انتقال پساب برای جنگل کاری مناطق بیابانی دشت قزوین در حال پیگیری است

قزوین-ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی فزوین گفت: در حال پیگیری برای انتقال پساب های شهری و صنعتی به منظور اجرای طرح جنگل کاری در نقاط بیابانی دشت قزوین هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا افلاطونی عصر پنجشنبه در جریان بازدید مدیرعامل شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور از دشت قزوین افزود: تلاش داریم تا با این طرح و با استفاده از توان بخش خصوصی، ۱۰ هزار هکتار از مناطق بیابانی دشت قزوین را احیا نموده و در آنها جنگل کاری کرده و طرح زراعت چوب را در این نقاط اجرایی کنیم.

وی با بیان اینکه در قالب این طرح می تواند گردشگری را نیز در این محدوده رونق بخشید، اظهار داشت: این کار یکی از قدم های ما برای احیای دشت قزوین به شمار می رود و از توسعه بیابانی شدن اراضی و ایجاد ریزگردها که کرج و تهران را نیز تهدید می کند، جلوگیری خواهد کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین افزود: یک محدودیت برای اجرای طرح های فنی و عمرانی در بخشی از دشت قزوین از جمله منطقه الله آباد و کانون بیابانی آن وجود دارد و آن باتلاق تعریف کردن این محدوده به وسعت ۶۲ هزار هکتار از سوی آب منطقه ای و محیط زیست است که این محدوده را مشمول مقررات کنوانسیون رامسر می کند و ما را در انجام اهداف خود با محدودیت های جدی روبرو می کند و باید در این رابطه شاهد تجدیدنظر باشیم.

این مسوول گفت: از دیگر کارهای ما برای احیای دشت قزوین اجرای برنامه های سازگاری با کم آبی از جمله جایگزینی و کشت محصولات کم آب بر به جای پرآب بر است که در این رابطه باید از ارقام کم آب بر از جمله علوفه های مقاوم به شوری آب استفاده کرده و همچنین از فناوری های جدید در کشت که بهره وری بالایی دارند و آب کم تر و محصول بیشتر تولید می کنند، استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه در حال تعریف سازوکاری برای توزیع هوشمند آب در دشت قزوین هستیم،افزود: در حال حاضر طرح آزمایشی مربوط به این موضوع با استفاده از چهار حلقه چاه در سطح ۸۰۰ هکتار از اراضی روستای خوزنین بویین زهرا در دست اجرا قرار دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهار داشت: در مطالعات دهه های قبل برای دشت قزوین ۱۵ آبخوان تعریف شده که ۶ مورد آنها اجرایی شده و مابقی نیز باید عملیاتی شود به این شکل با شناخت شیب دشت، در قسمت هایی از آن خاکبرداری به عمق ۱۰ تا ۱۵ متر انجام و محلی برای ذخیره و هدایت آب های سطحی به سفره های زیرزمینی دشت ایجاد می شود.

افلاطونی با اشاره به نقش آبخیزداری در حفاظت از آب و خاک،گفت: در سفر رییس جمهور ۱۳۰ میلیارد تومان به این حوزه اختصاص یافت و با همکاری شرکت خدمات مهندسی آب و خاک طرح هایی را در این زمینه با هدف احیای دشت قزوین تعریف و عملیاتی خواهیم کرد.

این مسوول خاطرنشان کرد: تکمیل سه سد کشاورزی پرسپانج،چنگوره و شاکین نیز در دستور کار قرار دارد.

وی اظهار داشت: فعالیت های ما در حوزه احیای دشت قزوین نباید معطل مطالعات شود چرا که مطالعات زیادی قبلا در این خصوص صورت گرفته و باید با استفاده از آنها و بهره گیری از توان فنی و مهندسی مجموعه های موجود در کشور از جمله شرکت خدمات مهندسی آب و خاک طرح های خود را هرچه زودتر برای احیای دشت قزوین عملیاتی کرده و کلید بزنیم.

دشت قزوین پهنه ای به وسعت حدود ۴۴۰ هزار هکتار است که بسیاری از بخش های آن به دلیلی برخورداری از خاک مرغوب جزو اراضی کشاورزی درجه یک و بسیار مستعد برای کشاورزی محسوب می شود.

بخش کشاورزی در استان قزوین دارای ۸۰ هزار بهره بردار بوده و ۱۳ درصد تولید ناخالص استان مربوط به این حوزه است.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha