نیازهای فناوری کشور در شرایط تحریم با اتکا به دانش داخلی تامین شد

اراک - ایرنا - رییس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح کشور گفت: نیازهای فناوری کشور در شرایط تحریم با اتکا به دانش داخلی و شعار ما می‌توانیم تامین شد.

امیر مجید فخری روز سه‌شنبه در نشست رویداد اطلاعات مکانی ایران ژئو در دانشگاه اراک افزود: می دانیم که ۸۰ درصد اطلاعات و داده‌ها که در دنیا رد و بدل می‌شود به یک مکان مشخص مربوط است و زیرساخت و توسعه هر کشوری منوط به داشتن اطلاعات مکانی است.

وی اظهار داشت: همه مخاطرات طبیعی، ساخت و سازها، توسعه راه‌ها و شهرها منوط به داشتن اطلاعات مکانی دقیق و صحیح به هنگام است، بنابراین داشتن تجهیزات مرتبط با آن برای کشور بسیار اهمیت دارد.

رییس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح کشور اضافه کرد: این سازمان با سابقه ۱۰۰ سال از سال ۱۳۰۰ تاکنون در حوزه اطلاعات مکانی فعالیت کرده و در این مسیر با تغییر فناوری‌ها رشد کرده تا امروز به دست ما رسیده است.

امیر فخری، فلسفه این نشست را حضور داشتن در فضای فناوری روز و همکاری با زیست بوم دانش بنیان کشور دانست و گفت: همکاران سازمان جغرافیایی، حوزه های مختلف را دنبال می کنند و به سبب استقبال در استان مرکزی و حمایت استاندری و دانشگاه اراک باید بتوانیم خدمات متنوع سازمان جغرافیایی را در این استان فراهم کنیم.

وی افزود: ما انواع مخاطرات طبیعی را هر روز از رسانه‌ها می شنویم  و نوع  عملکرد ما از نظر سیستمی با این مخاطرات است، بنابراین لازم است نگاه جدیدی به نوع فعالیت‌های خود داشته باشیم.  

رییس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح کشور گفت: این نگاه نو با آن پیشینه ۱۰۰ ساله باید فعالیت جدیدی را رقم بزند، نوع عملکردی که ما در گذشته داشته‌ایم نمی‌تواند ما را با فضای فناوری روز همراه کند و همواره عقب افتادگی شدیدی داریم. 

امیر فخری افزود: این سازمان سابقه پژوهشی بسیار طولانی و موفقیت آمیزی در وزات دفاع داشته و همگان از موفقیت‌های ورزات دفاع آگاهی دارند که بسیاری از گلوگاه‌های فناوری کشور را وزارت دفاع با این ساختار توانسته رد کند و به فناوری مورد نظر خود دست یابد، این مهم با همکاری و همیاری دانشگاه‌ها و فضای‌های علمی کشور محقق شده است.

وی ادامه داد: سازمان جغرافیایی کشور از سالهای گذشته وارد فضای همکاری با دانشگاه ها شده و تلاش کرده، سرعت دستیابی به فناوری افزایش یابد چون چرخه عمر محصولات کم شده است.

رییس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح کشور توضیح داد: پیش از این محصولی در بازار۳۰ تا ۴۰ سال متقاضی داشت اما امروز محصولی که تولید می شود در کوتاه‌ترین زمان دیگر قابل استفاده نیست و به سرعت مشتری خود را از دست می دهد.

امیر فخری گفت: بنابراین با شیوه‌های مختلفی که اکنون در مجموعه وزارت دفاع پیش بینی شده مثل طرح (ستا) که حمایت از رساله‌های دکترا و  پسا دکترا است، حمایت از پروژهای بدیع و نوظهور، حمایت از پروژه‌های گلوگاهی، پروژهای نخبگی و کسرخدمت انجام شده که  نتیجه آن رفع بسیاری از محدودیت‌ها و تحریم‌ها است.

وی افزود: سازمان فرصت‌های مطالعاتی را با ۱۰ استاد دانشگاه مختلف تعریف کرده و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، حمایت از زیست بوم فناوری کشور که نمونه بارز آن کار با استارتاپ ها است را در دستور کار دارد.

رییس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح کشور اظهار داشت: امسال که با عنوان سال تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین نامگذاری شده موظف هستم به طور جدی وارد این حوزه شویم و از آنچه که در کشور وجود دارد برای انسجام داخلی و کمک به امنیت غذایی و امنیت دیگر حوزه های کشور استفاده کنیم.

امیر فخری گفت: نگاه سازمان جغرافیایی همکاری با همه دانشگاه‌های کشور و همه نوآوران، مخترعان در حوزه های مختلف است تا از علوم و دانش های بین رشته ای کمک گرفته شود تا بتوانیم محدودیت ها و کاستی ها در حوزه علوم اطلاعات مکانی را برطرف کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha