به گزارش خبرنگار ایرنا، عنایت رضاییپور روز دوشنبه در نشست کارگروه مدیریت پسماند شهرستان آستارا اظهار کرد: با توجه به اینکه آستارا منطقهای گردشگرپذیر است و روزانه تعداد زیادی مسافر را پذیرایی میکند، این میزان زباله تولید میشود.
وی افزود: در حال حاضر در محل دفن بیشتر تلاش میشود تا پسماندها به روی هم انبار شود، در حالی که میتوان زبالهها را به سایر فرآوردههای دارای ارزش افزوده مانند کودهای آلی تبدیل کرد.
فرماندار آستارا بیان کرد: بر این اساس ضرورت دارد که دستگاههای ذیربط برای مدیریت موضوع هماهنگی و همآوایی بیشتری داشته باشند تا تصمیم درستی در راستای اصلاح وضعیت مدیریت پسماند آستارا اتخاذ شود.
وی با تاکید بر لزوم ترغیب بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در زمینه مدیریت پسماند آستارا، اضافه کرد: برای رفع این مشکل اگر کسی پا پیش گذاشت، باید با برنامهریزی کمک کنیم تا سرمایهگذار هم سود معقولی ببرد.
رضاییپور ادامه داد: برخی استانها در این زمینه فعال هستند که باید دستاندرکاران امر از طرحهای مورد نظر دیدن کنند تا با بهرهگیری از تجربه آنها بتوانیم از پسماندها و شیرابه آنها استفاده بهتری بکنیم.
وی همچنین گفت: با توجه به اینکه نتیجه مطلوبی از فعالیت مشترک بین شهری در این زمینه وجود ندارد، باید شهرداری لوندویل در این زمینه خود وارد عمل شود و از ظرفیتهای موجود برای ارتقای مدیریت پسماند استفاده کند.
فرماندار آستارا تاکید کرد: از سوی دیگر بحث آموزش و اطلاعرسانی هم باید جدی گرفته شود و با توجه به اینکه در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید قرار داریم، بحث تفکیک زباله از مبدا و مدیریت پسماند در دستور کار قرار بگیرد.
وی افزود: همچنین جهت فرهنگسازی به منظور جلوگیری از تخلیه نخالههای ساختمانی در نقاط مختلف باید نسبت به فضاسازی از جمله با نصب بنرهای اطلاعرسانی اقدام و نسبت به توجیه صاحبان خودروهای حمل نخاله اقدام شود.
محدوده ۱۷ هکتاری به منظور دفن پسماند آستارا مورد استفاده قرار دارد که تا کنون حدود چهار هکتار آن به منظور جلوگیری از نفوذ شیرابهها به زمینهای اطراف ساماندهی شده است.
۱۰ نقطه بحرانی تجمیع و انباشت زباله و نخاله در نقاط مختلف آستارا مورد شناسایی قرار گرفته است.
شهرستان آستارا با جمعیت افزون بر ۹۱ هزار نفر، در منتهی الیه غرب استان گیلان قرار دارد.
نظر شما