۱۵ شهریور ۱۴۰۱، ۲۱:۱۷
کد خبرنگار: 929
کد خبر: 84880213
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شرکت‌های دانش بنیان سال گذشته ۴۰۰ میلیارد تومان فروش داشتند

تبریز - ایرنا - معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: هفت هزار شرکت فعال در حوزه دانش بنیان کشور سال گذشته ۴۰۰ هزار میلیارد تومان فروش کردند.

به گزارش ایرنا، سورنا ستاری شامگاه سه‌ شنبه در جلسه ستاد اقتصاد دانش بنیان آذربایجان شرقی، اظهار کرد: فرهنگ کارآفرینی یکی از پایه‌های حوزه دانش بنیان با شیوه‌ای جدید است و بنا بر اقداماتی که در این راستا در آذربایجان‌ شرقی اتفاق افتاده است، همه با این موضوع همراه هستند.

وی گفت: اگر همراهی و همکاری لازم به خصوص با جوانان در استان انجام بگیرد، با شکل گیری فرهنگ عمومی، مشکلات مربوط اخذ انواع مجوزها، مالیات و بیمه حل می‌شود و در صورت سخت گیری در این خصوص، خود مسئولان، مسئول مهاجرت افراد نخبه و کارآمد حوزه دانش بنیان استان هستند.

ستاری افزود: تبریز با توجه به فرهنگ قوی کارآفرینی که دارد، مشکلات کمتری در این خصوص دارد و از طرفی استاندار آذربایجان شرقی نیز پیگیر مشکلات و موارد اجرایی این حوزه است.

وی خاطرنشان کرد: اقتصاد دانش بنیان در کشور توسعه قابل توجهی کرده و محدودیت قانونی کمتری دارند البته در دنیا هر نوآوری با هر قانونی متناقض است و هیچ قانونی با نوآوری همخوانی ندارد.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه شرکت‌ها رشد یافته و اکنون شرکت‌های چند ۱۰ هزار میلیاردی در حوزه دانش بنیان داریم، گفت: پس از سه سال با همکاری مجلس، قانون جهش اقتصاد دانش بنیان را توسعه دادیم و پس از تصویب قانون در سوم خرداد توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و این قانون نتیجه سه سال کار همه بوده و آینده ۲۰ ساله حوزه دانش بنیان کشور را همراه با ۱۱ آیین‌نامه اجرایی شکل می‌دهد.

ستاری با بیان اینکه خلق مفاهیم جدیدی چون خانه‌های خلاق و رشد و توسعه علوم انسانی در حوزه شرکت‌های فناوری نرم مثل انیمیشن و گیم از جمله موارد مطرح شده در این قانون است، اظهار کرد: زیرساخت‌های پیشین مانند صندوق‌های پژوهش و فناوری نیز در این قانون مورد توجه جدی قرار گرفته و اکنون این صندوق‌ها در حد و اندازه بانک‌ها هستند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: توسعه برخی روش‌های تامین مالی از جمله بورس و اهمیت یافتن نقش صندوق‌های رشد و صندوق‌های پژوهش ازجمله مفاهیم جدیدی هستند که در چند سال اخیر وارد ادبیات اقتصادی کشور شده‌اند.

وی با بیان اینکه در قانون جدید اقتصاد دانش بنیان اختیارات کامل به صندوق‌های پژوهش و فناوری داده شده است، گفت: تسهیل ارائه مکان ارزان برای فعالیت دانش بنیان از طریق منوط شدن استقرار این شرکت‌ها در مناطق شهری مانند مسکن نیز موضوع دیگری است که مورد توجه قرار گرفته است.

ستاری با اشاره به چالش‌های بخش دانش بنیان در حوزه اتصال صنایع بزرگ به حوزه فناوری، اظهار کرد: صنایع سنتی که بیشتر به عنوان کارخانه مطرح هستند، هر چند که در اشتغال موثر بوده اما اشتغال فارغ‌ التحصیلان دانشگاهی در آن‌ها مفهوم چندانی ندارد و چنین رویکردی در حوزه مونتاژ کاربرد دارد.

