به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر مقامی شامگاه دوشنبه، در حاشیه برگزاری اولین سالانه روز ملی سینما در نگارخانه سهراب سپهری کاشان، در گفتوگو با خبرنگاران افزود: بر پایه برخی تحقیقها از دهه ۲۰ شمسی در برخی از نقاط کاشان مانند سرای غفارپور در بازار و کاروانسرای رباطی به صورت سیار برای عموم ، فیلم به نمایش در میآمد، اما از سال 1345 و با تاسیس اداره فرهنگ و هنر کاشان، نمایش فیلم به صورت سینمای سیار و دستگاه آپارات به صورت مستمر انجام می شد.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل عدم دسترسی به تلویزیون برای عموم ، اداره فرهنگ و هنر کاشان با استفاده از ظرفیت سینما سیار در میدانهای شهر، مدرسهها، روستاها و برخی شهرهای اطراف مانند اراک، قم، نطنز، اردستان، نایین و خمین فیلمهایی با موضوعهای آموزشی، فرهنگی و خبری نمایش میداد.
مقامی با بیان اینکه کاشان یکی از شهرستانهای دارای سالنهای سینما در ایران شناخته میشود، اظهار داشت: سه سینما «ایران نو», «شهر نقره ای» و «بیتا» از اواسط دهه ۴۰ در کاشان برای مردم فیلم نمایش میداد که اکنون تنها سینما بیتا با تغییر نام و تبدیل به مجتمع سینمایی با سه سالن نمایش، میزبان علاقمندان به هنر هفتم است.
وی که وسایل عکاسی و نمایش فیلم،عکس، فیلم و سندهای مرتبط با این هنر را،از دوران قاجار تا دوران معاصر در کاشان جمعآوری می کند ، آمادگی خود را جهت ایجاد موزه تاریخ فرهنگ عکاسی و فیلم این شهرستان را در صورت حمایت مسوولان اعلام کرد.
به گزارش ایرنا 21 شهریور ماه، روز ملی سینما شناخته می شود.
اولین سالانه روز ملی سینما در کاشان با عنوان «سینماتوگراف» با نمایشی از اسناد مرتبط با تاریخ سینما در کاشان و پخش فیلم با دستگاه آپارات روزهای بیست و یکم و بیست و دوم شهریور امسال در حال برگزاری است.
در برنامه شب گذشته بخشهایی از فیلمهای سینمایی «گاو» به کارگردانی داریوش مهرجویی و «موشک کاغذی» ساخته فرهاد مهرانفر به سبک قدیم با دستگاه آپارات ۳۵ میلیمتری برای علاقمندان به نمایش گذاشته شد.
شهرستان کاشان با جمعیت ۳۶۴ هزار و ۴۸۲ نفر بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، پرجمعیتترین شهرستان اصفهان پس از مرکز این استان و بیست و هشتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب میشود.
نظر شما