دکتر«محمد فتاحی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: صادرات فرآوردههای خام دامی از جمله پودر گوشت، عسل، خوراک، مکمل دام و آبزیان و آلایش مرغی در این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن روند افزایشی داشتهاست.
وی ادامه داد: ۲۹ هزار و ۲۰۰ کیلوگرم عسل در این مدت با نظارت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی از این استان به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن روند افزایشی داشته است.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مرکزی یادآور شد: ۱۵ هزار کیلوگرم عسل سال ۹۹ از این استان به خارج از کشور صادر شدهاست.
فتاحی گفت: ۲۷۱ هزار و ۶۴۰ کیلوگرم پودر گوشت نیز در این مدت با نظارت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی به خارج از کشور صادر شد که صادرات این محصولات نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۱۰۰ درصد افزایش یافتهاست.
وی از افزایش ۵۱ درصدی پوشش واکسیناسیون دام های سبک و سنگین علیه بیماری های دامی واگیر و قابل انتقال بین انسان و دام در این مدت خبرداد و اظهار داشت: هشت میلیون و ۱۴۰ هزار راس در این مدت علیه بیماریهای مختلف دامی و مشترک بین انسان و دام ایمن سازی شدهاند.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مرکزی رصد، پایش، کنترل و مختومه کردن بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان اراک را از دیگر اقدامات دامپزشکی استان در این مدت دانست و گفت: ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه طیور در این مدت علاوه بر اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه علیه این بیماری ایمن سازی شدند.
فتاحی نظارت بهداشتی و شرعی بر تولید، استحصال و عرضه گوشت قرمز و سفید را از دیگر اقدامات اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در راستای تضمین سلامت و امنیت غذایی جامعه از مزرعه تا سفره عنوان کرد و افزود: ۶۴ هزار تن گوشت قرمز و سفید با نظارت بهداشتی و شرعی تولید این اداره کل تولید و در بازار عرضه شد.
وی خاطرنشان کرد: تشکیل گروه های جهاد دامپزشکی و سم پاشی جایگاه و بدن دام در مناطق محروم استان مرکزی در راستای محرومیت زدایی و انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز بیماری مشترک از جمله تب کریمه کنگو (CCHF ) و بیماری های دامی از جمله لمپی اسکین و تب برفکی از دیگر اقدامات اداره کل دامپزشکی استان در این مدت بودهاست.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.
نظر شما