به گزارش ایرنا، نشریه اکونومیست در گزارشی با تاکید بر بیمار بودن نظام خدمات درمانی اروپا، نوشت: ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار بیمار انگلیسی در صف درمانند که نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایشی ۵۰ درصدی را نشان می دهد. در اسپانیا نیز بیماران به طور میانگین ۱۲۳ روز برای یک عمل جراحی انتظار می کشند که این وضعیت در ۱۸ سال گذشته سابقه نداشته است.
در ادامه گزارش این نشریه اقتصادی آمده است: گرچه همه گیری کرونا علت بخش عمده نارکارآمدی نظام درمانی اروپاست، با این حال پیش از شیوع کرونا نیز خدمات درمانی این قاره با مشکلات دست و پنجه نرم می کرد. نتایج پژوهش کالج سلطنتی لندن نشان می دهد که بیماران برای آنکه خیالشان از ارئه خدمات درمانی راحت باشد ناچارند که با پرداخت رشوه، سبیل کادر درمان را چرب کنند.
این پژوهش با بررسی آمار سالهای ۲۰۱۳، ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ سازمان آمار اتحادیه اروپا انجام شده است. در هر نظرسنجی ۲۷ هزار نفر از ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا در مورد پرداخت زیرمیزی به کادر درمان مورد پرسش قرار گرفته اند. در جدیدترین نظرسنجی حدود ۴ درصد اروپایی ها به این پرسش پاسخ آری دادند که در مقایسه با نظرسنجی سال ۲۰۱۳ یک رشد ۱۴ درصدی را نشان می دهد.
براساس گزارش این نشریه، اروپای شرقی در گذشته بیشترین میزان دریافت رشوه کادر درمان را به خود اختصاص داده بود. در سال ۲۰۱۹ حدود ۵.۵ درصد جمعیت این منطقه با درخواست پرداخت زیر میزی روبرو شده بودند. یا این حال اوضاع در این بخش از اروپا در حال بهبود است و به نسبت سال ۲۰۱۳ درخواست زیرمیزی ۸ درصد افت کرده که بیشترین کاهش مربوط به کشورهای لیتوانی، رومانی و اسلوواکی است.
روند نگران کننده اما مربوط به غرب اروپاست که تمامی کشورهای آن منطقه به غیر از آلمان از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۹ شاهد افزابش اخذ رشوه در میان کادر درمان بوده اند و اتریش، بلژیک، آلمان و لوکزامبورگ همچنان در صدر قرار دارند.
به نوشته اکونومیست، دلیل شیوع پرداخت زیرمیزی در بخش درمان اروپا نامعلوم است و به نظر می آید نشانه سوء مدیریت و کمبود نظارت بر پزشکان باشد. پژوهش های پیشین نشان می داد که چنین ناکارآمدی ای مخاطرات درمانی و روانی به همراه داشته و به مزمن شدن بیماری های مردم و افزایش مقاومت میکروب ها به آنتی بیوکتیک می انجامد. با اضافه شدن فشار کووید ۱۹ این شرایط نابسامان ممکن است به وخامت انجامد.
نظر شما