عضو شورا: احداث بوستان‌های غیرکارشناسی موجب هجوم زمین‌خواران به اهواز شد

اهواز- ایرنا - رییس کمیسیون محیط زیست شورای شهر اهواز گفت: احداث بوستان های متعدد توسط سازمان های غیرمرتبط با فضای سبز در شهرداری اهواز موجب شده تا این بوستان‌ها تبدیل به متروپل‌های این شهر شود که به دلیل رها شدن آنها شاهد هجوم زمین خواران به  این بوستان‌ها هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد مهدی مطیعی روز دوشنبه در هفتاد و سومین نشست رسمی در صحن علنی شورای اسلامی کلانشهر اهواز، با بیان اینکه نسبت به فضای سبز در دوره‌های مختلف شورای شهر اهواز نگاه سطح پایین وجود داشته است افزود: کار به جایی رسیده است سازمان‌های مختلف شهرداری در دوره‌های مختلف اقدام به ایجاد بوستان کرده‌اند که به دلیل نگاه غیرکارشناسی این بوستان‌ها با مشکل جدی روبه رو هستند.

وی گفت: کمیسیون محیط زیست ششمین دوره شورای شهر اهواز با نگاه بنیادین به حوزه فضای سبز با استفاده از تیم کارشناسی و علمی به دنبال ریل گذاری صحیح در این زمینه است.

وی ادامه داد: امروز شرایط به گونه ای رسیده است که حتی سازمان خدمات موتوری اهواز هم اقدام به ساخت بوستان می‌کند که این نگاه سطح پایین به موضوع فضای سبز، به مرور موجب شده تا تمام اختیارات سازمان فضای سبز شهرداری از آن گرفته شده است که در آخرین مورد نیز نظارت سازمان فضای سبز در دوره فعلی فعالیت شورا از این سازمان گرفته شد.

مطیعی خواستار برخورد با عوامل مقصر در احداث بوستان های غیرکارشناسی در اهواز شد و گفت: تا میزان قصور و تقصیر عوامل احداث این بوستان های غیرکارشناسی که مشکلات زیادی را در پی داشته مشخص نشود، باید انتظار تکرار چنین وقایعی در این شهر وجود دارد.

وی با انتقاد از اظهارات غیرکارشناسی برخی اعضای شورای اسلامی شهر پیرامون فضای سبز گفت: درخت کنوکارپوس می تواند عناصر سرب و روی موجود در هوا را جذب و در سلول های خود نگهداری کند که این خاصیت در مرکبات هم نیست، این در حالی است که در نطق ها و سخنرانی ها بدون آگاهی نسبت به کاشت این درخت انتقاد می‌شود.

رییس کمیسیون محیط زیست شورای شهر اهواز افزود: اگر احداث بوستان‌ها و فضای سبز در اهواز توسط سازمان های مختلف شهرداری انجام شود دیگر امکان پاسخگویی در این زمینه وجود نخواهد داشت.

وضعیت قطع درختان در سطح اهواز جای گلایه دارد

رییس شورای اسلامی شهر اهواز نیز در این نشست با انتقاد از گسترده بودن قطع درختان درسطح شهر اهواز گفت: وضعیت قطع درختان در سطح اهواز جای گلایه دارد.

سیاوش محمودی ادامه داد: قطع درختان به پدیده‌ای نگران کننده و روزانه در اهواز تبدیل شده است که ضروری است سازمان فضای سبز گزارشی از کمیسیون ماده هفت برای برخورد با متخلفان قطع درخت به این شورا ارایه کند.

وی در بخش دیگری از این جلسه با تقدیر از اقدامات شهرداری اهواز در مرز چذابه برای میزبانی از زایران اربعین گفت: آنچه ستاد اربعین خوزستان به عهده شهرداری اهواز پیرامون اربعین در مرز چذابه قرارداده است، توسط شهرداری به خوبی انجام شده است.

محمودی افزود: فضاسازی‌ و بهبود ورودی‌های شهر اهواز برای استقبال از زایران از جمله موضوعات است که در روزهای اخیر به صورت جدی در دستور کار است.

وی با بیان اینکه با بیان اینکه آماده سازی شهر اهواز برای میزبانی از زایران اربعین تنها به عهده شهرداری نیست گفت: متولی فضاسازی در شهر اهواز تنها شهرداری نیست و باید همه دستگاه‌های متولی به این موضوع ورود و نقش آفرینی کنند.

وی همچنین با تسلیت حادثه تصادف مینی بوس شوشتر که منجر به کشته شدن ۱۶ تن از هم استانی‌های خوزستانی شد گفت: اداره کل راه و شهرسازی و استانداری خوزستان نسبت به استانداردسازی جاده‌های استان اقدام لارم را انجام دهند.

لایحه اصلاح افزایش ۵۰ درصدی بهای خدمات سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری اهواز از جمله لوایحی بود که امروز در دستور کار شورای شهر قرار گرفت که در نهایت اعضای شورا به بازگشت این لایحه به کمیسیون تلفیق برای بررسی بیشتر رای دادند.

لایحه بهای خدمات  کاشت و نگهداری بوستان های خاطره و زندگی نیز در این نشست مورد بررسی قرار گرفت که اعضا به این لایحه رای موافق دادند. بر اساس این لایحه استفاده از ظرفیت های مردمی برای توسعه فضای سبز مورد تاکید قرار گرفته است.

لایحه تعدیل عوارض تخریب فضای سبز از دیگر لوایحی بود که امروز در دستور کار شورای شهر اهواز قرارگرفت که در نهایت اعضا به این لایحه رای مثبت دادند. این لایحه که بر اساس ضوابط موجود پیرامون فضای سبز در کلانشهرهای کشور تدوین شده است که بر این اساس جریمه قطع درختان به ویژه درختان کهن سال در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۹۳ حدود ۲۵ برابر افزایش یافته و رقمی بین ۲۳۰ میلیون ریال تا ۲۵۰ میلیون ریال افزایش یافت.

تهیه شناسنامه برای تمام درختان سطح شهر، اقدامات پیشگیرانه، برخورد حقوقی با متخلفان، اصلاح و بازسازی ماشین درخت کن برای جا به جایی درختان در مناطق پرتراکم و همچنین پلاک کوبی الکترونیکی، درختان از جمله اقدام های صورت گرفته برای جلوگیری از قطع درختان است که در این جلسه بر آن تاکید شد. همچنین مقرر شد جرایم دریافتی از قطع درختان در حساب واحد واریز و این پول برای اصلاح، بهسازی و توسعه فضای سبز و همچنین خرید و کاشت نهال استفاده شود.

۱۷ مورد نامگذاری میادین و معابر شهر اهواز نیز دیگر لایحه‌ای بود که اعضای شورای شهر امروز به این لایحه رای مثبت دادند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha