به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدتقی امیری خراسانی روز یکشنبه در مجمع سالیانه و عمومی هیات های ورزش های روستایی و عشایری و بازیهای محلی استان با اشاره به اینکه کمبود اعتبار، موضوع اصلی هیات های ورزشی است، افزود: دی ماه سال ۹۹ وقتی ریاست فدراسیون را بر عهده گرفتم، بودجه یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود که با پیگیری های انجام گرفته در سال ۱۴۰۰ این مهم به رقم سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسید که از این میزان ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان تخصیص یافت.
وی با بیان اینکه این فدراسیون ساختمان قدیمی دارد که اغلب بودجه نیز به هزینه های جاری و نگهداری این مکان صرف می شود، اضافه کرد: با پیگیری ها و بواسطه تبصره ۱۴ مجلس شورای اسلامی بودجه این فدراسیون به ۱۵ میلیارد تومان افزایش یافت که رشد حدود ۹ و نیم برابری دارد و این اتفاق مهمی محسوب می شود.
امیری خراسانی، با اشاره به اینکه با توجه به پتاسیل های حوزه ورزش همگانی در قالب سلامتی و تندرستی و چه در قالب ورزش قهرمانی و حرفه ای هر استانی بطور مثال بودجه ۳۰ میلیارد تومانی نیز کفاف نخواهد داد اظهار داشت: این فدراسیون با بودجه کنونی نمی تواند به تمام برنامه های ترسیم شده خود برسد و از طرفی طبق ماده ۹۴ برنامه ششم توسعه در سال جاری ۲۷ صدم درصد از ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده بر اساس بند الف آن توزیع استانی را در بر می گیرد به ادارات کل توزیع می شود.
وی با اشاره به اینکه حدود ۸۰ درصد اعتباراتی تخصیصی از سوی وزارتخانه از قبل ابلاغیه آن، صادر شده است، افزود: خوشبختانه با بودجه کنونی مطمئن هستیم در مجمع عمومی که در سال آینده برگزار خواهد شد کمک حداقل ۱۰ برابری به استان ها انجام خواهد گرفت.
رییس فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی با بیان اینکه تعداد زیادی از هیاتهای ورزشی پتانسیل درآمدزایی دارند، ادامه داد: اما شرایط این فدراسیون متفاوت بوده و حاکمیتی است و از طرفی توزیع اعتبارات سخت تر از قبل شده است و بر این مبنا باید به دنبال طراحی روش های جدید برای جذب و کسب سرمایه رفت.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر به این فدراسیون تکلیف شده است که در سال ۱۴۰۱، باید ۶۰۰ میلیون تومان درآمدزایی داشته باشد، اظهار داشت: بر این مبنا هیات های استانی و شهرستانی نیز به سمت جذب سرمایه حرکت کنند و حتی کارهای به ظاهر کوچک در عملکرد اعلام شود.
امیر خراسانی بابیان اینکه یکی از معضلاتی که تکلیف آن در وزارتخانه مشخص نمی شود نام ورزش روستایی بومی و محلی است، افزود: اگر قرار است این فدراسیون نیز همانند رشته های دیگر ورزشی دیده شده پس اعتبار داده شود و اگر غیر این است، از دیگر فدراسیون تخصصی دیگری درخواست شود که در مناطق روستایی چه کاری انجام داده اند.
وی با اشاره به اینکه در وزارت کشورقرارگاه محرومیت زدایی و توسعه و آبادانی در روستاها شکل گرفته است، اضافه کرد: این فدراسیون با تفاهم نامه ای که این قرارگاه منعقد کرده امیدواریم اتفاقات خوبی را شاهد باشیم.
این مسوول با بیان اینکه امسال برای ارزیابی هیاتهای استانی فرم و شاخص های مشخص تری ارسال شده است، ادامه داد: ورزش روستایی یعنی توسعه ورزش های کلاسیک در مناطق روستایی و عشایری و به دنبال آن ورزش های سنتی، بازیهای بومی و محلی مد نظر است.
وی با بیان اینکه متاسفانه در برخی موارد، ورزش های سنتی را ورزشهای روستایی عنوان می کنند، اظهار داشت: هر چند زادگاه اغلب ورزش های سنتی در روستاها بوده ولی به این معنی نیست که ورزش های سنتی و بازیهای بومی و محلی باید در روستاها باشد بلکه در شهرها نیز باید گسترش یابد و برای نسل کنونی لذت بخش باشد.
رییس فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی گفت: در زمان حاضر کشورهای دیگر لیگ برتر بازهای بومی و محلی را برگزار می کنند، که چنین چیزی در کشورمان نمود ندارد، این در حالی است که رهبری به ترویج و احیای بازیهای بومی و محلی تاکید ویژه ای دارند.
وی با اشاره به اینکه قوی ترین مردان روستایی و عشایری کشور در هفته تربیت بدنی سال جاری به میزبانی استان البرز برگزار خواهد شد، افزود: بحث چوب کشی در سطح لیگ در حال برگزاری است که هفته آخر شهریور ۲ مدرس خارجی دعوت خواهند شد.
نظر شما