وی تاکید کرد: برای کشوری با بیش از پنج میلیون دانشجو نمی‌توان با کارخانه، اشتغال‌زایی کرد و نیاز به صنعتی با امکان ایده پردازی، طراحی، بهینه‌سازی و تولید داریم چرا که کارخانه‌های موجود در کشور از اکوسیستم فناوری و دانش بنیان مجزا هستند.

ستاری افزود: بر اساس قانون جهش اقتصاد دانش بنیان، هزینه و سرمایه گذاری شرکت‌ها در حوزه تحقیق، توسعه و ارتباط با دانشگاه جز اعتبار مالیاتی آن‌ها محسوب می‌شود.  

وی افزود: مستثنی کردن بانک‌ها از سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش بنیان با نظارت مرکز پژوهش و نوآوری نیز در قانون جهش تولید مورد توجه قرار گرفته است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بر لزوم ایجاد شعب ویژه مالیاتی و دادگاه ویژه بیمه برای بررسی تخصصی پرونده شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد و گفت: عوارض واردات ماشین‌آلات برای فعالیت‌های دانش بنیان پس از ۶۰ سال برداشته شده است؛ البته اجرای قانون از تصویب آن سخت تر بوده و با حمایت رئیس جمهور، شورای راهبردی برای تعیین دستگاه‌های مجری در اجرای قانون جهش اقتصاد دانش بنیان تشکیل شده است.

وی با تاکید بر اینکه تامین آینده فرزندان ما با اجرای بدون تعارف این قانون است، افزود: این امر، لازمه تربیت نسل جدیدی از کارآفرینان خلاق بوده و نیاز به ایجاد فرهنگی داریم که به جیب و پول پدر جوان نگاه نکند بلکه چند سال آینده او را بر اساس توانمندی و مهارت‌های او ببیند. نیاز به سیستم آموزشی داریم که نیروهایی را برای کارآفرینی و تولید ثروت تربیت کند.

ستاری با بیان این‌که دانشگاهی با جامعه، مردم و صنعت در ارتباط است که بخش قابل توجهی از خروجی آن منجر به حل مسئله، تولید ثروت و ارزش افزوده شود، ادامه داد: باید از فضاها و امکانات آن‌ها برای فعالیت‌های فناور و دانش بنیان توسط نیروهای جوان و خلاق استفاده شود.  

وی با بیان این‌که کار بخش خصوصی، طراحی محصول و تولید آن وظیفه دولت است، افزود: وظیفه و تکلیف پارک‌های علم و فناوری، صندوق‌های پژوهش و نوآوری این است که میزان مشارکت بخش خصوصی را در این چرخه پژوهش و فناوری افزایش دهند و با تسهیل صدور مجوزها و فرآیندها ریسک بخش خصوصی را برای حضور در این بخش کاهش دهیم.

آذربایجان شرقی تا پایان دولت سیزدهم رتبه دوم کشور در حوزه دانش‌بنیان می‌شود

استاندار آذربایجان شرقی نیز گفت: سال گذشته با به دست گرفتن سکان مدیریت استان، برای برون رفت از وضع موجود با توجه به ظرفیت ها و توانمندی های استان در راستای بهره مندی از استعدادها، خلاقیت ها و ابتکارات شرکت های دانش بنیان، ستاد اقتصاد دانش بنیان در آذربایجان شرقی تشکیل شد.

عابدین خرّم افزود: طرح اقدام برای سند قبلی اقتصاد دانش بنیان استان نوشته شد و بعد از شکل گیری حوزه های نوآوری دانش بنیان با رسته های فعال، برنامه ریزی مناسب ارتباط بین حوزه نوآوری و صنعت انجام شد.

وی ادامه داد: برای ارتقای جایگاه آذربایجان شرقی در اقتصاد دانش بنیان، نوآوری و اشتغال آفرینی براساس اسناد بالادستی و چشم انداز استان، اقدامات لازم انجام شده است.

خرّم گفت: استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان برای رشد و توسعه اقتصادی، حل مشکلات توسعه استان از طریق استفاده از ظرفیت های فناوری، نوآوری و دانش بنیان، ایجاد اشتغال برای دانشجویان و متقاضیان با حمایت از خدمات دانش بنیان مورد توجه است.

وی همچنین با اشاره به اقدامات انجام گرفته در حوزه توسعه صادرات فناوری برای کشورهای منطقه و سایر کشورها با ایجاد هاب صادراتی، ادامه داد: با توجه به اقدامات انجام شده پیش بینی می کنیم تا پایان دولت سیزدهم، آذربایجان شرقی به رتبه دوم کشوری در حوزه دانش بنیان ارتقا پیدا کند.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: تمامی مجموعه های دولتی، بخش خصوصی و مراکز رشد در آذربایجان شرقی با هماهنگی و هم افزایی بیشتر در حوزه اقتصاد دانش بنیان تلاش می کنند با خلق ثروت استان را به جایگاه اصلی خود در این حوزه برسانند.

۲۲۹ شرکت دانش‌بنیان در آذربایجان شرقی فعال است

مشاور و نماینده تام‌الاختیار استاندار آذربایجان شرقی در حوزه نوآوری، فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ۲۲۹ شرکت دانش بنیان در استان فعال است، گفت: در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و رفع چالش‌های موجود ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان و اشتغال آفرین با ۴ کمیته تخصصی در استان تشکیل شده است.

عبدالرضا فلاح افزود: توسعه فضای پارک علم و فناوری، اختصاص ۶۰ هکتار از اراضی شهرک شهید سلیمانی برای شرکت های دانش بنیان، راه اندازی پردیس علم و فناوری کشاورزی، ایجاد ناحیه نوآوری دانشگاه تبریز، کارخانه نوآوری تبریز، مجتمع نوآوری مهارت و خانه های خلاق هریس، دانش آموزی تبریز و خلاق مسجد از جمله اقداماتی است که در این حوزه انجام شده است.

وی ادامه داد: در راستای توسعه صادرات نوآوری در استان، ایجاد هاب صادراتی و تبادل فناوری، برگزاری رویدادهای صادراتی و راه اندازی شتاب دهنده صادراتی، ایجاد خانه نوآوری آذربایجان و ارمنستان، ایجاد پارک علم و فناوری بین المللی ارمنستان، کاهش فرایند تجاری سازی و استفاده از ظرفیت صادراتی اتاق بازرگانی انجام شده است.

فلاح گفت: افزایش سرمایه صندوق پژوهش و نوآوری استان، افزایش سرمایه صندوق پژوهش و نوآوری ارس و تبدیل به صندوق مناطق آزاد، تسهیل ارزش گذاری برای محصولات و خدمات شرکت ها  و راه اندازی صندوق با سرمایه ۱۲۰ میلیارد تومان در جهت توسعه نهادهای مالی انجام شده است.

وی، حمایت از تخصصی کردن مراکز نوآوری و تکمیل زنجیره ارزش، حمایت مادی و معنوی از نمایشگاه رینوتکس به عنوان دومین رویداد نوآوری ملی، تکمیل فضاهای نوآوری و حمایت از شکل‌گیری پروژه‌های پیشران را از جمله نیازهای استان در حوزه اقتصاد دانش بنیان ذکر کرد.

در این جلسه مرکز تحققیات کربن سبز و مرکز گوگرد زدایی از سوخت های سنگین در مرکز رشد جامع دانشگاه صنعتی سهند و همچنین خانه خلاق ماندگار شهرستان مرند از طریق ارتباط تصویری افتتاح شد.

امروز با حضور ستاری سه خانه خلاق و هفت طرح فناورانه و دانش بنیان در آذربایجان شرقی افتتاح شد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در سفر به آذربایجان شرقی همچنین از بزرگترین واحد دانش بنیان تولید کننده بردهای الکترونیکی لوازم خانگی کشور در تبریز دیدن کرد.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha