محمد محمد حسینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت هفدهم شهریور، سالروز جنایات ماموران ستم شاهی در سرکوب خونین تظاهرات آرام مردم در سال ۱۳۵۷ اظهار داشت: قیام خونین هفدهم شهریور در جمعه سیاه، نقطه عطف و عامل شتاب و فرازی از تاریخ مجاهدت ها و رشادت های جانانه و عظیم ملت رشید، غیور و آزاده ایران اسلامی است که کربلای ابا عبدالله الحسین را تکراری دوباره کرد.
وی هفدهم شهریور ۱۳۵۷ را جلوه ای از جلوه های عاشورای حسین بن علی (علیه السلام) در سرزمین تفدیده کربلا و کربلایی که هر نقطه ای را امکان تکرار و عاشورایی را که هر زمان را امکان تجربه است، توصیف کرد و افزود: عاشورا زنده کننده مرده دلان و عبرت آموز زنده دلان است و تاریخ بشریت را عبرتی است چندباره و طنین سنت تغییر ناپذیر خداوند در یاری رساندن به مومنان حقیقی و راسخان در ایمان الهی است.
فرماندار قشم گفت: هفدهم شهریور ۱۳۵۷ قیامی است که در روند شکل گیری انقلاب اسلامی اهمیت به سزایی داشت و کمر حکومت استبداد و طاغوت را درهم شکست و زمینه برپایی حکومت ولایت فقیه را هموار ساخت، قیامی که بیانگر شجاعت و ایثار دلاور مردان و شیرزنانی است که عشق و محبت خود را با اهدای گل در ایام دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی در جواب رگبار مسلسل های شهریور ماه نثار سربازان رژیم ستمشاهی می کردند.
محمد محمد حسینی یادآور شد: این روز نقطه عطف و عامل شتاب انقلاب اسلامی و همچنین شتاب دهنده روند سقوط رژیم سفاک پهلوی است.
وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر هفدهم شهریور در جمعه خونین، زنده نگاه داشتن این ایام و خاطرات آن دوران را بیمه کننده انقلاب اسلامی و ضامن حیات و بقاء نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دانست و از همه آحاد مردم به ویژه شهروندان نجیب و شریف جزیره قشم سرزمین آب و آفتاب خواست تا با پاسداشت اینگونه وقایع و حوادث در تثبیت و بقای نظام اسلامی و انتقال پیام ها و ارزش های والای آن به جامعه به خصوص نسل جوان کوشا باشند.
به گزارش ایرنا، رویداد هفدهم شهریور ۱۳۵۷ شناخته شده به «جمعه سیاه» که در برخی منابع از آن با عنوان «کشتار ۱۷ شهریور» نیز یاد میشود، رویدادی در جریان نا آرامیهایی بود که در نهایت به وقوع انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ ایران انجامید؛ در تاریخ هفدهم شهریور ۱۳۵۷ خورشیدی، تظاهرات مخالفین و انقلابیون در محلات جنوبی، خیابان ژاله پیشین (خیابان مجاهدین اسلام کنونی) و میدان ژاله (میدان شهدا کنونی) در تهران، منجر به سرکوب خونین تظاهرکنندگان توسط نیروهای نظامی ارتش ستم شاهی شد.
هفدهم شهریور ۱۳۵۷ اغلب به عنوان آغاز پایان کار دودمان پهلوی ایران در نظر گرفته میشود که هر گونه امید به مصالحه میان انقلابیون و سلطنت طلبان را از میان برد؛ رویدادهای این روز در عمل امکان به ثمر رسیدن اصلاحات تدریجی، آرام و لیبرالی را ناممکن گذاشت.
سالها بعد در پژوهشی تعداد کشتهشدگان هفدهم شهریور ۸۸ نفر عنوان شد که ۶۴ نفر آن ها در میدان ژاله به شهادت رسیدند.
نظر شما