۲۷ شهریور ۱۴۰۱، ۹:۲۴
کد خبرنگار: 1336
کد خبر: 84890071
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فرانسه یک محموله هسته‌ای به ژاپن ارسال می‌کند

۲۷ شهریور ۱۴۰۱، ۹:۲۴
کد خبر: 84890071
فرانسه یک محموله هسته‌ای به ژاپن ارسال می‌کند

تهران- ایرنا- به رغم انتقاد فعالان محیط زیست، یک عکاس خبرگزاری فرانسه مدعی شده است دو کشتی حامل سوخت هسته ای بازفرآوری شده به مقصد ژاپن صبح شنبه (۱۷ سپتامبر برابر با ۲۶ شهریور) از شمال فرانسه به حرکت در آمده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل فرانس پرس، این سوخت قرار بود اوایل ماه جاری میلادی شهر بندری شِربورگ در شمال فرانسه را ترک کند اما به دلیل خرابی تجهیزات بارگیری این عملیات به تعویق افتاد ...

این در حالیست که فعالان محیط زیست حمل و نقل این گونه مواد بسیار پرتوزای هسته ای  را محکوم کرده و آن را غیرمسئولانه خوانده اند.  

ارسال محموله سوخت هسته ای در سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی از سوی فرانسه به ژاپن موجبات اعتراض گروه زیست محیطی صلح سبز را فراهم آورد.

براساس این گزارش، این سوخت هسته ای مخلوطی از پلوتونیوم و اورانیوم بازفرآوری شده است.

ژاپن فاقد امکاناتی برای پردازش زباله های راکتورهای هسته ای خود است و بیشتر آنها را به خارج از کشور، به ویژه به فرانسه می فرستد.

ژاپن در سال ۱۳۹۴ اعلام کرد که بر اساس توافق صورت گرفته با آمریکا، ۳۳۱ کیلوگرم پلوتونیم غنی شده خود را که به یک موضوع جنجال برانگیز در این کشور تبدیل شده، به آمریکا ارسال می‌کند.

پلوتونیوم جداسازی شده، ‌ پلوتونیومی است که از سوخت مصرف شده جدا شده و مناسب برای ساخت سلاح هسته‌ای است.

با این حال توکیو خاطرنشان کرده است که بر اساس توافق هسته ای صورت گرفته، آمریکا در قبال این پلوتونیم ارسالی موادی را که برای تحقیقات لازم است در اختیار توکیو قرار خواهد داد.

برنامه انباشت پلوتونیم و محل آن را فرانسه، آمریکا و انگلیس تعیین کرده اند و هر سه کشور می گویند که ژاپن بارها اعلام کرده قادر به ساخت بمب اتمی است اگرچه تاکنون به دنبال چنین گزینه ای نبوده است.

این همان مقداری پلوتونیومی است که پیشتر از سوی رسانه ها اعلام شده بود آمریکا در دوران جنگ سرد در اختیار ژاپن قرار داده است.

قرار است این اقدام تا پیش از برگزاری اجلاس سران هسته ای در واشنگتن صورت گیرد و این نشان می دهد که هر دو کشور توافقاتی در باره جلوگیری از توسعه سلاح های هسته ای در این منطقه داشته اند.

ژاپنی ها در سال ۱۹۹۳ میلادی مقادیری از سوخت هسته ای را از فرانسه به کشورشان آوردند تا برای آزمایش های هسته ای راکتور از آن استفاده کنند.

از آن زمان به بعد این معامله هسته ای میان ژاپن و آمریکا یکی از بزرگترین فعالیت های این کشور در این عرصه به حساب می آید.

نشریه «ژاپن تودی» گزارش کرده است که همه اقدامات لازم برای این برنامه در جریان است و دولت ژاپن هم آن را تایید کرده است.

تولید پلوتونیوم در ژاپن از دهه ۷۰ میلادی آغاز شد. در اواخر دهه ۹۰ میلادی ژاپن طرحی را برای کاهش ذخائر پلوتونیوم خود مطرح کرد. این برنامه شامل استفاده از ترکیبی از پلوتونیوم و اورانیوم برای استفاده در راکتورها به عنوان سوخت هسته‌ای بود و ژاپن اعلام کرد که قصد دارد تا سال ۲۰۱۵، شانزده تا هجده راکتور هسته‌ای که از این ترکیب به عنوان سوخت استفاده می‌کنند را در اختیار داشته باشد.

ژاپن تنها کشوری است که مورد حمله هسته ای قرار گرفته اما از سال ۱۹۶۷ میلادی، سیاستی را تنظیم کرده است که به این کشور اجازه ساخت بمب اتمی نمی دهد.

بمباران اتمی شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن در روزهای پایانی جنگ جهانی دوم توسط آمریکا باعث مرگ بیش از ۲۱۰ هزار نفر شد.

این کشور در سال های گذشته به دلیل داشتن این حجم بالای مواد هسته ای مورد انتقاد شدید قرار گرفته و چین یکی از بزرگترین منتقدان توکیو بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha