علیاکبر بصیرنیا روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز گلستان در گفت و گو با خبرنگاران این دفتر اظهار داشت: در حالی که میتوانستیم گلستان را به مقصد گردشگری ایران تبدیل کنیم، اما این استان تنها یک مسیر عبوری است که سالانه میلیونها نفر از آن عبور میکند.
وی بیان کرد: درآمد حاصل از بخش گردشگری گلستان ضعیف است، زیرا یک المانسازی گردشگری در گلستان به خصوص گرگان به عنوان مرکز استان صورت نگرفته و تنها به مسیر پارک النگدره و جنگل ناهارخوران اکتفا کردهایم.
وی تصریح کرد: در دوره پنجم شورای اسلامی شهر گرگان اقداماتی در حوزه گردشگری صورت گرفت و امیدواریم شهرداری و شورا بتوانند زیرساختهای گردشگری را به خوبی فراهم کنند تا از درآمد این بخش بتوانیم در حوزه عمرانی استفاده کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر گرگان و رییس کمیسیون گردشگری و سرمایهگذاری گفت: پروژه شهربازی مدرن گرگان که اکنون پیشرفت فیزیکی حدود ۵۰ درصد دارد باید با توجه به جانماییهای صورت گرفته به «دهکده گردشگری» تغییر نام دهد.
بصیرنیا افزود: این پروژه هم اکنون توسط قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) در حال ساخت است اما برای تکمیل آن با اعتبارات سالانه شهرداری نیازمند ۲۰ سال زمان برای بهرهبرداری هستیم.
وی افزود: برای حل این مشکل به دنبال آن هستیم تا از وجود سرمایهگذار استفاده کنیم و بتوانیم بخشی از مجموع پنج فاز را تا قبل از شورای فعلی و فاز نهایی را تا پایان شورای ششم به اتمام و بهرهبرداری برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: پروژه «دهکده گردشگری گرگان» برای تکمیل نهایی نیازمند ۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است.
عضو شورای اسلامی شهر گرگان گفت: این دهکده دارای بزرگترین سولهبازی سرپوشیده شمال کشور به مساحت ۶ هزار مترمربع است و فضای فیزیکی آن آماده شده و برای تجهیز آن نیازمند ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار هستیم.
بصیرنیا ادامه داد: شورای فعلی بنا دارد فازهای اول و دوم این دهکده گردشگری را تا پایان سال آینده به بهرهبرداری برساند.
وی اضافه کرد: یکی از تجهیزات این دهکده گردشگری سورتمه است که شهرداری قول داده تا پایان سال جاری زیرساختهای نصب آن را فراهم کند و با توجه به خریداری شدن تجهیزانش، این وسیله بازی نیمه اول سال آینده مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
نصب مرتفعترین چرخ و فلک ایران و پنجمین در خاورمیانه در گرگان
وی خاطرنشان کرد: سرمایهگذاری این بخش از دهکده با ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برعهده شهرداری به عنوان بهرهبردار است.
رییس کمیسیون گردشگری و سرمایهگذاری شورای شهر گرگان گفت: در دهکده گردشگری گرگان هتل پنج ستاره هم جانمایی شده و همچنین در یکی از فازها قرار است مرتفعترین چرخ و فلک ایران و پنجمین در خاورمیانه به لحاظ ارتفاع به بلندای ۱۲۱ متر نصب شود که در حال مذاکره با بخش خصوصی برای آن هستیم.
بصیرنیا اظهارداشت: برای تلهکابین گرگان هم رایزنیهای متعدد با معاونتهای مختلف رییس جمهور از جمله معاون پارلمانی و همچنین رییس سازمان حفاظت محیط زیست انجام شده و یکی از معاونتهای این سازمان به عنوان متولی اصلی قول مساعد برای موافقت با احداث ان را داده تا مشکلات و گرههای عمدی یا سهوی را بازگشایی کند و طی مدت حداکثر ۶ ماه آینده با کمک شورای عالی معماری و شهرسازی پس از مشخص شدن مساحت کل اجرای پروژه، ارزیابی محیط زیستی در صورت نیاز انجام شود.
وی بیان کرد: سرمایهگذار این پروژه با ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار آماده است تا روز بعد از مصوبه نهایی آن را اجرایی کند.
عضو شورای اسلامی شهر گرگان به سرمایهگذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی برای پروژه «بازار هفت شهر» اشاره کرد و گفت: با رایزنی انجام شده با سرمایهگذار این پروژه، بنا شد تا بخشی از پروژه دهکده گردشگری گرگان را هم انجام دهد و با شیوهای مدرن این دو پروژه را به منظور کاهش ترافیک به هم متصل کند.
احداث اولین «بیمارستان فوق تخصصی هتلینگ» با هدف گردشگری سلامت در گرگان
بصیرنیا اضافه کرد: بنا داریم تا در کنار پروژه بازار موزه هفت شهر که پیشرفت فیزیکی خوبی دارد، اولین «بیمارستان فوق تخصصی هتلینگ» با هدف گردشگری سلامت به عنوان اولین بیمارستان فوق تخصصی شمال کشور توسط بخش خصوصی را احداث کنیم.
وی یادآور شد: در جلسه اوایل هفته جاری از سوی استاندار ماموریت یافتم تا مشکلات فعلی پروژه «سرزمین موجهای آبی لوتوس» که توسط موسسه مالی اعتباری ملل در گرگان قرار است، ایجاد شود را برطرف کنیم و تا دو هفته دیگر جلسهای با مدیرعامل موسسه برای این پروژه که سال ۹۹ توسط وزیر وقت میراث فرهنگی، استاندار وقت گلستان و مدیران ارشد استانی کلنگزنی شد، برگزار خواهیم کرد.
وی ادامه داد: سرمایهگذار این پروژه متعهد شده تا بلافاصله پس از حل مشکلات موجود، کار را آغاز و پروژه اولین سرزمین موجهای آبی شمال کشور را در مدت ۲۴ تا ۳۶ ماه به بهرهبرداری برساند.
عضو شورای اسلامی شهر گرگان با بیان اینکه در صورت تحقق این پروژهها، گلستان و گرگان مقصد گردشگری خواهد شد، گفت: اکنون ظرفیت مراکز اقامتی استان با ضریب اشغال ۹۵ درصد، سه هزار تخت است که بدون شک با بهرهبرداری از این پروژهها نیازمند افزایش ظرفیت اقامتی و ساخت هتل و مراکز اقامتی خواهیم بود.
بصیرنیا یادآور شد: این پروژهها در مجموع ۵ هزار شغل مستقیم ایجاد خواهد کرد و بخش زیادی از معضل بیکاری حل خواهد شد.
وی اضافه کرد: پراکندگی این پروژهها در سطح شهر گرگان، مساله بار ترافیکی مسیر ناهارخوران را به عنوان یک دغدغه مردم حل خواهد کرد.
نظر شما