وزیر اقتصاد فرانسه: تعیین سقف بهای نفت روسیه نیازمند تعهد جهانی است

تهران- ایرنا- وزیر اقتصاد فرانسه معتقد است تلاش کشورهای گروه هفت برای تعیین سقف بهای نفت روسیه برای رسیدن به موفقیت نیازمند تعهد جامعه جهانی در سطحی وسیع است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از خبرگزاری فرانسه، قدرت های اقتصادی عضو گروه ۷ روز جمعه از توافقی مبنی بر تعیین قیمت ثابت برای نفت روسیه خبر دادند. این اقدام به منظور کاهش درآمد نفتی روسیه، جدیدترین تلاش کشورها برای اعمال فشار اقتصادی بر مسکو پس از به راه انداختن جنگ اوکراین است.

 برونو لو مر وزیر اقتصاد فرانسه دیروز در اظهاراتی لازمه موفقیت این تلاش ها را تعهد جامعه جهانی در سطحی وسیع خواند که سیاست باید آن را به عنوان «تدبیری جهانی علیه جنگ» اجرا کند.

وی در نشست امبروستی (Ambrosetti) ایتالیا خطاب به شرکت کنندگان گفت: نمی‌خواهیم این تصمیم، یک اقدام صرفا غربی علیه روسیه باشد و باید شکل اقدامی جهانی علیه جنگ به خود بگیرد.

گروه هفت شامل آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، انگلیس، ایتالیا و ژاپن هنوز شیوه تعیین سقف بهای نفت روسیه را نهایی نکرده اند ، روندی که لومر آن را «تا حدی دشوار» ارزیابی می‌کند. با این حال این شیوه نامه باید تا ماه دسامبر (آذر ماه) زمانی که تحریم های اتحادیه اروپا بر واردات دریایی نفت خام روسیه اعمال شود، آماده شود.

وزیر اقتصاد فرانسه همچنین عنوان کرد: می دانیم که برای تعیین سقف قیمت به چراغ سبز ۲۷ عضو اتحادیه اروپا نیازمندیم. و اجرای این سیاست مستلزم مشارکت سایر اقتصادهای بزرگ جهانی است.

پیشتر کادری سیمسون، رئیس انرژی اتحادیه اروپا مشارکت چین و هند را که خرید نفت روسیه را در سال جاری افزایش داده اند، خواستار شده بود.

لو مر تاکید کرد: اگر می‌خواهیم در این تحریم‌ها مؤثر باشیم، باید درآمد روسیه از فروش نفت و گاز را کاهش دهیم.

خبرگزاری فرانسه عنوان کرد: روسیه به تازگی اعلام کرده به کشورهایی که محدودیت قیمت تعیین کرده باشند، نفت نمی فروشد. شرکت انرژی روسیه روز جمعه و در پی انتشار اخباری از تصمیم گروه هفت، اعلام کرد به دلیل مشکلات فنی، جریان گاز از طریق خط لوله نورد استریم ۱ از سر گرفته نمی‌شود.

این در حالی است که انتقال گاز از این خط لوله از روز چهارشنبه به علت آنچه عملیات «تعمیر و نگهداری» عنوان شد، متوقف شده بود و قرار بود از شنبه جریان از سر گرفته شود.

پائولو جنتیولی کمیسر انرژی اروپا نیز دیروز (شنبه) اعلام کرد این اتحادیه «آماده واکنش» به تصمیم روسیه برای توقف عرضه گاز به منطقه است.

وزیر اقتصاد فرانسه عنوان کرد: مخالفت سرسختانه اروپا با روسیه، از جمله از طریق تحریم های اقتصادی و دیپلماسی بین المللی، دلیلی بر جایگاه رو به رشد منطقه به عنوان «سومین ابرقدرت» جهان است.

وی افزود: همه چیز به شدت در حال تغییر است. اروپا در حال تبدیل شدن به یک ابرقدرت است، نه تنها از منظر اقتصادی، بلکه از نظر سیاسی.

لومر تاکید کرد: من واقعاً فکر می کنم که ما در مسیر درستی پیش می رویم تا اروپا در قرن بیست و یکم بین چین و آمریکا ایفای نقش کند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.

پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» و طرف غربی آن را «تهاجم نظامی» در اوکراین خواندند، آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ اوکراین با همه تبعات گسترده سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی و زیست‌محیطی‌اش همچنان ادامه دارد.

اتحادیه اروپا تاکنون شش بسته تحریم را علیه روسیه تصویب کرده است که بر مبنای آخرین مورد آن صادرات نفت مسکو به کشورهای عضو تا پایان سال ۲۰۲۲ (دی ماه) به‌طور کامل متوقف می‌شود. این تحریم‌ها تا کنون با افزایش بهای سوخت به افزایش بی سابقه تورم در این کشورها منجر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha