به گزارش خبرنگار ایرنا، میثم نمکی روز جمعه در آیین هماندیشی یک موسسه خیریه حامی بیماران مبتلا به سرطان در کاشان، از خبرنگاران و اصحاب رسانه خواست که با تولید محتوای متنی و چند رسانهای نسبت به جذب هدیهها و نذرهای مردم به خیریهها به ویژه برای کمک به بیماران سرطانی اقدام کنند.
وی، اختصاص بخشی از برنامههای رادیو کاشان را به معرفی موسسههای خیریه برای ارتقای سلامت و همچنین معرفی افراد نیکوکار و خیران سلامت این شهرستان خواستار شد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان خاطر نشان کرد: موسسه امدادگران عاشورا با نام رومیکا که برگرفته از عبارت «رویش امید کاشان» است، در کاهش بیماران سرطانی این شهرستان تلاش مجدانهای داشته است.
وی اظهار داشت: از خبرنگاران و اصحاب رسانه کاشان انتظار میرود با تهیه گزارش، اخبار و محتوا مرتبط با بیمارهای مختلف به خصوص انواع سرطان، اطلاعرسانی درست و به موقع به آحاد مردم انجام دهند.
نمکی، غربالگری و پیشگیری از بیماری سرطان را از جمله مولفههای مهم در کاهش آسیبهای جدی این بیماری دانست و گفت: خبرنگاران با آگاهسازی به موقع و ارایه آموزشهای علمی البته با بهرهگیری از نظر کارشناسان و متخصصان این حوزه میتوانند در کاهش بیماریهای سرطان تاثیرگذار باشند.
مدیر عامل موسسه حامی بیماران مبتلا به سرطان کاشان (امدادگران عاشورا) نیز در این نشست گفت: اکنون به طور میانگین هر سه روز یک بیمار به جمع مبتلایان به سرطان این شهرستان افزوده میشود.
سیدمحسن تمدنی افزود: موسسه امدادگران عاشورا از زمان تاسیس (سال ۱۳۸۹) تاکنون یک هزار و ۵۵۵ نفر را زیر پوشش خدمات حمایتی خود قرار داده است.
وی با اشاره به وجود نزدیک به ۱۵ بیماری خاص و نادر در کاشان گفت: موسسه حامی بیماران مبتلا به سرطان قصد کمک به این بیماران نیز دارد.
وی، شمار بیماران ام اس (Multiple sclerosis) کاشان را ۵۲۰ نفر اعلام و اضافه کرد: دست کم هزینه هر نسخه از این بیماران ۱۰ میلیون تومان است و تاکنون هیچ سازمان مردم نهاد و یا هیات و تشکلی برای این گروه از بیماران اقدامی انجام نداده است.
ام اس، یک بیماری ناتوانکننده است که مغز و نخاع را تحت تاثیر قرار داده و باعث از دست دادن کنترل افراد، دید، تعادل و حواس (بیحسی) میشود. در بیماری ام اس اعصاب مغز و نخاع توسط شبکه ایمنی بدن آسیب میبینند، که به این اختلال بیماری خودایمنی میگویند.
تمدنی در ادامه از وجود هشت بیمار پروانهای (Epidermolysis bullosa) در کاشان خبر داد و گفت: در یک منطقه یک خانواده دارای ۲ بیمار پروانهای است.
بیماری پروانهای یا اپیدرمولیز بولوزا (به فرانسوی: épidermolyse bulleuse) یا اپیدرمولیزیس بولوسا (به انگلیسی: Epidermolysis bullosa)) (ایبی: EB) یک بیماری ارثی در بافتهای پوستی است که در پوست و غشای مخاطی ایجاد تاول میکند، شیوع این بیماری یک در ۵۰ هزار نفر است.
شدت بیماری از ملایم تا کشنده تغییر میکند، این بیماری از یک جهش ژنتیکی در کراتین یا کلاژن ایجاد میشود. در تمامی گروههای قومی و نژادی رخ میدهد و به طور مساوی بر مردان و زنان اثر میکند.
در نتیجه این بیماری پوست به شدت شکننده میشود و کوچکترین اصطکاک یا آسیب لایههای پوستی را جدا کرده و ایجاد تاول میکند. افراد دچار این بیماری در معرض ریسک سرطان پوست هستند.
نظر شما