دکتر مشهود تقیلو روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه تزریق واکسن های کرونا در سه مرحله قبلی نوعی ایمنی جمعی را دربرابر بیماری ایجاد کرده است، افزود: این موضوع موجب شده بسیاری از مردم تصور کنند که دیگر به کرونا مبتلا نمی شوند و بر همین مبنا از تزریق دز یادآور خودداری می کنند.
وی با بیان اینکه میزان مرگ و میر و فوتی هایی کرونایی این استان نسبت به روزهای گذشته روند کاهشی دارد، اضافه کرد: متاسفانه وجود شایعات فراوان در فضای مجازی از علل مهم افراد برای عدم تزریق دز چهارم کرونا است و هین امر مشکلاتی را ایجاد میکند.
این مسوول با اشاره به اینکه برخی افراد در صورت علائم و نشانه های سرماخوردگی به پزشک مراجعه نمی کنند و این، یک زنگ خطر محسوب می شود، ادامه داد: این در حالی است که برای چنین افرادی باید دستور العملی تجویز شود و چه بسا در صورت بی توجهی مدت بهبود طولانی تر می شود.
وی با بیان اینکه هرچند آمار مبتلایان کووید -۱۹ ثبت شده استان کاهش یافته اما آمار واقعی بیش از میران یاد شده است، اظهار داشت: در صورت ابتلای افراد به کرونا یا همان علائم سرماخوردگی و عدم مراجعه به پزشک، توصیه می شود در منزل استراحت کنند تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.
تقیلو افزود: از طرفی رعایت دستورالعمل های بهداشتی، فردی و اجتماعی در زنجان بسیار کاهش یافته و همین امر نیز با توجه به در پیش بودن فصول سرما احتمال بروز موج های بعدی کرونا را به مراتب افزایش می دهد.
وی تاکید کرد: برخلاف شایعات، واکسن کووید- ۱۹ عارضه خاصی به صورت ثابت شده، ندارد و واکسیناسیون در ۸۳ پایگاه سلامت شهری و ۴۵۳ خانه بهداشت سطح استان انجام میشود.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان میزان واکسیناسیون کرونا در این استان در نوبت اول ۹۴.۵ درصد، نوبت دوم ۸۷.۵ درصد، نوبت سوم ۵۲.۳ درصد بوده و نوبت چهارم نیز بسیار نامطلوب است.
نظر شما