به گزارش خبرنگار ایرنا، اجرای پروژه نمایشگاههای بینالمللی کردستان از اوایل دهه ۸۰ با اختصاص زمین مورد نیاز به مساحت ۱۵ هکتار آغاز شد که مالکیت این اراضی متعلق به سازمان جهاد کشاورزی استان بود و بعدها توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با کمک اتاق ایران خریداری شد.
اجرای این پروژه با کش و قوس های فراوانی همراه شد به گونه ای که اوایل، بخش دولتی متولی اجرای آن بود که به دلایلی هم چون کمبود اعتبار مورد نیاز در سال ۱۳۹۵ به اتاق بازرگانی سنندج واگذار شد.
اتاق بازرگانی هم بعد از تحویل پروژه با مشکلاتی هم چون گذر اتوبان از محل اجرای این پروژه در طرح تفصیلی شهر سنندج مواجه بود که این مسئله با رایزنی ها و همکاری های انجام شده برطرف شد.
مسوولان ارشد استان طی سنوات گذشته بارها به اتاق بازرگانی هشدار دادند و نمونه آن سال ۱۳۹۸ بود که استاندار وقت اعلام کرد اتاق بازرگانی تا پایان این سال فرصت اجرای پروژه نمایشگاه های بین المللی استان را دارد و در غیر این صورت زمین واگذار شده از آنها پس گرفته می شود.
سه سال از این زمان می گذرد نه تنها زمین و پروژه از اتاق بازرگانی گرفته نشده بلکه هنوز هم فاز نخست آن به اتمام نرسیده است که این مسئله بیانگر این است بخش خصوصی استان هم توان مالی کافی برای اتمام این پروژه را ندارد.
استاندار کردستان به همراه جمعی از مسوولان استان روز چهارشنبه از محل اجرای این پروژه بازدید کرد و در جریان روند اجرا، مشکلات و موانع پیش روی آن قرار گرفت.
اسماعیل زارعی کوشا در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران بر اتمام این پروژه تاکید کرد و اظهار داشت: اقدام و سرمایه گذاری خوبی توسط اتاق بازرگانی برای این پروژه انجام شده است و مشکلات و تاخیر در اجرای آن را در جلساتی باید مورد بررسی قرار دهیم.
وی گفت: معتقدم حوزه اقتصادی استان با تعامل مجموعه دولت و تشکل های بخش خصوصی سازماندهی پیدا می کند و رشد شاخص های اقتصادی هم با این راهبرد محقق می شود.
استاندار کردستان ادامه داد: امروز علاوه بر بازدید از این پروژه از اتاق های بازرگانی و اصناف مرکز استان بازدید و نشست هایی را با اعضای هیات مدیره آنها برگزار و پیرامون مهمترین مسائل و مشکلات بخش خصوصی گفتگو کردیم.
زارعی کوشا اضافه کرد: موارد اولویت دار در این نشست ها مطرح شد و قرار شده کمیته ها و جلساتی به منظور تقویت تعاملات بخش دولتی و خصوصی و رسیدگی به مسائل پیش آمده در استان برگزار کنیم.
وی اظهار داشت: رفع معضل بیکاری، افزایش درآمدهای عمومی، رشد تولید و دیگر شاخص های حوزه اقتصاد در استان نیاز به تقویت دارند و در این راستا باید مولفه هایی که استان می تواند در رونق این شاخص ها تاثیرگذار باشد احصا شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در این بازدید با اشاره به اینکه پروژه نمایشگاه های بین المللی کردستان اوایل در اختیار دولت بود، اظهار داشت: اوایل دهه ۹۰ این پروژه به اتاق بازرگانی واگذار شد.
سیدکمال حسینی اعلام کرد: فاز نخست به عبارتی سالن اول این نمایشگاه در حال حاضر دارای ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی است و اگر اعتبار مورد نیاز آن تامین شود تا پایان سال جاری به اتمام می رسد.
وی ادامه داد: تاکنون بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال برای احداث این نمایشگاه توسط اتاق بازرگانی هزینه شده و ۳۰۰ میلیارد ریال دیگر برای اتمام سالن نخست آن مورد نیاز است.
نمایشگاه مکانی برای معرفی و عرضه دستاوردها و تولیدات بخش های مختلف است و با توجه به مرزی بودن کردستان وجود این مکان می تواند منجر به برپایی نمایشگاه های زیاد خارجی و داخلی شود و بی شک اجرای این مهم تاثیر زیادی در اقتصاد استان خواهد داشت.
از آنجا که یکی از نیازهای اساسی استان داشتن محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی است انتظار می رود بعد از گذشت حدود ۲ دهه از اجرای این پروژه شاهد تکمیل و افتتاح آن باشیم.
نظر شما