تعاونی‌های استان مرکزی ۱۴ میلیون دلار از تولیدات خود را صادر کردند

اراک - ایرنا - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: شرکت‌های تعاونی این استان در یک سال گذشته (هفته تعاون پارسال تاکنون) ۱۴ میلیون دلار از تولیدات خود را به نقاط مختلف جهان صادر کردند.

« جمشید امیدی» روز دوشنبه به مناسبت هفته تعاون و با تبریک هفته دولت در جمع خبرنگاران در اراک، افزود: ۱۴ شرکت تعاونی در این استان در زمینه صادرات فعال است.

وی بیان کرد: افزایش سهم بخش تعاون در اقتصاد ملی یکی از برنامه‌های مهم دولت است و برای تحقق این مهم یکسری فعالیت‌ها باید انجام داد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: تاکنون پنج هزار و ۸۶۲ شرکت تعاونی در استان ثبت شده که از این تعداد ۲ هزار و ۳۶۱ شرکت تعاونی فعال است و بیشترین آنها در اراک و کمترین در خنداب است.

امیدی اظهار داشت: ۲ هزار و ۴۱۶ شرکت تعاونی استان مرکزی غیرفعال، ۶۶۱ تعاونی منحل و ۴۲۴ تعاونی نیز راکد شده‌اند و بیشترین تعاونی‌های ثبت شده این استان در بخش خدماتی، صنعتی و کشاورزی است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی اضافه کرد: تعداد اعضای تعاونی‌های این استان با احتساب سهام عدالت در استان مرکزی ۹۹۸ هزار و ۲۵۳ نفر است که با کسر اعضای سهام عدالت، ۱۲۱ هزار ۳۹۲ نفر است.

امیدی گفت: سرمایه ثبتی شرکت‌های تعاونی فعال، یک هزار ۵۸۳ میلیارد ریال است و این شرکت‌ها زمینه اشتغال ۲۲ هزار ۴۲۶ نفر را فراهم کرده‌اند.

وی اظهار داشت: علاج مشکلات کشور رونق تولید است، چرا که اگر رونق تولید انجام شود رونق اشتغال نیز انجام می‌شود و در صورت رونق اشتغال مشکلات جوانان نیز مرتفع می‌شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: در راستای رونق و حمایت از تولید، ۲۰ جلسه کمیته رفع موانع مالی و مشکلات تعاونی‌ها در یک سال گذشته تشکیل شده و پرونده ۵۷ تعاونی در راستای بهره‌مندی از تسهیلات در این کمیته مورد بررسی قرار گرفته است.

امیدی تصریح کرد: در نتیجه، از محل خط اعتباری ۲۰ هزار میلیارد ریالی با عاملیت بانک توسعه تعاون، از سهم ۴۴۰ میلیارد ریالی استان مرکزی، حدود ۲ هزار و ۷۹۰ میلیارد ریال برای ۴۱ تعاونی توسط کمیته استانی و ملی تایید و به بانک توسعه تعاون معرفی شده است.

وی اظهار داشت: حدود ۹۴۰ میلیارد ریال توسط بانک بررسی و مصوب شده و تاکنون ۳۳۰ میلیارد ریال منجر به عقد قرارداد شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی، در خصوص عملکرد کمیته تعیین تکلیف تعاونی‌های غیرفعال هم گفت: پنج تعاونی منحل شده و مجامع هفت تعاونی به‌هنگام سازی و فعال شده است.

امیدی عنوان کرد: ۱۶ تعاونی نیز برای استفاده از تسهیلات و معرفی به بانک‌های عامل شناسایی شده‌ است.

وی اظهار داشت: در کمیته تعاونی‌های مشکل دار به منظور بررسی مشکلات، ۱۹ نشست برای ۲۸ تعاونی دارای مشکل برگزار شده که در نتیجه مشکلات ۲۳ شرکت تعاونی رفع شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: ۲۰۰ واحد پروانه ساختمانی توسط تعاونی‌های مسکن در یک سال گذشته اخذ شده و مرکز توسعه و نوآوری بخش تعاون در شهرستان ساوه راه اندازی شده و از تسهیلات بلاعوض نیز بهره مند شده‌اند.

امیدی گفت: اطلاع رسانی برای حضور فعال شرکت‌های تعاونی در نمایشگاه‌ها باعث شده تا ۱۳ شرکت تعاونی در نمایشگاه‌ها حضور فعال داشته باشند.

وی اظهار داشت: کمک به ۶ تعاونی متعارف متشکل از سه دهک اول درآمدی، حمایت از پنج شرکت تعاونی فرش دستبافت، کمک مالی به ۱۱ شرکت تعاونی برای انجام امور حسابرسی، پیگیری و بررسی شکایات واصله در حوزه شرکت‌های تعاونی برای ۲۷ شرکت تعاونی، انجام نظارت عمومی بر ۳۵۰ شرکت‌ تعاونی فعال، نظارت بر مجامع ۱۷۵ تعاونی، انجام بازدید مالی از ۶۰ تعاونی استان، از دیگر اقدامات انجام شده در یکسال گذشته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: برگزاری ۲ هزار و ۷۷۰ نفر ساعت دوره آموزشی، مهارتی و مدیریتی و آموزش مهارتی و تخصصی به ۲ هزار و ۳۶۰  نفر ساعت از تعاونگران و برگزاری ۲ هزار و ۳۶۰ نفر ساعت دوره آموزشی مهارتی و حقوقی و هفت هزار و ۱۲۹ نفر ساعت دوره آموزشی مجازی برای تعاونگران بخش دیگری از  اقدامات انجام شده در این مدت است.

امیدی عنوان کرد: رویکرد توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط در بحث اشتغال با جدیت دنبال می‌شود.

وی عنوان کرد: تسهیلات مشاغل خانگی یکی از موارد مهم در راستای افزایش اشتغال است و هدف اصلی سامانه مشاغل خانگی صدور مجوز به صورت الکترونیکی برای فعالیت‌های مشاغل خانگی است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: در سامانه مشاغل خانگی ۵۱۵ رشته تعریف شده که ۲۷ رشته مجوز محور و ۴۸۸ رشته ثبت محور است.

امیدی گفت: سهم اعتبارات مشاغل خانگی امسال این استان حدود ۷۰۰ میلیارد ریال، تسهیلات مرتبط با کمیته امداد امام خمینی(ره) چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال و تسهیلات مرتبط با بهزیستی ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال است.

وی اظهار داشت: ۱۴ هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال هم سهم اعتبار قانون بودجه ۱۴۰۱ استان مرکزی است که آیین نامه آن ارسال شده اما هنوز بودجه آن اختصاص نیافته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: پارسال به یک هزار و ۳۳۳ نفر تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت شد و ۹۵۰ نفر از این افراد به بازار متصل شدند و پارسال از طریق سامانه مشاغل خانگی، ۲ هزار و ۴۰۳ مجوز صادر شد.  

وی عنوان کرد: ۵۴ فقره صدور پروانه کار و  ۱۰۱ فقره تمدید پروانه کار، در یک سال گذشته برای اتباع بیگانه این استان صورت گرفته و در این مدت، ۶۴۲ مورد بازرسی از کارگاه‌های دارای شاغلین خارجی انجام شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: شناسایی یک هزار و ۲۱۳ شاغل خارجی غیرمجاز توسط ۱۳۵ گشت مشترک با بازرسان نیروی انتظامی، از دیگر اقدامات صورت گرفته در یک سال گذشته است.

امیدی عنوان کرد: در این مدت یک هزار و ۸۳۰ نفر از جویندگان کار به کار گرفته شده و در یک سال گذشته برای ۲ هزار و ۶۱۲ نفر بیمه بیکاری برقرار شده است.

وی گفت: سهم تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری از محل صندوق توسعه ملی چهار هزار و ۱۳۷ میلیارد ریال و تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ رقم اختصاص یافته ۲۲۰ میلیارد ریال است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: در یک سال گذشته پنج هزار و ۴۲۷ دادخواست در هیات‌های تشخیص رسیدگی شد و ۲ هزار و ۲۶۴ پرونده در هیات‌های حل اختلاف به دادخواست تجدید نظر رسید.

امیدی بیان کرد: ۳ هزار و ۶۵۴ درخواست نیز در این مدت در کمیته بدوی درخواست شده، یک هزار و ۵۲ درخواست در کمیته تجدید نظر بررسی شده و ۲۸۰ دادخواست از طریق دیوان عدالت اداری واصل شده است.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha