به گزارش ایرنا، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان مازندران در حاشیه برگزاری این مانور در گفت و گو با خبرنگاران ایرنا و صدا و سیما افزود: این مانور استانی با همکاری دستگاه های مرتبط با هدف ایجاد هماهنگی بیشتر بین نیروهای حاضر در عملیات جست و جو و نجات،اطفاء حریق و مقابله با آلودگی دریایی در هنگام وقوع حوادث احتمالی برگزار شد.
محمدتقی انزان پور ادامه داد: ایجاد هماهنگی یکی از مهمترین عواملی است که در هر مانور باید به آن دست یافت تا به محض اطلاع از وقوع هر گونه حادثه در دریا شاهد موفقیت در پیشگیری از خسارات جانی، مالی و زیست محیطی باشیم.
وی تصریح کرد: خوشبختانه مانور امروز با توجه به هماهنگی های صورت گرفته بین دستگاه های اجرایی شرکت کننده در مانور و نیروهای دریابانی و نیروی دریایی سپاه،به نحو مطلوب و با کمترین خطا اجرا شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان مازندران اظهارداشت: امدادرسانی برای خارج کردن مصدومان فرضی حادثه، اطفای حریق و مهار آتش به وسیله آتشخوارهای بخش دریایی به موقع اجرا شد و با گسترش بوم و اسکیمر، آلودگی مهار و جمع آوری شد و نتایج مانور مناسب بوده و انتظار داریم در بررسی و ارزیابی مانور، نقاط ضعف برای جلوگیری از تکرار آن در هنگام وقوع سوانح دریایی شناسایی شود.
وی با اشاره به برگزاری مانورهای ملی، استانی و شهرستانی به صورت مستمر در ۱۰ سال گذشته در بندر نوشهر، این مانور را به عنوان دومین مانور استانی در چند سال اخیر برشمرد که در زمینه جستجو و نجات، اطفاء حریق و مقابله با آلودگی دریایی برگزار شده است.
انزان پور در خصوص اقدامات پیشگیرانه در زمینه آلودگی نفتی در دریای خزر گفت: اسکله های نفتی موجود در بنادر مازندران در حد استاندارد است و بر اساس الزامات ملی و بین المللی و رعایت مسائل زیست محیطی فعالیت می کند.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه آلودگی زیست محیطی می شود به مسائل دیگر اشاره کرد که در سطح وظایف سازمان بنادر نیست و تنها مقابله با آلودگی نفتی دریایی جزو وظایف حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان مازندران با اشاره به بنادر این استان گفت: در زمان حاضر دیگر بنادر استان از قابلیت مشابهی همانند بندر نوشهر در مقابله با آلودگی دریایی برخوردار هستند و چند ماه اخیر مانور مشابهی در بندر امیرآباد با رعایت استاندارهای کامل با موفقیت انجام شد.
وی بیشتر حوادث دریایی در استان را برخورد جت اسکی ها ، قایق های موتوری یا شناورهای ماهیگیری هنگام خروج از بنادر صیادی با توجه به نامناسب بودن شرایط جوی اعلام و اضافه کرد: در ۱۰ ماه گذشته حدود ۲۲ عملیات امداد و نجات با موفقیت اجرا شد که بیانگر آمادگی بنادر در مواجهه با حوادث دریایی است شماره تلفن ۱۵۵۰ امداد و نجات دریایی به صورت شبانه روزی پاسخ گوی هموطنان گرامی در هنگام وقوع سوانح دریایی است.
در مانور امروز ۱۴ فروند شناورهای سبک و سنگین و بیش از یکصد نفر به مدت حدود ۲ ساعت به اجرای مانور در لنگرگاه بندر نوشهر پرداختند.
نظر شما