به گزارش خبرنگار ایرنا امروز بسیج با تاسی از روحیه و فرهنگ جهادی در عرصههای سازندگی و خدمت و آبادانی کشور حضور تاثیرگذاری دارد که از جمله آنها میتوان به بهسازی و محرومیتزدایی در مناطق دورافتاده و محروم توسط گروههای جهادی و بسیج سازندگی اشاره کرد.
گستره خدمات بسیج سازندگی فقط منحصر به عمران و آبادانی نمیشود و با تشکیل مجامع جهادی سعی میشود فرهنگ و روحیه جهادی در همه بخشها اعم از فرهنگی، عمرانی، اجتماعی و اقتصادی گسترش یابد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی که همواره با فرمایشات حکمیانه خود خط مشی نظام جمهوری اسلامی را در بخشهای مختلف در سطوح ملی و بینالمللی ترسیم و تبیین میکنند به عنوان پرچمدار و الگوی کارهای جهادی مطرح هستند که از مصادیق بارز آن میتوان به خدمات سازنده معظمله در فردوس پس از زلزله سال ۱۳۴۷ اشاره کرد.
به دنبال وقوع زلزله در شهریور ماه ۱۳۴۷ که علاوه بر خسارتهای مالی و تخریب بسیاری از واحدهای مسکونی، تعداد زیادی از مردم منطقه نیز جان خود را از دست دادند، رهبر معظم انقلاب به همراه جمعی از طلاب مشهد عازم فردوس شدند و جهادگونه به مدت حدود ۲ ماه به مردم و خسارتدیدگان امدادرسانی کردند.
کمکاری و توجه نکردن رژیم پهلوی موجب شده بود جلوی بسیاری از خدمات اجتماعی و اقتصادی به مردم و آسیبدیدگان گرفته شود و ساواک هم جهادگران و روحانیون را تحت کنترل قرار داده بود ولی رهبر معظم انقلاب بدون توجه به این شرایط حاکم، روحیه جهادی را در خدمت به مردم معنا کردند و همچنان با گذشت ۵۴ سال از آن حادثه به عنوان الگویی برای جهادگران کشور مطرح است.
به منظور گرامیداشت سیزدهم شهریور سالروز زلزله فردوس و حضور جهادی رهبر انقلاب، رویداد ملی جهاد مقدس (اجلاسیه جهادگران کشور) امروز با حضور معاون اول رئیس جمهور، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، معاون دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مسوولان و مردم در مصلای امام خمینی (ره) فردوس برگزار شد.
این همایش فرصتی را فراهم کرد تا برخی جهادگران حاضر در این رویداد ملی گفت و گو کنیم.
مسوول امور کارگروههای تخصصی مجمع جهادگران بسیج سازندگی استان فارس به خبرنگار ایرنا گفت: برگزاری اجلاسیه ملی جهادگران فرصت بینظیری را برای تبیین فرهنگ و روحیه جهادی به عنوان یکی از نیازهای مهم در سطح کشور فراهم کرد تا با الگوپذیری از رهبر معظم انقلاب و نصبالعین قرار دادن تاکیدات معظمله در خدمت جهادگونه به مردم در مناطق شهری و روستایی و از جمله مناطق محروم حضور بیشتر و موثرتری داشته باشند.
عبدالحسین جوکار ادامه داد: از آنجایی که مرجع و ماوی جریان انقلاب و جهادگران مقام معظم رهبری هستند و ایشان در ارایه خدمات جهادگونه به آسیبدیدگان زلزله سال ۱۳۴۷ شهرستان فردوس پرچمدار فرهنگ جهادی شدند با برگزاری این اجلاسیه فرصتی فراهم شده که تفکر و فرهنگ جهادی به عنوان یک ضرورت خدمت به مردم و جامعه در سطح کشور تبیین شود.
وی با اشاره به اینکه این مساله انگیزه مضاعفی در گروههای جهادی برای خدمات و محرومیتزدایی در مناطق مختلف کشور فراهم کرده است گفت: بیشترین نگرش مردم به گروههای جهادی فعالیتهای عمرانی و بهسازی منازل و مدارس است در صورتی که امروز بسیج سازندگی در قالب کارگروههای مجامع جهادگران کشور و مجامع تابعه در استانها بهصورت تخصصی در بیشتر بخشهای مورد نیاز جامعه حضور و فعالیت دارد.
این جهادگر گفت: باید روحیه و فرهنگ جهادی در همه بخشهای جامعه و بین مسوولان تبیین و نهادینه شود و به عنوان الگوی مهمی در خدمت به مردم حتی در خدمات مرتبط با مهارتهای زندگی و جلوگیری از مشکلات اجتماعی تبدیل شود.
وی افزود: باید افرادی تصدی بخشهای مختلف کشور را به دست بگیرند که دارای روحیه جهادی و تفکر بسیجی باشند و تا حد امکان از افراد متخصص و صاحبنظر گروههای جهادی برای تصدی مسوولیتها انتخاب شوند چون این افراد با روحیه جهادگرایانه خدمات سازنده به مردم ارایه میکنند.
رئیس شورای گروههای جهادی بسیج عشایر استان فارس هم گفت: عشایر یکی از ظرفیتهای مهم برای انجام فعالیتهای جهادی هستند و با سختکوشی عجین شدهاند لذا حضور آنها در قالب گروههای جهادی فرصتی مهم برای خدمات سازنده به مردم در مناطق روستایی و محروم فراهم کرده است و بسیح سازندگی در کشور و به تبع آن استان فارس به این مساله عنایت خاص دارد.
مسوول کارگروه رسانه مجمع جهادی بسیج سازندگی استان لرستان هم به خبرنگار ایرنا گفت: روحیه و تفکر جهادی به عنوان یک نیاز مهم امید را در دل مردم زنده میکند، گروههای جهادی بدون حقوق و تنها با هدف خدمت سازنده و صادقانه به مردم و برای محرومتزدایی در مناطق مختلف کشور حضور مییابند.
احمد کاظمی افزود: اگر این روحیه و تفکر کار جهادی بین مسوولان گسترش یابد و به عنوان الگوی خدمت به مردم تبدیل شود شاهد سرعتبخشی به رفع مشکلات کشور هستیم و اقدام جهادی رهبر معظم انقلاب در ۵۴ سال قبل در خدماترسانی به آسیبدیدگان زلزله فردوس الگوی مهمی برای فرهنگ جهادی در کشور است.
وی تخصصگرایی را مهمترین رویکرد فعالیتهای جهادی بسیج سازندگی کشور برشمرد و گفت: ۱۲ کارگروه تخصصی در همه بخشها اعم از عمرانی، اقتصادی، زیربنایی و حتی رسانه گسترش یافته و مهمترین هدف، توسعه نگاه جهادی در همه بخشها است.
عضو هیات رئیسه مجمع عالی جهادگران بسیج سازندگی کشور نیز گفت: به دنبال انحلال جهاد سازندگی در کشور، سال ۱۳۷۹ سازمان بسیج سازندگی با تاکیدات رهبر معظم انقلاب به عنوان یکی از بخشهای سازمان بسیج مستضعفین تشکیل شد که نتایج بسیار خوبی در محرومیتزدایی و خدماترسانی به مردم داشت.
محسن ارغوانی اظهار داشت: با توجه به دغدغههای خاص رهبر معظم انقلاب برای محرومیتزدایی و افزایش حضور بسیج و گروههای جهادی برای خدماترسانی در مناطق محروم، مجامع جهادی با رویکرد تخصصی در بخشهای مختلف اعم از عمرانی، بهداشت و سلامت شکل گرفته است.
وی برگزاری اجلاسیه ملی جهادگران در فردوس را از اقدامات بسیار مهم در معرفی فعالیتهای گروههای جهادی به آحاد مردم و جامعه دانست و گفت: بسیج هر جا در عرصه خدمترسانی حضور یافته منشاء خدمات موثری بوده و یکی از بسترهای مهم نقشآفرینیهای بسیج در قالب گروههای جهادی است.
همزمان با برگزاری اجلاسیه ملی جهادگران نمایشگاه "اقتصاد به توان مردم" نیز نهم تا سیزدهم شهریور ماه جاری در شهرستان فردوس برپا شد و در این نمایشگاه بیش از ۸۰ نفر از واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان فعالیتهای خود را در زمینههای راهبری شغلی، مشاغل خانگی و صندوقهای قرضالحسنه در معرض دید عموم قرار دادند.
با برگزاری این نمایشگاه فرصت مغتنمی برای معرفی خدمات گروههای جهادی و دانشبنیان به مردم و مسوولان فراهم شد و واحدهای فناوری کوچک در کنار واحدهای بزرگ دانشبنیان و تولیدی و مشاغل خانگی توانمندیها و تولیدات خود را ارائه کردند.
مسوول واحد فناور نوین عمران بیرجند یکی از شرکتکنندگان در نمایشگاه اقتصاد به توان مردم در فردوس به خبرنگار ایرنا گفت: برگزاری نمایشگاهها و همایشهای مختلف در معرفی محصولات دانشبنیان به آحاد مردم نقش زیادی دارد و با برگزاری این نمایشگاه فرصت مغتنمی برای معرفی آخرین توانمندیهای این بخش به عنوان یکی از مولفههای مهم رونق اقتصادی فراهم شد.
محسن عجمی ادامه داد: فعالیتهای دانشبنیان اگر با رویکرد و نگاه جهادی توام شوند تاثیرگذاری بسیاری خواهند داشت و برگزاری نمایشگاه اقتصاد به توان مردم در کنار اجلاسیه ملی جهادگران از اهمیت زیادی برخوردار است.
یکی از بخشهای مهم نمایشگاه اقتصاد به توان مردم رونمایی از نخستین نیروگاه خورشیدی متحرک برای نخستین بار در کشور است که توسط یکی از واحدهای فناور فردوس تولید شده است.
تولیدکننده نخستین نیروگاه خورشیدی متحرک کشور گفت: این نیروگاه خورشیدی به عنوان یکی از پیشرفتهترین سازهها از نوع خود در کشور از طلوع تا غروب خورشید با برخورداری از سنسور حرارتی به سمت خورشید حرکت میکند.
ابراهیم هاشمزهی گفت: هزینه تمامشده تولید این نیروگاه ۱۵ درصد بیشتر از سایر نیروگاههای خورشیدی است ولی توان تولید حرارت آن ۴۰ درصد بیشتر است.
مسوول غرفه دانشگاه صنعتی بیرجند هم گفت: فعالیتهای دانشبنیان عامل مهم توسعه و رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار است لذا باید فرهنگ و تفکر جهادی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی گسترش یابد.
علی عباسی با اشاره به قابلیتهای استان خراسان جنوبی در عرصههای مواد معدنی، صنایع لاستیک و پلاستیک و رنگ و پتروشیمی افزود: تولیدات دانشبنیان ضمن جلوگیری از خامفروشی در ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی نقش موثری دارد.
اجلاسیه ملی جهادگران امروز ۱۳ شهریور همزمان با سالروز حضور مقام معظم رهبری در فردوس پس از زلزله سال ۱۳۴۷ و ارائه خدمات جهادی ایشان به زلزلهزدگان منطقه، با حضور معاون اول رئیس جمهور، مسوولان لشکری و استانی در این شهرستان برگزار شد.
همزمان با برگزاری این اجلاسیه ملی ۶۰۰ نفر از نخبگان جهادی سراسر کشور در این استان حضور یافتند. همچنین در این اجلاسیه کتاب مجموعه خاطرات رهبر معظم انقلاب با عنوان «دوباره فردوس» رونمایی شد.
برنامههای اجلاسیه ملی جهادگران با عنوان "جهاد مقدس" از اوایل شهریور ماه با حضور گروههای جهادی خدمترسان از استانهای مختلف در شهرستان فردوس و استان خراسان جنوبی آغاز شد و تا امروز ادامه داشت.
استان خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان فردوس در ۲۰۰ کیلومتری بیرجند است.
نظر شما