این کارگردان کرمانشاهی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه این مستند ۵۰ دقیقه ای به سفارش صدا و سیمای مرکز کرمانشاه تهیه و ساخته شده است، توضیح داد: فیلمبرداری این مستند به پایان رسیده و کار تدوین آن آغاز شده که به احتمال زیاد ۱۵ تا ۲۰ شهریور آماده پخش از شبکه استانی زاگرس کرمانشاه است.
کارگردان مستند «جالن» و فیلم داستانی «هرنگ» مدت زمان فیلمبرداری این مستند را یک ماه عنوان کرد و گفت: فیلمبرداری این مستند در بخش سرفیروزآباد و روستاهای چله، قیماس، منطقه جلالوند و بخشی هم در منطقه کوزران انجام شد.
پیری ضمن تشکر از اهالی فرهیخته این روستاها که در صحنه های بازسازی حضور داشتند، تصریح کرد: مستند مور به صورت داستانی و بازسازی رسم پیشینیان ساخته شد و آنچه قابل توجه بود حضور و مشارکت مردم منطقه بخصوص مردمان با فرهنگ ایل زنگنه است، هنرمندان فرهیخته ای از نقاط مختلف منطقه در فیلم حضور داشتند که از یکایک این عزیزان قدردانی می شود.
آقایان حامد خدایاری ، سالار براتی، یاسر یاوری، امید علی فرهادی و علیرضا محمدی به عنوان عوامل ساخت این مستند در کنار آقای پیری حضور داشتند.
به گزارش ایرنا؛ آوای مور به عنوان یکی از آواهای اساطیری ایران بهمن ۱۳۹۳ در لیست میراث معنوی ایرانیان به ثبت رسید. قدمت این آوا به روزگاران باستان می رسد و معمولا در مرگ عزیزان و گاه به صورت چمری که مراسمی آیینی است، خوانده می شود.
خاستگاه این گونه آوا در اطراف رودخانه سیمره و مناطق لک نشین استان کرمانشاه است هرچند در سایر مناطق استان های کرمانشاه، لرستان و ایلام هم توسط زنان و مردان اجرا می شود.
کرمانشاه که قدمتی به درازای تاریخ دارد، به پشتوانه فرهنگ و تمدن خود در حوزه فرهنگ و هنر در جایگاه والایی قرار دارد و در این میان موسیقی این منطقه نیز به تبع در میان موسیقی ایران زمین جزء موسیقی های سرآمد است.
در استان 2 میلیون نفری کرمانشاه که اقوام و مذاهب مختلفی سکونت دارند، آواها و نواها و نغمه های محلی فراوانی وجود دارد که میراث هزاران سال تمدن و فرهنگ این دیار است که حفظ و پاسداشت این نواها نیازمند ایجاد انسجام در میان فعالان این عرصه دارد.
نظر شما