۲۰۱۶ و پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، افزایش حمایت از ملی گراها، اروپاگریزها و احزاب متعصب به لحاظ فرهنگی پیش بینی می شد.

موفقیت انتخاباتی سوسیال دموکرات های چپ میانه آلمان در سال گذشته و عقب نشینی حزب آلترناتیو برای آلمان که یک حزب راست تندرو در آلمان است، نشان داد که نیروهای ارتجاع رو به انزوا هستند.

سپس موعد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه فرا رسید، زمانی که مارین لوپن از جناح راست افراطی به طور بی سابقه ای بیش از ۴۱ درصد از مجموع آرا را کسب کرد.

درس جامع تری که می توان از این نوسانات گرفت، این است که تلاش ها برای تمیز دادن روندهای متمایز و گسترده در سطح اروپا می تواند گمراه کننده باشد.

رفتارهای رای دهندگان در کشورهای مختلف متاثر از شخصیت ها، رویدادها، زمان بندی، موضوعات منطقه ای، وفاداری احزاب و سیستم های انتخاباتی است.

گفته می شود که احزاب پوپولیست راست افراطی یک مشکل پان اروپایی هستند که به همه دموکرات ها مربوط می شوند.

به عنوان نمونه، زمینه های مشترک و پیوندهای ایدئولوژیک را می توان بین سوئد در منتهی الیه شمال اروپا و ایتالیا و در جنوب دریای مدیترانه یافت. در هر دو کشور،   احزاب راست رادیکال در حال روی کار آمدن هستند.

شگفت آنکه دموکرات های سوئد که یک حزب با ریشه های نئونازی و موضعی سخت ضد مهاجرتی، قانون و نظم است، هفته گذشته در انتخابات سراسری این کشور به جایگاه دوم دست یافت و حمایت از آن برای ائتلاف راست میانه جدید با هدف جانشینی سوسیال دموکرات ها بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

اگر موفقیت این حزب در سوئد به اندازه کافی هشداردهنده نیست، پس باید به این مورد توجه داشت در زادگاه گرتا تانبرگ (دختر نوجوان سوئدی فعال در حوزه زیست محیطی)، ۲۲ درصد از رای اولی ها در سن ۱۸ تا ۲۱ سال به دموکرات های این کشور رای دادند، حزبی که در سوظن راست افراطی اروپا در مورد بحران اقلیمی سهیم است.

نگرانی ها در مورد هزینه های زندگی و بحران انرژی، جنگ در اوکراین، مهاجرت و جرایم مسلحانه که موضوعی داخل در سوئد است، شاید بتواند به توضیح این پدیده کمک کند.

این مساله صرفا به سوئد محدود نمی شود. بلکه به ایتالیا نیز سرایت می کند، کشوری که احزاب راست افراطی برای پیروزی در انتخابات آتی خیز برمی دارند.

نتایج نظرسنجی ها حاکی است که حزب «برادران ایتالیا» وابسته به جورجیا ملونی، یک جنبش پوپولیستی شورشی که اصل و نسب آن به موسولینی بازمی گردد، دولت بعدی ایتالیا را رهبری خواهد کرد.

این حزب از حمایت دو چهره مشهور جناح راستی یعنی سیلویو برلوسکونی نخست وزیر سابق ایتالیا و ماتئو سالوینی از حزب لیگ برخوردار است. هر دو در سیاست تفرقه خبره هستند.

راست افراطی ایتالیا از ویژگی های مشترکی با برادران اروپایی برخوردار است، خصومت با نخبگان، تمایل به اقتدارگرایی، تحقیر چند فرهنگی و حقوق جنسیتی و دل مشغولی به هویت ملی که زیربنای نژادپرستی است.

لهستان، هلند، اتریش، اسپانیا و صربستان جملگی نسخه های خاص خود را از این مساله شایع دارند.

آسیبی که راست افراطی می تواند در قدرت وارد کند، به طرز دردناکی در مجارستان مشهود است. ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان و حزب «فیدز» وی مانع از اقدام اتحادیه اروپا در مورد اوکراین شده و اصلاحات قضایی، دانشگاهی، رسانه ای و مربوط به اقلیت ها را تضعیف کرده است. هفته گذشته، پارلمان اروپا اعلام کرد که مجارستان دیگر یک دموکراسی نیست.

https://irna.ir/xjKzmp

**استفاده از پهپاد شمشیر دولبه برای صهیونیست ها در کرانه باختری

منابع صهیونیستی اعلام کردند که تل آویو در عین حالِ استفاده از پهپاد در کرانه باختری علیه مقاومت فلسطین نگران است که این اقدام نتایج معکوس به همراه داشته باشد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد که به کارگیری پهپادها در کرانه باختری به دلیل عدم وجود توجیه برای استفاده از آن ها و همچنین نقض قوانین حقوق بشر با انتقادهای شدید بین المللی مواجه خواهد شد.

بر اساس این گزارش، گزینه استفاده از پهپادهای تهاجمی علیه فلسطینیان اخیرا به عنوان راه حلی سحرآمیز برای درگیری های کرانه باختری مطرح شده است، اما اوضاع کرانه باختری بسیار پیچیده است و این پهپادها را نمی توان به طور گسترده به کار گرفت.

"عومر دانک"، افسر پیشین نیروی هوایی رژیم صهیونیستی در این باره گفت که بسیاری از شهرک نشینان (صهیونیست) در کرانه باختری هستند و این امر باعث می شود که استفاده از پهپادها که تنها از بالا زاویه دید دارند به یک وسیله خطرناک تبدیل شوند و نتایج معکوسی به همراه داشته باشد.

وی گفت: نیروی هوایی اسراییل از واقعیت روی زمین دور است و احتمال بروز خطا با قدرت وارد است.

این افسر صهیونیست در ادامه تاکید کرد که فرماندهان ارتش این رژیم خواستار به کارگیری پهپادها هستند و هدف آن ها این است که به اسراییلی ها (صهیونیست ها) بگوید که ارتش هرکاری که می تواند انجام می دهد تا آرامش! را (به سرزمین های اشغالی) بازگرداند.

از سوی دیگر، برخی منابع در شاباک اعلام کردند که این سازمان تمایلی به ایده به کارگیری پهپادهای هجومی در مناطق شلوغ مسکونی مانند نابلس و جنین ندارد.

پیش از این، شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تل آویو بویژه بعد از کشته شدن یک افسر خود در جریان درگیری اخیر با مبارزان فلسطینی، برای تشدید درگیری ها در کرانه باختری آماده می شود.

به گفته این شبکه، پیش بینی می شود که پلیس اسراییل (رژیم صهیونیستی) حضور خود در کرانه باختری را با حدود ۲۰ هزار نیرو در جریان تعطیلات اعیاد یهودی افزایش دهد.

این شبکه در عین حال افزود: این وضعیت آماده باش تا زمان برگزاری انتخابات پارلمانی اسرائیل در ماه نوامبر ادامه خواهد یافت.

شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی اذعان کرد: وضعیت دشوار و سخت در شمال منطقه کرانه باختری و به طور کلی در این منطقه همچنان ادامه دارد.

بنابر اعلام این شبکه، ارتش رژیم اسرائیل جمعه شب اعلام کرد که مقدمات برای توسعه بازداشت فلسطینی ها و یورش به شهرهای فلسطینی در کرانه باختری با تمرکز روی دو شهر نابلس و جنین در جریان است.

پیش از این، به دنبال افزایش عملیات های مقاومتی مردم فلسطین علیه اشغالگران در کرانه باختری، سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) خواستار بستن شهرک‌های فلسطینی در شمال کرانه باختری شد.

افزایش مبارزه مسلحانه گروههای مقاومت فلسطین بویژه در دو شهر نابلس و جنین که اسطوره مقاومت در کرانه باختری به شمار می روند، بیش از پیش سران رژیم صهیونیستی را نگران کرده است، چرا که آنها پیش از این فقط نگران مقاومت غزه بودند ولی این روزها مقاومت کرانه باختری به چالشی بزرگی برای سران رژیم صهیونیستی تبدیل شده که با بی ثباتی سیاسی در درون سرزمین های اشغالی روبه روست.

https://irna.ir/xjKz۹P

**فریاد اعتراض افغان‌ها بر سر آمریکا: دارایی‌های افغانستان را آزاد کنید

ده‌ها تن از شهروندان کشور در یک راه‌پیمایی در کابل از ایالات متحده خواسته اند که دارایی‌های مسدود شده افغانستان را بی قیدوشرط آزاد سازد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

ده‌ها تن از شهروندان کشور در یک راه‌پیمایی در کابل از ایالات متحده خواسته اند که دارایی‌های مسدود شده افغانستان را بی قیدوشرط آزاد سازد.

آنان تصمیم امریکا را در باره انتقال بخش از پول بلوکه شده افغانستان به یک صندوق ویژه در سوئیس، نادرست می‌دانند.

جاوید کاشفی، اعتراض کننده، گفت: «۹ میلیارد دلار افغانستان را در امریکا بلوکه کرده اند، وضعیت مردم افغانستان رو به فقر است می‌خواهیم که این پول آزاد شود.»

اعتراض کننده دیگر گفت: «آمریکا آخر باید این پول ما را آزاد کند. وضعیت اقتصادی ما خراب است این پول اگر اکنون به درد ما نخورد، چه وقت به درد ما می‌خورد.»

اعتراض کنندگان همچنان سربازان امریکایی و بریتانایی را به نقض حقوق بشر در افغانستان متهم می‌سازند و خواهان به دادگاه کشانیدن آنان هستند.

لعل آغا امیری، اعتراض کننده، گفت: «ما می‌خواهیم که افسران نظامی امریکا و انگلستان که در افغاستان ظلم کرده اند از سوی محکمه بی‌ المللی محکمه شوند»

این اعتراض در حالی راه‌اندازی شده است که وزارت مالیه ایالات متحده با هماهنگی شرکای بین‌المللی‌اش از جمله دولت سوئیس، صندوقی را برای حفاظت از دارایی‌های افغانستان ایجاد کرده است. وزارت خارجه امریکا می‌گوید که این صندوق به کاهش مشکلات اقتصادی افغانستان کمک می‌کند.

اما حکومت طالبان می‌گوید که این پول حق مردم افغانستان است و ایالات متحده امریکا باید این پول را در اختیار بانک مرکزی قرار دهد.

عبدالرحمان حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد طالبان گفت: «هر شخص، موسسه و یا شرکت که از پول‌های بانک مرکزی افغانستان به بهانه جویی کمک‌های بشردوستانه و در دیگر فعالیت‌ها استفاده کند، با اقدام جدی مواجه خواهد شد.»

پس از روی کار آمدن دوباره طالبان، ایالات متحده امریکا و جامعه جهانی بیش از نه میلیارد دالر از دارایی‌های افغانستان را در سیزده بانک در چندین کشور مسدود کرده اند.

https://irna.ir/xjKzhT

**ادامه شکست رژیم صهیونیستی در تلاش های ضد ایرانی

تلاش های رژیم صهیونیستی علیه توافق هسته ای و رایزنی های سران این رژیم جهت همراه و همگام کردن کشورهای غربی به طور کلی و آمریکا به طور خاص با رویکردهای ضدایرانی خود همچنان با شکست روبه روست و ناکام مانده است.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

تارنمای "سمانیوز" در شماره امروز (یکشنبه) خود به تلاش های رژیم اشغالگر قدس جهت جلب حمایت کشورهای غربی از مواضع سیاسی این رژیم در منطقه به سفر "یائیر لاپید" نخست وزیر صهیونیستی به شماری از کشورهای اروپایی اشاره کرده و از موارد یاد شده به عنوان "عامل سرخوردگی" این رژیم یاد کرد، زیرا به گفته سمانیوز تل آویو سعی داشت تا کشورهای اروپایی همسو با سیاست خارجه این رژیم در خصوص برخی از مسائل جهت گیری و موضع گیری نمایند، اما تل آویو دریافت که آنها نسبت به آینده این امر بیمناک و نگران هستند.   

سمانیوز از درگیری صهیونیست ها با فلسطینیان، ناکام ماندن رژیم صهیونیستی از توافق هسته ای گروه ۱+۵ با ایران، پیشبرد توافق های سازشکارانه رژیم های عرب با تل آویو و در نهایت اتکال اروپا بر اسراییل به عنوان منبع انرژی و گاز به عنوان جایگزین روسیه به عنوان برجسته ترین مسائلی نام برد که لاپید در صدد جلب حمایت کشورهای اروپایی از آنها است.   

تارنمای مزبور همچنین با اشاره به سفر لاپید به پاریس و برلین ظرف مدت فقط دو ماه تحت عنوان اصلی "گفت وگوهای هسته ای با ایران" خاطرنشان کرد: این دو سفر در بردارنده محتوای کاملا متفاوتی بود، اما نقطه اشتراک آنها پیش بینی های تحلیل گران سیاسی در خصوص دو سفر یاد شده بود که به هیچ وجه تحقق نیافت، زیرا بر اساس تحلیل های یاد شده قرار بود با توجه به رابطه شخصی لاپید با "امانوئل مکرون" رئیس جمهور فرانسه اولین سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به پاریس در ژوئیه گذشته با نتایج شگفت انگیزی همراه شود، اما نتیجه به دست آمده از این سفر برای اسراییل کاملا ناامیدکننده بود.

"آنا براسکی" خبرنگار روزنامه صهیونیستی معاریو در امور سیاسی در همین رابطه تاکید کرد: "لاپید نتوانست حمایت فرانسه جهت ناکام گذاشتن توافق هسته ای گروه ۱+۴ با ایران و همچنین کسب حمایت پاریس از مواضع اسراییل در خصوص مذاکرات دریایی با لبنان را به دست آورد. "

براسکی افزود: اما در ارتباط با سفر اخیر لاپید به برلین باید گفت که هدف اصلی آن حول محور خرید سامانه دفاع هوایی "یورو ۳" تمرکز یافت، اما با واکنش سرد و محافظه کارانه و رسمی طرف آلمانی خود یعنی "أولاف شولتز" صدراعظم این کشور مواجه شد تا آنجا که لاپید حتی با تبسم ها و در آغوش کشیدن وی نتوانست یخ او را آب کند و بر موضع آلمان در خصوص ایران تاثیر بگذارد.

خبرنگار معاریو ادامه داد: نکته جالب توجه در سفر لاپید به آلمان این بود که در هنگام نواخته شدن سرود ملی اسراییل در برلین، تظاهرکنندگان هوادار فلسطین در آن سوی نرده ها علیه اسراییل شعار سر دادند و پرچم های فلسطین را به نشانه اعتراض به سفر لاپید برافراشتند.

به گفته براسکی، نخست وزیر اسراییل در سپتامبر ۲۰۲۲ با آلمان جدیدی مواجه شد که همانند سایر کشورهای اروپایی دستخوش تغییر و تحولات چشمگیری قرار گرفته است.

این خبرنگار اسراییلی خاطرنشان کرد: لاپید با در دست داشتن کارت ایران وارد دفتر کار شولتز شد، اما با رهبری مواجه شد که کاملا سرگرم و مشغول و درگیر جنگ اوکراین است که از پیامدهای وخیم چنین جنگی بر واقعیت موجود اروپا و جامعه جهانی بیمناک است. در واقع لاپید با صدراعظمی مواجه شد که اذعان داشت آلمان با واقعیت جدید و دشواری روبرو گردیده است.

بر اساس این گزارش، لاپید جهت سخن گفتن در مورد ایران رهسپار برلین و قبل از آن پاریس گردید، اما با درک روشنی از مسائل به اسراییل بازگشت که برای اسراییلی ها ناامید کننده بود مبنی بر اینکه اروپا به طور کلی و فرانسه و آلمان به طور خاص حاضر نیستند منطق اسراییل (رژیم صهیونیستی) را بپذیرند که مدعی است "تهدید ایران شبیه تهدید روسیه علیه کشورهای غربی است.

https://irna.ir/xjKzj۷

**اعتراف رژیم صهیونیستی به شکست در ناکام گذاشتن عملیات مقاومت در کرانه باختری

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت بر شکست رژیم اشغالگر قدس در پیشگیری از عملیات نظامی فلسطینی ها علیه نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست تاکید کرد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

عملیات نظامی به اصطلاح "در هم کوبنده امواج !" ارتش صهیونیستی علیه نیروهای مقاومت در کرانه باختری تقریبا شش ماه است که ادامه دارد و هنوز پایانی برای آن دیده نمی شود؛ به نظر می رسد نام انتخاب شده برای این عملیات بسیار خوشبینانه بوده است.

یدیعوت با اشاره به کشته شدن "بار فلاح " افسر اسراییلی در طی تیراندازی نیروهای مقاومت فلسطین در پست بازرسی "الجلمه" در نزدیکی جنین در کرانه باختری از اینکه ارتش اسراییل به جای دفاع از اسراییل و شهرک نشینان به پلیس شهرک ها تبدیل شده، ابراز تاسف کرد.

سرمقاله مزبور با اشاره به اینکه ارتش اسراییل پس از انهدام خانه های نیروهای فلسطینی شرکت کننده در عملیات های نظامی علیه اسراییلی ها به این  اقدام خود افتخار و مباهات می کند، آن را به هیچ وجه مایه مباهات ندانست زیرا به گفته یدیعوت آحارانوت خانه های منهدم شده ظرف مدت زمان کوتاهی بسیار بهتر از آنچه که بودند بار دیگر ساخته می شوند.

این روزنامه اسراییلی با اشاره به ناکام ماندن دولت "نفتالی بنت" و به دنبال وی "یائیر لاپید" در تحقق بخشیدن به اصلاحات گسترده در سرزمین های اشغالی نوشت: متاسفانه نه اصلاحی صورت گرفت و نه شکافی پر گردید و فرصت از دست رفت.

افزایش مبارزه مسلحانه گروههای مقاومت فلسطین بویژه در دو شهر نابلس و جنین که اسطوره مقاومت در کرانه باختری به شمار می روند، بیش از پیش سران رژیم صهیونیستی را نگران کرده است، چرا که آنها پیش از این فقط نگران مقاومت غزه در جنوب بودند ولی این روزها مقاومت کرانه باختری به چالشی بزرگی برای سران رژیم صهیونیستی تبدیل شده که با بی ثباتی سیاسی در درون سرزمین های اشغالی روبه رو است.

https://irna.ir/xjKzmN

**کرملین: روسیه و چین به دنبال سلطه بر جهان نیستند

دیمتری پسکوف سخنگوی کرملین امروز یکشنبه گفت که برخلاف سیاست‌گذاری‌ برخی کشورها، توافق‌های همکاری میان روسیه و چین در راستای سلطه بر جهان هدف‌گذاری نشده‌ است.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در سخنانی که از شبکه تلویزیونی روسیه۱ بخش شد، آمریکا را عامل ایجاد بی‌ثباتی و منبع رفتارهای تحریک‌آمیز خواند.

پیش از نیز، ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری روسیه در سخنرانی در مجمع اقتصادی شرق تاکید کرده بود که سلطه آمریکا در حوزه‌های سیاست و اقتصاد رو به افول است و این درحالی است که دیگر کشورها قدرتمندتر می‌شوند.

پوتین با اشاره به خودکامگی رهبران غرب خاطر نشان کرد: این تغییرات در حال وقوع است اما رهبران این کشورها به دیدن و تشخیص واقعیت تمایلی ندارند.

رئیس جمهوری روسیه هفته گذشته نیز در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای (SCO) در سمرقند در دیدار با شی جین پینگ رئیس جمهور چین با انتقاد از سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب تصریح کرده بود: تلاش‌ها برای ایجاد دنیای تک قطبی اخیرا شکلی زشت به خود گرفته است و برای اکثریت غیرقابل قبول است.

وی با اشاره سفر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان با وجود هشدارها و مخالفت‌های پکن، تاکید کرده بود: روسیه قاطعانه به اصل چین واحد پایبند است و تحریکات آمریکا در تایوان را محکوم می‌کند.  

رئیس جمهور چین نیز در این دیدار تصریح کرده بود که جهان با "تغییرات عظیم بی سابقه در تاریخ" مواجه است.

https://irna.ir/xjKznn

**حمله نیروهای اشغالگر قدس به یک مدرسه دخترانه

نیروهای اشغالگر قدس امروز یکشنبه با گاز اشک‌آور به یک مدرسه دخترانه در شهر اشغالی قدس هجوم بردند که باعث مصدویت و حالت خفگی در بین تعدادی از دانش آموزان شد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

در حمله نظامیان صهیونیست، تعدادی از دختران این مدرسه مقطع متوسطه دچار خفگی ناشی از استنشاق گاز اشک‌آور شدند.

کرانه باختری رود اردن و شهر اشغالی قدس تقریبا هر روز شاهد حملات ارتش رژیم صهیونیستی به خانه ها، شهرها و روستاها است و نظامیان این رژیم در جریان آن شماری از فلسطینی ها را اسیر کرده و با خود می برند. مدارس، مراکز بهداشتی و خدماتی و مراکز عبادی نیز از یورش های رژیم صهیونیستی در امان نیست. در این یورشها، تاکنون هزاران شهروند فلسطینی شهید یا زخمی شده اند.

در مقابل و بویژه از سال گذشته و بعد از عملیات «شمشیر قدس»، عملیات های شهادت طلبانه و اعتراضات خیابانی مردم فلسطین علیه اشغالگران صهیونیست افزایش پیدا کرده است؛ به طوری که رسانه ها و تحلیلگران صهیونیست از آن تحت عنوان شروع «انتفاضه سوم» یاد می‌کنند.

https://irna.ir/xjKznS

**عرنوس: برگزاری انتخابات شوراهای محلی پیامی به دشمنان سوریه است

نخست وزیر سوریه با تاکید بر اهمیت انتخابات شوراهای محلی کشورش گفت که برگزاری این انتخابات پیامی به تمام دشمنان سوریه است.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریهحسین عرنوس نخست وزیر سوریه بعد از انداختن رای خود در صندوق انتخابات شوراهای محلی این کشور در جمع خبرنگاران تاکید کرد: انتخابات شوراهای محلی حاوی این پیام به تمام دشمنان سوریه است که علیرغم جنگ تروریستی ملت سوریه به قانون اساسی پایبند است.

وی گفت: مشارکت در این انتخابات به معنای پایبندی به حقوق و ارزش های ملی و همچنین پایبندی به خون شهدا است.
عرنوس در ادامه با تاکید بر اهمیت انتخابات شوراهای محلی گفت: این شوراها راه ارتباط مستقیم شهروندان با دولت ‌و همچنین ابزار اجرایی دولت برای انجام اقدامات در درون جامعه است.

نخست وزیر سوریه گفت: این انتخابات بسیاری از اختیارات دولت مرکزی را به دولت محلی منتقل می کند و در راستای تکمیل برنامه ملی دولت غیرمتمرکز است.
بر اساس این گزارش، مراکز رای گیری در استان های سوریه ساعت هفت صبح امروز به وقت محلی به روی افراد واجد شرایط رای دادن برای انتخاب اعضای شوراهای محلی گشوده شد.

افراد واجد شرایط می توانند رای خود را در ۷۳۴۸ مرکز رأی گیری به صندوق بیاندازند و رای گیری تا ساعت هفت شب ادامه خواهد یافت.

این در حالی است که کمیته عالی قضایی سوریه می‌تواند این مدت را پنج ساعت تمدید کند.

۵۹۴۹۸ کاندید برای تصدی ۱۹۰۸۶ کرسی در این انتخابات با یکدیگر رقابت می کنند.

https://irna.ir/xjKznz

**بروکسل خواستار محروم شدن مجارستان از بودجه مالی اتحادیه اروپا شد

کمیسیون اروپا روز یکشنبه خواستار تحریم مجارستان از وجوهات مالی ۷.۵ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به دلیل نگرانی ها در مورد فساد مالی بوداپست شد.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

یوهانس هان کمیسر امور سیاست هم‌جواری اتحادیه اروپا  گفت که این رقم، ۶۵ درصد تعهدات در زمینه سه برنامه عملیاتی تحت سیاست انسجام و حدود یک سوم بودجه ای است که مجارستان از اتحادیه اروپا دریافت می کند.

توصیه بروکسل به شورای اروپا برای اتخاذ تدابیر تنبیهی، گام بعدی در فرآیند حاکمیت قانون است که از چندی پیش علیه مجارستان اعمال شده است.

این سازوکار که چندی پیش از سوی دیوان دادگستری اروپا تصویب شد، به بروکسل امکان می دهد تا تحریم های مالی را علیه کشورهای عضو برای محافظت از بودجه اعمال کند، چنانچه تلقی شود که این کشورها ارزش های اصلی اتحادیه اروپا را زیر پا گذاشته اند.

به گفته هان، تصمیم اعمال مجازات مالی علیه مجارستان به اتفاق آرا از سوی کمیسرهای اروپایی اتخاذ شد.

شورای اروپا از هم اینک یک ماه زمان دارد تا درمورد عملی کردن توصیه کمیسیون اروپا تصمیم گیری کند.

اگر چنین شود، به مجارستان نیز یک ماه زمان برای پاسخگویی داده می شود، هر چند که می تواند درخواست تمدید این مدت را داشته باشد و این بدان معناست که اولین زمانی که کمیسیون اروپا می تواند بودجه را به روی بوداپست ببندد، ۱۹ نوامبر (۲۸ آبان) است.

با این حال، کمیسیون اروپا باب مصالحه برای مجارستان را باز گذاشته، زیرا این کشور متعهد شده است اکثریت تمهیدات اصلاحی را تا ۱۹ نوامبر به اجرا گذارد.

اقداماتی که بوداپست با اتخاذ آن موافقت کرده، شامل تشکیل یک مرجع جدید و مستقل و یک گروه ویژه مبارزه با فساد، اصلاح قانون کیفری به منظور بازنگری قضایی تصمیمات دادستانی، راه اندازی یک سیستم تدارک عمومی الکترونیکی و آموزش شیوه های تدارکات عمومی است.

این تصمیم جدید تنها چند روز پس از آن اتخاذ شد که نمایندگان اروپایی، اعلام کردند که از این پس مجارستان را یک دموکراسی فعال نمی دانند.

قانونگذاران اروپایی در قطعنامه خود، ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان را مقصر اخلال در حاکمیت قانون در این کشور اروپای شرقی دانستند.

کمیسیون اروپا بدلیل آنچه «تضعیف حاکمیت قانون» در مجارستان می‌خواند، حدود یک سال است که بودجه ترمیم اقتصاد این کشور را بلوکه کرده است.

با این همه، دولت مجارستان گفته است که «آژانس مبارزه با فساد» را راه‌اندازی می کند تا از این طریق بتواند «بودجه‌های بلوکه شده اتحادیه اروپا» را دریافت کند.  

https://irna.ir/xjKzpN

**سرقت سلاح از پایگاه رژیم صهیونیستی/ نظامیان صهیونیست در خواب

روزنامه صهیونیستی "معاریو" امروز یکشنبه فاش کرد که افراد ناشناس با ورود به یکی از پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی سه قبضه سلاح را به سرقت بردند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

روزنامه صهیونیستی "معاریو" امروز یکشنبه نوشت که افراد ناشناس با ورود به یکی از پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی سه قبضه سلاح را به سرقت بردند.

این روزنامه افزود: این سلاح ها متعلق به نظامیان شرکت کننده در دوره توپخانه بود که هنگام خواب آن ها به سرقت رفته است.

به نوشته روزنامه معاریو، تحقیقات پلیس رژیم صهیونیستی پس از این حادثه آغاز شد و نظامیانی که سلاح آن ها به سرقت رفته بود از ادامه شرکت در دوره آموزشی افسران واحد توپخانه منع شدند زیرا دیگر شایستگی برعهده گرفتن مسئولیت فرماندهی صدها نیروی نظامی در آینده را نداشتند.

این نخستین باری نیست که پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی هدف سرقتد قرار می گیرد. پیشتر نیز روزنامه صهیونیستی "یدیعوت آحارونوت" اعلام کرده بود که با افزایش سرقت ها از پایگاه های نظامی، از ترس دزدیده شدن سلاح ها توسط جوانان بومی، یک گردان کامل و چند گروهان موظف به نگهبانی از پایگاه ها و تجهیزات نظامی ارتش در منطقه النقب در جنوب فلسطین اشغالی شده اند.

https://irna.ir/xjKzqs

**شادمانی لاپید از سازش خیانتکاران به آرمان فلسطین

نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی از سازش برخی حکام عرب با این رژیم ابراز شادمانی کرد و گفت که تل آویو چند سال پیش خواب چنین چیزی را نمی دید.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

یائیر لاپید نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی در توییتی در این باره نوشت که این رژیم به نشست "النقب" که اوایل سال جاری میلادی با حضور مصر، امارات، بحرین، مراکش و آمریکا برگزار شد، بودجه اختصاص خواهد داد.

وی گفت که درپی این نشست کارگروه‌هایی تشکیل شد که درحال ایجاد روابط اقتصادی و امنیتی هستند که تل آویو چند سال پیش خواب چنین چیزی را هم نمی‌دید.

لاپید افزود که رژیم اسرائیل برای تعمیق و تقویت تجارت با کشورهای سازشگر و انجام گفت‌وگویی که امنیت این رژیم را افزایش می‌دهد، تلاش خواهد کرد.

فلسطین اشغالی ۲۸ مارس میزبان نشست وزیران امور خارجه رژیم صهیونیستی، آمریکا، مصر، امارات، بحرین و مغرب در نقب اشغالی بود که به گفته وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی، در این نشست موضوعات مختلف سیاسی بویژه پرونده هسته ای ایران مورد بررسی قرار گرفت.

برگزاری این نشست با حضور وزیران خارجه چهار کشور سازشکار عربی موجی از مخالفت ها و اعتراضات را در بین ملت ها و گروههای مقاومت و شخصیت ها و جریان های سیاسی در منطقه ایجاد کرد و در همین راستا، جنبش حماس اعلام کرد که نشست وزرای عرب با صهیونیست ها در سرزمینهای اشغالی فلسطین، در تضاد کامل با مواضع و منافع ملت فلسطین است.

https://irna.ir/xjKzqG

**کی‌یف: نزدیک به ۴ میلیون تن غلات از بندرهای اوکراین صادر شد

وزارت زیرساخت اوکراین روز یکشنبه اعلام کرد که بر اساس توافق بازگشایی بندرهای این کشور در مجموع ۱۶۵ کشتی باری حامل سه میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی، بندرهای اوکراین را در دریای سیاه ترک کرده اند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

این وزارتخانه همچنین افزود که قرار است در روز یکشنبه ۱۰ کشتی حامل ۱۶۹ هزار و ۳۰۰ تن تولیدات کشاورزی، بندرهای اوکراین را در دریای سیاه ترک کنند.

بر اساس توافقنامه امضا شده در ۲۲ ژوئیه (۳۱ تیر ماه ) توسط مسکو و کی یف با میانجی گیری سازمان ملل متحد و آنکارا، سه بندر دریای سیاه اوکراین، از محاصره نیروهای ارتش روسیه خارج و بازگشایی شد. این وزارتخانه ظرفیت ماهانه بارگیری و صادرات این بندرها را ۱۰۰ تا ۱۵۰ کشتی باری، ارزیابی کرده است.

کاهش شدید صادرات غلات اوکراین در پی آغاز جنگ در ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه) و بسته شدن بندرهای دریای سیاه این کشور، بهای جهانی مواد غذایی را بالا برد و نگرانی هایی در باره بروز کمبود غذا در آفریقا و آسیای غربی ایجاد کرد. این کشور پیش از شروع جنگ، با صادرات ماهانه تا ۶ میلیون تن غلات، تولید و صادر کننده عمده غلات در جهان بود.

 رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه از توافق با ولادیمیر پوتین همتای ترک خود درباره "پیش‌روی با احتیاط" مذاکرات در مورد صادرات غلات و کودشیمیایی روسیه و اوکراین از طریق مسیر دریای سیاه خبر داد و افزود: بدون شک، گفت‌وگوهایی درباره وضعیت صادرات انواع تولیدات از روسیه و اوکراین - غلات و کود و شیمیایی- برگزار خواهد شد.

https://irna.ir/xjKzqw

**درخواست پوتین از سران قرقیزستان و تاجیکستان برای خودداری از اوج گیری درگیری ها

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز یکشنبه در پی درگیری های ۲ روزه مرزی میان نیروهای تاجیکستان و قرقیزستان، از همتایان خود در این جمهوری ها خواست که از اوج گیری بیشتر درگیری ها پرهیز کنند.

از ورود خودروهای ایرانی به آمریکای لاتین تا قربانی گرفتن وبا در سوریه

کرملین اعلام کرده که پوتین برای بررسی اوضاع در مرزهای مشترک این ۲ کشور، تماس های تلفنی جداگانه با سدیر جاپاروف و امامعلی رحمان رئیسان جمهوری قرقیزستان و تاجیکستان برقرار کرده است.

بر اساس بیانیه کرملین؛ پوتین از ۲ طرف درخواست کرد که از اوج گیری بیشتر درگیری ها جلوگیری کرده و برای عادی سازی سریع شرایط از روش های صلح آمیز سیاسی و دیپلماتیک استفاده کنند و آمادگی روسیه را برای دادن کمک های لازم برای تضمین ثبات در منطقه مرزی قرقیزستان و تاجیکستان اعلام کرده است.

درگیری گسترده اخیر در نقاط نشانه گذاری نشده بسیاری رخ داده که در مرز این دو جمهوری پیشین شوروی وجود دارد.

هر ۲ طرف دیگری را به اوج گیری درگیری ها متهم می کنند و با وجود موافقت هر ۲ کشور با آتش بس در جمعه شب، هنوز درگیری ها در این نقاط مرزی ادامه یافته است.

https://irna.ir/xjKzqZ
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha