به گزارش ایرنا از صندوق اعتباری هنر، سید مجید پوراحمدی در دیدار با علی صدیقیان هنرمند پیشکسوت تعزیه ضمن گرامیداشت ایام اربعین حسینی گفت: هنر تعزیه نقش مهمی در زنده نگه داشتن فرهنگ عاشورا ایفا کرده، تعزیه هنری مردمی است که اقشار مختلف جامعه از پیر و جوان را به خود جذب می کند.
وی با تقدیر از چند دهه تلاش استاد صدیقیان برای اعتلا و شکوفایی هنر اصیل تعزیه بیان کرد: بهترین روش برای انتقال مفاهیم و ارزش ها زبان هنر است و شما به عالی ترین شیوه ممکن پیام حماسه عاشورا را به مخاطب منتقل می کنید، شما با هنر خود نشان دادید که یاد و نام و آرمان های شهدای حماسه کربلا همچنان پس از قرن ها زنده و ماندگار است.
وی تصریح کرد: تعزیه هنر ملی مخصوص مردم ایران است و پویایی و اثرگذاری این هنر مدیون حضور مستمر اساتید پیشکسوتی چون شماست. گواهی درجه یک هنری نیز به پاس تقدیر از یک عمر تلاش ارزشمند اساتید عرصه فرهنگ و هنر به آنها اعطا می شود. امروز ما در صندوق اعتباری هنر افتخار این را داریم که گواهی نامه را تقدیم حضور شما کنیم و از امروز به جمع اعضای نامدار صندوق پیوستید.
با نام نوآوری مباحث نامتعارف در تعزیه مرسوم شده است
استاد علی صدیقیان نیز در این مراسم با بیان خاطراتی از سال های فعالیت گفت: بیش از ۴۷ سال است که در این حوزه فعالیت دارم و تمام دغدغه من حفظ این هنر است. این نمایش نام خود را که مراسم آیینی سنتی مذهبی است به همراه دارد. بحث سنتی بودن این هنر بسیار بسیار مهم است. با نام نوآوری خیلی عناصر مهم حذف و مباحث نامتعارف در این نمایش مرسوم شده است. تصانیف و ملودی هایی استفاده می شود که از جنس این هنر نیست.
وی افزود: ما اساتید بزرگی در این رشته را از دست دادیم که وام دار آنها هستیم. به دلیل رسالتی که بر گردن داریم باید بر حفظ عناصر سنتی و مذهبی هنر تعزیه اصرار ورزیم. بخصوص برای نسل جوانی که تازه می خواهد این نمایش را ببیند. اصالت این هنر در سنتی بودن آن مانند هنر خیمه شب بازی که هیچگاه عناصر آن تغییر نکرده است.
علی صدیقیان در سال ۱۳۴۷ در تهران متولد شد و از سال ۱۳۵۴ در این رشته مشغول فعالیت است. وی به همراه اساتید این حوزه اجراهای موفقی بسیاری در کشورهای جهان داشته است.
نظر شما