به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، پیمان پیشگاهی با بیان اینکه با برگزاری دوره آموزشی، کشوری پروتزهای فک و صورت (ماگزیلوفیشیال)، مسیر راهاندازی ارائه این خدمات در مراکز ارتوپدی فنی هلال احمر در سراسر کشور هموار می شود، افزود: از آنجایی که عدهی زیادی از افراد نیازمند به این پروتزها در کشور، مرکزی برای دریافت خدمات نمییابند و تعداد ارائه کنندگان این پروتز بسیار اندک است؛ جمعیت هلال احمر به عنوان تنها ارائهکننده خدمات ارتوپدی فنی در بخش غیرخصوصی، کارشناسان ارتز و پروتز شاغل در ۱۵ مرکز منتخب از ۳۲ مرکز توانبخشی خود در سراسر کشور را در ۳ روز گذشته به شهر یزد آورد تا در دوره آموزشی ساخت و ارائه پروتزهای سیلیکونی فک و صورت شرکت کنند.
وی ادامه داد: بعضی از افراد در اثر حوادث و یا سرطان قسمتی از صورت خود را از دست میدهند و به خاطر ظاهر بسیار نامناسب خود از حضور در جامعه میهراسند. پروتزهای سیلیکونی ماگزیلوفیشیال قسمت از دست رفته صورت آنها را بازسازی میکند.
مدیرکل توانبخشی جمعیت هلال احمر گفت: دکتر محمدعلی مردانی از اندک مدرسان و افراد باتجربه پروتزهای فک و صورت در کشور و معاون کنونی بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر یزد، مدرس این دوره بوده است که از یکشنبه ۶ شهریور ماه جاری آغاز و عصر امروز سه شنبه به پایان میرسد.
پیشگاهی از راه اندازی بخش ارائه خدمات پروتز فک و صورت در مرکز جامع توانبخشی جمعیت هلال احمر خبر داد و گفت: ارائه این خدمات را از ابتدای سال آینده به صورت آزمایشی در مرکز جامع توابخشی در تهران آغاز میکنیم و در فاز دوم آن را به مراکز ارتوپدی فنی هلال احمر در دیگر استانهای کشور توسعه خواهیم داد.
گفتنیاست؛ جمعیت هلال احمر در سال ۱۳۴۱ با راهاندازی اولین مرکز ارتز و پروتز در ایران، خدمات ارتوپدی فنی را به نظام سلامت کشور افزود و با ایجاد مرکز آموزشی در مشارکت با کمیته بینالمللی صلیب سرخ(RCRC) و فدراسیون بینالمللی جمعیتهای ملی صلیب سرخ و هلال احمر (IFRC) آموزش و تربیت نیروی انسانی برای افتتاح اولین مراکز ارتز و پروتز در کشورهای آسیایی و شمال آفریقا(منطقه منا) را به عهده گرفت.
نظر شما