به گزارش ایرنا، خمین در جنوب استان مرکزی از مناطق کمتر توسعه یافته است که پس از اراک بیشترین آمار بیکاری را در دیار آفتاب دارد و طی سالهای اخیر عملیات اجرایی سه طرح مهم صنعتی و برخی طرح های خورد در این خطه با هدف کارسازی و رونق اقتصادی کلید خورده است.
بسیاری از کارشناسان و مسئولان بر این باورند که اقتصاد مبتنی بر کشاورزی خمین به دلیل خشکسالی و کاهش منابع آبی در دهه اخیر شکننده شده و خروج این خطه از اقتصاد تک بعدی و باروری ظرفیتهای کارآفرینی در صنعت و گردشگری راهبردی است که برای ترمیم چالشهای این خطه دنبال میشود.
دولت مردمی و انقلابی سیزدهم یکی از اولویتهای کاری خود را تقویت بخش تولید عنوان کرده و با آغاز گام دوم انقلاب اسلامی، خمین بر ریل توسعه متوازن قرار گرفته و مردم این شهرستان به تدریج طعم ثمرات اقتصادی و بهبود شاخصهای زیستی و اقتصادی را حس میکنند.
امتیاز معافیت مالیاتی ۱۳ ساله صنعتی برای رهایی زادگاه امام راحل از محرومیت، بیکاری و کاهش درآمد اقتصادی، محرک موثری بود که توانست به توسعه صنعت خمین شتاب بخشد و رغبت و تقاضای سرمایه گذاری در این شهرستان را تقویت کرده و تداوم اجرای طرحهای محرومیتزدایی در این شهرستان با کاهش قیمت زمین در شهرک و نواحی صنعتی به کمترین میزان در سطح کشور به این شهرستان کمک کرد تا مانند نگین ارزشمندی با مزایای بالا برای سرمایه گذاران باشد و روز به روز پله جدیدی را در موفقیت طی کند.
شهرستان خمین دارای یک شهرک صنعتی ، سه ناحیه صنعتی و یک قطب صنعتی و تعداد ۵۰ واحد صنعتی نیز به صورت متفرقه و پراکنده در سطح شهرستان فعالیت دارند.
مجموع واحدهای مستقر در شهرک صنعتی خمین ۱۴۵ واحد می باشد که ۱۲۴ واحد فعال و با اشتغال ۲ هزار و ۲۸۱ نفر است.
سفر دولتمردان به استانها یکی از اولویتهای راهبردی دولت سیزدهم با هدف آشنا شدن با مسائل و مشکلات مردم بویژه شناخت ظرفیتهای اقتصادی هر استان است که میتواند در تحقق شعار سال با عنوان تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها راهگشا باشد و رییس دولت سیزدهم در سفر به خمین گفت: کارهایی که در خمین انجام شده با آنچه باید انجام شود فاصله دارد و اشتغال نخستین مشکل در این شهرستان است و دولت پیگیر حل مشکلات بیکاری در خمین است.
آیت الله سید ابراهیم رییسی اظهار داشت: کشورهای قدرتمند مولفه هایی نظیر تولید در بخشهای کشاورزی و صنعتی و صادرات دارند.
رییس جمهور ادامه داد: تولیدکنندگان در بخشهای مختلف صنعتی و کشاورزی بسترساز قدرت تولید در کشور هستند که نیاز داخلی را به کشورهای دیگر کاهش می دهند.
آیتالله رییسی گفت: امروز هرکاری که در راستای تولید انجام شود مهم است و نیاز کشور را در زمینه های کشاورزی و صنعتی را برطرف می کند و سبب استقلال و عدم اتکا به کشورهای دیگر میشود.
وی تصریح کرد: برخی کارخانجات به دلیل خصوصی سازی و واگذاری به افراد غیرتوانمند تعطیل شدند یا تولید آنها کم شده و برای اصلاح این شرایط باید زیرساختها فعال شوند تا مشکل تولید و اشتغال به عنوان یکی از مسائل محوری جامعه برطرف شود و ما پیگیر هستیم
به گفته نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی، تکمیل واحدهای صنعتی این شهرستان میتوانند در سال جاری برای یکهزار نفر اشتغال ایجاد کنند.
علیرضا نظری گفت: آمارها در خصوص بیکاری در زادگاه امام راحل بیانگر وضعیت نامطلوبی است و مهمترین مطالبه ساکنان این شهرستان فرصتسازی شغلی است.
نماینده مردم خمین در خانه ملت افزود: براساس آمار، در طول ۲ سال گذشته ۲ هزار و ۱۰۰ نفر در مراکز تولیدی خمین از بیمه اجباری بهرهمند شدند.
وی ادامه داد: تکمیل واحدهای صنعتی نظیر ماناانرژی، طرح توسعه واحد فروسیلیس، خودروسازی و پتروشیمی در خمین موجب درآمدزایی و توسعه اقتصادی این خطه کمبرخوردار میشوند.
نماینده عالی دولت در شهرستان خمین گفت: باقی ماندن شهرستان خمین در زمره مناطق کم تر توسعه یافته در برنامه هفتم توسعه ، بازگشت سهم ۱۵ درصدی درآمد معادن به شهرستان ، تبدیل بخش مرکزی به دو بخش با توجه به وسعت بخش مرکزی و تبدیل فرمانداری شهرستان خمین به فرمانداری ویژه را از جمله درخواستهای مسئولان خمین در سفر رییس جمهور به زادگاه امام راحل عنوان کرد.
حمید کمانکش با اشاره به تلاش در جهت رفع مشکلات اقتصادی شهرستان اظهار داشت : توجه به توسعه صنایع پاک و پیشگیری از استقرار صنایع آلاینده در شهرستان در دستور کار قرار دارد.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت خمین از سرمایه گذاری ۲۰ هزار و ۱۷۱ میلیارد و ۶۷۳ میلیون ریالی در سال جاری در بخش صنعت و معدن این شهرستان خبر داد.
محمدرضا سلیمانی افزود: این حجم از سرمایهگذاری با صدور ۶ پروانه بهرهبرداری محقق شد و ۳۷۳ فرصت شغلی جدید ایجاد کرد.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت خمین ادامه داد: بیشترین حجم سرمایه گذاری در این شهرستان مربوط به پتروشیمی دی آریا پلیمر است که همزمان با سفر رییس جمهور به استان مرکزی با حضور معاون وزیر نفت بهرهبرداری شد.
وی بیان کرد: هفت جواز تاسیس با برآورد سرمایه گذاری پنج هزار و ۵۴۳ میلیارد و ۱۲۲ میلیون ریال از ابتدای امسال تاکنون در این شهرستان صادر شده است.
سلیمانی گفت: بهرهبرداری از این واحدها ۲۲۰ فرصت شغلی در حوزه صنعت خمین فراهم میکند.
شهرستان خمین در ۶۵ کیلومتری جنوب اراک مرکز استان مرکزی قرار دارد.
نظر شما