به گزارش خبرنگار ایرنا سید حامد عاملی که در نخستین روز هفته دولت به شمال استان اردبیل سفر کرده است، با اشاره به بهره برداری از پروژه لایروبی از سد میل و مغان اظهار کرد: اردبیل در حوزه زیرساختها عمدتا رتبه ۲۵ کشوری را دارد که در شان مردم استان نیست. تمام تلاش ما این است با همت عزیزان و برنامهریزی بتوانیم زیرساختهای بخشهای مختلف استان را ارتقا بخشیم.
استاندار اردبیل اضافه کرد: مهمترین زیرساخت در استان بخش حمل و نقل جاده ای است. در این زمینه مهمترین موضوع چهارخطه کردن مسیر شمال و جنوب استان است که در اقتصاد و معیشت مردم تاثیرات جدی خواهد داشت.
وی تامین آب را اولویت دیگر استان ذکر کرد و گفت: آب هم در شمال استان و هم در سایر مناطق برای زندگی و اجرای پروژه های اقتصادی مهم است. در شمال استان برنامه های متعددی در دست اجراست هم برای اینکه حقابه را احیا کرده و هم آن را به پایابها منتقل کنیم.
عاملی خاطرنشان کرد: در این زمینه یکی از پروژههایی که قرار شد به طور جدی پیگیری شود، لایروبی سد میل و مغان بود که بحمدالله این پروژه با جدیت تکمیل شد.
بر اساس این گزارش پروژه لایروبی و علاج بخشی سد میل و مغان با سرمایه گذاری ۴۰۸ میلیارد ریال اجرا شده است.
میزان پیشرفت فیزیکی این طرح ۹۵ درصد است و تاکنون ۳۳۰ میلیارد ریال در آن هزینه شده و برای اتمام طرح ۲۰۰ میلیارد ریال دیگر نیاز است.
در این پروژه دایک به طول ۸۴۳ متر اجرا شده و دایک موجود به طول ۸۵۰ متر تقویت شده است.
حذف جزایر رسوبی بالادست سد میل و مغان به حجم ۴۱۷ هزار متر مکعب، لایروبی مخزن سد به حجم ۱۰۰ هزار متر مکعب، تسهیل آبگیری و آبگیرهای سد بخصوص آبگیر سمت ایران ،آزادسازی ۵۰ هزار هکتار از اراضی، احداث کانال آب بر تالاب میل و مغان به طول ۱۵۰۰ متر از جمله اقداماتی است که در این طرح اجرا شده است.
استاندار اردبیل با بیان اینکه این پروژه تاثیرات جدی در اقتصاد منطقه خواهد داشت، یادآورشد: در عین حال اقدامات تکمیل کننده هم باید در دستور کار قرار گیرد. از جمله کانالهای شبکه موجود فرسوده است که باید بازسازی شود و این بازسازی بخشی از کمبود در بخش آب را جبران می کند.
مقام عالی دولت در استان اردبیل خاطرنشان کرد: تلاش ما این است با همت، همکاری و همراهی نمایندگان و مسئولین کشوری منابعی خارج از روالهای موجود تامین شود که در این زمینه صحبتهایی شده و منابعی پیش بینی شده است امیدواریم با تامین این منابع، این پروژره ها با اقدامات با سرعت بیشتر انجام شده و کمبودها جبران شود.
استاندار اردبیل همچنین در پاسخ به سوالی درباره بازگشایی گمرک در مرز جمهوری آذربایجان به سفری که در قالب کمیسیون اقتصادی مشترک دو کشور انجام شد، اشاره کرد و گفت: در داخل کشور تمامی اختیاراتی که درباره مرزها هست، وزیر کشور این اختیارات را به استان داده در جاهایی که تشخیص داده شد در توسعه استان اهمیت دارد آن را تعریف کرده و اعلام کنیم.
وی با بیان اینکه تحقق این مسئله موضوعی دوطرفه است اظهار کرد: در شرایط فعلی که کل مرزهای زمینی این کشور فعلا بسته است و صرفا مرزهای هوایی تردد امکان پدیر است مقامات جمهوری آذربایجان این موضوع را منوط به این کردند که بعد از رفع انسداد مرزهای زمینی مورد مذاکره قرار گیرد و امیدواریم با در نظر گرفتن ملاحظات دو طرف به توافق مشترکی در این زمینه دست یابیم.
نظر شما