به گزارش حوزه احزاب ایرنا، جامعه اسلامی مهندسین با انتشار بیانیهای در گرامیداشت هفته دولت، ضمن تقدیر از عملکرد یکساله دولت سیزدهم به ارائه توصیههایی برای افزایش کارآمدی دولتمردان پرداخت و نوشت: خرداد ۱۴۰۰ سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در کشور عزیزمان برگزار شد و مردم ایران با بررسی سخنان، سابقه و برنامههای کاندیداهای این دوره از انتخابات، آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» را به ریاست جمهوری اسلامی ایران برگزیدند.
این تشکل سیاسی با مروری گذرا بر عملکرد دولت سیزدهم از شهریور ۱۴۰۰ تاکنون، «مردمیبودن» را از مهمترین شعارهای آیتالله رئیسی عنوان کرد و افزود: منصفانه میتوان گفت که این شعار و عنوان تا حد بسیار زیادی محقق شد و سرمایه اجتماعی که متأسفانه در چند سال اخیر آسیب فراوان دیده بود، با حضور دولتمردان و شخص رئیس جمهور در میان مردم تا حدود زیادی مرمت گردید.
جامعه اسلامی مهندسین در ادامه این بیانیه با تأکید بر اینکه اکنون مردم دولت را در کنار خود احساس میکنند، تصریح کرد: در هر واقعهای دولتمردان در میدان حضور دارند و سفرهای استانی نیز به واقع توانسته است فاصله میان گزارشها و مدیران را کم سازد.
این تشکل سیاسی دیگر رویکرد مهم دولت سیزدهم را که در این یک سال به وقوع پیوست و با نگاه منصف شایسته تقدیر دانست، «گره نزدن سیاست و اقتصاد داخل کشور به نتیجه مذاکرات» خواند و ادامه داد: این دولت بر مبنای اصول حاکم بر سیاست خارجی آن یعنی عزت، حکمت و مصلحت مذاکرات احیای برجام را ادامه داد اما بدون عدول از حقوق ملت ایران، در داخل نیز از وابسته کردن اقتصاد و سیاست به مذاکرات اجتناب کرد.
در ادامه بیانیه جامعه اسلامی مهندسین با تأکید بر اینکه نگاه به شرق و ارتباط با سایر کشورها در دولت سیزدهم بسیار پررنگتر از نگاه به غرب بود، خاطرنشان شده است: غرب همواره در بزنگاهها ایران را قربانی منافع خویش کرده است و داستان برجام قصهی پُر غصهی عدم تعهد غرب به آنچه گفته بود و امضا کرده بود است.
جامعه اسلامی مهندسین در بخش دیگری از بیانیه خود نوشت: در حوزه سلامت مردم و مبارزه با ویروس منحوس کرونا، در حالیکه در شهریور ماه گذشته مشکل واکسیناسیون به امضای FATF و مذاکرات گره خورده بود و شمار فوتیهای ناشی از کرونا به بالای ۷۰۰ نفر در روز رسیده بود، اکنون کشور ایران در زمره کشورهایی قرار دارد که رتبه خوبی در واکسیناسیون دارند و فوتیهای ناشی از کرونا نیز در برخی از روزهای سال به صفر و یک رسید و اکنون نیز در اوج قله امیکرون دورقمی است. این مهم که با دیپلماسی فعال رئیس جمهور و تشکیل مستمر و مداوم جلسات ستاد کرونا با حضور آیتالله رئیسی و پای کار آمدن تمام ارکان دولت و حتی قوای مسلح ممکن شد، حقیقتاً دیگر بار شعار «ما میتوانیم» را به منصه ظهور رساند.
این بیانیه می افزاید: در بُعد اقتصادی نیز جرأت و جسارت اجرای طرح مردمی سازی یارانهها که به عقیده بسیاری از کارشناسان، اصلاح این قیمتها در اقتصاد ما ضروری میباشد از دیگر جنبههای مثبت عملکرد دولت است. بر این اساس کاهش بیش از ۱۶ درصدی رشد پایه پولی در مقایسه تیرماه امسال با تیرماه سال گذشته، همچنین افزایش صادرات غیر نفتی در ۴ ماه نخست امسال در مقایسه با دوره مشابه از ۱۴/۱ میلیارد دلار به ۱۷/۲ میلیارد دلار و شاخص مهم رشد اقتصادی که در دولت گذشته متوسط رشد اقتصادی فصلی کشور ۱/۵ درصد بوده و در دو فصل عملکرد دولت سیزدهم به ۵/۳ درصد افزایش یافته است، قابل توجه است.
"دولت سیزدهم در سال اول خود مطابق گزارش اعلام شده از سوی وزارت نیرو بالغ بر ۶ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق کشور را افزایش داده که رکوردی پس از انقلاب اسلامی محسوب میشود و این مهم از عوامل مهم ممانعت از خاموشیها در تابستان سال جاری شد".
جامعه اسلامی مهندسین ضمن تقدیر از دستاوردهای مثبت دولت سیزدهم و قدردانی از رئیسجمهور و همه دولتمردان پرتلاش، عقیده دارد در این مسیر پرفراز و نشیب بایستی مرتباً با پایش عملکردها نقاط ضعف مرتفع گردد و نقاط قوت تقویت شود. پرهیز از وعدههای ناممکن، توجه به نظرات کارشناسی و پیامدهای تصمیمات مهم اقتصادی، پرداختن به موضوع خصوصیسازی و کاهش نقش تصدیگری دولت در اقتصاد، استفاده از مدیران کارآمد و با تجربه ضمن جوانگرایی کلیت قوه مجریه، حفظ ارتباط مناسب با مردم و تلاش بر افزایش سرمایه اجتماعی، درگیر کردن نخبگان و صاحبان تجربه در تصمیمات دولت و جلوگیری از انبساط دولت و ارتباط مناسب با مجلس شورای اسلامی و قوای دیگر از جمله انتظارات جامعه اسلامی مهندسین از دولت سیزدهم است.
این تشکل با تأکید بر اینکه بر کسی پوشیده نیست که نقد عالمانه و عادلانه عملکرد دولت، حرکت بر مسیر صحیح در راستای منافع ملی است و صاحبان تریبونها و اصحاب رسانه از همه جناحها باید به این مهم توجه داشته باشند که مشی و مرام امامین انقلاب همواره بر حمایت از دولتهای مستقر ضمن تذکرات دلسوزانه و عالمانه به دولتمردان بوده است، اضافه کرد: دولتمردان بایستی بدانند که نقش تقنینی و نظارتی مجلس شورای اسلامی نقش بیبدیلی است و باید ریل گذاری و تذکرات مشفقانه نمایندگان را ارج نهند و از طرفی نمایندگان محترم مجلس نیز باید به این مهم التفات داشته باشند که دخالت در امور اجرایی مخل ایفای صحیح وظایف نمایندگی است و بار اجرایی کشور مطابق قانون اساسی بر عهده قوه مجریه نهاده شده است.
نظر شما